Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 183 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
520
03 dub 2006 14:42
kuba píše:
na na nádraží (možná i jiných uzlech MHD a IDS) budou někdy panely, které budou ukazovat zpoždění tram.

Neměly být elektri(oni)cké panely i u nové vlakové zastávky lesná? jaksi jsou tam jen sloupy.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
kuba píše:
...budou někdy panely, které budou ukazovat zpoždění tram.

Otázka je, jak dlouho tam díky skvěle vychované mláděži vydrží. Bohužel :-(

6620
21 pro 2005 17:01
Kapusta píše:
Smůla je v tom, že si čekající cestující myslí, že za zpoždění může vždy řidič a neuvažuje o tom, že třeba vypadl proud, někde je nehoda, zácpa atd. Kdyby existoval způsob, jak oznámit zpoždění a jeho důvod, tak by lidi tak nervózní možná nebyli.

V Tramvajklubu jsem se dozvěděl, že na na nádraží (možná i jiných uzlech MHD a IDS) budou někdy panely, které budou ukazovat zpoždění tram.

Naposledy upravil Mouka dne 10 led 2007 21:03, celkově upraveno 1

Moderátor
7587
Brno
Verusha píše:
Možnost oznamu tu je...
Jen tak na závěr musím všem pogratulovat, jak se to tu umí krásně rozhádat. Debata o tom, kdo má jaké vzdělání, je skutečně téměř hospodská.

Sice tu možnost je, to máš pravdu, ale dojeď na každou zastávku, třeba na lince 84/44, a hlaš do palubáku něco o zpoždění :-D Na trase je docela dost zastávek, vynásob to třeba dvěma, třema kolama ve špičce a hrábne ti z toho :-D Nemám pravdu? A taky je to pěkný zdržení :-(
Ad vzdělání: lidi, není hlavní vzdělání, ale chování. Tak to tak pls berte!!!

Moderátor
7587
Brno
Kapusta píše:
zastávka Pod Nemocnicí

No právě, tohle jsem myslel.

3725
28 úno 2006 19:00
mauricio píše:
nejdřív ho klepne
:lol: :lol:

9986
15 led 2005 23:41
pepola píše:
Myslím,že až dorazí domů PvvS,tak smaže celý tento thread,což bude asi nejrozumnější...

nejdřív ho klepne

3725
Myslím,že až dorazí domů PvvS,tak smaže celý tento thread,což bude asi nejrozumnější...

Moderátor
7587
Brno
Zlaťák píše:
Já si myslím, že lidi se chovají jak hovada. Když to kolikrát vidím....
Třeba jedu v zácpě starou karosou a řidičovi to občas poskakuje. A vždycky se najde nějaký *****, který začne řvát "Jak ten čurák řídí,..." A´t si to jde zkusit. Furt třeba řadit,.... autobus kolikrát šrot. A třeba i ten řidič zrovna začíná a teprve si zvyká a učí se. To stejné, když se lidi narvou do busu, že uprostřed je volno, ale na schodech a na předním okně se všichni lepí. Moc dobře se musí jezdit, když pořádně ani nevidí ven, do toho mu třeba nějakej chytrák ještě zaparkuje na zastávce v zálivu,....

Přesně jak říkáš, tohle je už potom ale na bejzbolku :-D Jenže můžeš vymlátit všechny kolem sebe???

Moderátor
7587
Brno
Zlaťák píše:
Přesně tak. Jenže to je tak všude. např. moje brigáda v blbým obchoďáku. Lidi tam na mě byli sprostí každej den a držkovali, že mám držet hubu a dělat a jestli se mně to nelíbí, ať to nedělám a... jenže bez těch prodavačů,... by se ani nenajedli.

To máš pořádnou pravdu, taky jsem dělal leta s lidma už od mala v obchodě, s příchodem giga supr mega marketů se přístup "zákazníků" krásně vytříbil. Ble
Každej méněcennej chudáč si vyskakuje.

Moderátor
7587
Brno
Miky píše:
Přesně tak. Včera jsem jel jedenáctkou a řidička hnusně nadávala každému, kdo si jen dovolil stát na schodech. I mě. Přitom jsem nahoru nemohl, protože tam byli nacpaní lidi, že...

No pokud jsi takový fanda MHD, tak by jsi měl vědět, že na schodech je přímo zakázané stát, z hlediska bezpečnosti. A každej se tam mačká sotva vysí z vozu ven. Kdyby se náhodou za jízdy otevřely dveře, ani nechci vidět těch zraněných. A kdo by to odskákal? Kdyby se toho náhodou chytl nějakej politickej připosránek, musí se najít nějaký obětní beránek. A kdo asi jiný, než řidič, který za tohle přímo zodpovídá?!? Stále jsme jako řidiči jednou nohou v kriminále!!!!!!
Ale pokud už mi někdo stojí u předních dvěří a ani nevidím ven, slušně mu to řeknu. Přece jenom se slušností nejdál dojdeš. Bohužel pár tupých odpovědí za den nějakých blbů a příště už to řekneš míň slušněji.

Moderátor
7587
Brno
M3 píše:
ds: A jsem zase u toho - jak píšeš, když řidiči vadí vozit lidi, ať jde jezdit s náklaďákem. To by jsi taky za chvilku mohl chodit pěšky. Problém je v tom, že k tomu, aby byl dotyčný řidič nasr***j stačí obvykle potkat jednoho průměrného vysír*la a je to hotový. Člověk to v sobě dusí a potom opravdu stačí málo, aby ten ventil povolil. A když nemáš nikde zastání - zákon padajícího ho*na, tak se nemůžeš divit, že situace vypadá tak, jak vypadá. A člověka, který Ti otráví celej den potkáš při každé službě. Neříkej, že tam, kde děláš to je stejné. Opravdu jsem s lidmi pracoval, ale tohle jsem nikde nikdy nezažil.

V tom s tebou musím bohužel souhlasit :-( A ve většině případů ti, kteří nám plivou na hlavu a myslí si o nás, že jsme póvl, mají oproti nám vzdělání blba. Bohužel, ale v tu chvíli je king a všichni kolem jenom čumí a řidiče se nezastanou. A když jsi náhodou před šéfem za stížnost jednoho hňupa, seš stejně za blba pořád ty. To je prostě život a jsem zvědavej, kdy se s tím něco udělá, když na takových postech jsou pořád ti stejně vychovaný, řekněme vzorově "staří komouši" (nic proti nim), ale chtělo by to menší změnu v přístupu, ale to je vykoupený změnou lidí, cože nikdy neprojde, každej má rád svoje místečko.

Moderátor
7587
Brno
LADA píše:
... a myslím že by nemeli kontrolovat ridice ale cestujici.

Bohužel, dámy a páni z Kordisu, kteří kontrolu provádí, jsou oprávněni v případě problému s jízdním dokladem u cestujícího žádat vysvětlení i po řidiči, proč k tomu došlo.

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Verusha píše:
Jinak možnost oznámení nějaké kolizní situace lidem čekajícím na zastávce, to jsem zapomněl, tu skutečně není.

A tu jsem měl právě na mysli.
Verusha píše:
V řadě měst zahraničních měst se vyskytuje elektronický infomační systém skoro na každé zastávce...

Možná by stačil jen na uzlech jako Mendlák, Nádraží, Česká, Osová...
Verusha píše:
...u nás toto naráží na "technickou zaostalost"...

Vzhledem k tomu vandalismu spíš zaostalost mentální :-?
Verusha píše:
...zaplaťpánbůh, protože například doba záchodů na fotobuňku už dorazila, čehož jsem se jako malý upřímně děsil, možná že za chvíli budeme mít místo občanky pod kůží zašitej mikročip a svět zkolabuje na "přetechnizování"...

To už já brzy očekávám :-(
anarchia99 píše:
Nevím jak to všichni delate, esi mate v zadku vrtulku :-D , ale ja dobiham denne ... Tohle ja snad normalni motivace k dobihani, vzehledem k tomu, ze 50 jezdi ve spicce po 10 minutach a v sedle po 20, ne?

No budiž :-)

-----
Jinak možnost oznámení nějaké kolizní situace lidem čekajícím na zastávce, to jsem zapomněl, tu skutečně není. V řadě měst zahraničních měst se vyskytuje elektronický infomační systém skoro na každé zastávce, u nás toto naráží na "technickou zaostalost" (zaplaťpánbůh, protože například doba záchodů na fotobuňku už dorazila, čehož jsem se jako malý upřímně děsil, možná že za chvíli budeme mít místo občanky pod kůží zašitej mikročip a svět zkolabuje na "přetechnizování"). Také to naráží na druhotný problém, to je vandalismus, neboť takový infosystém by nepřežil první měsíc provozu, a tak jediným informačím prvek je dispečerská osádka, která na místo kolizní situace dorazí jako první, nebo opět hlas lidu, který si to postupně za nějaký časový úsek rozkecá (platí u časově delších událostí)

Smůla je v tom, že si čekající cestující myslí, že za zpoždění může vždy řidič a neuvažuje o tom, že třeba vypadl proud, někde je nehoda, zácpa atd. Kdyby existoval způsob, jak oznámit zpoždění a jeho důvod, tak by lidi tak nervózní možná nebyli.

Možnost oznamu tu je. Jednak přímo z palubního počítače je navolitelných asi padesát kdykoliv pustitelných hlášek počínaje "kapsáři" přes "čekáme na přípoj" až po třeba nehodu na trati, druhak má možnost přímo dispečer oznámit něco přímo na konkrétní vůz nebo skupinu vozů a za třetí je u řidiče mikrofon. První možnost puštění z palubáku je poměrně časově náročná na hledání, buď si musíš pamatovat kód hlášky nebo se k ní proťukat šipečkama v seznamu. Možnost hlášení přímo dispečinkem jsem v životě neviděl využít, takže nouzově zbývá mikrofon a hlas řidiče, což se také nevyužívá. Pak je tu ještě ta krásná možnost vylézt z kabiny a oznámit to lidem sám. Čili něco se oznámit vždycky dá, bohužel to občas naráží na řidičovu "sníženou akceschopnost", kdy řada řidičů radši bude postupně odpovídat každému nervákovi, co se prodere tramavají až k okýnku kabiny, než aby to jednoduše oznámili celému vozu. Naštěstí si to většinou celá tramvaj za chvíli "rozkecá".

Jen tak na závěr musím všem pogratulovat, jak se to tu umí krásně rozhádat. Debata o tom, kdo má jaké vzdělání, je skutečně téměř hospodská.

1189
23 úno 2006 15:26
Nevím jak to všichni delate, esi mate v zadku vrtulku :-D , ale ja dobiham denne. Jezdim napriklad rano do skoly jednim urictym kurzem, a at vzsatnu kdykoli, stejne ho dycky dobiham (musim, protoze dalsim bych nedojel v cas). A ze skoly jezdim 3 a 11, cili vysledne interval cca 3,5 minuty. Ale taky dobiham. A proc? Protoze nasledujici salinou bych uz nestihl 50tku kera me jede az k baraku. TOhle ja snad normalni motivace k dobihani, vzehledem k tomu, ze 50 jezdi ve spicce po 10 minutach a v sedle po 20, ne?

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Než budu odsouzen k trestu smrti :-), předesílám, že jsem to uvedl jen jako příklad, samozřejmě odcházím včas a dobíhání příliš nepraktikuji...

483
Bohunice
ds píše:
No na druhou stranu 5 minut interval zdaleka není všude. A 10 minut čekání už je dost nepříjemné. Navíc u linek jako je a-44, které často jezdí "podle plotu" (což samozřejmě není vina řidičů, aby mi zase někdo nehrozil žlutou :-)), nikdy nevím za jak dlouho další autobus vůbec přijede. A v práci musím být přesně...

A co si teda trochu přivstat (a počítat s případným zdržením, např.: "kde zase mám, sakra, ponožky?" :-D) nebo zrychlit ranní rituál?

Ad dobíhání: stádový pud? Vidím lidi běžet tak musím taky? A o co si těmi 5 (respektive více) minutami pomůžu? Stejně to pak ztratí jinde.
Dám k tomu příklad, na který jsem si teď vzpomněl:
každý si pamatujete na fronty ve školní jídelně. U mě na gymplu byly běžné, takže každý, kdo má v p****i dírku "pospíchal domů/na vlak/na autobus", div neutekl z vyučování, jen aby byl v jídelně první, nejlépe ještě před zvoněním. Já to neměl zapotřebí; jednou jsem si to vyzkoušel a vážně mi to nesedí. Takže jsem asi tak dvacet minut počkal, až nápor opadl a fronta se vstřebala a pak teprve "vyrazil" (mezitím jsem si četl nástěnky na chodbách). Na oběd jsem tak chodil v okamžiku, kdy moji spolužáci z ní vycházeli. V klidu jsem se najedl a šel domů. A své "uspěchané" spolužáky jsem potkal v šatně/před školou/na zastávce jak "vykecávaj" (/kouří). Jejich nákok tak byl ten tam a mnohdy jsem byl i rychlejší. A jaké je poučení?
Spěchej pomalu!

1111
05 čer 2005 13:18
Když v práci musíš být přesně, tak podle toho musíš vyjít z domu. Je to stejné, jako když lidi jedou autem - jedou na poslední chvíli (a je to tak každý den) a potom spěchají a diví se, jaktože je zácpa a že nestíhají. Kdyby jeli z baráku o 10 minut dřív, tak nemají problém.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
No na druhou stranu 5 minut interval zdaleka není všude. A 10 minut čekání už je dost nepříjemné. Navíc u linek jako je a-44, které často jezdí "podle plotu" (což samozřejmě není vina řidičů, aby mi zase někdo nehrozil žlutou :-)), nikdy nevím za jak dlouho další autobus vůbec přijede. A v práci musím být přesně...

1111
05 čer 2005 13:18
Dobíhání je o šotoušství? Tak to je pro mne novinka. Myslím, že to je o zdravém rozumu. Já nechápu lidi co dobíhají - stejně, když je tramvaj, autobus nebo trolejbus narvanej, tak nic nenaženou, protože cestování je díky návalu lidí pomalejší, takže většinou když takový vůz přijede na konečnou, tak má hned za sebou další. Ale asi jde o ten pocit živočišného tepla, kterého se jim v poloprázdném prostředku nedostává...

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
Dobíhání je celkem pochopitelné. Normální lidé nejsou šotouši, chtějí se rychle dostat z práce domů, proto když uvidí svou linku, tak si k ní pospíší. Přece nemůžete chtít, aby se učili nazpaměť jízdní řád a čekali 5 minut spořádaně na zastávce než spoj přijede.

483
Bohunice
pepola píše:
Myslím,že typicky české je právě to,že když si někdo udělá vysokou školu(...)a dostane se do kanceláře(...),stane se z něj arogantní elita! Jak to nakonec vidíme na úřadech,o politice vůbec nemluvě...

Vy dospělí (ach jo, proč nemůžu být zase malý?) si totiž děsně komplikujete život všelijakými nařízeními, vyhláškami a zákony a dodržovat tu spoustu pravidel, která se mnohdy překrývají, je ale opravdu vysilující a pak není divu, že jsou lidi pořád otrávený při představě, že se tím musí řídit.
Tím nechci vyzývat k anarchii. Bohužel, ve furiantské povaze Čechů ("v zákoně o tom není ani slovo, takže jsem ho neporušil!") je obcházení pravidel (a jsou v tom dobří, mají praxi z R-U, protektorátu a ČSSR). Takže opravdu:
mauricio píše:
... já si myslím, že to je o lidech, ne o vzdělání...

Jinak mi promiňte, že jsem vás tu "oblažoval" svými kecy.

3725
mauricio píše:
no, já si myslím, že to je o lidech, ne o vzdělání...nic proti nikomu, ale stejný ****** můžu být já stejně jako vysoce vzdělaný člověk s vysokou školou nebo obyčejný zedník na stavbě

(sorry za OT)

Naprostý souhlas!!!Dělník může být stejně(ne-li více)kvalitní člověk,než nějaký ING.Já taky:sorry za OT!!!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata