Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 37 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 56  Další
Autor Zpráva

1111
05 čer 2005 13:18
ds píše:
Kua chlapi vy si fakt myslite ze ostatni lidi s prumernou mzdou delaji od 8 do 16? Tim nerikam ze by meli mit ridici vic nebo min, ale 200 hod.mesicne je bezny standard v soukromych firmach...

Je jasný, že je spousta firem, kde se tak pracuje. Netvrdím že není. Ale ukaž mě firmu nebo práci, kde je takové nervové vypětí, stres a odpovědnost jako v kabině MHD? Samozřejmě za podobné peníze.

1111
05 čer 2005 13:18
mrakicio píše:
Plus pro ty, který to baví (a že jich nejen tady na fóru je) a plus pro podnik, protože zájemců nebude sice moc, ale budou. A to je hlavní.

Ono je něco jiného tady diskutovat o dopravě, fotit si MHD a být zkrátka fanoušek a něco jiného je jezdit. Bohužel tady na fóru je spousta lidí (nemyslím zaměstnance a řidiče), který by to bavilo, protože neví, o čem tato práce je. Myslím, že by je první týden vyvedl ze snění... :mrgreen:

418
18 kvě 2008 19:54
já jsem tou úvahou reagoval na Tasu, Ty sis taky na nic nestěžoval ...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
diskuze proč přidat nebo nepřidat šofcům je zbytečná, někdo má argumenty pro, někdo proti. to je zbytečný. já říkám, že to je zodpovědnost a stres, zdravotní důvody přijdou časem, pokud tam ještě budu. (ale už jsem začal přibírat a výsledky krve za poslední dobu neznám) takže jednoznačně přidat, ať to aspoň stojí za to, když už je tak rozhozenej život. ale neříkám, že nehledám jinou perspektivu, zatím mi to vyhovuje.

Thor mi i psal SZ, měl o mě starost, za což ho chválím :-) Jeho úvaha je pěkně zpracovaná, já neměl čas ani náladu si to takhle někdy přepočítat. Zase to není tak nejhorší, ale mohlo by být líp. A já si nestěžuju, jenom konstatuju :-)

Tasa krásně vystihl podstatu mé výplaty: neděle, noci, svátky, přesčasy, a hlavně chtít to odjezdit. Což partnerka občas komentuje po svém (zatím jsme spolu). Ne, rozum jsem zatím nedostal. Přece právě proto dělám u DP ne :mrgreen:

Zlaťák neříkám že ryješ ty, ale že se v tom veřejně rýpu já.

mrakicio: to je aspoň slovo chlapa :pivo:

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
camillo: takže jsem tam teď mail z dotazem zaslal, až budu vědět víc určitě se podělím :-)

9
09 zář 2008 20:44
Datel: až budeš vědět víc, napiš to sem, určitě to nejen mě zajímá.
Díky

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Taky by mě zajímalo jak se musíš upsat, kolik hodin měsíčně musíš odjezdit.
Řekl bych že vyškolení (udělání papírů na tram, bus) budou nejspíš strhávat ze mzdy nějak procentuelně k tomu na jakou dobu se upíšeš? Nevěřím tomu, že by to bylo zdarma.
No schválně tam zkusím napsat, docela mě to zajímá.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Právě ten úpis by mě docela zajímal, bez téhle informace to nemá smysl:)

1710
22 led 2006 12:56
Brno
jen mi není jasné, jak si to představují? to jim ten řidičák dají zadarmo? Pochybuju, že se jim někdo upíše, aby tam zůstával ještě po VŠ.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
škoda že to možnost nebyla před pár lety kdy jsem studoval. Takovou brigádu bych byl uvítal...

9986
15 led 2005 23:41
kuba píše:
...teď to nabízí pro studenty. Vážně už neví, kde vzít řidiče...

Plus pro ty, který to baví (a že jich nejen tady na fóru je) a plus pro podnik, protože zájemců nebude sice moc, ale budou. A to je hlavní.

902
02 lis 2006 07:32
Brno
kuba píše:
Tak zase v Londýně jsou platy někde úplně jinde, ne?

Bylo to jen pro info. Ale taky se jim tam nikdo nehrne...

6620
21 pro 2005 17:01
Tak zase v Londýně jsou platy někde úplně jinde, ne?

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Spy píše:

Tohle dopravě na kvalitě rozhodně nepřidá...
Jen tak pro zajímavost: Náborový letáček na řidiče městského autobusu v Londýně uváděl plat 500 Liber týdně. Bez prémií a přesčasů....

6620
Spy: Doteď mohli brigáně jezdit, tuším, jen zaměstnanci DP, teď to nabízí pro studenty. Vážně už neví, kde vzít řidiče. Brigádníci mají tu nevýhodu, že jezdí pořád s platem nováčka, nikdy se jim nezvýší, nemají, tuším, ani žádný prémie...

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
http://www.dpmb.cz/theme/nabor.pdf

Zajímavé :-?

6620
johny: Měl bych k tomu pár dotazů.
28.9. máš 900, což je předem neurčená, jak víš, kolik budeš mít výkon?
4.9. a 5.9. jsi měl stejnou službu, přičemž ani jedna nebyla z volna, to je jak možný?
7.9. a 8.9. po odpolední služebě následuje ranní služba, to by se snad nemělo stávat.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
ch-m: To není rytí :!: Jen je to zkreslené a svým způsobem nic neříkající. To by mohl jeden napsat, že on bere jen 8000Kč (ale zatajit to, že měsíčně dělá sotva třeba 60 hodin) a druhej by mohl vypadat jako borec, když donese domů 18000Kč, ale jen on ví, že je to za 200 hodin práce,...

Ještě jednou: Nebylo to rytí, ale zvědavost.
Mimochodem z té tabulky je krásně vidět, že dřeš jak oteklej.

9986
15 led 2005 23:41
...a proto je nejlepší jít na pivo :)

418
18 kvě 2008 19:54
tj. Ch-m (snad ch-m nebude vadit moje úvaha, vzhledem k tomu, že své příjmy zveřejnil), že v r. 2007 jako jednoletý řidič si vydělal 199.415 Kč, při průměrné spotřebě práce 176,58 hod. měsíčně, což je jen velmi mírně nadprůměr oproti kalendáři (cca 168), přitom si měsíčně vydělal 16.617,91 Kč čistého, což odpovídá skutečně 94,1 Kč/hod. ovšem v opět v čistém (srov. výpočet Tasy).

Na druhou stranu 16,6 tis. Kč čistého je přibližně příjmem Čecha, který bude uprostřed seznamu, pokud všechny ekonomicky aktivní seřadíme odshora dolů - opakuji zapomeňte prosím na číslo 23 tis. Kč tam jsou započteny i extrémně vysoké hodnoty top managementu a pokud jsou tam zahrnuty příjmy z nezávislé činnosti, pak i hodně podnikatelů. Když jsem ještě relativně nedávno dělal v pracovním poměru dělal jsem za cca 13.500,- Kč v čistém, což je výrazně méně, než máte Vy řidiči. Hodin v práci jsem trávil (a činím tak dosud) 210-230 měsíčně. Nestěžuju si. Na druhou stranu připouštím, že po určité době mě čekala výrazná možnost růstu závislá sice značně na okolnostech, ale značně také jen na mě samotném.

Přiznám se, že mi určité stěžování tak trochu vadí, pokud zároveň nehledáte i jinou práci, nebo nehledáte jinou možnost profesního růstu, nebo pro změnu neděláte něco jiného, co mě zrovna nenapadá.

Tohle všechno už je ale tak trochu ohraná písnička.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Kua chlapi vy si fakt myslite ze ostatni lidi s prumernou mzdou delaji od 8 do 16? Tim nerikam ze by meli mit ridici vic nebo min, ale 200 hod.mesicne je bezny standard v soukromych firmach...

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Tady davam taky ukazku jak se musi clovek u DPMB otacet aby se dostal aspon na republikovej prumer.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
CH-m: Jsem myslel, že jsi za ty 2 roky, který děláš v DP, už dostal rozum. Asi ne, jinak by ti bylo jasný, že se tady s penězama moc dobře nemáme. Jak jsem psal před chvilkou 82,6+11+1,3= 94,9 to je přibližná hodinovka, kterou dostane novej řidič tramvaje +- 1 koruna. To že maká v sobotu, v neděli, ve svátek, v noci, od pondělka do neděle, aby měl z almužny takovou "hezkou" výplatu jako ty nebo třeba já nebo dalších X poměrně nových řidičů co dělá v DP, to je jeho blbost.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
M3: rozšíření z B na D bohužel není dnes už problém, teď se toho využívá čím dál tím víc
Zlaťák: na tvou žádost uvedu i hodiny, ale myslím, že rýpeme do mého soukromí až až
pro jistotu uvedu i kolik mi došlo na účet, protože se to dost liší vzhledem k fasování jízdenek, stravenek, jídel a podobně, což je pro nastávající zaměstnance důležité
ony ty cifry vypadají relativně pěkně, ale za práci řidiče MHD a nervové vypětí a stresy a v budoucnu různé zdravotní komplikace, co říkají chlapy, to nenahradí. ale zatím mě to baví a nepřemýšlím o akutním odejití.
a mám dekádu 4-2, což znamená, že na mě víkend vyjde někdy za měsíc a půl, dlouhý víkend za tři měsíce (končím pátek dopo a nastupuju pondělí odpo když to vyjde dobře)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Vždyť jsme to tu nedávno řešili, bude-li chtít jezdit jen od pondělka do pátku a o víkendu se věnovat rodině, případně hospodynku s přáteli, kteří chodí pařit jako normální lidi o víkendu a né v týdnu jako většina řidičů DP, vydělá si velký H***O.
Kalkulačku ještě nikdo neošidil a ta spočítala toto: ( 82,60 + 11 + 1,3 ) x 170 = 16133.
Co jso ty čísla: ( nástupní hodinová mzda + přibližná hodinová prémie řidiče tramvaje + příplatek za nepřetržitý provoz :lol: ) x měsíční pracovní doba normálního člověka = směšné číslo před zdaněním, odečtením zdravotního a sociálního pojištění.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata