Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 100 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 146  Další
Autor Zpráva

6620
21 pro 2005 17:01
Falkon: Překročit může, ale nesmí ujet míň, počítají se všechny bez ohledu na zónu. To se tak povídá na fóru, však já sem už nějaký ten pátek chodím. :-)

Udělal jsem plánky průjezdu a-52 přes Žebětín.

směr Bystrc ZOO:
Obrázek
Zvětšit

směr Mendlovo nám:
Obrázek
Zvětšit

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
kuba píše:
Falkon: DP má od města předepsané vozokilometry. A může si vyměnit tzv. místokilometry s jiným dopravcem - Tourbus převezme část spojů a-48 a DP převezme část spojů a-303, pokud dodrží předepsané vozokilometry.

Snažil jsem se ti vysvětlit, že na té a-302 (podobně jako v celém IDS) nejde o to, jaký tam jezdí dopravce. IDS je založen na tom, že všichni dopravci mají stejné jízdné, přepravní podmínky apod. Fakt, že někteří dopravci mají lépe vybavené autobusy už potom zajímá asi jen cestující a proto je možné, že upřednost'nují toho kterého dopravce před jiným. Individuální problémy cestujících už IDS neřeší. Jsem se trošku rozepsal, tak snad budu pochopit, především Falkonem. :-)

Jak jsi vlastně přišel k takovým informacím? To je dostupné někde na internetu nebo někde vyzvídáš? Každopádně, jestli to dobře chápu, nesmí DPmB překročit jakýsi kolimetrový limit předepsaný nějakou vyhláškou, nebo prostě nějakým pravidlem, je to tak? A to funguje jen mimo město nebo i uvnitř? (Myslím tím, jestli se tyhle vozokilometry počítají jen pro linky jezdící mimo zóny 100 a 101 nebo i pro ty, které zóny 100 a 101 neopustí.)

6620
Falkon: DP má od města předepsané vozokilometry. A může si vyměnit tzv. místokilometry s jiným dopravcem - Tourbus převezme část spojů a-48 a DP převezme část spojů a-303, pokud dodrží předepsané vozokilometry.

Snažil jsem se ti vysvětlit, že na té a-302 (podobně jako v celém IDS) nejde o to, jaký tam jezdí dopravce. IDS je založen na tom, že všichni dopravci mají stejné jízdné, přepravní podmínky apod. Fakt, že někteří dopravci mají lépe vybavené autobusy už potom zajímá asi jen cestující a proto je možné, že upřednost'nují toho kterého dopravce před jiným. Individuální problémy cestujících už IDS neřeší. Jsem se trošku rozepsal, tak snad budu pochopit, především Falkonem. :-)

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Falkon: Nešlo mu o tu t-32, to byl návrh, to je v pořádku, ale co se týče přejezdů z 50/52 na 302 šlo o fakty. Ale to je jedno... :)

371
IDS JMK, zóna 535
manil píše:
Falkon: Měníš barvy jak chameleon. Pokud nemáš podložené fakty, tak se nerozkřikuj, že máš pravdu. Když ti je tvá pravda vyvrácena, tak děláš, že tomu vlastně vůbec nerozumíš... Ale aspoň se omluvíš ;)
Co se týče prodloužení 32, tak souhlas s Edou, jen nevím, proč by to podle Edy výrazně zhoršilo komfort cestování lidí z oblasti Srbské. Ale protažení je opravdu zbytečné.

Správně, Manile...já tomu doopravdy zas až tolik nerozumím, jak se třeba může zdát, topřiznávám...dívám se na to z pohledu cestovatele a do záznamů DP skutečně nevidím...a navíc toto má být téma o NÁVRZÍCH linkového vedení, tak jsem to prostě navrhnul s tím, že jsem si chtěl vyslechnout vaše názory, jestli to jde a pokud ano, proč to tak není a pokud ne, proč a tak,chápeš? Nechtěl jsem v nejmenším nikoho naštvat, nebo podráždit, jak z tvé reakce vyplynulo...prostě se o (nejen) brněnskou dopravu zajímám a hledám, co by se kde dalo třeba p¨rodloužit a změnit a píšu to sem, abych si vyslechnul, cok tomu máte vy...chápeš?

anarchia99 napsal:
To je snad jedno, ne? Na vymene mistokilometru prece mj. pracuje IDS...

kuba napsal:
Já mu to taky chtěl vysvětlit, ale nemá to smysl.

Zkus to, možná jsem zabedněnej, ale leccos bych možná i pochopil...akorát nechápu, co je to "místokilometr"...

214
03 srp 2006 06:41
Brno, CR
Eda píše:
No protože studenti by se třeba mohli místo šaliny přeorientovat na trolejbus (při cestě KP -> město) a tím zaplnit kapacitu vozu už od konečné. Tím by logicky ubylo místo pro lidi ze Srbské, protože by tam byli navíc ti studenti. Předpokládám nezměněný interval na t-32. Stejně jsou to všechno jen takové spekulace...

No v tomhle vidím tak trošku protimluv, když zároveň tvrdíme že to k ničemu není a zároveň že by to mohlo být přeplněné...
Nemohli bychom raději říct že chceme směrovat studenty na šalinu místo na trolejbus?
Ono kdyby byl dostatek trbusů tak by jistě takové přestěhování zájmu bylo řešitelné, ba dokonce bych řekl že vysoká vytíženost nějaké linky je pozitivní znamení, že linka je namístě - je o ni zájem...
Bohužel žijeme v reálném světě který se tomu ideálnímu moc neblíží, takže se musí brát v úvahu kdejaké omezení.

6620
anarchia99 píše:
To je snad jedno, ne? :lol: Na vymene mistokilometru prece mj. pracuje IDS...

Já mu to taky chtěl vysvětlit, ale nemá to smysl.

1189
23 úno 2006 15:26
kuba píše:
On myslel spoje DPmB.

To je snad jedno, ne? :lol: Na vymene mistokilometru prece mj. pracuje IDS...

2109
20 zář 2006 19:51
kuba píše:
On myslel spoje DPmB.

Aha tak to se omlouvám. :oops:

6620
Hafan007 píše:
Falkon: Kdes na to přišel že do Kníniček jezdí a-302ka dvakrát ráno a dvakrát odpoledne..To byla jenom sranda ne?
http://www.idsjmk.cz/jrady/302.pdf

On myslel spoje DPmB.

2109
20 zář 2006 19:51
Falkon: Kdes na to přišel že do Kníniček jezdí a-302ka dvakrát ráno a dvakrát odpoledne..To byla jenom sranda ne?
http://www.idsjmk.cz/jrady/302.pdf

1189
23 úno 2006 15:26
Falkon píše:
Právě o to mi jde...lepší by bylo, kdyby víc spojů zajišťoval DPmB, o tom, že tam jezdí regionálky samozřejmě vím, si pořádně přëčti zprávu,jak říkám, nevím, jaká je ze strany Kníniček poptávka, ale rozhodně bych ocenil, kdyby to tam jezdilo aspoň každou hodinu a ne dva spoje ráno a dva odpoledne, nebo jak toje...

No jenom tted z hlavy vim ze 302 jezdi do kninicek doecla casto, tusim ze ve spicce nekdy i po 20 - 30 minutach...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
No protože studenti by se třeba mohli místo šaliny přeorientovat na trolejbus (při cestě KP -> město) a tím zaplnit kapacitu vozu už od konečné. Tím by logicky ubylo místo pro lidi ze Srbské, protože by tam byli navíc ti studenti. Předpokládám nezměněný interval na t-32. Stejně jsou to všechno jen takové spekulace...

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Falkon: Měníš barvy jak chameleon. Pokud nemáš podložené fakty, tak se nerozkřikuj, že máš pravdu. Když ti je tvá pravda vyvrácena, tak děláš, že tomu vlastně vůbec nerozumíš... Ale aspoň se omluvíš ;)
Co se týče prodloužení 32, tak souhlas s Edou, jen nevím, proč by to podle Edy výrazně zhoršilo komfort cestování lidí z oblasti Srbské. Ale protažení je opravdu zbytečné.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Falkon: A k čemu by to bylo? Akorát by se to bilo s šalinou a výrazně zhoršilo cestovní komfort lidí z oblasti Srbské. A na Palačák nic jezdit nemusí (resp. lidi to nechcou).

371
IDS JMK, zóna 535
Jo tak v tom já už se zas až tolik nevyznám...služební JŘ zpaměti neznám a nikdy jsem neměl příležitost do nich nahlédnout, takže pokud to je jinak, samozřejmě se omlouvám, já soudím podle toho, co vidím, ne podle toho, jak je to v úředních papírech DP...

A teď odbočka: Když se vrhnu na trochu jiný konec Brna...(to víte, já prostě hledám všechno možný, co by se kde dalo překopat, tak to berte s rezervou :-D ) co byste řekli na prodloužení tratě linky č. 32 ze srbské po herčíkově směrem k technickému muzeu...případně někam dál, TŘEBA na Palačák?...to by mě zajímalo, co mi zas povíte na tenhle můj výmysl...já bych řekl,že troleje by se tam natáhnout daly, aspoň k tech. muzeu...není to ani moc dálka, co říkáte?

69
20 zář 2006 18:49
Falkon píše:
já kdyžjsem byl naposledy na zast. Bystrc,Zoo (tuším 4. 7.nebo 5.7., tak jsem viděl 302 vůz DPmB s kurzem 52ky a ne 50ky, takže na čí straně je pravda?
Musí to být logicky z 52ky, páč původně na těch kurzech jezdila linka 54, ale tu zrušili a "nahradili" 52, takže je to logické.

Na a-302 jso přejezdy především z linky a-52, ale také z linky a-50 ( v pracovni dny - prázdniny)
Od prázdnin platí určitě nový služební JŘ pro a-50, dříve tam byly přejezdy na a-54 ( PD-prázd., so, ne) což zaniklo po zrušení linky a-54 → tím asi vznikl prostor pro přejezdy na a-302 ???

371
IDS JMK, zóna 535
Johnny5 píše:
Pravda na pepolově straně, i několik kurzů z linky 50, ale i tak převlečených za 302....

já kdyžjsem byl naposledy na zast. Bystrc,Zoo (tuším 4. 7.nebo 5.7., tak jsem viděl 302 vůz DPmB s kurzem 52ky a ne 50ky, takže na čí straně je pravda?
Musí to být logicky z 52ky, páč původně na těch kurzech jezdila linka 54, ale tu zrušili a "nahradili" 52, takže je to logické.

302
14 úno 2007 21:02
BM, Černá Pole
Falkon píše:
Omyl...tam jezdí některé kurzy linky č. 52 a ne 50 (dřív tam jezdily kurzy 54, ale když ta je teďka zrušená...)
...
Pravda na pepolově straně, i několik kurzů z linky 50, ale i tak převlečených za 302....

371
IDS JMK, zóna 535
pepola píše:
Plus některé a-50.

Omyl...tam jezdí některé kurzy linky č. 52 a ne 50 (dřív tam jezdily kurzy 54, ale když ta je teďka zrušená...)

No a právě o to mi jde, normální MĚSTSKÁ linka tam nejezdí žádná, jezdí tam kurzy 52, ale převlečený za 302...jasně, uznávám, že je to malicherné, ale když se to tzak vezme, tak Kníničky vlastně jsou od MHD úplně odříznuté (protože 302 je REGIONÁLKA a ne klasická městská linka...

3725
28 úno 2006 19:00
kuba píše:
Nestačí, že tam jezdí Tišnov?

Plus některé a-50.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Jeď se tam kouknout...

6620
Nemáte, někdo, fotky z té Bartolomějské?

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Martan píše:
Jenom mě napadlo, když jsem byl ve čtvrtek projet 52, jestli by nebylo vhodnější potkávat busy opačných směrů spíš na Bartolomějské než na Ríšově?
Na Ríšově zastavují dva autobusy opačných směrů v rozmezí 1 minuty u jednoho označníku, na Bartolomějské jsou dva...
A mě zas napadlo, jak už tu kdosi psal, kterej inteligent tam v nové smyčce vymyslel ten sloup... Zajímalo by mě, jak autobus najede k zastávce > Mendlák / výstup

6620
Falkon píše:
Právě o to mi jde...lepší by bylo, kdyby víc spojů zajišťoval DPmB, o tom, že tam jezdí regionálky samozřejmě vím, si pořádně přëčti zprávu,jak říkám, nevím, jaká je ze strany Kníniček poptávka, ale rozhodně bych ocenil, kdyby to tam jezdilo aspoň každou hodinu a ne dva spoje ráno a dva odpoledne, nebo jak toje...

IDSJMK není o tom, jaký dopravce kam jede. Přesně naopak: Všichni dopravcí v IDSJMK mají stejné jízdné. Rozdíl je jen v tom, že když se končí v Kníničkách, tak není nástup předními dveřmi.

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata