Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 80 z 152    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 152  Další
Autor Zpráva

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
kuba píše:
king: Obávám se, že není jediná, už se tu řešilo, že řidiči jsou celý mokří, když si zapnou klimatizaci.

Ty ochlazovače by aji fungovaly, jen potřebují pravidelnou údržbu. Molitan, na který je vstřikována voda (přes který pak fučí vzduch) se snadno zašpiní a také se často zanášejí průtoky, takže voda pak jednoduše přeteče do míst, kam nemá. V lepším případě pak teče po předním skle, v horším do kabiny řidiče.
Nebylo by od věci, jako v Liberci, na zimu Trav-l-Cooly přikrývat hadrou.

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
kuba píše:
king: Obávám se, že není jediná, už se tu řešilo, že řidiči jsou celý mokří, když si zapnou klimatizaci.
Jestli se to tu už řešilo tak se omlouvám, zřejmě jsem to nepostřehl... doufám aspoň že u tohoto konkrétního vozu případně nalepené popisky nenosím dříví do lesa...
Každopádně smysl pro humor pisáreckých mechaniků mě zaujal... :applause:
Na druhou stranu ten řidič se kterým jsem tehdy jel (raději nepíšu přesnějí kdy aby nebylo možné identifikovat službu) by probrat potřeboval... původně jsem chtěl jet vzadu, protože jsem jel jenom 1 zastávku a bylo pro mě výhodnější vystoupit z posledních dveří, ale protože přijíždějící řidič vypadal, že každou chvíli usne, tak jsem šel raději ke kabině... tomu řidiči by se sprcha opravdu dost hodila... :evil:

6620
21 pro 2005 17:01

639
Brno - Žabokvaky
Tak jsem se včera projel 1037 (na d-6) a všiml jsem si, že v kabině řidiče je nad odvládánim dveří napsaný docela zajímavý pokyn týkající se ovládání klimatizace... :twisted: :twisted:
"Nezapínat klimatizaci, funguje na bázi sprchového koutu."

3661
26 čer 2005 08:44
Brno-Líšeň (25, 26, 58, N97, N99)
Památeční fotka 1100 ještě v provozu

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

655
05 zář 2007 11:06
Brno
Jinak K2 1100 dnes cca ve 13hod absolvovala svou pravděpodobně poslední cestu na kanál k rozebrání. Čest její památce. R.I.P. :cry:

655
05 zář 2007 11:06
Brno
Crazy_tram_driver píše:
Tak dumám dumám, a musím souhlasit s king666, nějaká by se našla.
Že by sposta K2 neprošla, je celkem jasné.
(Jen tak letmo co si vybavuju pár našich nejvydařenějších exemplářů:
1113 (O₂) - stíhá zdechnout několikrát za týden
1109 je známá recesistka, na první nášlap se rozjede bez problémů, na další nereaguje, takže s oblibou zůstává trčet uprostřed křižovatky, potící řidič marně přestartovává, zkouší blok dveří, myčák - jako závada pak v hlášení bývá psané "Vadné AB relé", třeba někdo znalejší vysvětlí.
K2R 1029 - tam zase velice často trucuje regulátor - tak na "půl plynu" vůz jede naprosto v pohodě, ale jak si dovolím dát víc, regulátor začne vyvádět cosi, co bych přirovnal spíše ke kulometné střelbě.

No řekl bych, že jsi zapomněl na lepší kousky:
1128: má nejoblíbenější, dnes opět odstavena na napálený zrychlovač, což někdo usoudil z neustále samovolně naskakující ED ve výběhu. Tuto potvůrku jsem osobně měnil v neděli (to byl vyměněn celý kříž ZR) i ve středu. V pondělí a v úterý to měnil někdo jinej.
1103: zaprší a je po ní.
1094, 1122 a 1129: ty si dělají taky co chtějí
no mohl bych pokračovat, každá má něco.
No a jestli si někdo myslí, že vůz, který přijde z VP bude sekat latinu, tak je docela na omylu, poslední, která se vrátila, byla 1126, kterou jsem měl dnes. A výsledek? Zdechl jsem s ní ve Štefáničce. Jela jen na odpory :pray:

11624
Brno
CTD:
ad 1039: Hydraulická brzda středního podvozku už by alespoň nemusela působit dlouhodobější odstávky. Po vybrakování všech těchto brzd z K2R při VP může být k dispozici dostatek náhradních dílů.

king666, (janatak):
Věřím, že by to zvládl i kdejaký zrychlovač.

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Zas až tolik zkušeností nemám :) Koneckonců, ať řidič uzná za vhodné, co s tím...

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
Tak dumám dumám, a musím souhlasit s king666, nějaká by se našla.
Že by sposta K2 neprošla, je celkem jasné.
(Jen tak letmo co si vybavuju pár našich nejvydařenějších exemplářů:
1113 (O₂) - stíhá zdechnout několikrát za týden
1109 je známá recesistka, na první nášlap se rozjede bez problémů, na další nereaguje, takže s oblibou zůstává trčet uprostřed křižovatky, potící řidič marně přestartovává, zkouší blok dveří, myčák - jako závada pak v hlášení bývá psané "Vadné AB relé", třeba někdo znalejší vysvětlí.
K2R 1029 - tam zase velice často trucuje regulátor - tak na "půl plynu" vůz jede naprosto v pohodě, ale jak si dovolím dát víc, regulátor začne vyvádět cosi, co bych přirovnal spíše ke kulometné střelbě.
Kdybych k tomu měl ještě připočítal, že zatížený vůz by měl bez problému zastavit i na Šilingrově náměstí, tak vyřadím další velkou skupinu, slabé ČB ani Progress nezachrání.
Ale jak píše king666, některé by se snad našly.
Citace:
Miky napsal:
Kolem poledne už měla problémy - zjevně nerozbržďovaly ČB, takže na každé zastávkce přestartovat...
Tak proč ji honem nevyměnil???? A když to nenapadlo řidiče, tak jakožto zkušený šotouš a opisovač evidenčních čísel jsi mu měl poradit!

6349
Brno - Kohoutovice
Crazy_tram_driver píše:
...Dneska odpoledne 1096 na pětce zdechla...

Kolem poledne už měla problémy - zjevně nerozbržďovaly ČB, takže na každé zastávkce přestartovat...

639
Brno - Žabokvaky
Janatak píše:
Děkuji za info.

Tak mě napadá, v současnosti probíhá proces schvalování RT6 jako typu, tedy alespoň je snaha. To znamená, že musí ujet za nějakou dobu nějaký počet km bez vážější poruchy. Ptám se, byla by tohoto procesu schopna jakákoli z brněnských K2?
Pokud se počítají i nějáké modernizace, jako třeba K2P, tak by se jich nejspíš pár našlo... pár pisáreckých protekčních kusů a pak ty medlánecké... :wink:

3985
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Děkuji za info.

Tak mě napadá, v současnosti probíhá proces schvalování RT6 jako typu, tedy alespoň je snaha. To znamená, že musí ujet za nějakou dobu nějaký počet km bez vážější poruchy. Ptám se, byla by tohoto procesu schopna jakákoli z brněnských K2?

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
1039 vyráží na trať každý den; návraty však nebývají slavné, dneska po devatenácté hodině zdechla u Přístaviště. V pondělí jsem ji měl na d-11 a chovala se přesně tak, jak tu už psal před třemi týdny barmann:
Citace:
...přejezdu křížení naskočí čelisťový brzdy, 2x vynechá ED a po 2-3 sec. opět naskočí ČB, a při rozjezdu to rozbrzdí buď pozdě, nebo vůbec
To "pozdě" v mém případě znamenalo jednou, na zastávce Mozolky, i šest minut.
Bohužel, i když se do ní investovalo hodně úsilí i peněz, nejporuchovější prvek, prostřední podvozek s hydraulickou brzdou Hanning a Kahl zůstal (jakožto u jediné K2), k tomu ještě další mouchy...
(A podvozek se nemůže se vyměnit, protože vůz nemá naježděné km, a km nemůže najezdit, protože...!)
Vůbec pisárecká technika ukazuje, že její místo je akorát v muzeu; včera krátce po desáté zdechla 1098 přímo v zastávce Česká -> HN, ovšem aby to nebylo jednoduché, zastávka je umístěna tak neštastně, že šestka při pokusu nakuplovat ji zůstala trčet na sekčáku, takže pak bylo nutno nakuplovat dalším vlakem tu šestku....
Dneska odpoledne 1096 na pětce zdechla na wimbledonu směr HN - první exhibice pisárecké techniky - a další následovala asi za 40 minut, když na Maliňáku při pokusu o odtah jaksi zase nejela služební T2 a blokovala skoro všechny směry.

11624
Brno
Janatak píše:
Já bych se zeptal, jak jezdí 1039 a jak to vypadá s kompletací 1018, toho času snad ještě na dílnách?

1018 je holá skříň, bude muset mít kompletně novou kabeláž.

3985
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Já bych se zeptal, jak jezdí 1039 a jak to vypadá s kompletací 1018, toho času snad ještě na dílnách?

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Dnes byla započata nebo spíš bylo pokračováno v již dříve započaté totální likvidaci vozuK2 1100. Momentálně rozebírán na náhradní díly. :-?

2109
20 zář 2006 19:51
1044 dnes opět na dílneské ZJ (80021).
1126 dnes na 00503 a má POD

11624
Brno
1092 stála myslím na 21. kanále, stranu s dveřmi měla bez reklamy, akorát na střešel byl ještě nelapen kus reklamní lišty. Jestli měla reklamu, pak jedině na straně se dveřmi, kde ji ještě nestihli odlepit...

2109
Miky píše:
A nebyla to 1127? :)

No 1127 jsem cca. hoďku zpět viděl na d-13, a navíc se mi zdálo že to v Pisárkách bylo cedulový :-)

6349
Brno - Kohoutovice
A nebyla to 1127? :)

2109
manil píše:
1092 a 1110 jsou bez reklamy, v podkladových barvách.

1092 jsem dneska viděl v Pisárkách a s reklamou. Nebo jsem měl možná vidiny, těžko říct..

186
27 zář 2007 22:44
Díky

11624
Brno
fysk píše:
Dotaz:Nevíte někdo,kolik chybí 1092 a 1088 vozokm do odstavení?

1092 je nyní odstavená, ale jen po dobu prázdnin.

665
18 zář 2007 15:40
Brno
1110: To už se 3 žlutá tramavajka bez CVR :cry:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3786 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 152  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata