Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 42 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 56  Další
Autor Zpráva
Manil, ptal když sem byl menší. Ale nešlo to - možná tím že jsem nebyl dospělej. No a tak co, mám brýle a su v poho.

9303
10 čer 2004 11:19
8-15 000,- jedno oko.

6620
21 pro 2005 17:01
manil: Víš, kolik to stojí?

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Angel píše:
No takže já se svými 3,5 na levým a 2,25 na pravým se můžu jít s kolejovým vozidlem zahrabat. :-(

Uvažoval jsi někdy o laserové korekci čočky?

655
05 zář 2007 11:06
Brno
M píše:
ja mam dioptrii 1 na leve oko , prave ok, na salinu to nestacilo ani na trajf, s busem jezdim uspesne uz 4roky...

Ono možná ani tak nešlo o ty dioptrie, ale právě o to periferní a prostorový vidění, který se kontroluje v takovýty polokouli, kde bliká ten bod.

No takže já se svými 3,5 na levým a 2,25 na pravým se můžu jít s kolejovým vozidlem zahrabat. :-(

2824
01 úno 2006 10:39
ja mam dioptrii 1 na leve oko , prave ok, na salinu to nestacilo ani na trajf, s busem jezdim uspesne uz 4roky...

3079
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Ondra píše:
A také s tím, že trolejbus je drážní vozidlo, takže byrokracie je na to úplně neuvěřitelná

Vím, sám mám papíry na drážní vozidlo - šalinu, a to běhání, hrůza.

11624
Brno
mh:
Skutečně je to tam. Nicméně pokud se nejedná o poruchu akomodace čočky ve stáří, +3 D je pro tramvaj/trolejbus celkem brutální hodnota...
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/664FD97 ... ezneni.rtf

3345
13 lis 2004 11:58
chat-maniac: nesouhlasí jen DOSIA.. co se týče těch % doupřesním tě - mělo by to být 7% (vč. doplacení za leden-březen) a pokud by se inflace zvýšila tuším nad 5%, tak o to co by šlo nad by se pak přidalo přidalo.. bohužel problém tu je ten, že jsou tu právě 4 odbory, ono totiž platí, že v jednotě je síla, ale kdo chce kam (stačí se podívat na ČD)..

manil: +- 3D (pokud tedy neproběhla novelizace vyhl. 101/1995 sb.).. btw. taky jsem na tom pohořel..

Ondra, ad "nový kolega měsíce": pokud uvidíš na nějaké T3 (ev.č. už nevím, snad 1580?) díru a rýhy v laku na levé bočnici, pak věz, že je to práce onoho člověka.. ale zajímavý je, že o trolejbusech vykládá, jakokdyby s něma dělal celej život :pray:

manil píše:
Hmm, s tím bych se být tebou moc nechlubil...

Já vím kolik mám dioptrií. Ale nevím jestli to je plus nebo mínus. Ale myslím že plus.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Technicko Hospodářská Profese = kancelářská krysa

1442
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
Co je prosím THP?

11624
Brno
Angel píše:
Aha, já nevím jestli mám + nebo -.

Hmm, s tím bych se být tebou moc nechlubil...

Aha, já nevím jestli mám + nebo -.

11624
Brno
Angel píše:
Takže 3,5 ještě projde?

3,5 neprojde, -3,5 ano. Ale pouze pro tramvaj nebo trolejbus. Dále je třeba perfektní periferní vidění, prostorové vidění........a hlavně psychotesty...

Takže 3,5 ještě projde?

11624
Brno
Angel píše:
Taková otázka, kolik že je přípustných těch dioptrií pro kolejové vozidlo? Díky moc

-3,5D

Taková otázka, kolik že je přípustných těch dioptrií pro kolejové vozidlo? Díky moc

352
30 led 2008 17:13
Kari (jsem zapomněl odpovědět): Postup získání řidičáku na trolejbus je B - D - "Tr", s nutností profesního osvědčení. Praxe niettreba, s tím teda, že samosebou musíš mít 21let. A také s tím, že trolejbus je drážní vozidlo, takže byrokracie je na to úplně neuvěřitelná, mám kolegu, který jezdí brigádně s autobusem, ale na trolejbus papíry mít nemůže, protože je to dráha a tam jdou přísnější dioptrie. Že to je v podstatě autobus s fajema, je jedno.

352
30 led 2008 17:13
Jenom jestli tu kloubovou hospodu letos vůbec vytáhnem z vrat...
Alcotest - dýchnou se dá dát každýmu. Tj. řidičům může dát fouknout dispečink při každodenních namátkových kontrolách, a to kdekoliv ve městě a komukoliv na koho si ukážou, tj klidně i zkuební jízdu, dále "na udání" (třeba stížnost cestujícího na hrubou jízdu apod), taky vám může dát fouknout výpravčí před nastoupením služby - dýchá vždy pár lidí vylosovaných počítačovým programem. Mechanikům se také dává dýchnout, i když ne tak často, mám však mírné pochybnosti, zda program "losuje". Ovšem zrovna minulý týden byl nějaký chlast průšvih tuším ve Slatině. Tématu bych se nebál. Chlast se musí z jakékoliv práce prostě vymýtit, jinak ať si každej chlastá kdy chce a kde chce. Nesmutnější na tom je, že notorici mají štestí a nikdy je nikdo nevyhmátne, naprotitomu jeden napůl abstinenční kolega, který náhodně jednou slavil čísi narozeniny nebo kýho výra a časově to přetáhli, přišel ráno do práce a zrovna v den, kdy se foukalo. Naměřili mu jakýsi zbytek, snad 0,2. Bylo mi ho líto, dostal dva dny Áčko a prémie dolů a podobný tresty. Náhoda je blbec a postihuje spíše smolaře.

9303
10 čer 2004 11:19
Johnny5 píše:
Myslím, že by to chtělo něco jiného než kofolu :-) ale proti Ondro-názorům se skutečně nedá nic říct. Snad jen naivně a optimisticky, že naděje umírá poslední. I když musím připustit, že poslední dva měsíce jsem tu ne-kofolu praktikoval nepoměrně častěji než v předchozím období. Možná jsem chtěl aspoň na chvilku zapomenout.

No nekofolu praktikujem ted snad kazdej vikend. A kofolu si nechavam do prvni NP kloubove hospody ...

302
14 úno 2007 21:02
BM, Černá Pole
johnny05 píše:
Jen pro zajimavost ....
Jéééé, koukám, že tu mám nějakého copy-nicka :-) doufám, že s podobnými názory.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Jen pro zajimavost jak si DPMB vazi zamestnancu.
V roce 2007 meli ridici ze zakona moznost mit 416 hodin prescasu za rok (kdyby si nebrali dovolenou a nebyli ani jeden den v pracovni neschopnosti). Za rok 2007 me chybely necele 3 hodiny k tomu ze jsem vycerpal plny limit. Tzn. jezdil sem co se dalo a byl prakticky porad v praci.
Oceneni na konci roku: Udelujeme vam mimoradnou odmenu za nadprumerny vykon v roce 2007 ve vysi 1500 korun. (Ktery me jeste zdanili). Jeste sem dostal mimoradnou odmenu 500 (taky se musela jeste danit) za jizdy pri muzejni noci. Tzn. v roce 2007 sem delal maximum co snad slo, ani jeden den sem nebyl na pracovni neschopnosti nebo na nejake ze zakona jine uleve. Kdyz me vypravci zavolal rano ze mu vypadl ridic tak sem mu ze 4 pripadu rekl 3x ano obleknul si mundur a letel na sichtu.
Za to vse jsem si vydelal o 2000 hrubeho za rok vic nez ridic ktery jezdi pouze to svoje a na naky jizdy z volna a pomoc druhym z vysoka s...
...firma 21. stoleti... blee
P.S.: Skoda ze patrim taky mezi ty blbce co je to bavi a nechaji si to libit ](*,) (zatim)

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
Alkoholické přežitky z minulosti bohužel stále existují ... jaké pak bylo překvapení pro alkoholiky, když ráno museli dýchnout do alkoholmetru a ti co něco nadýchali byli odesláni domů s tím, že příště již chodit nemusí ... a divím se, že zrovna u dopravního podniku nedýchají aj mechoši ... když už dopravní podnik ty alkohometry má (nebo snad nemá?)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata