Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 50 z 57    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 57  Další
Autor Zpráva

3222
14 čer 2004 18:56
blekfild
Asi by bylo na čase připomenout, že DPMB s fakticky nižší provozní dotací než loni nemůže nic dělat. Spíš by byla vhodná otázka na primátora, kde má podle něj podnik hledat rezervy. To bylo mezi šotouši radosti, když se na radnici dostala současná koalice, až teď je vidět jak to s dopravou mysleli vážně. Hlavně že na stavění sportovních p-í-č-o-v-i-n (stadion v Bohunicích) se v rozpočtu najde peněz dost. Btw. pokud se nemýlím, pan Onderka je původem železniční odborář.

3346
13 lis 2004 11:58
Věci se mohou dít, i kdyby řidiči dostali přidáno.. nepožaduje se totiž pouze navýšení řidičům, ale všem zaměstnancům.. pokud nebude např. od turnusu připravený vůz, tak se stejně nevyjede... nicméně je potřeba táhnout za jeden provaz (nejen proto, že řidiči jsou důležitá většina)..

1378
26 úno 2005 04:51
Brno soukromně / Ostrava studijně
Obavam se ze pokud ridici pridano nedostanou zacnou se dit veci...protoze jak psal C-M je spouta lidi co odejde jinam ale myslim si ze je tu i spousta ridicu ktere ta prace bavi a udelaji cokoliv aby zustali ale za slusne penize...protoze abych mel penize diky kterym uzivim rodinu neznamena to odjezdit z 30ti dni 28!

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Čtěte: http://brnensky.denik.cz/rozhovor/rozhovor_trexima.html
Abych dostal brněnský průměr 22 tisíc měsíčně a nemusel udělat ani hodinu přesčasů, tak bych musel mít asi 130 na hodinu. Aby úplný nováček mohl jezdit 5+2 a nemusel makat přesčas a přitom měl průměrný plat jako průměrný brňák, tak by měl dostat přidáno pouhých 70%. :lol:
Tak já si jdu zase lehnout do postele a třeba se mě bude zdát aspoň o 10%

3395
Doma
Údajně DP dal mediím číslo, kolik berou řidiči, to číslo mě připomínalo to co vidívám na výplatnici, ale DP zapomělo dodat to, že je to mzda i s přesčasama. A to že řidiči jezdí 5+1 a 6+1, udělají přes 200 hodin za měsíc, tím se DP nechlubí.

1111
05 čer 2005 13:18
mauricio píše:
a jaký palt mají "ti tam nahoře"? Nemyslím zrovna generálního, spíš lidi pod ním, výbory a tak. Příp., zda i tito chtějí přidat?

"Ti tam nahoře" mají smluvní platy, takže pro ně tabulky neplatí. Ale do celkového průměru se počítají - proto má DP relativně vysoký průměr platů (samozřejmě se počítá i plat generála). Kdyby objektivně vypočítali průměr mezi řidiči, tak by se dostali na částku sice pravdivou, ale za kterou by se jim nikdo do kurzů nepřihlásil. Ono je lepší lidi oblbovat, oni přijdou, zjistí za co a co budou dělat, slušně se rozloučí a odejdou. Ale veřejnost žije v tom, jaké má řidič za to, že sedí za půlcolkou, nebo kroutí volantem (vždyť to není těžké - sedět na zadku a vozit se) peníze. :twisted: . To, že řidič je neustále jednou nohou v kriminále (případně na kremačce) nikdo nevidí, nebo nechce vidět. Proto myslím, že za tak náročnou a odpovědnou práci, jakou povolání řidiče je, by zasloužilo přidat.

9987
15 led 2005 23:41
a jaký palt mají "ti tam nahoře"? Nemyslím zrovna generálního, spíš lidi pod ním, výbory a tak. Příp., zda i tito chtějí přidat?

9313
10 čer 2004 11:19
Me hrozi pridat max 6% , a pohybliva je zavisla na tom zda jsou zakazky. Takze po listopadu se sobotama, prescasama sme nedostali pohyblivy ani korunu...

204
27 pro 2004 12:45
Tasa: já jsem nechtěl, aby mě někdo litoval :wink:

3395
Doma
Aladin: Nestyď se a napiš kolik máš na hodinu, pak tě třeba začnu litovat.

Mě nejde o to, aby bylo přidaný řidičům 15%, ale o to, aby byla práce řidiče náležitě ohodnocena.

204
27 pro 2004 12:45
hm, no ono je to relativní... někomu se zdá 5% tak akorát, někomu málo... můj zaměstnavatel mi od nového roku přidává 0% (slovy: nula procent) a prý, když ta inflace se nakonec fakt nějaká jevit bude, tak by se to od 1.4. mohlo vyřešit zvýšením o cca 1,5%... takže asi tak

3395
Doma
manil: Ale kdo ti zaručí, že nějakou slušnou výkonostní odměnu vůbec dostaneš? Je to pohyblivá složka platu a někdo bere třeba 8 kč/h a někdo 12 kč/h (u tramvají v Medlánkách)
A příplatky? Ber to tak, že jezdíš 5+2 a jsi jako normální člověk v SO a NE doma, pak nemůžeš mluvit a příplatkách. Jedině za svátek a to bys měl dostat všude.

Moderátor
7589
17 pro 2006 22:32
Brno
Jen tak mimochodem, kolik si myslíte, že jsem měl listopadovou výplatu za 185 hodin s přesčasama v samotné dekádě bez služby z volna a s mimořádnýma "vánočníma" prémiema 1.700,-? Na účet mi došlo bratru 14.500,- když se mi odečetlo 1300 za jízdenky atd. To je docela vejvar ne? Má ještě někdo pocit, že za tu zodpovědnost to je hodně? Můžete říct ať jdu teda jinam, ale já sem zrovna tady a nehodlám to měnit.

Moderátor
7589
17 pro 2006 22:32
Brno
mno inflace cca 8%, plánované přidání na platu 5%. Když si vezmu, že už teď je náš plat (bez přesčasů, ne jak se všude uvádí jako průměrný plat s přesčasama započítanýma) k pláči, nemám k tomu co říct a pište si, že ač mě ta práce baví a je to skutečně docela záběr na nervy, příští rok pokud nebude nějaká výraznější změna, odcházím jinam, kde mě zaplatí o něco líp a nebudu tam mít takovou zodpovědnost, jako tady. A nebudu jedinej řidič. A pak se teprv roztočí kolotoč >>nováček -> školení za x tisíc -> mizerná výplata -> odchod do ##MLUVÍM SPROSTĚ## -> další nováček -> další školení....
Když na to podnik má...... Hnal bych sviňským krokem ty, kteří tohle dopustí a tímto přístupem obírají podnik o potřebné peníze. Ale ti si můžou být v klidu.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Honny píše:
Tak málo...? blee
75 hrubýho sem měl v Tescu za přeskládávání beden. A to platím jako student podstatně menší daně.

Nutné ještě připočítat výkonostní odměny + příplatky na noci, víkendy, svátky atd. Pak se to trochu vyšplhá, ale ani tak to není žádná zázračná částka.

1378
26 úno 2005 04:51
Brno soukromně / Ostrava studijně
Jak pise mh realne mzdy jsou uplne v jinych cislech...nedavno probehnuvsi akce s nazvem "Ani ťuk" v TD Komin zcela jasne ukazala ze DP neni schopen zajistit vsechny spoje pokud budou ridici dodrzovat dekady (4+2,5+2 apod.). Jenze jiny zpusob jak si vydelat alespon prumerne penize nezli branim sluzeb z volna bohuzel neni. A zvyseni by nemuselo byt az 15%, stacilo by mirnejsich 9-11%. Osobne jsem pro zvyseni platu a to predevsim z duvodu ze dnesni ridici to maji cim dal tim tezsi, zvyseny mestsky provoz velice navysuje psychickou narocnost a ruku na srdce minimalne 50% obyvatel Brna by bez techto "lidi za pedaly" bylo no slusne receno v p****i...

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Tasa píše:
12852 Kč hrubého/měsíc
Tak málo...? blee
75 hrubýho sem měl v Tescu za přeskládávání beden. A to platím jako student podstatně menší daně.

3346
13 lis 2004 11:58
No ono tady nejde jen o přidání řidičům, ale všem zaměstnancům.. jinak těch 5% je opravdu málo, vzhledem k tomu, že odhadovaná inflace je 6%, skutečnost pak bude ještě úplně jiná.. a v těch průměrný platech řidičů, o kterých píší média, jsou již započítány různé přesčasy apod., reálné mzdy jsou jinde..

3395
Doma
Nejde tak nějak ani o to, kolik se bude přidávat, ale kolik je plat nyní, je to výsměch :lol: .
DP by mohlo ušetřit na výcviku nových řidičů, velká většina z nových totiž po krátké době odejde, protože zjistí, že si mohou nechat jen zdát o platu, který jim na osobním oddělení naslibovali. Nástupní plat 75,60 kč/h je za tuto práci dosti nedostačující, protože i počty prvňáka stačí na to, aby si spočítal, kolik hrubého takový řidič dostane za měsíc.
170 x 75,60 = 12852 Kč hrubého/měsíc. Průměrný plat v ČR je kolem 20 tisíc (ať mě opraví ten kdo má přesné číslo).
Komu se zdá být práce řidiče MHD podprůměrná?

No ale když 5% je inflace, tak ani to v těch okolních firmách není žádné zvýšení. A jestli je nebo není na navýšení dopravy je čistě otázka priorit magistrátu města, na co ty peníze použije...

9313
Myslim ze nabizenych 5 procent je stejny zvyseni jako ve vetsine okolnich firem. A v situaci , kdy neni ani na navyseni rozsahu dopravy ....

9313
Tady se to bez problemu uzivi i s anketou.

117
02 čer 2007 16:02
Já si myslím že by to stálo za zavedení nového tématu na forum.
Tasa píše:
Tak vážení, co si o tom myslíte? Přidat řidičům, či nepřidat?
Myslím, že toito je vhodné téma pro diskuzi.

489
13 čer 2004 23:04
No neni kde brat mesto dalo stejne penize jako tenhle rok. Ale vsechno de pekne nahoru. Pritom je zajimave, ze mocipani na radnici pripravili rozpocet s 900 mil. schodkem, kdepak asi ty penize skonci, asi v tech spravnych kapsach ze ? Uz aby byly volby a podarilo se ten slepenec vykopat ven, jejich ksefty ja na kamose a kamos na me sou horsi, nez co delala ODS.

Jinak by ridici asi zaslouzili pridat, ale kde vzit penize ? No stacilo by zrusit par uredniku, ale tenhle nepopularni krok nikdo neudela.

3395
Doma
Tak vážení, co si o tom myslíte? Přidat řidičům, či nepřidat?
Myslím, že toito je vhodné téma pro diskuzi.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1404 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 57  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata