Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 153 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
To že je vidět houby platí pouze pro Kotasy, z T6 je vidět perfektně až na prostor v pravo od řidiče, protože je tam ohromná skřín, ale to se dá skousnout.

655
05 zář 2007 11:06
Brno
Na co je na T3R, K2R, T6... možnost zavření nejprve předních dveří (u K2R IFE dokonce nucená)? U T6 navíc napomáhá malé zrcátko.
Je samozřejmé, že ty dveře jsou pro řidiče nevhodné, ale označovat je palcovými titulky za zmetek na kolejích mi přijde velice přemrštěné...[/quote]
Tato možnost tu samozřejmě je, to je hezký, ale jde o to, že pak ani náhodou nemáš nárok stíhat. Některý dveře se zavírají i 9 sekund a když si to vynasobíš dvěma krát počet zastávek, tak se dostaneš k času, že i kdybys jezdil po Brně stovkou, tak nemáš nárok. Tyto vozy jsou špatný už od myšlenky je udělat. Nejde jen o ty dveře, ale i o výhled ze stanoviště řidiče nejen na to, co se děje u předních dveří ( musíš koukat babám pod sukně :D) ale i na provoz. Nechápu, jak to vlůbec nekdo s takovým výhledem mohl pustit do provozu.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Třeba u T6, díky malému zrcátku, není problém v prvních dveřích, ale přes otevřené druhé dveře v tom zrcátku není nic vidět.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
barmann píše:
No nechci tady rozpoutávat nějakou flamewar, ale ta redaktorka v tom článku má většinou pravdu. Ono přez ty dveře je vidět opravdu houbelec. Kolikrát u toho ráno strávím spoustu času, abych viděl aspoň půl soupravy.
A když té redaktorce budete psát, nechcete ji ještě naznačit, že z těch vozů je taky houby boční výhled? Že když už budou padat hlavy, jak řekl primátor, tak aby věděli zač :-D

Na co je na T3R, K2R, T6... možnost zavření nejprve předních dveří (u K2R IFE dokonce nucená)? U T6 navíc napomáhá malé zrcátko.
Je samozřejmé, že ty dveře jsou pro řidiče nevhodné, ale označovat je palcovými titulky za zmetek na kolejích mi přijde velice přemrštěné...

655
05 zář 2007 11:06
Brno
No nechci tady rozpoutávat nějakou flamewar, ale ta redaktorka v tom článku má většinou pravdu. Ono přez ty dveře je vidět opravdu houbelec. Kolikrát u toho ráno strávím spoustu času, abych viděl aspoň půl soupravy.
A když té redaktorce budete psát, nechcete ji ještě naznačit, že z těch vozů je taky houby boční výhled? Že když už budou padat hlavy, jak řekl primátor, tak aby věděli zač :-D

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Datel:
Taky jsem si toho večer při čtení MF všiml, už jen z toho "náhledu" na titulní straně regiopřílohy. Ozvu se do redakce telefonicky v průběhu dne.

9305
10 čer 2004 11:19
K te MF, staci sefredaktorovi, postal emeial typu, Komu mam zaslat cislo uctu pro provedeni platby za uziti dila ? Obvykla cena za jednu foto je nad 500 Kc..

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Vskutku super nápad. Poslat pod autogen 20 let starou šalinu, které před deseti lety prošla kompletní GO, když nám tu jezdí šaliny staré 40 let.

34
16 zář 2007 22:41
Captain píše:
K článku o důchodkyni se psem: krom tlačítka nouzové signalizace řidiči je tam též záchranná brzda že... Nejsem si jist, ale o té důchodkyni se někde psalo před více než rokem.

Každopádně k tomuto případu Hanka opět perlila: "Je nám to líto. Pokud se na nás paní obrátí, rádi jí pořídíme nového pejska," nabídla mluvčí Dopravního podniku města Brna. :lol:

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Já mám naopak 1615 rád...se mi vysloveně líbí,jak do ní důchodci celou minutu lezou a stejně nevylezou:)
Omlouvám se všem, které by tato zpráva urazila, ale na 1615 mi nešahejte, dycky sem byl zvyklej jezdit s ní ze školy (čtverkou) (teď jí sice silně konkuruje "kapka" pro nezasvěcené 1586, ale to je obyčejná šalina T3, konkrétní typ tedy nevím)
Když už jsme u toho, rád bych se optal, podle čeho se vymýšlí to označení pro typy (raději přes SZ, abychom to tu moc nešpinili.Díky.

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
No ono by bylo stejne nejlepsi kdyby ty dvere alespon na vozech T3R a K2R vymenily, nejen ze jsou nebezpecne ale taky dost poruchove.Napr 1615 i když je to vrak sam o sobe na na dvere stoji skoro porad,co me rikal kamos co jezdi.No ono celkove vzato by bylo asi nejlepsi 1615 poslat na vylet na Ksirovu.Ani se nedivim ze se prazaci tak radi te 8205 zbavily.To jsem mozna ani nepsal ale vite proc se tenkrat 8205 do Brna nedostala.Bavil jsem se z jednim technikem z Prahy na DOD v Hostivari.8205 byla nachystana na odvoz tak ju jeste pred cestou chteli protahnou mycakem a to se jim vymstilo.V mycaku tam kompletne vyhorel obvod jeden z obvodu toho nizkeho napeti nebo neco takovýho.No Brnaci jak se o tom dozvedeli tak od toho dali ruce pryc coz není zadna skoda akorat by tady byl o vrak víc.No a tak skoncila slavna era 8205 pod autogenem.

9986
15 led 2005 23:41
z vlastní zkušenosti vím, že (i když nešlo o fotky):

1) novinář nikd ynepřizná svoji chybu
2) moc rozčilovat se je zbytečné, stačí jeden mejl
3) ten jeden mejl stejně nepomůže, měsíc se to bude posílat v MF od člověka k člověku a pak přijde odpověď typu "nabízíme levnější předplatně..." nebo "nejnovější obchodní nabídka..."
4) honorář ani omluva nebude

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Eda píše:
Nejlepší by bylo, donutit je otisknout opravu, kde by uvedli skutečný zdroj a autora - obrovská reklama pro falerku, potažmo i BMHD.

nemluvě o tom, že by se mohli omluvit za trošku zavádějící článek....

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Nejlepší by bylo, donutit je otisknout opravu, kde by uvedli skutečný zdroj a autora - obrovská reklama pro falerku, potažmo i BMHD.

888
21 led 2006 12:26
Já bych jí taky trošku zatopil. :lol: Nebo ji aspoň upozornil ... :wink:

6620
21 pro 2005 17:01
Datel: Nechci MF Dnes obhajovat, ale autor(ka) článka nejspíš žije v domnění, že autorem fotky je opravdu DP. Přeci jen, když není šotouš, tak asi nezkoumá v galerii, co to je zač. Asi by se tam mělo napsat, že se nejedná o fotogalerii DP.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
A na titulu přílohy Brno, lákající k přečtení článku na straně B3, je ještě tato: http://bmhd.goo.cz/foto.php?1667-1668_3:20061006

3311
Brno
Manile, mimo jiné v tom článku o T3R v novinách MF DNES je tvoje fotka (z fotogalerie), ale jako zdroj (autor) v novinách je uveden "foto: DPMB"
Tato: http://bmhd.goo.cz/foto.php?1663-1664_4:20050730.
Být Tebou, bych po MF DNES požadoval nějakou finanční odměnu, nebo bych autorce jen z principu udělal trochu peklo ze života, aby si příště našla raději téma, kterému rozumí... :-)

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Hlavně celý ten článek vyznívá totálně zcestně - jak kdyby to byla novinka, kterou DP včera vpustil na koleje. V profesionálním článku by mělo být jasně řečeno, že takové dveře už se do tramvají dobrých 9 let nedávají. Ale já chápu, že nebyl čas uveřejnit jasné stanovisko DP - je to tak horká novinka, že den odkladu by to už fakt nesneslo. Do brněnské MF dnes fakt píšou ještě větší blbci než jsem myslel....

54
08 srp 2007 13:59
Ono je hůř vidět taky u K2R a obecně u vozů s výklopnými dveřmi. Novináři jako obvykle udělají z komára velblouda celou věc nafouknou.
K článku o důchodkyni se psem: krom tlačítka nouzové signalizace řidiči je tam též záchranná brzda že... Nejsem si jist, ale o té důchodkyni se někde psalo před více než rokem.

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
No, objevil jsem v galerii tuhle fotku: http://bmhd.goo.cz/foto.php?1615mirr:20060821 - vypada to, ze na zbyvajici dvere tam fakt videt neni.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Kdyby se lidi více zajímalo o to, co je a co se děje kolem nich, tak by si určitě všimli tlačítka, co je nad každými dveřmi, a třikrát zmáčkli.

3311
Brno
To je zase jenou článek na úrovni... :roll: Nevím, jestli nemají novináři o čem psát nebo si toho slečna redaktorka všimla až teď (tyto vozy jezdí po Brně 10 let!)? Pravdou je, že z T3R je vidět o dost hůř, ale že by nebylo vidět vůbec nic a řidič zavíral dveře naslepo je trochu přehnané, stejně tak tvrdit, že T3R je nebezpečná tramvaj.
Svoje tvrzení dokládá tím, že se sama předvědčila o této skutečnosti. Fakt důkaz jak sviňa (ta už těch zrcátek viděla...)
Stejnětak tvrzení Lenky Novákové z ML může být i smyšlené, přinejmenším určitě LN z ML cestovala vozem T3R (bezpochyby si pamatuje i e.č. vozidla), no a korunu tomu dává skříplá důchodkyně se psem na lince 8, určitě taky jela T3R...
Takže celý článek mě připadne jako naprostá slátanina. Když zrovna novináři nemají o čem psát, tak se DPMB stává terčem, do kterýho se dobře střílí (tím se nechcu DPMB nikterak zastávat).
Neukázněnost cestujících při nástupu a výstupu z vozidel jistě potvrdí zde diskutující řidiči.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Ale většinou se dá i přes ty první dveře něco vidět (bus), a když nevidím, zavřu si první abych viděl. Jde o to, jak moc mám pravej špígl přisunutej k vozu. Pro cestující je to i signál že se chystám odjet. Ale když čekám jak dlouho, pak si teda řeknu že ty dveře zavřu pač všeci vystoupili a nastoupili, zavírám je a najednou slyším ty čuráááákuuuu a vidím, jak se mi ze zadních dvěří láme dědek, co si to asi rozmyslel na poslední chvíli, co na to říct.
No a co sem zvyklej, tak hlavně u City přes ty první dveře moc vidět není, tam je víc potřeba si ty první zavřít, ale záleží na naštelování ramena zrcátka.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
http://www.modernibrno.cz/aktualita.htm?aktualita=6671

Prej tramvaje. Autobusy to tak mají všechny (krom Citelisů,...)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata