Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 133 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Jen nechápu, jak u vás může jezdit napálenej zrychlovač na T3, to snad ani napálit nejde.
To to vaši mechoši nedokážou opravit pořádně nebo se to u vás ani nepíše?

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Tak kordis zase zkomolil nazev Dp. viz

Nové jízdní řády a vyhledávač spojení v prodeji
Nové Knižní jízdní řády IDS JMK pro rok 2008 včetně plánů sítě, nového tarifu a rad pro cestující jsou v prodeji za 45 Kč v prodejnách tisku, na nádražích a v informační kanceláři Dopravního podbniku města Brna.
Vedle tištěné podoby jízdních řádů je možné na nádražích a v prodejnách DPMB za 19 Kč zakoupit jízdní řády v elektronické podobě na CD ROM. To obsahuje i vyhledávač spojení v rámci IDS JMK, který je možné si po celý rok bezplatně aktualizovat.

655
05 zář 2007 11:06
Brno
Tak ještě moje zkušenost k té ranní námraze. Měl jsem dnes 01305 a samozřejmě jsem nafasoval klasiku 1537+1548. Do vozu jsem přišel pro jistotu skoro půl hodiny před výjezdem, abych vůbec dostal námrazu z oken. Měl jsem v úmyslu si i poskočit, jestli vůz je vůbec pohybuschopný, ale byla předemnou jiná souprava. A jak odjela, tak nastal kámen úrazu jako jiným, že jsem se nemohl odlepit. Tak jsem šel za mechanikama a jeden mi to "pomohl" dostat na trať. Ovšem styl, nášlap a držet i když to cuká a jeden v poměru 50/50 zrychlovači jaksi nesvědčí. Na moji poznámku, že to bude natuti napálený mi řekl, že v žádným případě. No a výsledek? Dojel jsem až na Masnou, kde to začalo střílet jako u Werdunu a byl konec. Vzhledem k tomu, že zálohy byly dávno ve světě pro jiný zdechliny jsem musel na Béčko doskákat až do vozovny pro jinej vůz. Takže výsledkem ranní snahy bylo 5 napálených palců ve zrychlovači, opálený kladky, že nevěděli jestli to přežijou a málem vyhořelej celej zrychlovač. No nevím, jestli to stálo zato. :pray:

1189
23 úno 2006 15:26
Souhlasim s rt6n1 a PvvS, s tim Googlem....., nic by to nikomu neudelalo, rychle to sepsat. Protoze hlavne v tech technikech diskusich se to hemzi zkratkama a a slovama kdovijakech vyznamu...

9305
10 čer 2004 11:19
Mno , normalnich smrtelniku sem moc nechodi, a zbytek to budto zna nebo (snad) dokaze pouzivat google. Ovsem pokud chce nekdo zacit .. neni problem na to pak zalozit zvlast tema.

310
11 srp 2007 10:56
Vůbec nejakej slovníček pojmů co se tady používá, třeba by tam mohl být zrychlovač, veksle a takový pojmy, kterým normální živelník nerozumí. Do toho ty zkratky.

1189
manil píše:
Mnohokrát zodpovídaná otázka, možná by se to mělo dát do FAQ :-)

IGK = Individuální GumoKol

Vubec by se tady hodilo neco takovyho s pouzivanyma zkratkama... Hlavne z oblasti MHD

9986
15 led 2005 23:41
má to být IKG nebo IGK? slyšel jsem obě varianty

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Mnohokrát zodpovídaná otázka, možná by se to mělo dát do FAQ :-)

IGK = Individuální GumoKol

1189
PvvS píše:
No vzhledem k neotlouknutelnosti namrazy z IGK sem rano risknul cestu a-78 a na mifkove se naskytl mooc pekny pohled.Na prvni koleji zdechla KT8 s vystrahama a na treti dojizdela druha (spis bych rekl ze tu zdechlinu zrovna dotlacila).. To museli mit lidi cekajici na prvni (a druhou) d-8 ohromnou radost ..

A copak je to ta IGK? nikde na netu sem to nenasel

9305
10 čer 2004 11:19
No vzhledem k neotlouknutelnosti namrazy z IGK sem rano risknul cestu a-78 a na mifkove se naskytl mooc pekny pohled.Na prvni koleji zdechla KT8 s vystrahama a na treti dojizdela druha (spis bych rekl ze tu zdechlinu zrovna dotlacila).. To museli mit lidi cekajici na prvni (a druhou) d-8 ohromnou radost ..

3395
Doma
Jelikož jsem dneska jezdil jedničku, tak jsem měl zase dobrej přehled o provozu v Medlánecké vozovně, a tam se taky zálohy nenudily, vozy KT8 dneska neměli prostě den, nejdřív zdechla 1707 někde okolo Stránského, pak něco řešil řidič kolem 1710 na moraváku (oba smetáka dole), pak zdechlá nějaká 8 v Lískovci, každý kolo jsem potkal minimálně jednu výměnu.

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
Koukám, že hrozící ranní kalamita tu není zaznamenaná, takže se patrně ani nekonala.
A protože tu mnozí diskutující, zejména tedy já, hrozně rádi sepisují filipiky proti pisárecké vozovně, tak jednou napíšu přesně opak.
Po čtvrté hodině ranní to vypadalo opravdu dramaticky - námraza na troleji po celé vozovně, uhlíkové desky obaleny vrstvou ledu, nejelo v podstatě nic, nebe ozařovaly mohutné obloukové výboje, doprovázené patřičnými zvukovými efekty. Ovšem vozovna se tentokrát nezalekla a její pracovníci neúnavně kmitali sem a tam, oklepávali námrazu z troleje, hbitě přebíhali z namrzlé střechy jednoho vozu na druhý a oškrabávali desky, bleskurychle odstranili jakousi již na výjezdu tradičně zdechlou T3R...
Ztráty byly myslím celkem nepatrné, snad první výjezdy do Bystrce, rozhodně se vozovně s vynaložením maximálního úsilí podařilo naprostou většinu vozů dostat na trať, za což si zaslouží uznání a :applause: :applause: :applause:
Jinak ani přes den se vozovna a zálohy nezastavily; kolo co kolo bylo vidět u Tomáška jinou zdechlinu, stálice 1003 a 1018 mezi nimi pochopitelně ani dnes nemohly chybět.

3345
13 lis 2004 11:58
Angel: valná většina důchodců už nemá potřebu seznamovat se s počítačem, především proto, že už by tomu nerozumněli, tak to prostě je.. systém distribuce šaliny má ulehčit přístup k informacím (jedu - uvidím - vezmu - přečtu) a ty bys chtěl, aby lidi kteří nemají internet (z mnoha různých důvodů) chodili do města ](*,) .. co se týká vývěsek, tak ty se nezřídka kdy válejí po zemi, ve křoví atd..

jinak se ztotožnuji s tím, že současný styl i obsah šaliny není vhodný..

1189
Ives: presne tak, a hlavne ten nazev je suprove :applause:

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
Taky bych šalinu nějak nezatracoval.. moje oblíbená anketka plus mínus tam pořád je, a teď dokonce díky čtrnáctidenníku i v hustším intervalu.. :-D :-D

No nevidím důvod proč to nedat jen na net. Na zastávkách se stejnak +-3dny dopředu objevují letáky o výluce a kdo by si to chtěl přečíst tak není problém to vylepit v předprodejních místech DPMB. A kdo to chce tak si nechává posílat změny v dopravě mailem(kterej má snad každej kdo má net). Reklamy je v Šalině poskrovnu, informační přínos cestujícím skoro žádný. No a k tomu veřejnému internetu - je na té Masarčce, a pak v Mahence. No a bilancování po 4 číslech není moc dobrý, ale musíte uznat že když má Šalina míň informací o dopravě a je stejně tlustá jak BS, tak nevidím důvod proč se k BS nevrátit. BS se dalo krásně stáhnout v PDFku z webu, jenomže to by DPMB nesměl mít na svým webu pro ten časák takovou malou ikonku. Kterou teď nahradil ikonkou Šaliny. A plně souhlasím s poslední příspěvkem od Tasy.

3395
Doma
Ohledně té slabší distribuce Bez starostí, zrušil bych Šalinu, obnovil Bez starostí, z košíků na distribuci Šaliny bych strhl samolepku Šalina a nalepil tam Bez starostí. A bylo by vymalováno.

1092
09 lis 2006 18:16
Otázka je, proč se to změnilo. Jestli se změnila kompletně redakce. Těžko říct. Ano souhlasím, že úroveň šla dolů. Ale proto říkám, dejme tomu aspoň půlrok, aby se to změnilo. Já jen říkám, že nemusí být špatnej nápad zabalit Bez Starostí do komplexnějšího obsahu. Dokázal bych si ho představit i jako součást Metropolitanu. Nebo spíš, než aby to zastřešovalo Brno, resp. DPMB, tak spiš kraj, respektive Kordis. Zatím mi spíš připadá, že ti lidé co vydávají Šalinu, tak absolutně neví co psát. Proto doufám, že si to trochu sedne. Přece koncept tak špatnej není, horší je to s realizací. Bez Starostí se totiž absolutně nemohl dostat k lidem, kteří MHD často nejezdí. A proto si myslím, že se udělala taková změna (lepší distribuce, obsah nejen o MHD). Je přece taky nutné prezentovat MHD i lidem co jezdí autama. Bohužel byl narušen i koncept původního Bez Starostí, což považuji za obrovskou chybu, ale to neznamená že se to nemůže změnit. Však oficiálně je časopis Šalina a jeho přílohou je Bez Starostí. A že je tam míň informací, to je možná způsobeno tím, že je to 14ti deník. Já nevím, taky na mě ten časák působí divně.

520
03 dub 2006 14:42
Proč sednout? Kamenovat tě nebudu, ale myslím si, že za těch několik let, co bylo Bezhalíře, už se zjistilo, jak to má vypadat, aby byl cestující spokojen. Tady se šlo s kvalitou strašně dolů, a to ve všech směrech.
Nebudu to počítat a měřit, ale můj osobní dojem je, že dopravních a užitečných informací je v Šalině proti BH velice málo.

1092
09 lis 2006 18:16
Možná mě teď ukamenujete. Ale nechte tomu časáku čas si sednout. Vždyť vyšel nedávno. A nezapomínejte, že aji webová prezentace něco stojí, někdo ty články musí totiž psát. Mě to tady připadá, že to prezentujete tak, že když to bude jenom na webu tak to bude zadarmo. Nemluvě o tom, že tam bude daleko menší zájem o reklamu. A to že tam je spousta článků, který mě nezajímají, no a? Je tam snad všechno důležitý co bylo v Bez Starostí. Takhle je větší šance, že to vezme do ruky obyčejný cestující. A taky to časem může přilákat více reklamy, než kdyby to byl čistě zájmově zaměřený časák. Neříkám, že jsem s ním spokojený, popravdě nejsem. Ale bilancovat po 4 čísle se mi zdá příliš brzy. Stejně i o té částce, co to stojí. Snad důležitá bude reálná cena. Tedy včetně toho kolik se vybere z reklamy.
Jenom ze zajímavosti. Nevíte někdo kolik peněz stálo Bez Starostí?

520
No jo, je to trošku kostrbaté přirovnání:) Já jsem měl na mysli časopis typu Bezhalíře, kde je info o dopravě, výlukách atd. Pokud jde o Šalinu, asi se tu vesměs shodneme, že to je krok bokem.

Pokud by internet byla jediná možnost, jak se ty dopravní informace dozvědět, považoval bych to podobně divný a nevyhovující stav, jako v tom příkladu s dph. To totiž také většina lidí odhadne, kolik to u čeho je. Ale všichni ne a navíc je to zbytečně komplikované, když už tu někdy bylo něco lepšího. Nějak tak..

1710
22 led 2006 12:56
Brno
JZB: Teď trošku nechápu kam to směřuješ. Bavíme se pořád o časopisu? Přece k tomu, abych mohl uskutečnit svoji cestu nepotřebuju vědět kolik DPMB koupí tramvají, kolik mu vzniklo škod, kolik má řidičů, že jezdí Vánoční tramvaj, že DPMB příjme řidiče,... Pokud mě takové informace zajímají, tak si je můžu najít třeba na tom netu.

A s tím DPH jsem to opravdu nepochopil (promiň).

520
No jo, ale znalost práce s počítačem a internetem nemůže být podmínkou pro uskutečnění cesty pomocí MHD! Pokussím se to přirovnat: Asi jako by člověk v obchodě rozumně nenakoupil, pokud by nevěděl, které zboží je zdaněné DPH 9 a které 19%. Většina lidí to ví, ale někteří ne a byla by to překážka pro všechny.

1189
PvvS píše:
Angel : Ono to s tim free netem po brne az tak slavny neni. A i dnes neumi vetsina lidi moc s pocitacem. Vetsina se nauci akorat to co potrebuje , a zbytek nezna. takze nejaky hledani, nebo pravidelny navstevy inetu jsou jenom blbej sen.

A schvalne kolik takovych kavaren je v centru ? Ja vim o 4 , 3 z toho zastrceny bokema jenom s par pocitacema..

No hlavne mas na Masarycce, tam jak byval Pivni bar Zelena kocka verejne internet zdarma a tech kavaren po Brne je hafo moc...
A ze nekdo neumi s komplem, to ej jeho chyba, kdyz chce, de to. A je jedno, kolik mu je

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata