Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 148 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
520
03 dub 2006 14:42
Zlaťák: To ovšem není žádný argument pro nevydání náhradní placky. Takto se to dá dělat, i když mi šalinkartu nikdo nešlohne, stačí se domluvit s kamarádem. Proč si teda dpmb ukládá ty údaje (jméno, datum narození, nákup kupónu) do počítače, když to není vůbec na nic??

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Anarchia: Jenže ta fotka jde celkem slušně odlepit i s tou samolepkou. A že tam budeš mít jiné jméno a jiné datum narození, to už nikdo kontrolovat nebude.

Asi tak: Kluci na střední a na VUT falšovali aji ISIC (takovej ten s klasickou fotkou a fólií přes). Normálně tu nařezanou fólii opatrně odlepili, pak strhli druhou fólii s datumem,... a nalepili tam obyčejnou izolepu, kterou potiskli v obyčejné inkoustové tiskárně. Pak přesto znovu nalepili tu ochranou děrovanou fólii a bylo.

310
11 srp 2007 10:56
Zlaťák píše:
Tím jsem jen chtěl říct, že lidi příjdou na všechno a všechno dokážou obejít.

Njn klasická česká vychcanost. :-)

1189
23 úno 2006 15:26
Zlaťák píše:
A ty si vážně myslíš, že je takovej problém tu fotku předělat?
Jsem dokonce zažil takové vtipálky (spolužák), že když našel starou průkazku s platnou čtvrtletní známkou, tak ju a svoji v ohybu rozstříhnul a slepil k sobě ty dva díly (svůj s fotkou a druhej s platnou známkou) a jezdil vesele dál. A nidko mu na to nepřišel. Možná to bylo i tím, že si málokdo vyplňoval datum narození na známku. Tím jsem jen chtěl říct, že lidi příjdou na všechno a všechno dokážou obejít.

No dneska uz nejde pouzivat jino prukazku a jine kupon - je tam evidencni cislo - a to datum narozeni - pokazde me revizor nadaval kdyz sem to tam nemel. A fotka? pokud bych nebral v potaz lidi co umi flasovat tak je to problem, protoze ju mas prelepenou specialni nalepkou

1710
Brno
A ty si vážně myslíš, že je takovej problém tu fotku předělat?
Jsem dokonce zažil takové vtipálky (spolužák), že když našel starou průkazku s platnou čtvrtletní známkou, tak ju a svoji v ohybu rozstříhnul a slepil k sobě ty dva díly (svůj s fotkou a druhej s platnou známkou) a jezdil vesele dál. A nidko mu na to nepřišel. Možná to bylo i tím, že si málokdo vyplňoval datum narození na známku. Tím jsem jen chtěl říct, že lidi příjdou na všechno a všechno dokážou obejít.

1189
23 úno 2006 15:26
Zlaťák píše:
Já mám pocit, že machroval jen s tím, že když jsi nemocnej a dojdeš tu stále platnou vrátit, že ti vrátí peníze. Když ju ztratíš, tak asi dostaneš prd, protože na ni "může" jezdit kdokoliv jinej.

Nemuze na to nikdo jine prece jezdit... Dyt by tam byla jina fotka

1710
Brno
Já mám pocit, že machroval jen s tím, že když jsi nemocnej a dojdeš tu stále platnou vrátit, že ti vrátí peníze. Když ju ztratíš, tak asi dostaneš prd, protože na ni "může" jezdit kdokoliv jinej.

520
03 dub 2006 14:42
Mám dotaz: když máme ty nové šalinkarty, můžu dostat novou šalinkartu, pokud mi byla stará odcizena? Mám pocit, že s tím dpmb při zavádění klizavého tarifu machroval, ale nic jsem o tom teď nenašel. Díky.

573
04 bře 2006 12:01
Starý Lískovec
Já taky nemám rád, když jedu d-5 a pouštíme ne mendlu d-1, která ještě nabírá cestující, kdo dřív přijde ten je dřív u semafou. toť moje heslo.

Crazy_tram_driver píše:
Já se s pětkou před d-1 netlačím, pouze se snažím vyskytovat se u semaforu dříve než ona.
A činím tak jen a jen pro blaho cestujících, protože tímto manévrem zvýším pravděpodobnost, že následující křižovatku projedou oba vlaky na jeden signál "volno", čímž výrazně přispěji k plynulosti a pravidelnosti dopravy :-P .

Má pravdu velebnosti, má pravdu !!!

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
Já se s pětkou před d-1 netlačím, pouze se snažím vyskytovat se u semaforu dříve než ona.
A činím tak jen a jen pro blaho cestujících, protože tímto manévrem zvýším pravděpodobnost, že následující křižovatku projedou oba vlaky na jeden signál "volno", čímž výrazně přispěji k plynulosti a pravidelnosti dopravy :-P .

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Crazy_tram_driver píše:
U Semilassa směr Řečkovice nebo KPN ty šipečky svítí ještě zmateněji, někdy na rovno, někdy oba směry, závislost na postavení výhybky jsem žádnou nevypozoroval.

U Semálu to preferuje MHD, hlavně pro odbočení doprava a funguje to na přihlášení vozu. Vůz se přihlásí, když přijede do zastávky a otevřou se dveře, teda aspon tak nějak jsem to vypozoroval já a na mendláku to funguje nějak podobně, ale tam asi není žádná preference. Ale každopádně se tam netlač před d-1, máte to v oblibě (neříkám, že zrovna ty)

244
Nevím jak se to přesně jmenuje, ta blikací funkce je jasná, po rozblikání odložit Playboye a honem si vzpomenout, jestli je vůz nohošlap nebo pákokvedlač, abych pak nehmatal do prázdna.
Na Mendláku směr Křížová blikání funguje stejně, stálé svícení podle vlastního pozorování ukazuje směr, kterým je postavena výhybka 119 na Křížové, ovšem smysl čehož mi zcela uniká, stejně musím výhyku přinejmenším zablokovat.
U Semilassa směr Řečkovice nebo KPN ty šipečky svítí ještě zmateněji, někdy na rovno, někdy oba směry, závislost na postavení výhybky jsem žádnou nevypozoroval. Ale aspoň do rozblikání funguje všude spolehlivě, takže lze hovořit o přínosu k plynulosti dopravy.
Velice užitečné pod viadukty směr Křenová nebo Dornych, protože bez toho rozblikání nelze předem odhadnout, jestli do linkám 9 a 12 hodí volno doprava ještě před volnem pro přímý směr.

1710
Brno
K čemu jsou nově montované "semafory" pod klasické čočky? nejnovější přírustek tuším na Mendláku.
Na jiných místech jsem koukal, že to začne blikat pár vteřin před přepnutím na "volno" v daném směru. Ale třeba na Mendláku (směr Václavská) to ukazuje nějak pro mě nepochopitelně.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Nevím jestli už to tady zaznělo, ale tleskám :applause: DPMB za posílení linky 53 mezi 7. a 9. hodinou. Už bylo na čase!

Taková otázka, co se dělá s vyjetejma autobarkama z šalin,trajfů a busů? No jen pro zajímavost v A.S.A. s.r.o. dostanete za jedno kilo 5Kč si to vynásobte třeba hmotností dvaceti baterek za trajfů a máte docela velký prachy na Vánoční dárky. Co vy na to? Jo a dík za odpověď co se s nima dělá

922
15 čer 2004 19:24
Zde je nějaké info (strana 6)-

1710
Brno
Nemáte někdo nějaké statistiky nočních kontrol v busech? Se hádáme, protože mi někteří lidi tvrdí, že zatím byla jen jedna jediná a n enechají si vysvětlit, že už jich bylo víc. Popřípadě bych jim předhodil, kolik bylo cca neplatičů,...

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
tady je leták o uzavírce VMO Dobrovského x Hradecká od 1. 10.
Mj. se podle plánku v prosinci plánuje zprovoznění rampy z Hradecké k TM ve směru od Řečkovic.
A aktuálně ze stavby prodloužení tramvaje: od bývalé smyčky TM svahem (pořád bude celkem prudký) pod most až k budoucí nové křižovatce jsou již položeny panely a na nich leží posvařované kolejnice, podobně jako od vozovny k budoucí smyčce.

9986
15 led 2005 23:41
už nevím, kde to bylo...kdyžtak to někdo dejte jinam
na MSV přítomna třívozová Regionova, jakási dvouvozová jednotka 00-04 680-0 pro ÖBB (jeden vložený a jeden řídící (?) vůz), slovenský Bmpeer 20-70 210-4, 954 202-8 a 913 004-8, dva nákladní vozy a jedna postarší drezína. To by mělo být snad vše.

244
Jo, díky. Tak T6A5 má fakt vyšší podlahu, a přitom jsem to nikdy nepociťoval. T3R jsem teda nenašel, ale ještě jednou to prolítnu.

9305
10 čer 2004 11:19
Vsechny typy nemam, mel sem to jenom u nekterych, u kterych sem nemel typak. Ale casem se ke mne dostaly i typaky a svete div se ony ty hodnoty odpovidaji. Takze pokud nekdo hleda udaje, staci se podivat na http://www.skd.cz a tam tramvaje... Uz tam maji i doplneny typaky.

244
Teda skoro vše.
PvvS:
Mohl bys prosím podělit se s námi o výsledky měření?
A abych šokl ještě víc, kdyby to šlo pro každý typ vozidla výšku podlahy, výšku nástupní hrany, pokuď výsledky nějak moc kolísají, uvítal bych též průměrnou hodnotu, nejnižší hodnotu, nejvyšší... Aspoň v něčem bude konečně jasno.
Děkuji, všem co nemusí do práce přeju pěkné prožití prodlouženého víkendu, já mezi ně bohužel nepatřím... :cry:

244
Vážně, obecně:
Jinak tohle fórum považuji velice kvalitní, účastní se ho spousta diskutujících, prostě je "živé".
Taktéž má určitě plno návštěvníků, ví o něm hodně lidí, co se o dopravu zajímají (jak jinak bych se o něm dozvěděl).
V otázce dveří i řadiče trvám na svém, dokuď mě nepřesvědčím o opaku, tak budu. Ne abych si tu ukájel svoje ego a dokazoval, že mám za každou cenu pravdu, pouze se pokouším, aby mimo jiné prostřednictvím tohoto fóra vešly v obecnou platnost některá specifika kolejové dopravy obecně ("Ty v..e, jakotožes do mě vrazil, kdybys tam práskl magnety, tak zastavíš na pěti metrech!") i problémy konkrétních vozidel.
Něco ve smyslu pohled nasrálisty, utopického optimisty:
Cestující: Ježíš, výklopky, tak bacha!
Chodec: Von ten blbej šmirgl nezastaví na pěti metrech, tak radši počkáme.
Cestující.: Voni ti blbí řidiči furt hážou na koleje nějaký magnety, tak se budem radši držet.
Ideální imiginární výše postavený zaměstnanec DPMB, jehož slovo na rozdíl od slov tisíce řidičů nějakou tu váhu má: Vono to s těmi T3R asi není úplně všechno OK, s tím by se mělo fakt něco dělat, zvlášť když už se to ví i na veřejnosti.
Občan: Tak když se nám blíží volby, copak pěkného stihli vykonat naši zastupitelé pro MHD?

Omlouvám se za délku i obecnost příspěvku, MHD se týká všech občanů, ať už z jakéhokoli pohledu, sálodlouhé dohadování o pořád těch stejných technických detailech asi většinu nezajímá, můžem je prodiskutovat přímo na voze.
Diskusní fórum považuji za nejvhodnější způsob umožnit lidem, kteří vnímají MHD jen z toho svého, i při nejlepší vůli omezeného a zaujatého pohledu, vidět problém i z druhé strany. Toť vše, všem co dočetli až sem děkuji za trpělivost.

244
Manil:
Nechci taky nikoho unavovat slovíčkařením; anarchia99 se ptal na nouzovou, i když patrně myslel záchrannnou brzdu; tramvaj má oba typy brzdy a tudíž je nutno znát, co který název znamená, jinak to bude "já o voze a ty o koze", myslím, že spoustě lidí se právě tyhle dva pojmy pletou.
Řadič Schaltbau: Nevěřím, přesvědš mě :-D !
Ale teď vážně, technicky:
Řadič nejen že se nevrací, ale též zméněný velký odpor mezi polohami provozní a nouzová brzda. V praxi: provozní polohu jdou krásně lehounce, náhle nutno použít brzdu nouzovou-a už ten náhlý odpor znamená časovou ztrátu, honem zpět - zase překonávání odporu může znamenat ten rozhodující moment, který rozhodne o tom, "že to (skoro) ani nepostřehnou" nebo s nimi mlátím jak s...
Máš pravdu, někdy se "to povede", je to však jev náhodný, a v tak zásadní otázce rozhodně nemíním spoléhat na náhodu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata