Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 118 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

2009
28 čer 2007 16:54
Angel píše:
Já bych problém Tesca na Vídeňské viděl spíš v tom, že tam je pěkně špatná doprava. Při srovnání s Avionem kam jezdí vlastní linka co 15 minut a 67 taky cca po 10 až patnácti minutách. Zato do Tesca na Vídeňskou pokud vím jezdí jen 82 v intervalu hodina a Futurum bus(dřív nějaká 934 teď nově nějaká SORka)v intervalu 30 minut. No já vím že to není daleko od šaliny, ale bus před vchodem je lepší.
Nerad ti kazím iluze, ale lidi, co přijedou do těchto OC MHDčkem nejsou rozhodující. Lidí z aut je tam víc a mohou si odvézt (a stutečně odvážejí) více zboží za více peněz. Důležitější (z dopravního hlediska) mi v tomto připadá šílená trojkřižovatka Vídeňské s Bohunickou, D1 a obslužnou křižovatkou pro Futurum a další, které se nejeden řidič rád vyhne (byť nevědomky) a bude preferovat Kaufland nebo Avion.

Janatak píše:
Kaufland vám nestačil?

A pokud rozvoj vidíte v neustálém stavění obchoďáků shodné značky po Brně všude tam, kde se naskytne plac, je to poněkud přitažené za vlasy.
Dá se na to dívat i jinak. Lidi, co stejně jezdí nakupovat auty, najezdí míň km, protože budou mít dostatečně atraktivní obchod (výběr, ceny, místo) blíž. A každé auto, které se vyhne přetíženým ulicím na jihu Brna (Vídeňská, Heršpická, Heyrovského, ...) prospěje tamní situaci.

Kapusta, johnny05:
nestěžujte si, na jedné straně SL/Bohunic máte políčka a "promenádu" u Leskavy a na druhé nádherný les protkaný cestičkami nad Svratkou.:!: O možnostech lidí z NL nemluvě. Spíš byste měli brblat nad neexistujícími osami pro pěší a kolaře, kvůli kterým se do těch pěkných oblastí ze sídliště blbě dostává. (Tady máte jednu takovou přirozenou osu, ale zkuste si ji projít. :evil:).

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no koukám je to už tady hodně MM, ale tak když: třeba takovej hrabák (koš co se dává k pokladnám se zbožím na prohrabání dětem k radosti rodičů před placením) stojí docela dost peněz, za každou lepší pozici se platí taky nehorázný prachy, za širší foch v regále taky příplatek, za firemní ledničky, ani nechtějte vědět, co chcou řetězce třeba po nových dodavatelých: třeba měsíc návoz zboží zdarma, všimné, samozřejmě kvantum pro všechny markety, což malý dodavatelé jasně nezvládnou atd.

no k těm cenám za vystavení zboží - co vím tak třeba u Alberta se za jedno místo piva(jeden sloupeček - cca 5piv) v regálu platí nějakejch deset nebo dvacet korun no a nevím jestli to je týdně ale asi měsíčně.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Pepola: je to tak, krasne je to videt na cenach benzinu, kartel jako svina.

PvvS: vsak pockej az to bude komplet zastaveny.Ale jak rikam, pokrok se neda zastavit a holt si budou muset najit misto jinde.

Taky konec offtopic

3724
28 úno 2006 19:00
Angel píše:
... vzroste konkurence a tím pádem by se měly snížit ceny...
To by se ale nesměly všechny řetězce spolu domlouvat na cenách a sdírat všechny dodavatele,kteří navíc platí výpalné,aby se tam jejich zboží vůbec mohlo objevit!Konec OT!

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
chat-maniac píše:
Btw proč tam dělaj odkrytý parkovací plochy, když to můžou všechno schovat pod zem do mínus patra a měli by další stavební plac, za kterej se těžce dneska platí....

To taky nechápu... nebo aspoň patrový parkoviště. Takhle to zabere hrozně místa a silně pochybuju, že ho tam bude nadbytek...

9305
10 čer 2004 11:19
John05 : aby jsi se nedivil. Na cernovicky terase se zajicum , kralikum bazantum i v prumyslovy zone dari vyborne. Tak vyzrany kraliky jsem snad jeste nevidel. A po dlouhy dobe se tam objevily i lisky :) . Krasnej pohled sedet trebas na nocni u kafe a pozorovat jak po travniku honi liska kralika (prvne kralik, pak liska a za chvilu se vraci spokojene nazrana liska). Mozna tu maji vetsi klid jak nekde v lese.

Možná se Vám to bude zdát blbý to sem psát ale celkem to s tímto souvisí - ať už se v oblasti Bohunic udělá pro občany cokoliv(školou počínaje a nákupním centrem a parkovacími místy konče) je to jen dobře. Protože bude potřeba větší dopravní kapacity(když to beru z dopravního hlediska), ale jinak normálně bez dopravy bych to řekl takto - vytvoří se pracovní místa a ne jedno(obchod=prodavačka+uklizečka+doprava(řidiči MHD)+mechanici...), vzroste konkurence a tím pádem by se měly snížit ceny a důchodci budou mít aspoň co dělat. No myslím si že to této městské části jenom prospěje a rozhodně jí to aji pomůže.

9986
15 led 2005 23:41
kdyby jen parkoviště...
celý je to špatně

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
co sem koukal na nákres toho centra, tak se asi bude nějak šibovat se zastávkama, konkrétně Kampus a Nemocnice, nebo to je nějaká inženýrská skica aby tam něco bylo. Btw proč tam dělaj odkrytý parkovací plochy, když to můžou všechno schovat pod zem do mínus patra a měli by další stavební plac, za kterej se těžce dneska platí.... Kdo se má na ty kopy šrotů pořád dívat.....

9986
EF. píše:
Ale je... a ne daleko... :wink:

Jestli myslíš ten miniparčík na Rybnické, co mám pod domem, ten teda moc příjemý není, alespoň tu trávu by mohli posíct a ořezat ty křoviny... Ale pravda, o Vánocích je tam vždy pěkný strom.

310
11 srp 2007 10:56
Rop píše:
Snad jen tady: http://www.jrbrno.cz/109838140
Ani na stránkách Adosy, ani na stránkách jízdních řádů, ani na stránkách Olympie nic není

Díky, ale na oficiálkách to je, ale zastrčený. blee
http://www.olympia-brno.cz/brno/default ... ?FrameURL=
vlevo mapa a nahoře odjezdy busů

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
Snad jen tady: http://www.jrbrno.cz/109838140
Ani na stránkách Adosy, ani na stránkách jízdních řádů, ani na stránkách Olympie nic není

310
rt6n1 píše:
Kde se dají zjistit odjezdy Olympia busů?

Už to mám, nemohl jsem to na oficiálních stránkách olympie najít. :)

310
Kde se dají zjistit odjezdy Olympia busů?

573
04 bře 2006 12:01
Starý Lískovec
Mě to Tesco taky nevadí, čím víc obchoďáků na dosah, tím líp. Navíc obchoďák znamená hodně lidí. Hodně lidí=potřeba dopravy=kratší interval a čím kratší interval, tím zábavnější to sledovat. (Těch bažantů je škoda, ale ještě pořád zůstává louka mezi Labskou a Jihlavskou a také les za zastávkou Univerzitní Kampus, Sever) Navíc podle těch obrázků by tam měl být taky parčík, navíc s vodou a vodu já rád. :-)

206
15 led 2008 20:51
Kapusta píše:
Už odmala jsme tam chodili celá rodina na procházky a bylo to nejpříjemnějším rekreačním místem v okolí. Teď tu nic podobného není. :-(

Ale je... a ne daleko... :wink:

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Název obchodu vem čert. Mě vadí to množství parkovacích míst, které slibuje opravdu hóódně aut. Je tedy pravda, že se ve mě hnuly emoce; řadu let jsem tam odpoledne chodil se školní družinou a když vám z fotbalového plácku udělají parkoviště... Už odmala jsme tam chodili celá rodina na procházky a bylo to nejpříjemnějším rekreačním místem v okolí. Teď tu nic podobného není. :-(
johnny05 píše:
A co chudaci bazanti a zajici kteri prisli o svuj rajon. Jednou vecer sem mel 60 a byl to docela smutnej pohled jak se bazant vynoril z lesika a smutne koukal na to co se stalo z jeho rajonu...
No bať...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
Eda píše:
... aspoň bude mít Kaufland nějakou konkurenci :-)

no Kaufland jako diskont asi bude mít cenově vždycky co nabídnout...

489
13 čer 2004 23:04
Janatak píše:
Kaufland vám nestačil?

A pokud rozvoj vidíte v neustálém stavění obchoďáků shodné značky po Brně všude tam, kde se naskytne plac, je to poněkud přitažené za vlasy.

Opravdu Kaufland daleko a chodi do nej cele Bohunice a okoli, takze pulhodinove fronty u pokladen sou hodne casto beznym jevem. A take je problem, jak ty plne tasky bez auto odnest.
Zastavka pro a-60 je daleko a a-61 a 69 pro smer k Novemu Liskovci zastavku nemaji.

Jinak Tesco taky nemusim, ale at si clovek zajde tady do Alberta a taky do Tesca nebo Kauflandu a porovna ceny, zacnou se mu dost protacet z Albert cen oci.

9986
kaufland je daleko, na sídlišti, krom pár soukromníků se stánkama, je opravdu jen ten Albert

3986
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Kaufland vám nestačil?

Naposledy upravil Janatak dne 16 kvě 2008 15:51, celkově upraveno 1

489
13 čer 2004 23:04
My tady z Noveho Liskovce budeme za Tesco vdecni, tady je jen dost predrazeny Albert, coz je jediny vetsi obchod na cele sidliste. Rozvoj clovek nezastavi.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Já jsem pro rozvoj. Sice mě trochu zamrzí, když si vzpomenu na stovky v dětských létech strávených odpolední na zahrádce, kterou jsme měli u zastávky "Netroufalky", ale takovej už je život. Tesco mi nevadí, aspoň bude mít Kaufland nějakou konkurenci :-)

Kapusta: Díky moc za odkaz.

609
24 čer 2005 20:56
Podobně i NCKP. 67 a Tourbusí gratisbus po hodině, sice ze tří částí města, ale po hodině! Ale aspoň je tam o víkendu volvo...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata