Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 144 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Zlaťák píše:
Dneska jsem vyděl nějakého "moc hodného" řidiče tramvaje číslo jedna na Nových sadech. Chlap dobíhal tramvaj a když už byl u předních dveří, tak mu řidič zavřel dveře těsně před nosem a zatímco stál dál na červenou, tak dělal, že ho nevidí. Ale aspoň mu při odjezdu pěkně zamával.
Chápu, že řidič nemůže otevírat každému a čekat na každého, protože by ze zastávky nikdy neodjel. Ale tohle byla ukázka dosti hnusného chování.

Já zas osobně viděl stejně hodného řidiče sedmapadesátky:) Čekám naňho jak blbec 6 minut na Marii Majerové (pro nezasvěcené násilně přejmenovaná zastávka Lesná, nádraží)...situace byla následující: Zastavil a-45, nabral lidi a chystal se odjet...už házel blinkr a zavíral dveře, když za ním dojel a-57; a-45 se mezitím počal rozjíždět a a-57 teprv brzdil. Myslel jsem, že ohleduplně počká, až a-45 odjede a dovalí blíž k tyčce, jenže ne. Zastavil na místě, cityhnus jede...ňáká babička tam v rychlosti stihla zmáčknout tlačítko, řidič otevřel první přední dveře, pustil babičku, zavřel a odjel a vůbec se neobtěžoval tam počkat, než udělám zbývající dva kroky, abych mohl nastoupit...

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Kari píše:
Teď si nějak nevybavuju, změnili se tam nějak sekčáky po rekonstrukci?

TV je stejné, jako před reko

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Teď si nějak nevybavuju, změnili se tam nějak sekčáky po rekonstrukci?

3345
13 lis 2004 11:58
ad Semilasso: ono i před rekonstrukcí bylo jednodušší jet na zelenou s autama, který tě stejně musí pustit, než pobíhat mezi autama či lidma, což příjemné není (vlastní zkušenost).. ještě ty sekčáky k tomu a o zábavu je postaráno (hlavně když se na nich zůstane viset :twisted: )..

dřív se dokonce ty vexsle musely za sebou házet zpět do základního postavení, to byl teprve zmatek...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Dneska jsem vyděl nějakého "moc hodného" řidiče tramvaje číslo jedna na Nových sadech. Chlap dobíhal tramvaj a když už byl u předních dveří, tak mu řidič zavřel dveře těsně před nosem a zatímco stál dál na červenou, tak dělal, že ho nevidí. Ale aspoň mu při odjezdu pěkně zamával.
Chápu, že řidič nemůže otevírat každému a čekat na každého, protože by ze zastávky nikdy neodjel. Ale tohle byla ukázka dosti hnusného chování.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Tasa: to máš pravdu, taky mě to napadlo, proč když se hodí vexla na směr VM, proč se nepřidá v řadiči SSZ volno vpravo. Bože bože....

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
ds píše:
Tohle místo mi teda na kruháč teda přijde dost malý...

Vždyť je tam místa tři ##MLUVÍM SPROSTĚ## ... viz fotka
Pro porovnání přidám dvě křižovatky, kde jsou kruháky ... obě leží na silnici č. 11 a jezdí přes ně velké kamiony:
Kostelec nad Orlicí
Častolovice

3395
Doma
manil píše:
Před rekonstrukcí byly obě vyhybky od vozovny/do vozovny mechanické, takže řidič stejně musel ven. Nyní je tam elektrika, ale jak je to se semaforem bohužel nevím.

Ale já bohužel vím. Stav je stejnej jako před rekonstrukcí, taže řidič si obleče žlutou vestičku, vytáhne si z batůžku kličku a jde si otočit. Teda tak to aspon dělám já. Výhoda o proti stavu před rekonstrukcí je jen v tom, že řidič nemusí nosit baldu. Jen nechápu, proč není systém křižovatky svázanej s blokováním výhybky. Když by byla výhybka blokovaná vlevo (ve smeru do VM vpravo), tak by se vložil signál pro odbočení tramvaje. Vždyt je to tak jednoduchý :pray:

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Rop píše:
Tam by hlavně chtělo zvětšit šířku silnice v odbočení do Kvapilovy .... a-53 má co dělat aby se tam vešla .... a místo tam je ... mimochodem tohle je luxusní místo na kruhák ... zrovna v tomhle místě by mi přišel lepší než semafor :-)

Tohle místo mi teda na kruháč teda přijde dost malý...

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Kari píše:
S tou "krabičkou" u Semilassa to je takový blbý. Řidič vyleze ze šaliny, jde si navolit mezi jedoucíma autama pro sebe volno, a než se stačí vrátit zpět, usednout a zavřít dveře, tak volno pro něj už dávno proběhlo. Nevím jak je to teď po rekonstrukci této křižovatky, ale dřív se to tak stávalo.

Před rekonstrukcí byly obě vyhybky od vozovny/do vozovny mechanické, takže řidič stejně musel ven. Nyní je tam elektrika, ale jak je to se semaforem bohužel nevím.

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
OP píše:
Zaprselo a vyrostly nove semafory: v krizovatce Kralovopolska x Technicka. Soucasne kolony sice tezko zmizi, pri spatne navazanosti na jine semafory to zdrzi i MHD, ale snad se bude dat aspon odbocit z Technicke doleva...

Tam by hlavně chtělo zvětšit šířku silnice v odbočení do Kvapilovy .... a-53 má co dělat aby se tam vešla .... a místo tam je ... mimochodem tohle je luxusní místo na kruhák ... zrovna v tomhle místě by mi přišel lepší než semafor :-)

117
02 čer 2007 16:02
Já pracuji na minské v hospodě a denodeně to vidím jak tam auta z kraví hory najíždení do križovatky a šaliny musí furt zvonit na ně.Tam bych uvítal semafor ihned!!!!!!stačí aby nějakí idiot si zaparkoval na kolejích jako dneska asi kolem druhé hodiny a dopravní chaos je hotovej.
ds píše:
No někdo posílá semafory do ##MLUVÍM SPROSTĚ##, já bych je naopak uvítal ještě v křižovatce Mučednická x Minská, tam je to taky o hubu.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
S tou "krabičkou" u Semilassa to je takový blbý. Řidič vyleze ze šaliny, jde si navolit mezi jedoucíma autama pro sebe volno, a než se stačí vrátit zpět, usednout a zavřít dveře, tak volno pro něj už dávno proběhlo. Nevím jak je to teď po rekonstrukci této křižovatky, ale dřív se to tak stávalo.

11624
Brno
Zlaťák píše:
A to mě zajímá. Já už si párkrát ty "žluté krabičky se symbolem tramvaje" na semaforech prohlížel, ale jejich princip a fungování je mi záhadou.

To už mi připadá, jak jsem viděl kdesi fotku se semaforem pro auta, kde bylo tlačítko a cedule "řidiči, použij tlačítko".

Žluté krabičky slouží pro "vynucení" preference pro tramvaje.

Pokud tramvaj přijíždí na takovou křižovatku, na krabičce se rozsvítí červená šipka => následuje signál pro tramvaje. Pokud se šipka nerozsvítí (u RIS semaforů např. při vypnutém režimu služba), může řidič vylézt ven a čtyřhranem otočit zámeček vespod na krabičce => rozsvítí se červená šipka => následuje signál pro tramvaje.

1710
Brno
A to mě zajímá. Já už si párkrát ty "žluté krabičky se symbolem tramvaje" na semaforech prohlížel, ale jejich princip a fungování je mi záhadou.

To už mi připadá, jak jsem viděl kdesi fotku se semaforem pro auta, kde bylo tlačítko a cedule "řidiči, použij tlačítko".

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
jzb: Volno je jen na vyzadani - ridic si jej narokuje otocenim spinace kontaktniho zamku (zluta krabicka na sloupu SSZ) a volno se zaradi v nasledujicim cyklu. Ale vylezat z saliny se nikomu nechce a jezdi se na cervenou.
Resenim by bylo, kdyby odbor informatiky (nebo jak se jmenuje) zavedl novy kod pro manipulacni jizdy KP-nadrazi - Medlanky. Kdyz ted totiz tramvaj jede jako Manipulacni jizda, radic krizovatky (pres RIS) nepozna, kam bude odbocovat. Ale to je na tento odbor asi moc odborne. Mimochodem, u linky P7 od centra radic taky nezaradi prednostni volno doprava (predpoklada, ze tramvaj jede smer Reckovice).

520
03 dub 2006 14:42
OP: ad Semilasso - tuhle jsem tam čekal večer na autobus a za dobu, co jsem tam stál (řádově minuty), nebylo ani jednou na čočkách volno pro odbočení doprava. A to tam jedna K2 stála. Tak mě napadlo, jestli tam volno vůbec někdy je.

11624
Brno
Goldfinger:
Chodská x Tábor x Domažlická beru, je to jedna z nejnepřehlednějších křižovatek ve městě, občas se tam dalo velmi obtížně projet.
Naopak namísto naprosto zbytečných semaforů Pod kaštany x Šumavská a Kounicova x Tábor, kde je provázanost s okolními křižovatkami nulová měly přijít na zmiňované Minská x Mučednická (x Tábor x Veveří). Ve špičkách se z vedlejších ulic téměř nedá vyjet.

627
Bystrc
Zlaťák, Tasa: Aha :oops: Uz jsem dlouho nebyl na financaku. Myslel jsem, ze na tech 2 krizovatkach (se Sumavskou) je situace opacna.
ds: Pristi rok urcite zase porostou.
A kdyz uz jsem se tak rozepsal, tak u Semilassa se po zelektrizovani ovladani vyhybek rozmohla jizda tramvaji KP-nadrazi - Medlanky na cervenou. (Az budu v razi, natocim video :-| )

3395
Doma
Tak třeba v křižovatce Kounicova x Šumavská, taky rostou, na můj vkus jich je v této lokalitě až moc. Třeba v křižovatce Kounicova x Tábor si ho mohli odpustit, sice je tam preference tramvají, ale dlouho to trvá, než to tu tramvaj pustí, takže se kolikrát musí zastavit a pak rozjíždět na odizolovaný křížení.

3221
blekfild
No někdo posílá semafory do ##MLUVÍM SPROSTĚ##, já bych je naopak uvítal ještě v křižovatce Mučednická x Minská, tam je to taky o hubu.

1710
Brno
Šumavská x Pod kaštany už nějaký ten měsíc semafory jsou.

627
Bystrc
ds: :oops: Ano, Kvapilova je to, Technicka je az nahore
goldfinger: Zbyva jen dodat, ze pokud nevyrostly dosud, tak v nejblizsi dobe vyrostou semafory jeste v krizovatce Pod Kastany x Sumavska. Mnozi se obvykle na podzim po desti :shock:

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Do ##MLUVÍM SPROSTĚ## s takovýma semaforama. Už teď jich je v té lokalitě nadbytek (Tábor/Domažlická - Chodská, Kounicová-Tábor. Kdyby se aspoň mimo špičku a na víkendy vypínaly.

3221
blekfild
Ta ulice se jmenuje Kvapilova,ne? Jinak myslím že výrazně pomůže dokončení křižovatky u technického muzea, kdy půjde vyjet z technologického parku druhým směrem.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata