Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 23 z 33    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 33  Další
Autor Zpráva

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Fixi píše:
Mám dojem, že se na 05101 vypravuje manuál proto, že B931 tam měly nějaké potíže s tím kopcem...

To mi přijde s prominutím jako pěkná blbost. Problém je naopak se zpřevodováním manálu...

1870
05 lis 2005 19:50
včera na 1/51 7427...

3059
15 čer 2004 08:24
Mám dojem, že se na 05101 vypravuje manuál proto, že B931 tam měly nějaké potíže s tím kopcem...

522
19 zář 2007 08:18
ds píše:
Co teprve na 53, kde se občas objevuje manuál, to je teprv zvěrstvo!

Uznávám, že to je zajímavý jet autobusem s manuálem, když jedu do školy (na podnikatelku), ale zatím jsem nepozoroval žádnej problém na tom, jen ten, že když se rozjíždí ze Záhřebské tak zacouvá kousek zpět

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Co teprve na 53, kde se občas objevuje manuál, to je teprv zvěrstvo!

3724
28 úno 2006 19:00
chat-maniac:Ale jsou místa,kde potřebuješ "rychle zmizet" (výjezd ze Staré Osady,směr Tomkáč,Úvoz-Tvrdého,......Xdalších) a to prostě s kvedlačkou nejde!Zbytečně se na těchto místech stresuješ,na rozdíl od šťastnějších kolegů s automaty.A za stejné peníze!Na linky 67,72 a 51 prostě kvedlačka nepatří!

6348
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
libor007 píše:
jo, pry uz jezdi Adelka...

Už druhej týden :)

2
31 říj 2007 16:26
Brno
2chat-maniac: delas machry a sajtru mas na chodbe :-)
jo, pry uz jezdi Adelka...

2
Brno
Ja si s starou kvedlou zajezdim rad, je to prijemne zpestreni, ale kazdy den bych ji nechtel. Holt motat se v tom dnesnim hustem provozu - na to je at si kdo chce co chce rika pohodlnejsi automat. Gor s kloubecem...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
No tak v autě mě to taky baví a vychutnám si to. Ale nevím, jestli bych to zvládal x hodin v buse. A když kolikrát slyším, jak to tam někteří rvou přes zuby,....

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Já ti nevím, ale já řadím rád. Kdyby mi dali vybrat mezi 7375 manuál a 7375 automat, vemu manuál :-) Za tu svoji holčičku co mám teď sem rád, že je prostě novější, ale automat je pro lenochy :-P
I když do města, jak víme všichni, je vhodnější - menší opotřebení spojky, více soustředění řidiče na jízdu (i když nevím, já řadím podvědomě a nijak mě to nerozptyluje).

1710
Brno
No já neříkám, že se tvářil jako chudák. Na jednu stranu máš pravdu, že je potřeba nové lidi na něco nalákat. na druhou je lepší nechat oťukat (přeci jen je to asi u nováčka pravděpodobnější) starej vůz, než novej.

Mě by akorát na jeho místě štvalo, že musí celou směnu řadit. Se u toho člověk docela nadře.

Moderátor
7587
Brno
libor: zdravím kolego
Přesně jak si napsal, ani sem v tom nemusel sedět a bylo mi to jasný předem :-)
Tož hodně štěstí s novým vozem.
Jinak je pravda že nováčky dávají přednostně na nový vozy, protože není nic jinýho, na co je u podniku utáhnout aby hnedka neutekli. Jako já: 7375 a hnedka 7467. Ale ta výměna od nocařů asi byla už velká haluz, prostě štěstí na to, že zrovna tenhle vůz se měnil :-) Mno a stařešini trhačkáři mají pořád starý šroty, pokud nejsou proti nocím.

Je sice dobré, že přidělené posádky byly zaškolené na nové typy vozů, ale co třeba zálohy, služby z volna, brigoši atd....

2
Brno
Ne moc dlouho, ale muzu ujistit, ze:
1) chteli sme cela posadka zustat na stare dobre devitkove rade
2) prakticky kazdy z nas, kdo dnes prebiral nove citelisy neskryval sve "nadseni".
3) neni to o tom, kdo kde jak dlouho je, ale o tom, jake jsou plany vedeni s jednotlivymi vozy(ne zamestnanci). Tomu Tvemu chudackovi kamaradickovi az se pujde k Tobe vyplakat muzes rict, ze pristi rok jich bude 15, takze vsichni kloubari v dekade budou mit nove auto.Pokud je tady tak strasne dlouho, neni pro nej problem vydupat si novy vuz. Medlanky jdou nejspis na plynovy pohon, takze tam bude vymenen kompletni vozovy park.

1710
Brno
Kontrolní otázka: jak dlouho jsi u DPMB?
Kamarád si mě stěžoval, že noví řidiči dostávají nový busy a on pořád jezdí se starou plečkou.

2
Brno
jj, ve stredu vyjedu poprve s mym novym 2605. ovsem jeste musi delegace z vyrobniho zavodu vychytat nejakou zavadu zpusobujici vykyvy ve vykonu motoru. Chudak kolega bude jezdit tu prezentacku s novinari, primatorem apod. Hned jeho prvni den s citelisem, nezavidim. Me se taky nelibi, ze s tim vyrazim na 98 rano, kdyz prd vidim a nemam to v merku. Snad to nepoborim na klajdovce, jestli je to tam porad tak uzke :-) Jinak sme se s tim trosku svezli aspon po place nejake to male kolecko. Prvni dojmy - je to zkratka citelis se vsemi ctnostmi a nectnostmi. Ovladace v duchu solovych citelisu, s drobnymi zmenami, nic zcela noveho. Motor by mel byt trochu silnejsi oproti stare rade kloubaku, kde byl stejny vykon, jak u sola. Uz z vyroby je prepinac zelva/zajic, vicestupnovy volic prevodovky, jak je videt na fotu drive. Zastavkova brzda je uz jen sympaticka mala packa na panelu s ovladanim dveri. Chvalim RIS dole. Venkovni tlacitko pro otevreni dveri funguje az po uplnem zastaveni(pak se aspon roznou), takze ti blbanci, co maji ve zvyku osahavat jeste jedouci vozidlo pak budou nejspis tupe cekat a nechapave zirat, proc se neotviraji dvere. Zevnitr je vystup mozno navolit i predem. Zvedavy jsem na nove tlacitko pro rozmrazeni skel v zime. Retarder by mel byt uz jen v pedalu a mimochodem velmi prijemny je chod brzd. Oproti solum u kterych nekteri soferi maji problemy s plynulym zastavenim musim klouba opravdu pochvalit. Zadek do zatacek bohuzel oproti starsim radam vybocuje tak odhadem o 40cm vic. Jine rozlozeni naprav je znat i na delsi vzdalenosti potrebne pro srovnani vozu do primky. Na toto bude treba davat velky pozor pri vyjizdeni a objizdeni a podobnych manevrech, je to o hodne velkem nadjeti. Plosina vozickarum bohuzel v ramci uspor opet manualne ovladana, kloubak se umi naklonit o poznani mene, nez solo. Sedadlo ridice doznalo velkych moznosti v nastaveni, vse v elektrice. Novinkou je barevny panel uprostred prostoru cestujicich s nazvy zastavek a kurzem. Do budoucna pry bude navaznost na reklamu. Proste budu stat na zastavce a objevi se reklama nejake mistni firmy apod. Nelibi se mi umistneni hasiciho pristroje vzadu, ktery svou polohou primo vybizi vandaly k ukradnuti nebo vysplichani. Snad budu mit cas neco nafotit, pokud v tu stredu vyjedeme. No, to by snad stacilo, nejak sem se rozepsal.

3748
08 čer 2005 23:12
Fabiak píše:
Prezentační jízdy nového autobusu Citelis 18M pro veřejnost se uskuteční ze zastávky linky 82 Moravské náměstí (u parku naproti budovy České pojišťovny) po okružní trase ulicemi Kounicovou - Kotlářskou - Pionýrskou - Drobného - Příkop - Bratislavskou - Rooseveltovou zpět na Moravské náměstí a to od 9:15 hod. po 30 minutách (vždy ve čtvrt a třičtvrtě) do 14:45 hod.

Se zastavkami? Nebo to bude jen takova vyhlidkova jizda?

50
24 zář 2004 16:39
Streda, omlouvam se

2109
20 zář 2006 19:51
Fabiak píše:
Prezentační jízdy nového autobusu Citelis 18M pro veřejnost se uskuteční ze zastávky linky 82 Moravské náměstí (u parku naproti budovy České pojišťovny) po okružní trase ulicemi Kounicovou - Kotlářskou - Pionýrskou - Drobného - Příkop - Bratislavskou - Rooseveltovou zpět na Moravské náměstí a to od 9:15 hod. po 30 minutách (vždy ve čtvrt a třičtvrtě) do 14:45 hod.

Dneska, zítra nebo kdy?

50
24 zář 2004 16:39

Moderátor
7587
Brno
No ale s tou 2313 se mi jezdí dobře

2824
01 úno 2006 10:39
no ono s tou rychlosti 2313 nebo treba i 2320 to neni tak slavny tachometr neukazuje presne a klidne tam muze byt i 90 ci 110 a ver ze tak rychle ta kraksna nejede ani nahodou...

665
18 zář 2007 15:40
Brno
Eda píše:

Díky moc!

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Smolda: http://www.bmhd.cz/vozpark/vozp.php?nty ... ravce=DPMB

665
18 zář 2007 15:40
Brno
A neví někdo jaká řada SPZ to je???

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 816 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 33  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata