Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 123 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Dílenský outsourcing je velmi rozšířený na západě u firem typu Siemens, apod. Jejich zaměstnanci mají na starosti veškerou údržbu, aby byla řádně vozidla připravena na vyjetí, dále mají nasmlouván počet (procento) poruch za den nebo určité časové období, v případě že toto nedodrží, hrozí jim smluvní pokuty ze strany objednatele. Další věc je objednávání a shánění náhradních dílů.
Takže pro podnik je to výhodné, že se o toto starat nemusí!

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Zlaťák: Nojo, ale uklízečky vozů jsou potřeba permanentně. Žádné silné ani slabé dny nejsou, počet vypravených a tudíš i špinavých vozů je stejný, teda když nejsou prázdniny.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Kari:
Já to vidím třeba na brigádnické agentuře v Tescu. Tam je to ale něco jiného, protože tam "nemůžou" držet pořád stejnej počet zaměstnanců (slabé dny, silné dny,....). Takže i když zaplatí mnohem víc, tak se jim to ve finále vyplatí. Když ty lidi nepotřebujou, nemají je tam.

Ale ta agentura má takových 30Kč z hodiny z každého člověka.

3081
Na trase linky 201.
Zlaťák píše:
Kari: Já si taky myslím. Obzvlášť v takovém velkém podniku. Jiné by to bylo, kdyby tam ta uklízečka byla potřebná na pár hodin denně a zbytek šoupala nohama. Jasné, že s tím nemají starosti, ale musí to vyjít dráž.

Prý výmysl naší ekonomické kr*vy...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Kari: Já si taky myslím. Obzvlášť v takovém velkém podniku. Jiné by to bylo, kdyby tam ta uklízečka byla potřebná na pár hodin denně a zbytek šoupala nohama. Jasné, že s tím nemají starosti, ale musí to vyjít dráž.

3081
Na trase linky 201.
Aleš vždyť tý firmě se musí zaplatit plat těch uklízeček, to budou +/- stejný peníze jako kdyby byly u DPMB + nějaký peníze firmě navíc, aby vydělávala... Z toho mi vyplývá, že to vyjde dráž. Nebo snad ne? ](*,)

Nejhorší je, že jsem slyšel, že přemýšlej, že něco podobnýho udělaj s mechošema... :evil:

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Outsourcing většinou výhodný je, byť v případě uklízeček půjde o pár korun. DP ale nemusí mít člověka navíc, který jim bude shánět čistící prostředky atd. - o všechno se stará externí firma, která shrábne paušál. Ta navíc nakupuje ve velkém, takže má levnější čistící stroje (i když nevím, je-li v DP víc než mop nebo hadra s kýblem :-)) a td. Navíc pokud se uklízečka rozhodne nedojít do práce, je to starost externí firmy, ne shánění náhrady ze strany DP. Je to v podstatě to samé, jako když Iveco vyrobí autobus, ale pneumatiky jsou od Bridgestone. Specializace bývá obvykle výhodná.

206
15 led 2008 20:51
Kari píše:
Otázka pro lidi co jsou zběhlejší v ekonomii víc než já. Jaký má z ekonomického hlediska smysl vyhodit ze svého podniku např. uklízečky a najmout si na umývání šalin/autobusů/trolejbusů soukromou firmu? Podle mě se to ekonomicky nemůže vyplatit, nebo snad ano?

Může se to HOOODNĚ vyplatit, ale jenom firmě a tomu kdo firmu do DPMB dostal. Jinak by se to vyplatilo, kdyby frekvence umývání byla minimální (tím myslím např 2 busy za týden)

3081
Na trase linky 201.
Otázka pro lidi co jsou zběhlejší v ekonomii víc než já. Jaký má z ekonomického hlediska smysl vyhodit ze svého podniku např. uklízečky a najmout si na umývání šalin/autobusů/trolejbusů soukromou firmu? Podle mě se to ekonomicky nemůže vyplatit, nebo snad ano?

520
03 dub 2006 14:42
Ondra: Já prostě pro zrovna tuto pokutu nevidím žádné opodstatnění. S neplatiči nijak nesouvisí. To přirovnání se vstupenkou na stadion se hodí k jízdence, ale na k šalinkartě, to je něco jiného.
Nemluvě o tom, že DPMB ví, že tu šalinkartu mám! Tak ani není objektivní důvod se tam chodit ukazovat.

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
jzb: Taky zapomínám. Ale pak se při kontrole nevymlouvám a už vůbec se nesnažím své chování omlouvat nějakou "objektivní" příčinou. Tohle si prostě musí každý ohlídat sám.

352
30 led 2008 17:13
30Kč za zapomenutou průkazku je dle mě naopak fér. Seš platící, kterej se něčím proukazuje. Na stadion tě bez lístku taky nepustěj. Zapomněls - smůla!
Chceme-li bojovat proti neplatičům, tak holt z toho budou plynout i nějaké vedlejší účinky pro ty poctivé lidi.

520
03 dub 2006 14:42
Zase: nelze házet všechny do jednoho pytle. Jsou opilci, kteří v MHD nemají co dělat, ale jsou i normální lidi, kteří prostě byli na pivu a pak si třeba zapomněli cvaknout. Je to stejné, jako když si zapomenu cvaknout, protože s někým telefonuju. Nedělejete (někteří) prosím ze sebe vždysedokonalechovající bohy, každý dělá chyby.
Naopak je dle mě nefér platit 30Kč za to, že jsem si zapomněl šalinkartu doma. Platí mi snad DPMB 30Kč za to, že je někde výluka a já musím přestoupit do náhradní dopravy?

206
15 led 2008 20:51
kuba píše:
Btw, i zcela střízlivý cestující na to může zapomenout, ale to už je zas něco jinýho.

Přesně tohle se mi stalo asi před dvouma měsícema, ukradli mi budu včetně dokladů (i šalinkarty) den na to jsem si koupil jízdenku, že si pojedu koupit šalinkartu, ale během čekání na bus a poslouchání ipodu jsem zapomněl na to, že si mám jízdenku cvaknout... Vysvětlit revizorovi, proč ji nemám označenou byl docela oříšek... :oops:

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Ten, kdo potřebuje maminku, aby mu připomněla, že si má cvaknout jízdenku, má být už dávno v posteli a ne ponocovat po hospodách. Opilost nikoho neomlouvá!

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Vážení, ono zapomenout si cvaknout (jízdenku!) v podroušeném stavu, to je hned! Raději pro tyto příležitosti vozím šalinkartu v kapse! :-D

6620
21 pro 2005 17:01
Honny: Když odejdeš z hospody bez placení, tak ti asi už neřeknou.
M3: Nebo taky pěšky, ti nikdo nic připomínat nemusí. Pak je taky další, poněkud méně příjemná možnost: s chlupatýma na záchytku.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
No hele, já platím všude (možná proto su věčně bez peněz), ale dokážu si představit myšlenkové pochody některých...

1111
05 čer 2005 13:18
To myslíš vážně??? To, že máš zaplatit Ti musí říkat? Já myslel, že to je snad samozřejmost. To jsou výmluvy no comment... :roll:

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
V hospodě ti to řeknou, v taxíku ti to řeknou, ale v MHD právě až dodatečně, kdy už je pozdě...

1111
05 čer 2005 13:18
ad goldfinger: To, že má člověk vypito nebo hezký doprovod není důvod k tomu, aby jel načerno. Cvaknout lístek má být stejně samozřejmé jako to, že zaplatíš útratu v hospodě, ze které na rozjezd odcházíš. Nebo v hospodě nezaplatíš a odejdeš? Ale pokud jsi tak indisponován, tak doporučuji buď šalinkartu - a nemusíš myslet na lístek, ale na slečnu a nebo taxi - tam když zapomeneš, tak Ti to taxikář připomene.

6620
21 pro 2005 17:01
OT: goldfinger: Ožralové do MHD nepatří, když už je chytnou na nějaké noční akce, co na to říct? Dobře jim tak. Však tu pepola psal, že jel do práce poblitým vozem. Takže na alkohol bych nesváděl sklerózu, díky níž si cestující zapomene cvaknout. Pokud toho vypil dotyčný tolik, že na to zapomene, tak nemá v MHD co dělat, je tam jen na obtíž pro ostatní.
Btw, i zcela střízlivý cestující na to může zapomenout, ale to už je zas něco jinýho.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Určitě se neplatičů nezastávám paušálně, ale dokážu si představit, že i tak jednoduchý úkon jako označení jízdenky může v pokročilé době představovat problém jak z hlediska jeho provedení, tak z hlediska jeho vybavení si (alkohol, atraktivní doprovod a jiné vedlejší rušivé vlivy). Jasně že předpis platí pro každého v jakékoli situaci, jenom mi takové noční razie trošku připadají alibistické, jako když strážníci měří v neděli o půlnoci na liduprázdné Provazníkově/Štefánikově atd. Na druhou stranu nepopírám výchovný efekt, pokud mne v noci vychytají, asi si to budu pro příště pamatovat, až zase pojedu rozjezdem.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
goldfinger:
Váš příspěvek působí, jak kdybyste se zastával neplatících cestujících. Doufám, že tomu tak není...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
já sem pro za jakoukoliv akci, aspoň lidi vidí že se něco děje

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata