Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Toto fórum není oficiálním fórem Dopravního podniku města Brna ani jiného dopravce. Své stížnosti a podněty tedy směrujte na oficiální stránky DPMB nebo IDSJMK

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 15 z 22    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Další
Autor Zpráva

2109
20 zář 2006 19:51
kuba: A nevíš co tam pojede z hist.bus? Ikarus?

6620
21 pro 2005 17:01
Bude sice zdarma, ale budete si muset vyzvednou jízdenky -> preventivní opatření. Byla by škoda, aby se nespočetný dav zájemců o svezení narval do hist. tramavaje. Co by z ní zbylo.
Pojede po železniční vlečce na výstaviště k hotelu Voroněž a zpět bude couvat. Něco na focení.
Zdroj: TKB

2109
20 zář 2006 19:51
V sobotu bude jezdit zdarma z Malinovského náměstí na Výstaviště Karolínka z důvodu konání akce na Moravské chalupě. Měla by tam jezdit i 1102. 1102 + hist.autobus zdarma. JŘ na http://www.voronez.cz/picture/Chalupa/0 ... roline.pdf

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
(dneska je krásně ;) )

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Taky myslím, nějáké slunečné odpoledne bude ideální:-)

9306
10 čer 2004 11:19
Eda . seznam clenu, kteri se podilei na stavbe a plneni lisne mi neni neznamy. Ale tohle je spis na poreseni nekde u kofoly .

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
"Ti pánové" mají s muzeem společnýho možná víc, než si myslíš. Povětšinou se totiž jedná o lidi, kteří se podíleli na stavbě depozitáře a muzeum jim jaksi není úplně ukradené, ale to jentak na okraj.

Při DOD nejde o akci Yore, ale o jakousi spolupráci, kdy Yore vypomůže TMB s organizací a zajištěním celé akce. Ale nemá to být tak, že TMB na akci oproti Yore nic neudělá, ale přitom o Yore nikdo nic nebude vědět.

Jde tady hlavně o to, že někdo přišel nabídl svou dobrovolnou pomoc a TMB to odmítlo. Tohle je podle mě prostě špatný přístup. Kdyby aspoň proběhla nějáká konstruktivní debata, ale ono nic. Bezdůvodně zamítnuto. Skutečně geniální. Výsledek: muzeum ušetří závratnou sumu 1500, Yore ušetří 16500 a nebude DOD. Fakt skvělej stav.

K tomu: "...vyhazovat peníze a přispívat na cizí akci..." - myslíš, že když se "pořídí" nějáká ta atrakce na DOD v depozitáři TMB přispěje víc TMB na svůj, nebo Yorácký prospěch?

Jen pro zajímavost: Všichni, kdo se na té akci z Yore podíleli, to dělali ve svém volném čase a zadarmo. Náklady na akci byly spojeny pouze s naftou pro drezínu a ostatním programem + ToiToiky.

Však uvidíme jaký zorganizuje DOD TMB bez Yore, rád se přijdu podívat.

9986
15 led 2005 23:41
ono to bude tím, že Eda souvisí s Yore a naopak

9306
Eda , hodim ti sem par vytazku, ktery mi vadi :

Citace:
Technické muzeum byť je majitelem a provozovatelem sbírky MHD neprojevilo sebemenší snahu o propagaci této akce,o zajištění jakéhokoliv doprovodného programu a ani technické zajištění akce.

Citace:
Počet návštěvníků celkem: cca 2500
Počet návštěvníků na prohlídce: 1985
Celkový rozpočet akce: 18 000 Kč
Podíl na rozpočtu ze strany TMB: 1 500 Kč
Počet pořadatelů: 23
Počet zúčastněných zaměstnanců TMB: 1

Citace:
rotože však hodnoty, které TMB obhospodařuje v oboru MHD, jsou historicky nenahraditelné a jsme přesvědčeni, že obor MHD jako takový v posledních letech nemá zaslouženou pozornost, budeme sledovat dění v TMB a jsme rozhodnuti být důslednými kritiky všech kroků, které by vedly k jeho postupné devastaci a likvidaci sbírky, která je v ČR unikátní. Na našich stránkách budeme postupně zveřejňovat všechny kroky které jsme se rozhodli učinit v zájmu zachování ucelené sbírky vozidel MHD. Jsme přesvědčeni, že ve jménu těch kteří ji celý život budovali není možné jen proto, že současné vedení TMB nedoceňuje její výjimečnost, nechat celou sbírku postupně zaniknout. Byť ze strany vedení muzea vychází smělé a na první pohled krásné plány kterým směrem se bude obor MHD ubírat, nelze (po zkušenostech z minulých let) věřit v realitu těchto plánů.

To podle myho opravdu vypada jako kdyby jim nekdo rozslapal babovicky. Kdyby TMB bylo tak zatvrzely a neustupny, tak by tezko kazdej rok byly reckovice, dopravni nostalgie a jiny akce s ucasti vozidel. Podle mne si panove z yore usmysleli ze TMB je vhodna pujcovna historickych vozidel a prilezitost k udelani si jmena.

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Co je na tom špatného, když se někdo zvedne a něco udělá (třeba DOD)?? Mě přijde, jak kdyby vám to tady všem vadilo, že nějáký DOD byl.

PvvS: On by byl rozdíl, kdyby TMB řeklo, že se nebrání spolupráci a že aktivitě se meze nekladou, ale nebude se finančně podílet. Ale TMB řeklo, že nechce DOD a to je rozdíl. Tady nejde vůbec o peníze.

Mě to spíš přijde, jako by se Yore chtělo chlubit cizím peřím.. pořádat den otevřených dveří něčeho, co mě nepatří... Ale proč vlastně TMB (myšleno jako instituce) nepořádá svůj DOD v Líšni? Klidně by se to po roce mohlo střídat s Řečkovicemi (nebo pokud by tam chodili lidi, tak klidně častěj). A s kasičkou u vchodu...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
MKzB píše:
P.S. Kdyby dali ke vstupním dveřím kasičku s nápisem dobrovolné vstupné, tak by možná i vydělali. Přišlo tam 2000 lidí. Kdyby každý dal dvacku, tak mají 40 000 Kč.

To stejné si myslím taky. Osobně rád přispěju, když někam jdu (= mám o to zájem). A rozhodně raději přispěju (a kolikrát i víc), když je tam napsané "dobrovolné" než, když mě do toho někdo nutí dřív, než něco uvidím.

821
25 led 2006 09:46
Zatím není, věc je v jednání.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Jenom jsem se podíval na jejich web, abych si zjistil podrobnosti (čas) a náhodou jsem zakopl o ten článek. V textu možná napadají ten prodej šalin zpět do Blavy a Košic, aby měli v hale místo na 1095.
Co vím, tak expozice tramvají nepatří u TMB zrovna k prioritám. Možná taky proto, že je nejnákladnější, tak se s ní nechcou moc chlubit.
A odkdy je muzejní cvičná T3?

P.S. Kdyby dali ke vstupním dveřím kasičku s nápisem dobrovolné vstupné, tak by možná i vydělali. Přišlo tam 2000 lidí. Kdyby každý dal dvacku, tak mají 40 000 Kč.

821
25 led 2006 09:46
Problémy ve vztahu muzeum - YORE jsou především v rovině osobních antipatií. Pravda je, že především oblast dobudování areálu v Líšni, opravy trati a renovace tramvají posledních 15 let mírně řečeno poněkud stagnuje.

9306
Kdyz tam maji ze poradaji podobnou akci, tak by meli nest vsechny naklady a nenarikat ze jim nikdo neprispel.Budto to tedy nemli mit zadarmo, nebo si nemaji stezovat.Nevim proc by za ne nekdo mel propagovat jejich akci. A kolik lidi z TMB by tam chteli mit? Vsechny?
proste mi to pripada tak ze kdyz neni po jejich , tak zacnou okolo sebe kopat jak maly decka.

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
PvvS: Zdá se ti 1500 moc, za 2500 návštěvníků a perfektně zorganizovaný DOD? Myslíš, že to ničemu neprospělo? Nebo se ti snad ta akce nelíbila?

9986
15 led 2005 23:41
A už jsme opět u toho, že nejlepší je prostě nedělat nic navíc...

9306
Nevim proc by muzeum melo vyhazovat penize z i tak omezenyho rozpoctu na cizi akci, nebo ji propagovat. A nevim co by meli mluvit do organizace a spravy muzejniho fondu. Zatim pokud vim tak akorat ziskali jeden vrak RTO a jednu vlecku, ktery ani nejsou pod strechou . Nevim co myslej likvidaci zbirkovyho fondu, kdyz zatim se akorat rozrostl.A zapujcky nekterych vozidel (Bratislava, liberec) .. Tady by ty vozidla stejne nemely sanci na nejaky provoz a maximalne by dostaly opravu do vystavovatelnyho stavu. Nikoliv provozniho, jak je to u zapujcenych vozu.
Kdyz vezmu , co se za posledni leta zprovoznilo :
Novy kotel u caroline
6Tr
Sanos
Ikarus 280
SL11 (dodelava se)

a o co se rozsiril sbirkovy fond:
Ik 620/630
K2
T3 skolni
SL11
14Tr
21Ab
+ nektery dalsi ..

tak se mi nejak nezda o likvidaci, nebo nezajmu. Spis mi to pripada , jako kdyby nekomu sebrali pujcenou hracku..

9306
Boze, to sou ublizenecky kecy...

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
MKzB: Je to starý asi 5 hodin.
Je smutné, že lidé na vysokých místech kazí reputaci ostatním pracovníkům muzea, kteří se o techniku starají a opravdu mají zájem. Rozhodnutí vedení TMB o nespolupráci s Yore mi případá dost padlé na hlavu. Vždyť nám jde o stejnou věc, nebo snad ne? Copak DOD minulý rok nebyl dost úspěšký na to, aby měl nárok na opakování? Copak to nepřispělo k vyšší informovanosti lidí o dopravním oboru muzejnictví? Doufám, že se podaří rozvířit kolem tohoto rozhodnutí pořádnou mediální bublinu, která přispěje k přehodnocení rozhodnutí a v roce 2008 se třeba dočkáme podzimního DOD.

Mmchd,k té tramvaji na nám. Svobody: Byla tam 99, le to už asi víte :lol:

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Možná už je to starý, ale mě to pěkně zarazilo.
http://www.yore.cz/doporucujeme/clanek10.php

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
funtom píše:
http://brnensky.denik.cz/kratce/kratce_region/108262.html A kterápak to bude?

107.

268
09 úno 2007 13:59
Brno
http://brnensky.denik.cz/kratce/kratce_ ... 08262.html A kterápak to bude?

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 528 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata