Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 113 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
mrakicio píše:
vy nemáte sportovního ducha, co může být lepší, než se projet na kole z líšně na vinohrady, z vinohrad po trase 25/26 do pisárek, z pisárek do jundrova a do krpole? :lol:
No dovedu si predstavit, ze lidi, kteri bydli treba ve vychodni polovine Brna, (Bystrc, Komin, Zabiny) si radi kolo popovezou, pokud chteji treba cely den prozkoumavat treba lom u Klajdovky a prilehle lesy... Cesta mestem na kole totiz sama sezere docela dost casu a to pak zkrati "pruzkumy" v atraktivnejsich lokalitach...

9986
15 led 2005 23:41
vy nemáte sportovního ducha, co může být lepší, než se projet na kole z líšně na vinohrady, z vinohrad po trase 25/26 do pisárek, z pisárek do jundrova a do krpole? :lol:

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Když jsem jel už několikrát od nás z Kohoutovic do Mariánského údolí, ať už na naši cykloakci nebo jenom na výlet, tak se mi opravdu d-8 hodila... Sjel jsem si dolů do Lískovce na smyčku a byl tam za půl hodiny. Zpátky z Osové v sobotu většinou poloprázdnou 29, tehdy x29, nebo narvanou 50 (jednou stačilo).

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
chat-maniac:
V tomto případě se musím zastat kolistů. Asi 2 roky jsem totiž aktivně jezdil freeride a s problémem dostat se na místo činu jsem se setkával téměř každý víkend. Příkladně jsem se vozil od nás (Osová) a-50 do Kohoutek. Nebudu totiž zbytečně vypotřebovávat sílu, bych vyjel ten šílený kopec, kterou chci investovat úplně jinde (v lese, na skocích, sjezdech) do věcí které mě baví. Nestojím o to 2 hodiny jet a plazit se jak šnek, když tam můžu být MHD za půl hodky, nehledě na to, že freeridové kolo není určené ani přizpůsobené ježdění na silnici...
Chápu, že to na první pohled vypadá nesmyslně, vézt kolo busem, ale chce to, se nad tím trochu zamyslet. Určitě musíš dojít k pochopení bikerů :-)

(Tebou zmiňovaný případ dvou zastávek, kde není žádná výrazná překážka, samozřejmě považuju za něco jiného.)

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Mrkni na to, co jsem napsal, z toho pochopíš na jaký jedince narážím.
Ale zase když vytáhnu kolo, tak na něm jedu a ne že si ho vezu jako zavazadlo sebou. Toto je bohužel častější než ty případy, kdy se fakt jede na výchozí bod výletu na druhej konec Brna.

418
18 kvě 2008 19:54
CH-M: a proč by si je přičítali? Protože je nechceš v buse? nezlob se, ale pokud pojedu např. do Líšně z Bystrce, nebo naopak tam začínat výlet tak se nedivím tomu, kdo použije bus, protože po městě se jezdí opravdu blbě (mimochodem jezdím každý den na kole do práce). Já sice ještě MHD nepoužil s kolem, ale tohle fakt není důvod.

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
chat-maniac: Kolobezka svymi rozmery skutecne o mnoho nepresahuje rozmery cloveka, a do vozu se da uklidit temer kamkoliv (treba v kloubacich je za kloubem takove hezke optimalni mistecko, clovek se tam nevleze, ale kolobezka tam skvele zacouva), takze s tim, ze by nekomu zavazela problemy urcite nejsou (vyzkouseno).

Moderátor
7587
Brno
Tak ať si k tomu výletu přičtou i oněch 15 Km :-s
Poslední dobou ty kola vozím všude možně a nemožně, především línou mládež na bikách zastávku dvě do kopečka, hlavně že pak dělají machra na plácku 10*10m před borcama a puberťačkama, jak umí přeletět přes řídítka na deset způsobů :-D
Velice zajímavý je úsek Bohunice nemocnice -> Osová, kde je přeprava kol pravidlem (většinou mladí 25-30 s dobrou výbavou), tam vůbec nechápu, co dotyčným znemožňuje takový krátký úsek dojet po svých. A druhak zrovna v této trase mají hodně znečištěná kola.
Píchlé kolo se neprojevuje tak, že dotyčný vystoupí a nasedne :-)
Prostě toto mi vyloženě nevadí, ale zaměřuji se na to a hlídám si to.

418
18 kvě 2008 19:54
třeba, když jsou uvanení, když mají píchlou duši, když valí na výlet a už je nebaví jezdit k výchozímu místu 15 km po Brně ...

Moderátor
7587
Brno
Otázka je, jak ta koloběžka bude velká. Jestli se vyrovná velikostí kolu, mělo by se k ní přistupovat jako ke kolu (i když SPP IDS JMK o koloběžce vyloženě nemluví - tudíž jako zavazadlo). Další je, při nástupu mávnout na řidiče, aby o tobě věděl, a nástup S JEHO SOUHLASEM (pokud se jedná o kolo, což by v případě stejně velké koloběžky asi mělo platit taky). Přeprava je pro držitele PŘEDPLATNÍHO kupónu zdarma v linkách 1-99. A taky platí, že přednost mají kočárky, tudíž když nastoupí kočárky, kolista si vystoupí a buď pomašíruje po svých, nebo počká na další (což, jak jsem si všiml, žádný z rádoby cyklistů neřeší, a s kolem zavazí úplně jak to jenom jde).
Vůbec nechápu,k čemu někteří cyklisti ty kola mají, když se s ním vozí MHD.
Tož asi tak :-)

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
Dotaz :) Chystam se poridit si kolobezku pro snadnejsi priblizovani po Brne. No a protoze to pisu sem, tak me samozrejme zajima, jestli jsou nejake problemy s jeji prepravou v MHD? Snad by byt nemely, kolobezka nezabere o moc vic mista nez jeji obsluha, a s salinkartou by nemelo vadit ani kdyz by se brala jako jizdni kolo - jake jsou zkusenosti, pripadne doporuceni? Diky.

32
22 čer 2008 10:14
:-k

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
Ještě pár (doufám) zajímavých čísel z aktuálního čísla Zpravodaje DPMB:
Citace:
NEHODY ZA 1.POLOLETÍ LETOS A LONI
Když porovnáváme počty nehod za 1. pololetí, musíme konstatovat, že kromě počtu zraněných je ve všech ukazatelích nárůst. Nejmarkantnější je tento nárůst u tramvajové trakce, kde u nehod je nárůst o 19 % a u zaviněných nehod dokonce o 43 %. Co se týká námi zaviněných nehod, jsou příčiny stále stejné, a to: neodhadnutí profilu, nepozornost a nedání přednosti. Počty nehod jsou v přímé souvislosti se stále zvyšujícím se provozem. Další příčinou podle mého názoru je skutečnost, že do podniku přicházejí řidiči, kteří nemají jinou možnost sehnat zaměstnání a Úřad práce jim nabídne práci v DPMB. V neposlední řadě doplácíme na ne zrovna štastné znění zákona o získávání řidičských průkazů, kdy zákon umožňuje zájemcům o ŘP si udělat řidičský průkaz na osobní auto a vzápětí bez jakékoliv praxe na autobus. No a máme tady řidiče, kteří teprve jako řidiči MHD získávají s cestujícími zkušenosti v provozu. Ale nebuďme jenom pesimisty. Když přepočítáme počty nehod na počty ujetých kilometrů, tak tato čísla nejsou tak strašná.

Nehody..............celkem....zaviněné....zranění....vlastní střety....vykolejení
1.pololetí 2007......392.........105............48..............26...............11
1.pololetí 2008......434.........135............20..............36...............13

A srovnání nehodovosti v červenci:

Citace:
DOPRAVNÍ NEHODY V MĚSÍCI ČERVENCI
V měsíci červenci došlo v brněnské MHD celkem k 52 dopravním nehodám, z nichž 16 zavinili řidiči DPMB. Nejvíce nehod způsobených našimi řidiči bylo neodhadnutí profilu, - 11, nepozorností - 2, a po jedné nehodě nesprávnou jízdou v jízdních pruzích, couváním bez krytí a odlétnutým kamenem. Při všech těchto nehodách došlo ke zranění 7 chodců a cestujících. Došlo také ke třem střetům vlastních vozidel.

.......................celkem....zaviněné....zranění.....vlastní střety
červenec 2006.......68..........25............5...............7
červenec 2007.......54..........18...........26...............5
červenec 2008.......52..........16............7...............3

9986
b1 - ano, já měl na mysli stávající interval :)

3750
08 čer 2005 23:12
mrakicio píše:
Co se ale musí nechat, je návaznost na Komenského náměstí na čtyřku...většinou, když tam jedu, jede čtyřka minutu po x5.
Coz ovsem padne zavedenim intervalu 8 minut

9986
jen dodatek
dejme tomu, že na Mendláku nastoupí oněch 10 lidí (případ včera, odjezd kolem 8:cosi z MN)
na Tvrdého nevystoupí/nenastoupí nikdo
na Úvoze vystoupí 6 lidí/nenastoupí nikdo
na Komenského náměstí tedy jedou 4 lidé, kteří tam stejně přestoupí na 4, protože je to tam pohodlnější než na Úvoze

Z toho je myslím jasné, že x5 je opravdu využívána jako posila 25/26 na dvě zastávky. A to těch 10 lidí z MN je mnohdy i moc. Interval v podobě, v jaké tam je, je luxus, ta linka je luxus sám o sobě.

Schválně se zkusím projet i dřív, než v 8 ráno, jak to tam bude vypadat, a pozdějc, než v šest večer, doby mezi tím mám víceméně prozkoumaný, nárazově tam sice někdy nastoupí i víc než obligátních 10 lidí, ale ti zjistí, že trolejbus x5 nerovná se trolejbus 26/25, takže na tom Úvoze stejně vystoupí a přesednou do 25/26.

Co se ale musí nechat, je návaznost na Komenského náměstí na čtyřku...většinou, když tam jedu, jede čtyřka minutu po x5.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Mrak: chtěl bych vidět tvoji vytíženost v pivovarské :-D

Důvod nezájmu o tuto linku je bezpochyby fakt, že je to šotoprojížďka :t-: odnikud nikam. Tradiční :a-: z Poříčí na Moravák by určitě udělal lepší službu.

9986
místo, aby ji zrušili rovnou...

jezdím s tím dost často v různé denní doby (když je 25/26 na trase mendlák - úvoz moc plná) a nikdy jsem tam neviděl více než 10 lidí včetně mne...

ostatně, stačí se podívat na vytíženost z pivovarské...

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Nevím jestli už to tady proběhlo, ale od zítřka se mění jízdní řád linky x5 - 8 min. interval ve špičce, 12 v sedle a 15 o víkendech.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Posílám na obrázku ukázku tisku SAVS míto EČ a ještě jednu raritku (která byla první čtyři dyn roku 2004 obvyklá). Omlouvám se za kvalitu obrázku, scaner je mimo provoz a mám tu blbý světelný podmínky, pro ilustraci stačí...
Příloha:
P1080560.JPG

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

205
18 úno 2008 19:00
Kénig
Zdeněk píše:
CB je Tourbus, kterej taky na a-41 jezdí. (Třeba Vydosbus taky nemá přesně zkratku, má CV) a ze začátku IDS se celkem často stávalo že míto EČ. natiskne jenom 0000. Osttaně občas se to stane i dnes. Třeba Tourbus, toho času ČSAD Brno - město s oblibou tiskl míto EČ (SPZ/RZ) jen SAVS

Díky za objasnění :wink: .

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
CB je Tourbus, kterej taky na a-41 jezdí. (Třeba Vydosbus taky nemá přesně zkratku, má CV) a ze začátku IDS se celkem často stávalo že míto EČ. natiskne jenom 0000. Osttaně občas se to stane i dnes. Třeba Tourbus, toho času ČSAD Brno - město s oblibou tiskl míto EČ (SPZ/RZ) jen SAVS

205
18 úno 2008 19:00
Kénig
Procházím si tak starý lístky a narazím na tohle. Je mi, prosím, někdo schopen osvětlit, o co se jedná (ty ev. čísla, i to CB místo DP)? 8-[

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3750
08 čer 2005 23:12
Nedaly by se nekde sehnat obehy kurzu z konce cervna (po prodlouzeni k Tech. parku pred zacatkem prazdnin)? Rad bych podle nich udelal provoz v BAHNu (zatim delam linky 31/33 - ty jsou predpokladam dost autonomni oproti zmenam ve zbytku MHD)
Kdyztak PM. Dekuji

310
11 srp 2007 10:56
Na královopolské včera něco vrtali, tak asi kvůli tomu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata