Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 146 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
anarchia99 píše:
Jasne, sebero ho policajti, kdovi co bu udelkaj, pak za to eset budo chtit prachy, rodice nbebo partner/ka se o toho dotycnyho bude bat, atd, atd... nebylo by lepsi byt trosku tolerantejsi? nevim jak by se TOBE libilo jit z hospody misto dom spat VEN

Nehraj nám na city :-D

1189
23 úno 2006 15:26
pd píše:
Se můžou prospat na ulici... Noční MHD by neměla sloužit jako záchytka.

Jasne, sebero ho policajti, kdovi co bu udelkaj, pak za to eset budo chtit prachy, rodice nbebo partner/ka se o toho dotycnyho bude bat, atd, atd... nebylo by lepsi byt trosku tolerantejsi? nevim jak by se TOBE libilo jit z hospody misto dom spat VEN

anarchia99 píše:
Takze bys byl radsi, aby vsichni kteri se jenom trochu napijou radsi byli nekde venku, treba umrzali a misto toho aby se prospali v buse delali kdovi co na ulici a pripadne este zapadli do nake dlasi hospody a zkoncili s otravou alkoholem??

Se můžou prospat na ulici... Noční MHD by neměla sloužit jako záchytka.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Mně to taky nevadí.
...pokud mně zrovna neblije za krk nebo někde jinde v buse, nečůrá v buse (i to jsem už viděl) a jinak ho neznečišťuje, není agresivní,....

1189
23 úno 2006 15:26
Crazy_tram_driver píše:
Opravdu nemohu souhlasit s názorem, že MHD má v noci fungovat jako odvoz opilců. Jak se píše na jízdence, MHD je dotován z rozpočtu města a dotovat něco takového mi připadá absurdní a výsměch těm lidem, co jsou nuceni používat MHD k cestě do práce, platí nemalé jízdné, cestují narvanýma špinavýma vozama, jež už z hlediska věku patří do muzea - a ještě se jim má doprava omezit.

Takze bys byl radsi, aby vsichni kteri se jenom trochu napijou radsi byli nekde venku, treba umrzali a misto toho aby se prospali v buse delali kdovi co na ulici a pripadne este zapadli do nake dlasi hospody a zkoncili s otravou alkoholem?? Jako uricte kazdymu sem to taky nekdy prehnal a musel sem se dostat nejak dom... To se proste stane, a kdyz vidim v nocnim bude cas od casu nekoho extremne opilyho, tak me to rozhodne neobtezuje, protoze vim, ze se to muze stat a vzpomenu si na to, co si asi mysleli lidi, keri jeli se mnou kdyz sem to je prepiskl.

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
Jako plešatej nemohu souhlasit s názorem, že navýšením DPH u mastičky na pleš mám dotovat zvýšenou spotřebu šampónu u vlasatejch :mrgreen: !!!

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Crazy_tram_driver píše:
Opravdu nemohu souhlasit s názorem, že MHD má v noci fungovat jako odvoz opilců. Jak se píše na jízdence, MHD je dotován z rozpočtu města a dotovat něco takového mi připadá absurdní a výsměch těm lidem, co jsou nuceni používat MHD k cestě do práce, platí nemalé jízdné, cestují narvanýma špinavýma vozama, jež už z hlediska věku patří do muzea - a ještě se jim má doprava omezit.

Opravdu nemohu souhlasit s názorem, že MHD má v kdykoli fungovat jako odvoz lidí s dlouhými vlasy. Jak se píše na jízdence, MHD je dotován z rozpočtu města a dotovat něco takového mi připadá absurdní a výsměch těm lidem, co jsou nuceni používat MHD k cestě do práce, platí nemalé jízdné, cestují narvanýma špinavýma vozama, jež už z hlediska věku patří do muzea - a ještě se jim má doprava omezit.

// jinak plně souhlasím s dohledem MP a podstatně zvýšenou kontrolou jízdních dokladů v nočních autobusech (a to nejenom).

// a neber tenhle post vážně :-"

520
03 dub 2006 14:42
Crazy_tram_driver píše:
Opravdu nemohu souhlasit s názorem, že MHD má v noci fungovat jako odvoz opilců. Jak se píše na jízdence, MHD je dotován z rozpočtu města a dotovat něco takového mi připadá absurdní a výsměch těm lidem, co jsou nuceni používat MHD.

Jen doufám, že tím nechceš říct, že ten, kdo má popito, je automaticky nevítaný cestující. Ať se každej navalí jak chce,pokud je to v mezích únosnosti pro ostatní. Když to přeženu, mohli bysme za chvilku vyhazovat ze šaliny v létě lidi, co nemají obuté sandále. A že je večer v busech opilců plno je dáno tím,že do hospody se chodí večer. Nikomu přece taky nepřipadá divné, že ve 14,00 - 14,30 jsou autobusy jezdící kolem KSB plné převážně zaměstnanců KSB.
Problémy s neplatiči ať si řeší revizoři, problémy s výtržníky policie,jak už tu bylo řečeno.

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
Nechci vám do toho zasahovat .... ale v 93ce totálně natřísklé studenty, kteří byli pod vlivem se mi pár lidí omluvilo, že mi jen šláplo na nohu .... když mi šlápne na nohu nějaká rvoucí se důchodkyně ve dne tak se na mě ještě hodně zle podívá .... ovšem je rozdíl jet ve všední den, kdy jedou vysokoškoláci a rozdíl je jet v pátek a sobotu, kdy jedou středoškoláci .... a k té hlučnosti .... pár let jsem bydlel na Štolcově ... takže úsek Hlavní nádraží - Životského jsem absolvoval prakticky každý den .... a myslím si, že tam bylo hluku daleko víc .... :roll:
Jinak když už jsme u noční dopravy ... jel jsem 93tkou v úterý z Kolejní na Červinkovu (tuším kurz 1/93 čili odjezd z kolejní 22:41) a navigoval jsem řidiče kudy má jet ... to jsem se opravdu pobavil :lol:

2009
28 čer 2007 16:54
SYN píše:
(zejmena zahrancni, mam dojem ze to souvisi s tim ze se domnivaji ze jim nikdo domaci nerozumi kdyz na sebe pokrikuji)

V jistém zahraničním městě jsem náhodně potkal na ubytovně jiného Čecha. Bavili jsme se tím, že jsme šli po rušném chodníku asi 2 m od sebe a přeřvávali jsme ty davy, co proudily mezi náma. :-) Toto bude asi něco podobného. Svou roli může hrát i to, že zahraniční studenti mohou být z různých konců světa a musejí proto na sebe mluvit zřetelněji, aby si rozuměli.

SYN píše:
ovsem to se mi stava spis v useku Pisarky - Zluty kopec - Ceska kdyz jedu z prace, predpokladam ze nekde na Lipove je nejaky studentsky nocni klub asi...

Na Vinařské jsou koleje MU, které jsou docela velké.

2009
28 čer 2007 16:54
Crazy_tram_driver: nemohu s tebou souhlasit. Noční dopravu používám často, pravda povětšinou ne na studentských linkách. Skutečný bordel jsem zažil jednou jedinkrát: když jistý cestující obtěžoval svou sousedku. Řidička pak na něj zavolala MP, tak jsme měli několik desítek minut zpoždění. Jinak pozoruju jenom větší hluk (občas) a více opilých lidí než v denních linkách, ale to samo o sobě podle mě není důvod k "vyloučení z přepravy" nebo jak se vyhození z autobusu oficiálně nadává. Ono je to logické, denní dopravou cestují lidé povětšinou sami, občas ve dvojicích nebo trojicích, zřídkakdy ve větších skupinách. Oproti tomu ve všech nočních linkách směrem k nádraží (a ve "studentských" v obou směrech) cestují lidé ve skupinkách mnohem častěji než v denních linkách, baví se spolu, a protože autobusy rozhodně nejsou tiché, tak hluk holt přeřvávají (tím víc, čím je větší skupina).

214
03 srp 2006 06:41
Brno, CR
Crazy_tram_driver píše:
syn:
Omlouvám se, do této kategorie vás rozhodně neřadím, bylo to špatné vyjádření.
Co se týče úrovně noční dopravy bohužel na svém trvám, stále jsem přesvědčen, že většina se chová způsobem, že tam prostě nemá co dělat. Noční linky používám výhradně jako cestující, takže snad nejsem nijak profesionálně zaujat, a jezdit linkami 91 a 93 je pro mne opravdu utrpení, kolikrát jdu radši od nádru pěšky, než bych se rval dovnitř do prostředí, kterému nemůže konkurovat ani ta nejotřesnější hospoda IV. cenové kategorie.
Noční jsem nenavrhoval zrušit, pouze nechat hodinový interval každý den, a problém kapacity a kultury cestování vyřešit prostým " Ať jede jen ten, kdo se chová slušně a zaplatí si".
Jsem přesvědčen, že by to bylo ku prospěchu všech slušných cestujících na nočních linkách, tedy i k vašemu.

No snad rozumim, koneckoncu byste sam sebe radil mezi tyto jestlize jezdite s nimi :-)
Ja zase zustavam u sveho tvrzeni ze vetsina se chova slusne, krome vyjimek, jezdim 96 (obvykle sedacky u kloubu, pobliz konecne si lze jeste vybirat) + 93 nebo 99 (ktera driv prijede, narvane jsou typicky na odjezdu od nadrazi obe). Je fakt ze nekteri studenti byvaji obcas hlucnejsi (zejmena zahrancni, mam dojem ze to souvisi s tim ze se domnivaji ze jim nikdo domaci nerozumi kdyz na sebe pokrikuji), ovsem to se mi stava spis v useku Pisarky - Zluty kopec - Ceska kdyz jedu z prace, predpokladam ze nekde na Lipove je nejaky studentsky nocni klub asi...

Celkove, pokud by se dalo nejak zaridit fungovani vaseho hesla tak beru vsema deseti, jenze ono to neni vubec snadne to trideni a rozhodne odmitam "nulove reseni" pri kterem nepojede nic a slusni budou chodit pesky. A zkraceni intervalu v patek a sobotu? Me to pripada logicke, prave v tyto dny je zajem nejvyssi, v hodinovem intervalu uz by ty busy musely nutne prasknout, to se snad ani neda nazvat kulturou cestovani ale prevozu dobytka.
Snad leda pokud by jezdily vsechny linky s max. kapacitou (klouby) a s pruvodcimi, kteri by (nejak zazracne) vyhazeli nezanedbatelne procento nejhorsich pripadu, pak snad ale bylo by to velice komplikovane a citlive jak oddelit "zrno od plev".
Jestli on ten soucasny system prece jen nebude nejlepsi mozny kompromis...
Ale kontroly nechat jsou klidne castejsi, ve slozeni zhruba jeden revizor + jeden policista MP kazdy den jedna hlidka nahodne na nekterem spoji bych tak rekl.

244
Citace:
Honny napsal:
je fakt, že tam jsou převážně opilí lidé, ale to je hold normální, když to jede v noci, že

244
syn:
Omlouvám se, do této kategorie vás rozhodně neřadím, bylo to špatné vyjádření.
Co se týče úrovně noční dopravy bohužel na svém trvám, stále jsem přesvědčen, že většina se chová způsobem, že tam prostě nemá co dělat. Noční linky používám výhradně jako cestující, takže snad nejsem nijak profesionálně zaujat, a jezdit linkami 91 a 93 je pro mne opravdu utrpení, kolikrát jdu radši od nádru pěšky, než bych se rval dovnitř do prostředí, kterému nemůže konkurovat ani ta nejotřesnější hospoda IV. cenové kategorie.
Noční jsem nenavrhoval zrušit, pouze nechat hodinový interval každý den, a problém kapacity a kultury cestování vyřešit prostým " Ať jede jen ten, kdo se chová slušně a zaplatí si".
Jsem přesvědčen, že by to bylo ku prospěchu všech slušných cestujících na nočních linkách, tedy i k vašemu.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Jezdím nočním docela často, jezdím v různý doby (tak 23:00 - 04:00); je fakt, že tam jsou převážně opilí lidé, ale to je hold normální, když to jede v noci, že 8-[

Vyloženě bordel sem viděl dvakrát, jednou tam nějací <doplňte dle sebe> kouřili (tak 16) a podruhé tam trochu křičel jeden slušně jetej člověk (tak 23?).

Je fakt, že "bordel" pro mě znamená asi něco jinýho, než "bordel" pro Crazy_tram_drivera... Ale já osobně jsem velmi rád za brněnskou noční dopravu, takovejhle systém nám mnozí závidí :mrgreen:

A nemusím dodávat, že na vesnicích se "noční doprava" řeší stylem "řídí ten, co je nejmíň opilej a aspoň trochu vidí", toho bych se tu nerad dočkal.

214
03 srp 2006 06:41
Brno, CR
ds píše:
Noční doprava je z hlediska nákladů naprosto marginální. Pokud tam cestující dělají bordel, platíme si Městskou policii (v noci snad botičky nasazovat nemusí). Zrovna redukce noční dopravy by některým cestujícím uškodila dost - ve dne mi může DPMB vlézt na záda a pojedu autem. Ale pokud si dám v hospůdce pár piv, nemusím být poblitý ožrala, ale stále slušný platící cestující.

Presne tak, jiz nekolik let jezdim nocni pravidelne kazdy patek do Slatiny na marias, a naprosto nechapu co bych delal kdyby se nocni zrusila! Jestli bych chodil pesky (tak 2 hodiny) nebo co? Dneska uz je to i na kole o hubu kdyz je upito, navic bez cyklostezek by me urcite zajel nejaky ridic autobusu...
Vyprosuju si aby me nekdo souhrnne nazyval nejbezohlednějším, nejagresívnějším a převážně neplatícím cestujícím, jako bych ja tvrdil o ridicich MHD ze jsou to zlomyslni ignoranti! A porad nejak nechapu kde se vecne veku odehravaji ty virvaly, ja za ta leta videl tak nekolik malo (rekneme 5?) situaci kdy "se neco delo", jinak naprosta normalka, uplne stejne jako ve dne kdyz je narvano. Asi nelze cekat ze naslapany vuz se stovkou lidi bude tichy jako kostel, ze.
Mozna se neco vic deje na pozdejsich spojich, nevim ja jezdim okolo pulnoci. Taky jsem jeden cas jezdil casto prvnima nockama z prace.
A k tem trasam - myslim si ze je chapu a ze dost slusne zvoleny. Proc si Crazy_tram dela srandu z toho ze nejdelsi spojnice mezi dvema body je trasa nocniho autobusu? To proboha nechape ze neni cilem se dostat nejkratsi cestou z jedne konecne na druhou, ale odvezt co nejvic cestujicich a obslouzit primerene zastavky ve vsech castech Brna?

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Crazy_tram_driver píše:
Kdyby jezdili nočními linkami jen ti slušní a platící, jsem přesvědčen, že by se v pohodě vešli.

Toho by šlo docílit pouze tím způsobem, že by v každém voze byl průvodčí...

Nočními autobusy jezdím poměrně často, ale s výtržnostmi či nějakým jiným nevhodným chováním se setkávám zřídkakdy. Na denním pořádku jsou spíše cestující baštící nudle od Halongu, které jim padají po zemi.

9305
10 čer 2004 11:19
Nejenom kofoly. Taky boveraci, na ktery ridici kaslou ( nekteri odmitli i jenom nechat zavolat policajty), alieni s tunou tasek ..

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
PvvS píše:
Podstatne vic mi pres den vadi jista mensina, ktera taky neplati.

Myslíš cigány, jen se to neboj napsat. Když mi cigán na Životskýho drží dveře pro rodinku, která doma ještě obědvá, tak startuju a jde ven i s celou rodinkou. Většinou se stačí zeptat na jízdenku. Jinak dneska jsem se přesvědčil, že pojmenování pro linku 4 cigánský expres není správnej, takto by měla být pojmenovaná linka 9. Úsek Cejl - Dornych opravdu humus.

9305
10 čer 2004 11:19
Mno , jezdim nocakama vcelku pravidelne a to i z hospod , kde v sobe necham zmizet nejedno pivo. A specielne a-98 az tak strasna nebyva. Asi proto ze timhle smerem moc vysokoskolaku nejezdi. A ze bych chtel trcet hodinu nekde na nadrazi, tak to se rict neda. Ono tom spojem nejejzdi jenom ozrali , ale i dost lidi , kteri si sli proste nekam posedet do spolecnosti. neni zadnej problem potkat ve 2 nebo 3 hodiny rano lidi , jak jdou z divadla , plesu...
S temahle nazorama se za chvilu bude navrhovvt specielni nocni jizdny, jak ve nekterych mestech , nebo snad nastup prednima. To uvitaji tak maximalne taxikari u nadrazi.
Kdyz jdeme s kolektivem nekam po praci se pobavit a patecni vecer je na to idealni, a pokud nas jede vic i abusem , tak se spolu hodlame bavit i v autobuse. Zabava pro me neznamena neco rozbit nebo pocmarat , ale klidne se mezi sebou budem bavit . A kdyz takovych part jede povic, tak je trochu hlucneji.Jenze nektery ridice obtezuje snad i to ze vubec musej nejaky lidi vozit.
Co se tyce revizoru a kontrol v noci i ve dne ,tak sem pro podstatny zvyseni kontrol. Za stavajiciho stavu, kdy toho i po meste najezdi vcelku dost a revizora potkam tak jednou nebo dvakrat za 1/2 roku je to dost ubohost.
Podstatne vic mi pres den vadi jista mensina, ktera taky neplati.

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Crazy_tram_driver píše:
Cestující na nočních linkách bordel dělají, to mi snad může potvrdit každý, kdo to zažil. Pokuď si v hospodě nějaké to pívko dáte, rozhodně si o vás nemyslím nic špatného, akorát nechápu, že vám nevadí, platit jízdné, pak se stěží narvat do autobusu, kde jste obklopen smečkou uřvaných zapáchajících neplatících individuí, vyskytujících se na nočních linkách v míře víc než hojné.
Souhlasím, podepisuji! Je to fakt humus!! Nejde jen o individua, ale i přes den "slušní" lidi se chovají naprosto hrozně. Do toho puberťáci a studenti (proti kterým samozřejmě nic nemám, ale když si pomyslím, že to je budoucí elita národa, tak bych se v tom rozjezdu poblil, no aspoň bych zapadl mezi spolucestující.. jel jsem párkrát 93 a příště už půjdu pěšky). Bordel na ultimátum. Chudák řidič, ten kdyby vylezl a někomu něco řekl, tak by asi dopadl špatně. Nechápu, proč to jednou noční kontrolou skončilo, vždyť je to k smíchu. To by mělo být každý týden. Konec OT

244
Manil napsal:
Citace:
Kdyby se před nepracovními dny zkrátil interval na hodinu, obávám se toho, že by se na některých linkách (např. a-92) stávalo to, co se stábá denně na a-53: lidé zůstávající na zastávkách.
Kdyby jezdili nočními linkami jen ti slušní a platící, jsem přesvědčen, že by se v pohodě vešli.

Citace:
ds napsal:
Noční doprava je z hlediska nákladů naprosto marginální. Pokud tam cestující dělají bordel, platíme si Městskou policii (v noci snad botičky nasazovat nemusí). Zrovna redukce noční dopravy by některým cestujícím uškodila dost - ve dne mi může DPMB vlézt na záda a pojedu autem. Ale pokud si dám v hospůdce pár piv, nemusím být poblitý ožrala, ale stále slušný platící cestující.

Cestující na nočních linkách bordel dělají, to mi snad může potvrdit každý, kdo to zažil. Pokuď si v hospodě nějaké to pívko dáte, rozhodně si o vás nemyslím nic špatného, akorát nechápu, že vám nevadí, platit jízdné, pak se stěží narvat do autobusu, kde jste obklopen smečkou uřvaných zapáchajících neplatících individuí, vyskytujících se na nočních linkách v míře víc než hojné.
Takže i když nějaké vámi popisované omezování dopravy bude asi nezbytné, napřed zkusím všechny prostředky, co mám k dispozici, vynaložit co nejefektivněji, tedy na dopravu a ne vandalům pro plezír.
Noční doprava sice z hlediska celkového rozpočtu představuje marginální záležitost a ztráty způsobené vandalismem ještě marginálnější, považuju je však za naprosto zbytečné, protože jsou do značné míry způsobeny právě nečinností MP, placené snad za činnost.
Stačilo by, kdyby MP začala dělat svou práci pořádně a tam kde je jí třeba,a ne hrdinným pronásledováním důchodkyně s yorkshireterriérem bez náhubku v pravé poledne.
"Pročištění" noční dopravy by určitě přineslo finační úspory, ta slušná platící menšina by se snadno do autobusu vešla i při zavedení hodinového intervalu každá den v týdnu.
Navíc neplatiči jízdného taky představují ztráty, ať už sebemarginálnější.

922
15 čer 2004 19:24
pd píše:
...no ale v tom článku, na který sem dal Pavel odkaz, se DPMB vymlouvá, že "Dalších sedmatřicet milionů dopravce tratí kvůli zvýšení sazby daně z přidané hodnoty."
Protože se nebude jízdenka navyšovat o vyšší DPH, cestující zaplatí stejně, ale DP odvede větší daň, zmenší se tedy jeho zisk z jízdenky.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Crazy_tramdriver:
Kdyby se před nepracovními dny zkrátil interval na hodinu, obávám se toho, že by se na některých linkách (např. a-92) stávalo to, co se stábá denně na a-53: lidé zůstávající na zastávkách.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata