Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 145 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Zaprselo a vyrostly nove semafory: v krizovatce Kralovopolska x Technicka. Soucasne kolony sice tezko zmizi, pri spatne navazanosti na jine semafory to zdrzi i MHD, ale snad se bude dat aspon odbocit z Technicke doleva...

96
03 dub 2006 22:27
Opava - Kylešovice nebo Brno - Královo Pole
Tak, ještě jeden příklad ze severu Moravy. Snad po pěti letech jsem jel v Ostravě šalinou. Nastoupil jsem v Porubě u vozovny a než jsem si stihl lístek označit (v tom návalu jsem vběhl do šaliny, ať odjedem co nejrychleji a lístek si chtěl cvaknout, až na mě vyšla řada), zarazil mě revizor, že už je pozdě. Já přitom stál "frontu" na označovač. Ovšem krásná byla jeho výmluva, že jsem nastoupil už na 17. listopadu (tedy o zastávku dřív), že si mě pomatuje... No zkrátka hádka až do Svinova, kde jsem mu teda tu občanku dal, aby mi neujel vlak na Opavu. Pak jsem napsal stížnost na DPO a krásná odpověď nějakého zdejšího papaláše: "Nastupoval jste na zastávce 17. listopadu"...

Poučení: Chápu, že revizor slyší denně 1000 výmluv, proč není ten lístek označený atd. Ale co je moc, to je moc.

665
18 zář 2007 15:40
Brno
Dnes jsem jel 42 do globusu a na Hudcové nastoupil eéva (to šlo poznat), nejdřív sei sedl a seděl až na Královku pak stoupnul a zkontroloval. V Globusus jsem nakoupil a valil zpátky 42. Zase ten samej réva, seděl u řidiče kecal pak si stoupl u Žitné a jel na nádr Kr. Pole, pak přestoupil na d-6, kde jsem jel i já a to mě kontroloval za jeden den už potřetí!

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Janatak píše:
Drahé kamarádce se stal případ, že ji načapal revizor s necvaknutou jízdeenkou, přestože si ho šla označit. Avšak přes množství tašek ji to pochopitelně chvilku trvalo...tašky odložit, vytáhnout lístek a cvaknout. Bohužel její tak trochu smůla, že si nechala pokutu dát, určitě by se to dalo vyhádat a klidně za přítomnosti policie. Ovšem co dělat, když spěchám a revizor si nedá říct, že.... #-o
V Grenoblu jsou cvakatka na nastupisti, takze takoveto pripady odpadaji. Pokud nekdo dobiha s jizdenkou v ruce, tak ridic obvykle pocka, az si ji oznaci.

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
chat-maniac:
Myslím že ve všech popisovaných případech šlo o to, že cestující si chtěl jízdenku označit, což viděl i revizor, akorát to nestihl a místo lidského přístupu pak musel platit, zatímco těm skupinám, co evidentně neplatí, se raději vyhne.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Aby pak každé nesockoval s hafo kabelama v pazórách když pohrne šmirglem :-D

520
03 dub 2006 14:42
Zlaťák píše:
To že měla tašky v ruce ji neomlouvá.

Ale tak buďme lidi..

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
Janatak: To se mi taky kdysi daaaaaaavno stalo, ale vzhledem k tomu, ze tehdy jsem byl nekde tak 6.-7. trida ZS, tak se se mnou revizor jen chvilku hadal, a pokutu mi nakonec nedal (a listek mi cvakl :))

1710
22 led 2006 12:56
Brno
To že měla tašky v ruce ji neomlouvá.
Já spíš viděl v tramvaji dobrou hádku revizora s paní, která neměla označenej lístek, protože označovač necvakal. A bylo to u Výstaviště hned na mostě v narvané šalině (takneměla šanci se prorvat tak rychle k jinému cvakátku i kdyby chtěla víc). I ostatní lidi ji přikyvovali, že neoznačuje. Ale svítil. Asi mu jen došel toner nebo co v tom je.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
A nemá dpmb málo revizorů? Nebo jinak to nechápu :mrgreen:

Ono vůbec ta práce asi nebude nic moc, co?

3988
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Drahé kamarádce se stal případ, že ji načapal revizor s necvaknutou jízdeenkou, přestože si ho šla označit. Avšak přes množství tašek ji to pochopitelně chvilku trvalo...tašky odložit, vytáhnout lístek a cvaknout. Bohužel její tak trochu smůla, že si nechala pokutu dát, určitě by se to dalo vyhádat a klidně za přítomnosti policie. Ovšem co dělat, když spěchám a revizor si nedá říct, že.... #-o

3750
08 čer 2005 23:12
Crazy_tram_driver: Takove chovani, co popisujes u revizoru, se bohuzel vyskytuje i u nekterych MP.

1093
09 lis 2006 18:16
Párkát se mi již stalo, že revizor nekontroloval důchodce, maximálně když mu tu šalinkartu sami ukázali

244
Citace:
chat-maniac napsal:
A když si vemu, že revizor projde kolem skupiny kofol a jich si ani nevšimne a vybere ostatní co jedou z práce - humus blít. K čemu tam teda sou???

Revizor je bohužel od toho, aby si vydělal co nejvíce peněz v co nejkratší době cestou nejmenšího odporu.
Podobný, tisíckrát viděný příklad: Ustrašená slečinka přešvihne limit na jízdence o pět minut, revizor ji zkásne a ještě se k ní chová jak celosvětově hledané terroristce - a pak nastoupí parta uřvaných rómských puberťáku, kteří ani nevědí, co to jízdenka je - a náš mohutný hřímající revizor tu najednou není, nějak se scvrkl, úplně utichl, snad do pískovače schoval - a na další zastávce vyklouzne ven nepozorovaně jak myška, aby se venku v orla proměnil a našel si další snadnou kořist. Na druhou stranu se mu nelze divit, jde mu o výdělek a ne si nechat rozbít hubu, dokuď nebude aspoň na těch problémových linkách (d-4, d-9, snad všechny noční) doprovázet každou přepravní kontrolu MP, situace se nezlepší.
Eda:
Určitě, akorát to asi záleží na ochotě MP je doprovázet, bez ní tam jsou všem pro smích

Anarchia99:
Tak to má být, vesele, ale slušně :mrgreen: !

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Taky nechápu tak malý počet kontrol v noci.
Vždyť za tu jednu noc si na sebe ti revizoři musí vydělat několikanásobněkrát...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Nudle na zemi, hygiena hadra, pak talířky za každou sedačkou, po každé jízdě z města na konečné vypadne z vozu halda odpadků... Jako řidič to vůbec nemusím uklízet, ale protože to je můj vůz tak si to udělám. Nikdo mi za to nezaplatí, nedá prémie navíc, nepochválí, nikdo to nevidí, bere to jako samozřejmost... Odpad je to nejmenší, aspoň že třeba sedačky zůstanou tam, kde podle stavebních plánu mají být ](*,)
Jinak třeba zrovna já bovery vyhazuju když si jich všimnu, ale podle reakcí většiny cestujících, zrovna jim to je šuma fuk. Takže: proč je vlastně vyhazuju???
A souhlasím s markantnějším počtem kontrol! Současný stav je výsměch. A když si vemu, že revizor projde kolem skupiny kofol a jich si ani nevšimne a vybere ostatní co jedou z práce - humus blít. K čemu tam teda sou???

1189
23 úno 2006 15:26
Crazy_tram_driver píše:
A pokuď se oháníš rodiči a partnerkou, tak si na ně vzpomeň před nějakou Tvou alkoholickou autodestrukční akcí a uvědom si, že už tehdy o Tebe můžou mít strach. Nehledě, jaký na Tebe musí být pohled po akci, nebylo by lepší se trošku nad tímto zamyslet?

No to ja vim jake na me byl pohled, taky se me to uz od ty doby takhle extremne nestalo... Ale myslim si ze malokdo da na rady, ze bohuzel se musi kazde poucit... I ja... Ale ted uz jezdim z hospody rojezdama ve slusnym stavu, hodne vesele, ale slusne :lol:

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Zlaťák píše:
Tasa: Jsme jeli s kolegyní z noční šichty ráno z Tesca a v 67 si sedl nějakej bezďák hned za první dveře. Řidič mu řekl, a´t si de sednout jinam, jinak nejede (měl ho vyhodit -jel načerno, smrděl,....). Borec pořád nic, tak jsme stáli. V tom to kolegyně nevydržela a přes celej autobus (celkem dost lidí tam bylo) zařvala "Kur*a vypadni od tam nebo se nikam nedostanem, už mi propadlo půl lístku". A jelo se.

A vystoupil? To je o tom, když nechce někdo takovej vystoupit, tak se musí začít hrát psychologická hra s cestujícími. Slova jako: Dokod si tento cestující nevystoupí, dál se nejede většinou zaberou, protože ho cestující vydoděj sami, přece na něho nebudu šahat.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Tasa: Jsme jeli s kolegyní z noční šichty ráno z Tesca a v 67 si sedl nějakej bezďák hned za první dveře. Řidič mu řekl, a´t si de sednout jinam, jinak nejede (měl ho vyhodit -jel načerno, smrděl,....). Borec pořád nic, tak jsme stáli. V tom to kolegyně nevydržela a přes celej autobus (celkem dost lidí tam bylo) zařvala "Kur*a vypadni od tam nebo se nikam nedostanem, už mi propadlo půl lístku". A jelo se.

244
Citace:
Anarchia99 napsal:
No ale TAK to je doopravdy, to neni hra, bohuzel... Nemuzes to jenomm resit predpisama a zakonama :)

Ono to není o zákonech a předpisech, ale o základní lidské slušnosti a ohleduplnosti vůči těm ostatním. Teprve když tahle slušnost, která by měla být samozřejmá, nefunguje, tak nezbývá nic jiného,než se těmi zákony a předpisy ohánět.
Noční dopravu, jak už tu bylo řečeno, používají lidé cestující z mnoha nejrůznějších akcí, na suchu zůstávat celou noc by taky byla škoda, ale pokuď dodržují základní pravdila slušnosti, tak na tom není nic špatného.
Když ovšem někdo jako jedinou zábavu považuje závody v chlastání, je to jeho problém, ale MHD nemůže sloužit k trumfální jízdě vítězů těchto závodů, ani jako sběrný autobus odpadlíků.
A pokuď se oháníš rodiči a partnerkou, tak si na ně vzpomeň před nějakou Tvou alkoholickou autodestrukční akcí a uvědom si, že už tehdy o Tebe můžou mít strach. Nehledě, jaký na Tebe musí být pohled po akci, nebylo by lepší se trošku nad tímto zamyslet?

1189
Tasa píše:
to Anarchia 99: běž se přihlásit do armády spásy, jako dobrovolník na pomoc těmto lidem. Pak se ti to v hlavě dá možná dopořádku. Kdo je zlitej tak, že to zněj táhne po celým Abusu (Tbusu, tramvaji), tak tam nemá co dělat. Navíc tito lidé mají jednu zvláštní vlastnost, zdržují se poblíž řidiče. A inhalovat tyto výpary je opravdu humáč, vždycky se mi dělá šoufl a když mám na zastávce čas, tak si jdu udělat do vozu pořádek a odešlu jej co nejdál odemě, nejlépe ven. Jenže toho času moc nebývá, obzvláště v pozdních hodinách.

Ja se prave dycky drzim dal od ridice kdyz se me to tohle stane :oops:

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
to Anarchia 99: běž se přihlásit do armády spásy, jako dobrovolník na pomoc těmto lidem. Pak se ti to v hlavě dá možná dopořádku. Kdo je zlitej tak, že to zněj táhne po celým Abusu (Tbusu, tramvaji), tak tam nemá co dělat. Navíc tito lidé mají jednu zvláštní vlastnost, zdržují se poblíž řidiče. A inhalovat tyto výpary je opravdu humáč, vždycky se mi dělá šoufl a když mám na zastávce čas, tak si jdu udělat do vozu pořádek a odešlu jej co nejdál odemě, nejlépe ven. Jenže toho času moc nebývá, obzvláště v pozdních hodinách.

9305
10 čer 2004 11:19
Jejich smula, pokud nekdo neumi pit, tak at plati. Cim vic tim lip, priste si muze vzit taxala.

1189
Spy píše:
Nehraj nám na city :-D

No ale TAK to je doopravdy, to neni hra, bohuzel... Nemuzes to jenomm resit predpisama a zakonama :)

9305
10 čer 2004 11:19
S otravou alkoholem patri akorat na zachytku, pokud neni schopnej se udrzet na nohou, tak taky. Zbytek je mi vcelku jedno.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata