Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 117 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
418
18 kvě 2008 19:54
Je tu někde diskuze k SJTD? nějak nemohu nic podobného najít. Dík

97
29 srp 2007 17:26
Si říkam, jestli by nebyldobrej nápad vést a-53 přes zast. Technolog.park, kde by si lidi přestoupili n d-12/13 a pak po trase přes červínkovou, Skácelovu, Horskou na Kolejní a zpět, každej třetí spoj by končil u Technolog. parku jsou tam zastávky pro náhradní dopravu, hned navazuje tramvaj. Lepší než couvat do smyčky červínkova nebo stát v ulici.

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
Chcíplinu bych dovezl rovnou do vozovny ... už je to jenom kousek ... :-)

6620
21 pro 2005 17:01
Rop, mechoš: Přesně tak, přestávka a-53.
Chcíplina? Uhne.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Rop píše:
A co to bylo za bus ... přestávkový a-53? Nebo nějaká ND? ... jinak o tom, že tam budou jezdit autobusy jsem psal již někde jinde (akorát, že v jiné souvislosti) ... jako pauzírna pro a-53 ideální :-)

Podle bílého kurzáku (aspoň tak se mi to při zvětšení jevilo) bych řekl že 53. Ale ruku do ohně za to nedám.
Akorád bych řekl že stál tak, že by se tam nevešla chcíplá šalina, kdyby byla tažena do smyčky k odstavení.

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
A co to bylo za bus ... přestávkový a-53? Nebo nějaká ND? ... jinak o tom, že tam budou jezdit autobusy jsem psal již někde jinde (akorát, že v jiné souvislosti) ... jako pauzírna pro a-53 ideální :-)

6620
21 pro 2005 17:01
Že by našla smyčka Červinkova nový využití?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

102
13 zář 2007 19:58
mrakicio píše:
nesmíš brát jen zlomek celé stavby

No, v případě studijních pavilonů nejde o zlomek ale o gró celé stavby.

mrakicio píše:
podívej se na Tesco, na archiv, na residence, na to a na to... jde to udělat relativně stejně, ale je to jiné.

Mně docela vyhovuje to, že je jasně na první pohled rozeznatelné, co jsou pavilony pro výuku, co jsou rezidence, co je vědecký park, co je obchoďák, co je nemocnice ... A třeba u MZA, který nemá s kampusem vůbec nic společného (a který měl btw. původně stát na zmíněném plánovaném Akademickém náměstí), chtít, aby vypadal stejně nebo podobně, to už by mi přišlo vyloženě nelogické (a taky nereálné). Prostě nejde o uzavřený jednolitý akademický park ale o organickou součást celé lokality, která ještě dozná značných změn.

mrakicio píše:
Fuj.

[-X

mrakicio píše:
Ale je to opravdu věc názoru

pravda

mrakicio píše:
tuto debatu bych pomalu ukončil... Je na čase zabývat se MHD :)

už mlčím :)

9986
15 led 2005 23:41
Ten návrh z 1969 je super...něco takového by se mě líbilo, byť s malými úpravami. Ale dnes by to už nevyhovovalo, tenkrát přeci jen bylo potřeba míň věcí... Třeba na stadion zjevně nemysleli :)

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Já bych celou debatu ukončil, protože tady stejně nic nevymyslíme (byť vytvořit si vlastní urbanistický návrh - i s tramvají, neb bez ní to není ono - mě láká :-) ) Takže na závěr několik obrázků, na kterých si můžete prohlédnout, jak se představa o vzhledu celého areálu postupně vyvíjela.

9986
pro upřesnění, nemyslím tím, že by budovy na celém kampusu měl být úplně stejné (použitý materiál na stavbu, tvar), ale částečně (z větší části) by to šlo...

Možná rozumné téma do hospody, co tak někdy za měsíc?

9986
nesmíš brát jen zlomek celé stavby

podívej se na Tesco, na archiv, na residence, na to a na to... jde to udělat relativně stejně, ale je to jiné. Fuj. A navíc urbanisticky je to celý taky špatně. Ale je to opravdu věc názoru a tuto debatu bych pomalu ukončil... Je na čase zabývat se MHD :)

Parkovací dům u Výstaviště je, alespoň u Invexu a pár významnějších veletrhů, využit celkem dost, hlavně má, narozdíl od parkovišť pod nebem kolem výstaviště, relativně rozumné ceny... nebo alespoň měl.

102
Každá budova jiná ves ? :shock:

Příloha:
1.jpg

Parkovací dům u Výstaviště je a vytíženost, co vím, nic moc. Další by se uživil snad jako P+R, ale pro to jsou v Brně lepší lokality. Snad brzo bude stát ta plánovaná síť parkovišťodomů v centru.

9986
Někomu se to líbí, někomu ne. Mě ne. Ale uvidíme, jak to bude fungovat a vypadat, až to bude celé hotové.

Úplně stejné pocity, jako u kampusu, mám u návrhu na Akademické náměstí. Děs (krom druhýho ocenění, ale to je ovlivnění :) ). Ale je to věc názoru.

9986
Emperror píše:
Jestli něco nesnáším, tak jsou to věžáky. Jak to má víc než osm pater tak už mi to přijde jako zbytečný zásah do panoramatu.

Jak kde. Vem si Centrum, což měl být svého času první mrakodrap v Evropě - ten by do panoramatu trochu zasahoval. Ale kampus určitě ne.

Emperror píše:
případě požáru či zemětřesení je taková budova i nebezpečná.

Jsme v moderní době, tohle dnes už neplatí. Například takové WTC bylo opravdu nebezpečné, není se co divit, stavělo ke konci 60.let (tuším 1966 začátek), tedy stará konstrukce, dnes již překonaná. Dnes je tolik možností... Stačí použít prvky, který zabrání destrukci nosných částí budovy při požáru nebo zemětřesení - je to sice drahá záležitost, ale jde to. Samozřejmě, v případě výškových budov nižší kategorie zbytečná. Vítr? Taky nevadí, stačí udělat výřez do budovy, aby vzduch mohl budovou protékat.

Eda píše:
Aspoň je nějaký rozvoj. 2, 3, 4 patra jsou podle mne ideální. Víc ne.

Rozvoj je, ale mohl by být podstatně lepší.

Eda píše:
Rozhodně bych taky nechtěl, aby to byly (jak se asi líbí mrakiciovi) budovy jedna vedle druhé.

Nemusí být budovy jedna vedle druhé, ale mohla by být jedna vedle druhé relativně stejné (nevím, jak to myslíš?). Mě se na tom hlavně nelíbí necelistvost hmoty - každá budova jiná ves, je to hnus. Totálně špatně. Asi snaha,aby to vypadalo zajímavě.

Eda píše:
Jak je to navržené teď, tedy protkané zelení a parkovými úpravami, je to ok. Další prvky (např. vodní, tj. fontány a potůčky) jsou vítány.

Ano, zeleň a tak, to je dobrá věc, třeba Svoboďáku tohle hodně chybí.

abcde píše:
Můj pohled na architekturu kampusu je čistě pozitivní, urbanisticky to možná trochu bude skřípat, souhlasím s mrakiciem hlavně v případě těch parkovišť. Taky mi není jasný, jak chtějí vyřešit parkování nejen pro ten obchoďák ale především pro celý kampus, MZA, CEITEC, hokejovou halu... zvlášť když to největší plánované parkoviště "padne" právě na CEITEC. Tam by se uživil mnohapatrovej parkovací dům, ale v plánech ho nevidím.

Ano, parkoviště... Hlavně jaksi nedořešili stávající parkování k nemocnici, který je kapacitně nevyhovující už teď - parkoviště, který jsou navržený, jsou malý, malý a zase jen malý. A od vchodu do nemocnice jsou dost daleko. Ale uvidíme, jak to bude v reálu. Parkovací dům by se uživil hlavně u Výstaviště... a ne jeden.

abcde píše:
Nevím, jestli tam v okolí nemocnice není nějakej problém s podložím, že nechtějí jít do hloubky a drží se při zemi i s budovami kampusu.

Neměl by být. A i kdyby, tam, kde by to hrozilo, stačí opět dražší varianta, piloty do nějaké větší hloubky, kde by podloží bylo OK.

102
Můj pohled na architekturu kampusu je čistě pozitivní, urbanisticky to možná trochu bude skřípat, souhlasím s mrakiciem hlavně v případě těch parkovišť. Taky mi není jasný, jak chtějí vyřešit parkování nejen pro ten obchoďák ale především pro celý kampus, MZA, CEITEC, hokejovou halu... zvlášť když to největší plánované parkoviště "padne" právě na CEITEC. Tam by se uživil mnohapatrovej parkovací dům, ale v plánech ho nevidím. Nevím, jestli tam v okolí nemocnice není nějakej problém s podložím, že nechtějí jít do hloubky a drží se při zemi i s budovami kampusu.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Já k tomu nemám větších výhrad. Aspoň je nějaký rozvoj. 2, 3, 4 patra jsou podle mne ideální. Víc ne. Rozhodně bych taky nechtěl, aby to byly (jak se asi líbí mrakiciovi) budovy jedna vedle druhé. Jak je to navržené teď, tedy protkané zelení a parkovými úpravami, je to ok. Další prvky (např. vodní, tj. fontány a potůčky) jsou vítány.

573
04 bře 2006 12:01
Starý Lískovec
Mě se styl kampusu docela líbí. Nejsem sice fanda těch skleněných obkladů, ale lepší než styl Ikea. Navíc lepší přízemní budovy než jedna výšková. Jestli něco nesnáším, tak jsou to věžáky. Jak to má víc než osm pater tak už mi to přijde jako zbytečný zásah do panoramatu a v případě požáru či zemětřesení je taková budova i nebezpečná.

9986
hlavně nepreferuji obrovský přízemní stavby, který akorát zabírají místo. Proč místo toho neudělat prostorově menší, ale vícepatrovou budovu? Ve světě je toto i u supermarketů běžný.

Osobně nevím,kde tam vidíš respekt okolní zástavbě. Celej kampus, byť je víceméně od jednoho autora, je dost blbě navržený, akorát to zabírá místo. Viz třeba parkoviště. Sice dražší, ale lepší možnost je ta, že se to dá jednodušše pod zem. Nebo klidně do přízemí. A to, že na celým kampusu je x hmot, který k sobě jaksi nesedí, to je věc druhá. Respekt k okolní zástavbě tam já teda nevidím. Ale je to věc názoru.

A krabicoidní skloželezobeton (nebo jinej materiál) bez nápadu, ano, to se mě líbí, v případě multifunkční budovy, jakou obchodní centrum bezesporu je, nejvíc. Typickým příkladem je třeba Ikea (případně i Vaňkovka, byť ta není typickým příkladem toho, o čem mluvím). Jednoduchá jednohmotná krabice. Nic víc, nic míň. Přeplácaniny nemám rád.

Když se celkově podívám na kampus z okna baráku (a na plánek, co mám před sebou), jediný, co vidím, je spousta zbytečně zastavěného prostoru (parkoviště, residence, Tesco, oranžový budovy university), který by šel vyřešit i při stávajících podmínkách mnohem, mnohem lépe. Jediný, co je tam pěkný, rozumný a nejlepší, je budova nemocnice (krabicoidní věc bez nápadu). Ale jak říkám, věc názoru. Děsí mě, že na to vidím z okna.

102
mrakicio píše:
nejhezčí? :-k

Jednoznačně, zejména tou otevřeností do prostoru a decentností vyjadřující respekt okolní zástavbě. Pokud ovšem preferuješ krabicoidní skloželezobeton bez nápadu, typický pro většinu ostatních brněnských "marketů", pak proti gustu ... :wink:

9986
nejhezčí? :-k

102
... jinak co se architektonického řešení týče, tak zatím nejhezčí "obchoďák" v Brně...

102
No pokud Vás to tedy zajímá, tak hnedle to největší plánované parkoviště přímo naproti MZA (za "AKADEMICKÁ STREET :shock: ")se konat nebude. Pokud tedy vyjdou peníze z Bruselu. Onderka tam naplánovat lískoveckou část CEITECu (biotechnologického institutu).

2009
28 čer 2007 16:54
Heyrovského a Hněvkovského se mi furt plete. :-/ (podobně ještě Heinrichova a Jindřichova).

406
15 čer 2006 13:44
Brno Bystrc
David Jaša: je to sice MM ale Heyrovského je tady

http://astroh.wz.cz - web konečně doplněn a zaktualizován, blog...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata