ds píše:
Bacil píše:
Jestli myslí Romík špičkové intervaly, pak upozorňuji, že 10 min na a-40 je hrozně málo, pokud zároveň míní prakticky zrušit a-48 (částečně ukončít bůhvíproč v Komárově a částečně vést do Chrlic a Otmarova). Už teď jezdí a-40 i a-48 často natřískaná (na a-48 by to citelně chtělo kloubáky jako na a-40, ale chápu, že je není kde brát). Jinak mi přijde nesystémové ukončovat jednu linku v Komárově a další nechat na Úzké. Zato o vedení linky do Chrlic přes Staré Černovice jsem sám uvažoval, i když nevím, co by na to říkali Chrličtí, určitě by to bylo citelné prodloužení jízdní doby. Ty ostatní změny bych si musel promyslet.
Drobná připomínka k té a-48 přes Černovice - tam je autobusová linka v podstatě nereálná, kvůli průjezdům pod vlakovou tratí, vyžadovalo by to zančné náklady a musely by se rozšířit. Ale jinak by se tam linka hodila, je to lepší než ty neproduktivní závleky a-49 a jízdní doby by o moc delší nebyly.
Když ten můj minulý návrh neprošel tak jsem zpracoval jiný.Trošičku jsem kopíroval návrh ds se Studentskou linkou ale jen trochu.
a-43 Vranov-Kolejní.30min.,sóla.V PD jezdí i autobusy pouze v trase Kr.pole-Kolejní.
a-49 Dvůr v lese-Mas.čtvrť.15min.,sóla.Většina spojů však končí na Úzké.
a-51 Zrušit(náhrada je a-49).
a-52 Žebětín-Mendlovo náměstí(-Palackého vrch).10min.,sóla,kloubáky.Na Palackého vrch jen ve špičce.
a-57 prodloužit na Starou Osadu.
a-60 Zrušit(náhrada je a-62)
a-61 Zrušit.Místo toho trolejbus 29 v trase x25.
a-62 Zvonařka-Krematorium-Nem.Bohunice-Zvonařka.10min.,kloubáky.
a-64 Červený písek-Obřany,sídliště.15min.,sóla.
a-75 ukončit na Staré Osadě.(do Obřan jede a-64 se závleky na Starou Osadu.
a-83 Studentská linka:Palackého vrch-Kolejní.5min.,sóla.Jen ve špičce.
a-85 Studentská linka:Mendlovo náměstí-Kampus.5min.,sóla.Jen ráno.
Legenda:
Jen ve špičce: Doba v PD od 5:00 do 8:00 a od 13:00 do 18:00.
P.S.
Nezapomínejte že mi je jen 14 .A počet sól na a-83/85 by asi nestačil
.
Jsem proti výměně 60 za 62 (natož proti rušení). Vím, že jde jen o číslo, ale vzhledem k tomu, že tímto spojem často jezdí starší lidé, kteří se hůře orientují ve veškerých změnách - natož MHD, do nemocnice, nemálu z nich by to pořádně zamotalo hlavu...