Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 30 z 43    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 43  Další
Autor Zpráva

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Adam_r: jízdní vlastnosti nic moc

Jízdní vlastnosti nejsou nic moc, jízdní vlastnosti jsou přímo otřesné. Nevím jak se to chová v trojčeti, ale ve dvojici je to otřes.

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Izidor píše:
To samé platí i na vleky co? Tady v Brně na to máme vůbec smůlu,buď zkrachuje výrobce,nebo dojdou peníze a nebo se změní lidi na velké radnici a tak máme šalinářský park jaký je. :-?
Byl bych aspoň pro úpravu na spojování Aniter do souprav :-k
U vleku je to jeste umocneno dalsimi dvema faktory:
- vysledna cena je o cca polovinu vetsi nez se puvodne pocitalo
- jizdni vlastnosti nic moc

588
20 říj 2006 16:11
Újezd u Brna
To samé platí i na vleky co? Tady v Brně na to máme vůbec smůlu,buď zkrachuje výrobce,nebo dojdou peníze a nebo se změní lidi na velké radnici a tak máme šalinářský park jaký je. :-?
Byl bych aspoň pro úpravu na spojování Aniter do souprav :-k

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
13Tpro píše:
Budou někdy další K3R-N ? Jak to vypadá tak kvůli nákupu ,,výborných" tramvají 13T asi ne :-)
Ber to tak, ze projekt K3R-N pochazi z doby, kdy se o wanach v ruznych variantach nikomu ani nezdalo. Vznik wany(a dalsich klonu) vyrazne snizil smysl investovat do K3R-N.

36
14 lis 2007 12:04
jo puvodne jo ale znate dpmb ze dnes je to tak zitra to bude onak. napr se vubec nemely generalkovat kb 700 a uz jich je 5 i po modernizaci to stoji za prd akorat to ma novy lak a eberccol jehoz ucinek se asi pri rychlosti nad 30kmh snizuje. o generalkach 900 se taky moc neuvazovalo a nakonec asi nadale budou pokracovat a mozna i dokonce kloubaky coz by mi zas tak nevadilo je ale pravda ze sem mel jednou po generacle 7429 takrka hned co vyjela a zvuky to vydavalo desny. no nevim ale tak taova k3 se mi nezda jako spatna cesta a je mi milejsi nez porsche.

3988
25 led 2006 16:11
všudezdejší
13Tpro píše:
Budou někdy další K3R-N ? Jak to vypadá tak kvůli nákupu ,,výborných" tramvají 13T asi ne :-)

Údajně už ne, i když podle původních plánů jich mělo být 20.

400
05 lis 2007 18:35
Bystrc

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
mh: Neni tam misto, hned nad jednou nalepkou nad zlutym tlacitkem je zachranna brzda resp. na druhe strane nouzove otevreni dveri, takze se tam nedaji dat dve nalepky nad sebe.

3345
13 lis 2004 11:58
niximor píše:
No, nicmene o co jde. K cemu tam jsou 2 tlacitka, a k nim dohromady 3 popisky? Nahore je informace o vystupu s kocarkem, zlute tlacitko, informace o nouzove signalizaci, zelene tlacitko, informace o otvirani dveri. Sice je pravda, ze podle barev se da orientovat dost rychle, ale ne vsude je poptavka zelena (nektere T6 tam maji oranzovou, jak asi nekdo zelenou rozbil, a zrovna nemeli jinou (pisarky? :-) )). Je to takovy divny, zvlast ty 3 popisky na 2 tlacitka :)

Žluté tlačítko plní dvě funkce - nouzová sig. a výstup s kočárkem (zmáčknutí tlačítka je doprovázeno akustickým signálem u řidiče).. Umístění nálepek je pak věc druhá (není místo, neznalost lepícího)..

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
manil píše:
V Německu i ostatních západních zemích je taky běžné, že se dveře po pár sekundách samy zavřou. V některých DP mají fotobuňky mezi dveřma...

Netřeba chodit tak daleko na západ !
Tohle má i pražský saranče, takže nevidim důvodu aby to neměla ta vaše Aduš... :lol:

1189
23 úno 2006 15:26
manil píše:
V Německu i ostatních západních zemích je taky běžné, že se dveře po pár sekundách samy zavřou. V některých DP mají fotobuňky mezi dveřma, jinde každý nastupující mačká tlačítko. Kupodivu to funguje.

A to je taky duvod, proc ze zacatku na nasich citybusech nebyla zapla poptavka - byl v nich totiz tenhle system :lol:

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Tasa píše:
Tak to bych taky bral

V Německu i ostatních západních zemích je taky běžné, že se dveře po pár sekundách samy zavřou. V některých DP mají fotobuňky mezi dveřma, jinde každý nastupující mačká tlačítko. Kupodivu to funguje.

3395
Doma
manil píše:
Např. v německu v berlínském S-Bahnu jsem si vedle dveří všiml malého tlačítka s malinkým popisem "v chladných dnech stiskněte pro zavření dveří". Docela by mě zajímalo, jak se to tam uchytilo.

Tak to bych taky bral

11624
Brno
niximor:
Ty barevný tlačítka bývaly jen na starých hranatých EAO tlačítkách (s krabičkou), ale už jsem dlouho neviděl jinou barvu než zelenou :) Navíc u tramvají tlačítka v bezprostřední blízkosti dveří jiná než poptávková (vyjma NP článku v K3) nebývají, takže ovládání dveří je docela intuitivní.

Např. v německu v berlínském S-Bahnu jsem si vedle dveří všiml malého tlačítka s malinkým popisem "v chladných dnech stiskněte pro zavření dveří". Docela by mě zajímalo, jak se to tam uchytilo.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
niximor píše:
nektere T6 tam maji oranzovou, jak asi nekdo zelenou rozbil, a zrovna nemeli jinou (pisarky? :-) )).

No, asi ne, T6 jsou z Medlánek.

872
Brno - Bystrc
Tak jsem se dneska nekdy okolo 20:30 v d-3 (1753) zase bavil, ale tentokrat dotycnou chapu. Zenska, uz asi duchodoveho veku, jela v NP clanku, a chtela na Podlesi vystupovat. Tak si stoupla pred ten tlusty sloupek, na kterym jsou tlacitka poptavky, vytahla bryle, chvilku studovala ty popisky, a kdyz uz tramvaj zastavovala, tak teprve nasla to velke zelene tlacitko, a kupodivu ho i dokazala zmacknout. No, takhle to moc zabavne nevypada, ale verte, ze jsem mel co delat abych se nerozesmal, kdyz vytahovala bryle, pak je zas peclive schovala, a pak teprve zmackla.
No, nicmene o co jde. K cemu tam jsou 2 tlacitka, a k nim dohromady 3 popisky? Nahore je informace o vystupu s kocarkem, zlute tlacitko, informace o nouzove signalizaci, zelene tlacitko, informace o otvirani dveri. Sice je pravda, ze podle barev se da orientovat dost rychle, ale ne vsude je poptavka zelena (nektere T6 tam maji oranzovou, jak asi nekdo zelenou rozbil, a zrovna nemeli jinou (pisarky? :-) )). Je to takovy divny, zvlast ty 3 popisky na 2 tlacitka :)

872
Brno - Bystrc
No to by nemohly, ale takhle to zas jedna z nich vzala na sedadlo malem po hlave, kdyz na nej nestihla dojit nez se tramvaj rozjela. Byla zrovna tesne za tyci v kloubu, a ty zbyly dve ji malem chytaly :) No proste skvela zabava na nudnou cestu :)

3395
Doma
jestli si dobře vybavuju uspořádání sedadel v K3RN a ty píšeš, že byli 3, tak by si nemohli za jízdy povídat, v kterým obchodě je levnější máslo.

1189
23 úno 2006 15:26
niximor píše:
Dneska jsem se zas bavil. V Bystrci u ZOO nastoupily do NP casti jakesi 3 duchodkyne, pracne se vydrapaly po schodkach nahoru a sly si sednout na prvni sedadla za kloubem. A ted jedna prohlasila, volne cituji: "Ja tady tyhlety tramvaje nemam rada... Porad se musi ze schodu a do schodu..."
Kdyz jim to tak vadi, tak proc vubec z te NP casti lezly nahoru? Vzdyt tam maji 4 sedadla, ktere urcite byly prazdne, vzhledem k obsazenosti cele tramvaje. Myslim, ze damy by mely kazdy den za trest lezt do vysokopodlaznich tramvaji, aby jim doslo, ze ta NP cast tam asi kvuli necemu bude.

Ale to by si pak nemely na co stezovat, to by pro ne byla nuda... Bohuzel, tohle neni vtipna narazka, ale tvrda realita...

872
Brno - Bystrc
Dneska jsem se zas bavil. V Bystrci u ZOO nastoupily do NP casti jakesi 3 duchodkyne, pracne se vydrapaly po schodkach nahoru a sly si sednout na prvni sedadla za kloubem. A ted jedna prohlasila, volne cituji: "Ja tady tyhlety tramvaje nemam rada... Porad se musi ze schodu a do schodu..."
Kdyz jim to tak vadi, tak proc vubec z te NP casti lezly nahoru? Vzdyt tam maji 4 sedadla, ktere urcite byly prazdne, vzhledem k obsazenosti cele tramvaje. Myslim, ze damy by mely kazdy den za trest lezt do vysokopodlaznich tramvaji, aby jim doslo, ze ta NP cast tam asi kvuli necemu bude.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Dopolední přejezd, jedno kolečko :)

23
23 lis 2006 18:51
Dnes jsem viděl na hl.n. K3RN (asi 1751) na lince 12 - ve vypravenosti je na lince 13 - nevíte o tom někdo něco?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Falkon píše:
Dneska byla 1753 na výletě v Obřanech? (resp.v Maloměřicích?) Já jen, že jsem ji viděl na zast. Voz. Husovice směr město jako eLko...

To já taky viděl někdy kolem sedmé večer v úterý na Staré osadě KT8 jako L :-)

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Neříkám, že by to mělo být něco zvláštního (i když pro mě v danou chvíli bylo). Škoda jen, že to nebyla klasická čtverka, i bych se svezl:-D :dancing:

11624
Brno
Falkon píše:
Dneska byla 1753 na výletě v Obřanech? (resp.v Maloměřicích?) Já jen, že jsem ji viděl na zast. Voz. Husovice směr město jako eLko...

To není nic až tak neobvyklého, že školní jízdy zajíždějí na místa, kam se v běžném provozu nedostanou. Např. KT8 na Náměstí Míru apod. :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1069 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 43  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata