Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 112 z 112    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 108, 109, 110, 111, 112
Autor Zpráva
Tak teď si teda jistý nejsem, jak by to mělo být, když projíždím jednu zónu dvakrát. V tom příkladě by asi fakt stačila dvouzónová jízdenka. Druhá věc je, že moc takových tras asi není, které by se daly projet za 40 minut. Opačným směrem (z x do 101) už musí být určitě třízónová.

Ale jak to bude v případě, že pojedu třeba z Březiny do Babic (oboje v zóně 220) - dá se jet jedině přes Ochoz (210) a Kanice (215). Takže pro cestu 220 > 210 > 215 > 220 potřebuju jakou jízdenku? Stačí 2-zónová nebo musím mít 3-zónovou nebo snad 4-zónovou?

A ještě k tomu tvrzení - co když tam bude několik cestujících, kteří dosvědčí, že "ten mladý pán jede už Bítýšky" ?

Omyl! Chtěl jsem napsat, že si necvakáte jízdenku na 3 zóny ale na 2.

Nevim, ale dyž jedete ze zóny 101 přes zónu 100 do zóny 101 a pak dál do zóny x, tak si taky necvakáte jízdenku na 4 zóny, ale na 3.
A nevim proč zhánět řidiče autostopu, tvrzení proti tvrzení už je dyž budete vy říkat že ste vystoupili a řidič že ne, takže to výsledek mít nebude.
Jízdenka na 3 zóny cvaklá v ňáké zóně je prostě platná na sousední a přessousední zóny ať si říká kdo chce co chce.

Pak Te jedine zazaluje vyberci pokuty k soudu, Ty si budes muset najit toho "ridice autostopu" a bude to tvrzeni proti tvrzeni:)) ..... ne, no asi to tak nejde, ale ...... jaka je vubec pravdepodobnost, ze se natrefi na revizora mimo mesto? u ridice si sice musis cvaknout jizdenku, ale uz je mu jedno za kolik a kam jedes .... tim nechcu nabadat k nejaky nelegalni cinnosti:)

Nó, to by sice šlo, ale za těch pár korun to stejně nestojí. Co když si řidič bude pamatovat, že jsi nikde nevystoupil a sedíš tam už čtyři zóny, co pak?

Číslo linky a vozu je maličkost, pač můžeš říc, žes jel jenom jednu zastávku, šel třeba navštívit ňákou dívku:) a zbytek trasy třeba dojel autostopem. Revizor by neměl nic namítnout.

Asi chtějí vystěhovat Brno ;)

Měla by být 4 zónová. Na jízdence se to dá poznat podle čísla linky a vozu, jaké je tam vytištěné, a revizoři by měli znát trasy.

Stejne je dost takovy zvlastni, ze cesta z mesta je levnejsi nez do mesta, ze?

Mam jeste jednu otazku k tomuto na prikladu:

Pojedu z Bitysky do Tisnova linkou 312 - prejedu celkem 4 pasma, pricemz Tisnov je hned v sousednim pasmu. Jenze o vikendech linka 153 nejezdi, a tak je jedina moznost 312. Stacila by mi jizdenka na 3 zony? Stejne kdyz uz me chytne revizor v tisnovske zone, jak mi bude dokazovat kolik zon predtim jsem projel?

Ano, je přestupní.

Citace z tarifu:

III. Tarifní pravidla
...
3. Tarif IDS JMK je:
přestupní pro všechny druhy jízdních dokladů s časovou platností delší než 35 minut;
nepřestupní pro všechny druhy jednorázových jízdenek s časovou platností kratší než 35 minut a pro všechny druhy jednorázových jízdenek, jejichž platnost je omezena na určitý počet zastávek.

----

Protože nejkratší platnost kombinované jízdenky se dá nakombinovat 40 minut, jsou všechny kombinované jízdenky přestupní.

Ještě poznámka - v tom výše uvedeném příkladu záleží na tom, ve které zóně si tu 8 Kč jízdenku označím - když až ve 101, tak z toho bude jenom dvouzónová jízdenka s platností 40 min. Taky přestupní.

Marně se snažím najít odpověď na otázku, týkající se "kombinované jízdenky" - příklad : mám šalinkartu do zón 100+101 a chci cestovat do Modřic. Označím si jízdenku za 8 Kč, tím mi vznikne jízdenka na 3 zóny s platností 90 minut.......

Potud chápu. Ale co když např. přijedu do Modřic linkou d-2 a dále (v rámci zóny 510 dejme tomu do Olympie) budu chtít pokračovat autobusem? Je takto vzniklá kombinovaná jízdenka přestupní?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2785 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 108, 109, 110, 111, 112

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata