Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 92 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 146  Další
Autor Zpráva

3725
28 úno 2006 19:00
kuba píše:
Smolda: Od 10.12. bude v provozu S1 na trase Kuřim - Řečkovice - Kr. Pole - Lesná - Židenice - Slatina. Linka bude v provozu pouze ve špičce a to s intervalem 60 minut. Jedná se o druhou městskou vlakovou linku v ČR (první je Praha - Roztoky).

A co tam bude jezdit za vozidla?

9306
10 čer 2004 11:19
chat-maniac píše:
Jedno kolo, tuším kolem desáté, je našlapaný tak, že to doženu až tryskovou jízdou přes Vinohrady, v čase jsem někde na Údolíček :-) a ke Kauflandu dojedu paradoxně +2. Od Olympie Jih se většinou vyjíždí -2, když tam není nějakej provokatér co to zkouší uhrát na svoji neznalost a jet zadarmo. Pak to okamžitě skočí na -3 -4 a nějak to držím na -3 docela dlouho, až po Líšeň, kromě té jedné jízdy kolem desáté na kurzu 07807, kdy to je našlapaný pořád.

22.12 :))

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
K té 78: směrem k Olympii ze staré Osady je času habaděj, večer když vyjedu -1 od Kauflandu, stejně už čekám do času na Vinohradech a pak znova na Vlkove a znova na Houbalove. Potom pomalá jízda přes starou Líšeň a další čekání je nejpozději na Řípské, tam mám většinou +1 +2. Pak se na to už dá šlápnout a jede to tak až do Chrlic.
Ale opačný směr, hlavně navečer, je peklo, noha na plynu, dračí jízda, a pořád mám -3 -4, což se jako mávnutím kouzelným proutkem srovná na městečku a na Jírové (kde všeci vystoupí) většinou čekám do času. Jedno kolo, tuším kolem desáté, je našlapaný tak, že to doženu až tryskovou jízdou přes Vinohrady, v čase jsem někde na Údolíček :-) a ke Kauflandu dojedu paradoxně +2. Od Olympie Jih se většinou vyjíždí -2, když tam není nějakej provokatér co to zkouší uhrát na svoji neznalost a jet zadarmo. Pak to okamžitě skočí na -3 -4 a nějak to držím na -3 docela dlouho, až po Líšeň, kromě té jedné jízdy kolem desáté na kurzu 07807, kdy to je našlapaný pořád.

665
18 zář 2007 15:40
Brno
kuba píše:
Smolda: Od 10.12. bude v provozu S1 na trase Kuřim - Řečkovice - Kr. Pole - Lesná - Židenice - Slatina. Linka bude v provozu pouze ve špičce a to s intervalem 60 minut. Jedná se o druhou městskou vlakovou linku v ČR (první je Praha - Roztoky).

Aha, no tak to je super, neco takovýho byla potřeba!!! :applause:

6620
21 pro 2005 17:01

665
18 zář 2007 15:40
Brno
Asi sem to přehlídl, ale ona bude existovat S1??? :?:

No pokud bude na S1 navazovat 75 nebo cokoliv co bude jezdit po Černovické terase tak si myslím, že by mohla být využívána hodně.

P. Haluza píše:
S ohledem na předchozí příspěvky o černovické terase se přikláním k názoru, že naprosto optimální stav ve špičkách by byl asi tento (příklady odjezdů ze Staré osady):

15:00 -- a-56 Židenice, nádraží--Malá Klajdovka--Líšeň, Jírova
15:07 -- a-78 Židenice, nádraží--Vlčnovská--Jírova--Modřice, Olympia
15:11 -- a-78 Stará osada--Vlčnovská--Slévárna Zetor--Slatina, závod
15:15 -- a-56 Židenice, nádraží--Malá Klajdovka--Líšeň, Jírova

Lepší by bylo, kdyby posilová 78 jezdila krátce před pravidelnou 78, třeba nějak takhle:

15:04 -- a-78 Stará osada--Vlčnovská--Slévárna Zetor--Slatina, závod
15:08 -- a-78 Židenice, nádraží--Vlčnovská--Jírova--Modřice, Olympia

A Černovické terase by částečně mohla pomoct i ta nová vlaková linka S1, sám jsem zvědavý na její využití.

2009
28 čer 2007 16:54
Posledně, když se mi to stalo, jsem potřeboval jenom z Nerudovy na Šelepku. Tušit zradu, jdu pěšky...

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
A když bys nechal ujet i tu, tak za chvilku pojede prázdná d-13.

Možná :-)

2009
28 čer 2007 16:54
Tak proto ty nepravidelnosti na Veveří. Linka 12 jede podle plánu, člověk netuše zradu si ji nechá ujet a pak přijede - až za 10 minut další 12...

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Tramvaje tam chytají sekeru od 5 do 15 minut, když se d-13 u Viaduktu dostane před d-12, tak se může slavit. Já osobně jsem tam chytil nejvíc 10 minut, ale slyšel jsem, že se někdy nemůže tramvaj dostat ani ze smyčky a to už musí být nářez.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
No jde moc dobře poznat že se spravuje Jamborova (dole u zastávky Gajdošova). Aspoň že někoho napadlo zakázat odbočení vlevo na Gajdošovu ze směru od dělňáku. :applause: :applause: Bežně se tam čeká ty 3-4 cykly + zdržení všech linek u Dělnického domu. Naštěstí je to jenom přechodný doby, než dokopou Jamborovu.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
pd píše:
P. Haluza: na Jírové je vyrovnávací čas skoro u všech obratů přes 10 minut, v tom až tak často problém není. A když už je Gajdošova tak zasekaná, tak to stejně postihne i 78 u kasáren, popř. obě linky na Bubeníčkové.. A kde tu sekeru může nabrat.. třeba hned kontrolou jízdenek v Olympii, pak je taky takový blbý výjezd v Tuřanech z Růžové na Hanáckou, a když je narvaná, tak delším pobytem na zastávkách. Je to holt dlouhá linka, tak se to u ní sčítá...

Pozor, já jsem nemyslel zasekaný kasárna až po křižovatku s Gajdoškou, já jsem myslel příjezd na tu křižovatku od Dělnického domu. Tam je to neskutečně ucpaný v každou denní dobu a odbočování v opačném směru je taky nářez...

Přesně, jak píšeš -- dlouhá linka, u které se sčítají každý drobný zdržení. Proto by bylo dle mého názoru ideální nechat na Jírové třeba 3 minutky vyrovnávací přestávku, 99 % spojů to stejně nepostihne, protože přijedou s -5. :-)

2830
Bedřichovice
S ohledem na předchozí příspěvky o černovické terase se přikláním k názoru, že naprosto optimální stav ve špičkách by byl asi tento (příklady odjezdů ze Staré osady):

15:07 -- a-78 Židenice, nádraží--Vlčnovská--Jírova--Modřice, Olympia
15:11 -- a-78 Stará osada--Vlčnovská--Slévárna Zetor--Slatina, závod

P. Haluza: na Jírové je vyrovnávací čas skoro u všech obratů přes 10 minut, v tom až tak často problém není. A když už je Gajdošova tak zasekaná, tak to stejně postihne i 78 u kasáren, popř. obě linky na Bubeníčkové.. A kde tu sekeru může nabrat.. třeba hned kontrolou jízdenek v Olympii, pak je taky takový blbý výjezd v Tuřanech z Růžové na Hanáckou, a když je narvaná, tak delším pobytem na zastávkách. Je to holt dlouhá linka, tak se to u ní sčítá...

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Není nedostatek trajfů?:)

A co kdyby se na Černovické/Šlapanické terase položilo vedení a jezdily tam t-busy. Stejnak půlka trasy už položená je tak v tom nevidím takovej problém. A využívaná by byla určitě.

2830
Bedřichovice
pd píše:
56 nejezdí prázdná, ale normálně obsazená, tzn. obsazeny všechny místa k sezení + několik stojících. Takhle by měl u moderního dopravního podniku (jako že si o sobě DPMB myslí, že je moderní) vypadat standard na všech linkách a né tam ksakru zavádět minibusy! :evil:
Že je narvaná 78 je taky problém jízdních řádů. Ve směru z Líšně na Osadu mají nerovnoměrně proložený interval v neprospěch 78. V sedle z Jírovy 78 jezdí v 07-27-47, 56 v 14-34-54. Kromě toho 78 jezdí často zpožděná (PvvS: to je třetí věc, na kterou se nadává). Takže není neobvyklé, že 78 jede po 56 až za 15 minut, kdežto z Jírovy prázdná 56 vyjíždí po 78 hned za 5 minut... ](*,)

Ale ta a-56 taky jezdí dost opožděná. Křižovatka Gajdošova--Ševčíkova dokáže zařídit pěknou sekeru, běžně se tam čeká 3 až 4 cykly, pak se nestíhá obrat, přijede pozdě na Jírovu a tím pádem zase nestíhá obrat zpět. A tak pořád dokola...

U té a-78 se docela divím, kde tu sekeru může nabrat. Jediná možnost je ihned při výjezdu od Olympie, protože na zbytku trasy je jen minimum semaforů, pokud vím, tak první je až u přejezdu ve Slatině, pak zdrží kruháč a pak až semafor na Vinohradech. Jízdní doba je ale dost našlapaná, takže by možná stačilo ji trochu zvolnit... Otázka je, zda by to pomohlo, protože jsem zažil případ, kdy se zastavilo jen na zastávkách s celodenním provozem a naopak případ, kdy se zastavovalo v každé pr* na znamení. A to prosím ve stejnou denní dobu, ale v různých dnech. Takže ono je to hrozně těžké. Navrhoval jsem už dávno řešení, aby se počítalo s jízdní dobou pro případ zastavování všude a případný vyrovnávací čas se řešil stáním na Jírové, to se ale DPMB nelíbilo.

3750
08 čer 2005 23:12
PvvS: Slapanicka terasa? To je/bude kde?

56 nejezdí prázdná, ale normálně obsazená, tzn. obsazeny všechny místa k sezení + několik stojících. Takhle by měl u moderního dopravního podniku (jako že si o sobě DPMB myslí, že je moderní) vypadat standard na všech linkách a né tam ksakru zavádět minibusy! :evil:
Že je narvaná 78 je taky problém jízdních řádů. Ve směru z Líšně na Osadu mají nerovnoměrně proložený interval v neprospěch 78. V sedle z Jírovy 78 jezdí v 07-27-47, 56 v 14-34-54. Kromě toho 78 jezdí často zpožděná (PvvS: to je třetí věc, na kterou se nadává). Takže není neobvyklé, že 78 jede po 56 až za 15 minut, kdežto z Jírovy prázdná 56 vyjíždí po 78 hned za 5 minut... ](*,)

200
27 pro 2004 12:45
Pvvs: ta a-77 to máš pravdu, tam byl ten nárůst za poslední měsíce velmi zřetelný

9306
Posileni a-75 od delnaku na osadu.

9306
No frekvence osada/vinohrady/slatina/cernovicka terasa v casech 5-8 13-15 21-23 ma jenom vzrustajici trend. Na vetsine zastavek v tyhle trase vystupuje prumerne 5-10 lidi, a nastupuje podstatne vic. Na ripske / slatina zavod se nejmene 3/4 abusu vyhrnou ven.
Na zastavkach slatina rozcesti, krejciho, premyslovo namesti/ krehlikova naopka vystupuje tam do 5 lidi . Dost casto i nikdo.
A urcity kurzy jsou tak naslapnuty, ze slovek uz malem ani nema kde stat. Jeste pred 2-3 roky sem si pohodlne , kdykoliv sednul, dneska az nekde v lisni.
A behem roku se to jeste zhorsi. Jakmile se otevrou prvni zavody na slatinske a slapanicke terase, tak ani kloubak stacit nebude .
Staci se podivat, jak se navysila frekvence na a-77, ktera odvazi vetsi cast zateze. A dneska ani tak nepobira..
Spis by se na a-78 hodilo mozna par expresnich spoju, pres slevarnu na vinohrady. A na terasea poslednich 5 let mam tyhle linky vcelku nasledovany :)

Aladin : No lide z cernovicky terasy maji pouze 2 moznosti. Dopravit se a-75 na osadu a pak dratolezem nahoru, nebo a-78 na vlcnovskou/prusaneckou a odtam budto pesky, nebo dratolezem dal .

A myslim si ze frekvence i na mikulovske bude vyssi jak z a-56 na poliklinice. Kdyz nic jinyh, tak alienstvo to ma bliz do billy.
Jediny 2 veci , na ktery lidi nadavaji u a-78 jsou : precpanos a vyhlidkova jizda. Jinak nic.

200
27 pro 2004 12:45
jo a ještě jsem asi nějak nepochopil, kde by se v koncovém úseku posilovala a-75 (Juliánov...)? já psal o společné části Stará osada - Malá Klajda s a-58...
PvvS píše:
Aladin : nesmysl. Ta linka je dost zatizena i pro lidi z vinohrad. pusobi jako napajec slatiny a cernovicky terasy. Smerovani pres julianov by zbytecne posilovalo a-75 v koncovym useku a odrizlo vinohrady od slatiny.A z vinohrad/lisne tam jezdi opravdu hodne lidi.

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata