Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 182 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Kapusta píše:
Student FF: naco mam platit za nieco za co platit netreba?
Student FF: mne zase pride normalne neplatit za nieco za co nemusim a moje svedomie to nehryzie. nezijeme v idealnej spolocnosti, takze pohoda.

Docela vostrý jako no. A to by se řeklo že vysokoškolsky vzdělaný člověk by měl být nejrozumnější. Bohužel dnes to tak už neplatí :-/
A zkušenosti s chováním vysokoškoláků když sou nalití a řidič je vyhazuje z busu sou taky jenom ty nejhorší. Zeptej se každýho staršího řidiče a ten ti řekne, že největší dobytek sou vysokoškoláci, co tady bydlí na kolejích. Chování totálního blba, dobytek by se mohl stydět... Chjo...

Moderátor
7587
Brno
Kapusta píše:
Aha. Je pravda, že ta zastávka je nešťastná - je "na kraji civilizace". Ale stejně, pokud se uskuteční všechny ty sliby o rozvoji placu bývalé cementárny, tak ji asi stejně přemístí.

No to co se tam bude dít, tak toho nebude málo, už teď je nový zálivek mezi zastávkou Bohunice, Nemocnice a Netroufalky, hnedka za křižovatkou, co tam bude nevím.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Tohle je zajímavá úvaha - na černo jsem nikdy nejel, vždycky mi to přišlo jako krádež, ale přitom doma jede DC... Je fakt, že mezi tím asi moc rozdíl není.

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
Rád bych se všech přítomných poctivců zeptal, jestli si občas nestáhnou ilegálně hudbu..

1111
05 čer 2005 13:18
Dřív to fungovalo (hlavně ve fabrikách) tak, že byla parta lidí, která se domluvila a místo aby si koupili měsíční šalinkartu, tak peníze dali do společné pokladny a jezdili na černo. Když některého chytil revizor, tak donesl potvrzení a peníze na pokutu mu byly ze společné kasy vyplaceny a za zbytek peněz se koncem měsíce udělala nějaká pařba. :dancing: A ta pařba byla každý měsíc, protože se stalo, že chytili jednoho, když chytili dva, tak to už byla velká smůla. Ale mnohdy nechytili nikoho.
Tím nechci toto chování obhajovat, ale fungovalo to v minulém režimu v každé větší fabrice.

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
MKzB píše:
... Už se mi ale taky stalo, že jsem bez starosti (po zvyku) nastoupil a zastávku před konečnou jsem si vzpomněl, že bych si mohl taky cvaknout.

Zlaťák píše:
... Až jednou jsem čekal na Konečného nám na šalinu s jízdenkou v ruce. Nastoupil jsem a jízdenku jsem vesele držel dál. Když jsme dojeli na Grohovu, tak mě trklo, že si musím cvaknout. Jenže jak jsem strkal lístek do označovače, tak mě chytl revizor zezadu za ruku a že už to prej neplatí. marně jsem se hádal, že to není ani jednu zastávku,... Tak jsem si zaplatil flastr. To jsme mi ti poctivci.

Miky píše:
Jojo, takhle mě taky chytl loni v létě... Chytře jsem si nachystal jízdenku do kapsy a už jsem necvakl. A pěkně o pár zastávek dál najednou přijde chlap s odznakem v ruce...

No, když jsem začal dojíždět na gympl, tak jsem si taky zařídil "studentský kupon". Až jednou jsem ve škole zjistil, že jsem ho zapomněl doma i s doklady! Radši jsem tenkrát šel domů pěšky, než bych riskoval revizora (jak bych mu to taky asi vysvětlil)! Tolik jsem se bál, že by si mě ostatní pamatovali jako černého pasažéra... Taková ostuda! Strašně bych se styděl! Proto nedovedu pochopit, jak to, že někteří lidé se ani trochu nestydí.

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Jojo, takhle mě taky chytl loni v létě... Chytře jsem si nachystal jízdenku do kapsy a už jsem necvakl. A pěkně o pár zastávek dál najednou přijde chlap s odznakem v ruce...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
MKzB píše:
Problém přichází v létě. Přes prázdniny nejsem moc v Brně a na těch pár chvil to nemá cenu, takže si kupuju jízdenky. Už se mi ale taky stalo, že jsem bez starosti (po zvyku) nastoupil a zastávku před konečnou jsem si vzpomněl, že bych si mohl taky cvaknout.

No tak to já si taky dřív přes letní prázdniny z tohoto důvodu šalinkartu nekupoval. Až jednou jsem čekal na Konečného nám na šalinu s jízdenkou v ruce. Nastoupil jsem a jízdenku jsem vesele držel dál. Když jsme dojeli na Grohovu, tak mě trklo, že si musím cvaknout. Jenže jak jsem strkal lístek do označovače, tak mě chytl revizor zezadu za ruku a že už to prej neplatí. marně jsem se hádal, že to není ani jednu zastávku,... Tak jsem si zaplatil flastr. To jsme mi ti poctivci.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
To já si šalinkartu kupuju, i když se mi to nevyplatí. Jsem totiž názorným příkladem fungování zákona schválnosti. Kdybych jel na černo, tak mě chytne revizor a napaří mi 500Kč pokuty, což je skoro studentská čtvrtletní. Nemusím se starat, jestli mám jízdenky apod.

Problém přichází v létě. Přes prázdniny nejsem moc v Brně a na těch pár chvil to nemá cenu, takže si kupuju jízdenky. Už se mi ale taky stalo, že jsem bez starosti (po zvyku) nastoupil a zastávku před konečnou jsem si vzpomněl, že bych si mohl taky cvaknout.

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
No teda uf... to jsou kraviny

483
Bohunice
Dnes mě málem ranila mrtvice: na diskusním fóru intranetu FF MU se někteří studenti netají (dá se dokonce říci, že přímo chlubí) jízdou na černo! :evil: A ty jejich argumenty! No posuďte sami, jaká "elita národa" nás čeká...

Studentka FF: Myslím, že "šalinkarta" ani není potřeba. Za celej minulej rok jsem potkala revizora jen jednou!

Student FF: mas pravdu,asi na to kaslu,neprojezdim tolik aby se mi to vyplatilo..

Student FF: naco mam platit za nieco za co platit netreba?

Student FF: Tiez som jazdil bez salinkarty, avsak tento stvrtok som nasadol do busu 39 na koleje a vedla mna stal pan, ktory mal preukaz revizora. Spraval sa milo, nebol drzy, vypisal mi pokutu, opytal sa ma, ci som si salinkartu nechal doma. Moja odpoved samozrejme znela ano. Potom vystupil a ja som dosiel az tam kde som chcel. Poucenie si z toho neberiem ziadne, skusenosti mojich znamych hovoria, ze mi Slovaci to mame jednoduchsie, lebo DPMB sa neoplati posielat tu pokutu az na SK. Takze pokutu neplatim a salinkartu nekupujem. Zaujimave ale bude ked mi o pat rokov pride domov pokuta na niekolko 10 000,-Cz. To bude srandy.

Student FF: mne zase pride normalne neplatit za nieco za co nemusim a moje svedomie to nehryzie. nezijeme v idealnej spolocnosti, takze pohoda.

Studentka LF: to je vcelku hloupost, ne? my prece neplatime vic kvuli tem, co jezdi nacerno,je to tvoje volba, jestli porusis pravidla nebo ne, v tomhle pripade tim nikomu neuskodis, zkasnou jen tebe...

Převzato včetně gramatických chyb. Jména záměrně neuvádím; jednak to pro nás teď není důležité, a pak nechci, aby mě obvynili z "úniku soukromých informací".

3725
28 úno 2006 19:00
Jezdil tam bílý trojdveřák Tourbusu,takže asi i ten...

873
07 čer 2006 12:14
Brno
kuba píše:
Btw nevíte, když v létě jezdily na t-31 busy, tak to bylo ve Šlapanicích jak?
A jak je to s busama, co tam jezdí od jinýho dopravce?

Když tam byla ta výluka (t-31), tak autobus otevíral taktéž všechny dveře pro nástup.

6620
21 pro 2005 17:01
LADA píše:
Do t-31 take nastupuji vsema nebo v modricích do d-2 pritom do 96 musi ukazovat.

Btw nevíte, když v létě jezdily na t-31 busy, tak to bylo ve Šlapanicích jak?
A jak je to s busama, co tam jezdí od jinýho dopravce?

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Jo jeste abych nezapomel k tem Ostopovicim co ja tusim tak jim tam mhd jezdilo od nejaky sedasatych let nevím presne.Od toho co byl nastup vsemi dvermi tak nastupovali i v Ostopovicich do 31.12.2003 zato mi do csad pouze prvnimi od jak ziva.Ted by se karta akorat obratila,myslím si ze by to uzt prezily.Jinak jak tam dopadly (403 a 4) tak to je me jich lito.

947
Úsuší
ds píše:
Lada: obřany byly připojeny k Brnu v roce 1919, ale autobus tam začal jezdit až v době, kdy tam stálo sídliště (tedy cca v 70.letech). Původně sloužil jen jako pendl ke konečné tramvaje.

Jinak k tomu nástupu všemi dveřmi - u vozidel DPMB by to asi bylo přirozené, ale pak by zase mohli protestovat třeba v Ostopovicích, že bílovičtí nemusí ukazovat jízdenky, zatímco oni najednou musí...

No ja jsem si to tak myslel akorat sem si nebyl jistej jesti 1919 nebo 1909.
Stou 75 mas pravdu ale stejne jim to tam jezdi díl jak do Bílovic.

S těmi dveři jsem rad ze si to konecne pochpil,sice jsem v prvnim prispevku psal o cele ids ale na koncu toho prispevku sem napsal ze by se to asi moc neviplatilo kvuli tomu ze ma jen dvoje a jeste k tomu uzke dvere coz zanmena jak znam lidi ze vsichni by se hrnuly tema druhejma a byl by v tom peknej gulas.Takhe je to jasne daní prední pro nastup a vystup a to zridka a zadní vystup.Myslím si ze na linkach 1-99 by se melo vsude nastupuvat vsemi dvermi.Do t-31 take nastupuji vsema nebo v modricích do d-2 pritom do 96 musi ukazovat.

Poslední vec co bych mozna udelal tak v linkach 215 221 222 223 224 225 227 a 741 742 743 744 pokud by byly CSAD schopny na tyto linky nasazovat 3 dverove autobusy tak taky nastup vsemi dvermi s ti ze by zde jezdil revizor.Mozna i linky napr 231 z Lazanek do Blanska tj ze zony 235 do zony 235.Proste v zonach 235 740 a 215 zkracene mesta ktera maji svou meskou dopravu.Zdraví LADA

483
Bohunice
chat-maniac píše:
Sem to myslel tak, že tam nenastupuje moc lidí právě proto, že to kam se dostanou, je jim k ničemu...

Aha. Je pravda, že ta zastávka je nešťastná - je "na kraji civilizace". Ale stejně, pokud se uskuteční všechny ty sliby o rozvoji placu bývalé cementárny, tak ji asi stejně přemístí.

3221
blekfild
Lada: obřany byly připojeny k Brnu v roce 1919, ale autobus tam začal jezdit až v době, kdy tam stálo sídliště (tedy cca v 70.letech). Původně sloužil jen jako pendl ke konečné tramvaje.

Jinak k tomu nástupu všemi dveřmi - u vozidel DPMB by to asi bylo přirozené, ale pak by zase mohli protestovat třeba v Ostopovicích, že bílovičtí nemusí ukazovat jízdenky, zatímco oni najednou musí...

1710
Brno
chat-maniac píše:
Sice tu možnost je, to máš pravdu, ale dojeď na každou zastávku, třeba na lince 84/44, a hlaš do palubáku něco o zpoždění :-D Na trase je docela dost zastávek, vynásob to třeba dvěma, třema kolama ve špičce a hrábne ti z toho :-D Nemám pravdu? A taky je to pěkný zdržení :-(
Ad vzdělání: lidi, není hlavní vzdělání, ale chování. Tak to tak pls berte!!!

Nedávno jsem jel dvojkou z Modřic. Když jsem nastupoval, tak se otevřeli jen přední dveře. Jsem si říkal, co se děje, jestli už aj šaliny mimo Brno pouští jen předkem. A pak to začlo, na každé zastávce chudák řidič hlásil "dveře mimo provoz, použijte pouze první dveře,..." Docela chudák. Hlavně jsem koukal, že jel aj pak dál z Poříčí na Václavskou, že ho třeba na Mendláku nevyměnili. Bylo to odpoledne a ta šalina byla pěkně narvaná.

Moderátor
7587
Brno
Kapusta píše:
Promiň, ale tvému příspěvku nerozumím.

Sem to myslel tak, že tam nenastupuje moc lidí právě proto, že to kam se dostanou, je jim k ničemu. Ale i tak, přestupní uzel je Osová, popř. Bohunice, Nemocnice.

1710
Brno
Verusha píše:
[i] Možnost hlášení přímo dispečinkem jsem v životě neviděl využít, ".

A já jo. Jsem se teda docela zasmál. Jsem asi měsíc dozadu jel v neděli 12 a na nádru se najednou ozvalo hrozný chrochtání,... a " tady dispečenik, tady dispečink. Hlášení pro cestující ve voze linky 12, směr Komárov. Nenastupujte, vůz je jíž plně obsazen. Po odjezdu ihned přijede posilový spoj. Dispečink končí" Bylo to docela srandovní. Hlavně ten člověk do toho neuměl vůbec mluvit.

Naposledy upravil Zlaťák dne 11 led 2007 00:41, celkově upraveno 1

947
Úsuší
M3 píše:
A ještě jedna věc, co nemůžu překousnout je dobíhání prostředků MHD. Já nechápu lidi, co dobíhají. Než bych udělal pár rychlých kroků, tak si radši těch 5 minut (mnohdy ani ne) počkám. Neříkám, kdyby to jelo za hodinu, ale v intervalu, který je tady? Je ale zajímavé, že v neděli ráno, když to jezdí po 20 minutách nikdo nedobíhá a všichni čekají, ale ve všední den, kdy je interval 4 minuty by se lidi přerazili, jak strašně spěchají. Jsem toho názoru, že na prostředek MHD se čeká. To stejné - jedou dvě např. tramvaje na stejné lince za sebou - první má zpoždění, je narvaná po střechu a druhá jede poloprázdná. A i když zastaví za sebou na zastávce, tak do té poloprázdné jde několik málo lidí, ale do té narvané většina. Asi mají rádi pobyt v tlačenici, protože jinak si to nedovedu vysvětlit. Tady je jasná ukázka demence spousty lidí. A protože ze zásady nedobíhám, nejsem ani nas*anej, když mně tram, a-bus, t-bus ujede.

V tomto mas pravdu ale obcas se me stane ze take dobíham treba kvůli tomu ze jedu napr linkou 2 na st osadu a potom prestupuji na bus 75 do Bílovic.Ale když se pohybuju po meste tak by me nemohlo rozhodit ze me ujede salina.Jinak s tím plným vozem,nekolikrat se me stalo ze nas dojela prazdná salina tak sem na dalsi zastavce prestoupil do te druhe samozdrejme ze sam a zbytek kastanu jel vesele v tlacenici.

Verusha:Pak je tu ještě ta krásná možnost vylézt z kabiny a oznámit to lidem sám

no v dnesní spolecnosti bych se nedivil kdyby mu dal nekdo pres hubu za to ze to jde oznamit.Ten mikrofon je bezpecnejsi.

chat-maniac:nekolikrat jsem se ridice zastal.
Je to zpusobeno tím ze cestujici je jakoze klient kdezto ridic zamestnanec.No a nekteri cetujici jsi to prevede ze ridic je jeho otrok.
Cestujici:ja platim a ty ridici jsi otrok

ds:s tvymi nazory (nekterými) nikdy souhlasit nebudu.Me tady pises ze nektere me stupidní vyplody by tady nemeli co delat.Obcas se podivej co sem pises ty a jak dokazes nektere lidi urazet jen kvůli tomu ze mas vysokou skolu.Vís co by mohli zavest,aby zrovna tebe kazdej ridic na kazde zastavce kontroloval jestli mas jízdní doklad,abys videl jak je to prijemny porad když jedu z bílovic vytahovat salinkatu i treba v -20°C když je clovek vdecnej za trochu tepla atd.
Je to stejne saskarna mi jak pitomci ukazujem a dojedem do obran na sidliste kde nastoupi obranska mlades ktera jede z 50% na cerno a revizora tam clovek nevidí jak je rok dlouhej.Samozdrejme ti tady nebudu popisovat co jsem nekolikrat zazil v a-94 do obran kdy ti kteri jezdi na cerno usolovne ten autobus demolovaly(skrtany do oken cmaraní)My jak pises venkovany si te 75 alespon vazime protoze jseme tady za to bojovali nekolik let a ne jak v obranech ze uz to tam maji nekolik desetileti ted zrovna nevím kdy se pripojily.Tím ja debatu mezi nami dvouma koncim a myslím si ze když mame stejny konicek a to mhd tak bysme se tady nemuseli hadat kvuli takovým ptakovinam protoze kazdej z nas si bude prosazovat to svoje.Zdraví LADA sorry za OT

Naposledy upravil LADA dne 11 led 2007 00:52, celkově upraveno 1

483
Bohunice
pepola píše:
Myslím,že až dorazí domů PvvS,tak smaže celý tento thread,což bude asi nejrozumnější...

Proč by měl? MHD se přece týká cestujících a řidičů; a my jsme probírali chování cestujících a řidičů. Nemůžeme tvrdit, že MHD nemá nic společného s psychologií, sociologií, politikou, ekonomií atd. Jde jen o to, jak se vede rétorika, jaké jsou argumenty a vášně, které diskusi provázejí. A já si myslím, že tato byla slušná a zajímavá a přiměla každého z nás se trochu zamyslet a podívat se na věc "z druhé strany".
chat-maniac píše:
Kapusta píše:
zastávka Pod Nemocnicí
No právě, tohle jsem myslel.

Promiň, ale tvému příspěvku nerozumím.

3221
blekfild
elektronické panely na Lesné posloužily jako potěmkinova vesnice při slavnostním otevřením.. Nicméně prý se s nimi počítá...

6620
21 pro 2005 17:01
jzb píše:
Neměly být elektri(oni)cké panely i u nové vlakové zastávky lesná? jaksi jsou tam jen sloupy.

Při otevření tam byly, ale montážní firma si je vzala z5 pro doladění, v dohledné době by se tam měly vrátit. Btw někteří cestující si myslel, že je už někdo ukrad, to se ale naštěstí (zatím!?!?) nestalo.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata