Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 183 z 234    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 234  Další
Autor Zpráva
162
27 lis 2006 20:25
a nova smycka u kampusu bude pred bilou nizkou budovou(nekde za nynejsi zastavkou nemocnice bohunice smer kamenak) tak az skoro u vchodu do te bile budovy tohle se bude delat o prazdninach od dubna bude uzavreno nynejsi odboceni od zast.ctvrte k sjezdu na komunikace k tunelu takze busy vsecky budou jezdit pres zast.netroufalky pak doprava a doleva na novej kruhac a o prazdninach budou vsecky busy jezdit od ctvrti po nove spojce do noveho kruhacu a po nove silnici vyjedou u zast.nem.bohunice takze o prazkach nebude obsluhovana komunikace netroufalky

162
27 lis 2006 20:25
Tak trajfy od zari budou jezdit porad tam kde tedka akorat po novych komunikacich takze nenafoceni neni zas zadna tragedie ale taky tam razim:)

3988
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Kapusta píše:
Kruci #-o To mi komplikuje plán focení! Jsem teď nemocný, tak to prosím běžte někdo na Kampus honem nafotit, protože pak už asi budou vozy jezdit jinudy.

To teda dvakrát kruci.....víkend to jistííí :-k

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Hafan007 píše:
Od 6.února bude ve smyčce Jírovcova nacpáno. Protože od 6.února až do 31.srpna bude výluka Netroufalky pro t-29 a bude ukončena na Jírovcové. Viz.www.dpmb.cz

Kruci #-o To mi komplikuje plán focení! Jsem teď nemocný, tak to prosím běžte někdo na Kampus honem nafotit, protože pak už asi budou vozy jezdit jinudy.

2109
20 zář 2006 19:51
Od 6.února bude ve smyčce Jírovcova nacpáno. Protože od 6.února až do 31.srpna bude výluka Netroufalky pro t-29 a bude ukončena na Jírovcové. Viz.www.dpmb.cz

873
07 čer 2006 12:14
Brno
kuba píše:
Dnes ráno na lince t-32 na zastávce Zahradníkovi, když jedna paní vystupovala, ji řidič přivřel (paní se ze sevření dostala) a následně zavřel a chtěl odjet. Paní šla za řidičem: ,,Nejenže jste mi skřípnul hlavu, ani jste mě nennechal vystoupit!" Řidič jí na to vynadal, že to měla stihnout, načež jí otevřel dveře.

No pokud už zavíral dveře a zazněl zvukový signál, tak by neměla u dveří, co dělat. Jinak takových příhod se stavá poměrně často, jak v šalinách, tak autobusech.

6620
21 pro 2005 17:01
Dnes ráno na lince t-32 na zastávce Zahradníkovi, když jedna paní vystupovala, ji řidič přivřel (paní se ze sevření dostala) a následně zavřel a chtěl odjet. Paní šla za řidičem: ,,Nejenže jste mi skřípnul hlavu, ani jste mě nennechal vystoupit!" Řidič jí na to vynadal, že to měla stihnout, načež jí otevřel dveře.

361
27 pro 2005 18:05
Brno-Vinohrady
Nevíte někdo kdy se v nejbližší době mají pískovat trolejbusy v metalu?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Verusha píše:
Nápadů na vylepšení je spousta, více či méně bláznivých či praktických, realizuje se toho pramálo.

To je škoda, vylepšení jsou potřeba. Díky vám máme zatím ještě pořád čím jezdit :-)

manil - bohužel stále foukají do bočnice. Je to, uznávám (uznává skoro každej ve vozovně) na prd. Leč nechává se to tak. Zkušebně jsme chtěli na jednom voze to topení otočit, což by vyžadovalo trochu upravit vstup kabeláže do topení, ale nějak se do toho zatím nikdo nepustil. Stejně tak ventilaci, která fouká do vozu, jsme chtěli zkusit otočit tak, aby vzduch odsávala ven. Teoreticky teplý vzduch by se měl držet nahoře a tímpádem bude lepší ho odsávat, než na něj foukat studený. I to jsme však zatím nezkoušeli. Většina podobných idejí se realizace holt nedočká. Leč obě myšlenky jsme zatím nezahodili, stejně jako další různý tuning. Třeba brzdová světla + blinkry v zadních oknech, jako to mají vyšší čísla Citybusů a Citelisy a nějaký kloubový devítkilo (2336 tušim). Nápadů na vylepšení je spousta, více či méně bláznivých či praktických, realizuje se toho pramálo.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Versuha: Když 21Tr prochází generálkou, mění se nějak u těch prvních serií směr výfuku podsedákových topnic nebo pořád foukají přímo do bočnice?

no, ehm - jak myslíš že to děláme my :mrgreen: ? Místy u 22Tr, hlavně ale u 14TrM, kde je množství někdy nepříliš "legálních" úprav. Plány k 21Tr, divil by ses, sedí, máme je od každé série zvlášť, ale samosebou ne u vozů, které mají něco jinak: třeba 3011 vozové topení, 3035 zapojení dveří apod. Aspoň se člověk naučí improvizaci :mrgreen:

3725
28 úno 2006 19:00
Verusha píše:
Ives - ano, nedá :mrgreen: Já nic takového nemám, viděl jsem jen příručky, co jsou v trolejbusoškole. Jsou tam mnohdy velice cenné údaje, například rada, že řidič si může upálené oko na trakční tlumivce opravit na trati. Vhodné zejména pro 22Tr, kde je trakční tlumivka zadního pohonu pod vozem, nebo 21Tr, kde je tlumivka ukryta za ventilátorem kompresoru. Tato rada počítá patrně s tím, že řidič má s sebou vrtačku, sadu pilníků, celou basu nářadí, kapesní soustruh a frézku na atomovej pohon. Myslím, že takovou příručku můžeš klidně postrádat 8-)

Hehehe :lol: ...Ono to nebylo(a asi ani není) moc slavné ani s plány zapojení elektriky v trolejbusech,protože každá 5ti vozová řada měla toto zapojení naprosto originální.Tak se to,aspoň tenkrát v Husovicích,dělalo tak,že při kompletaci dlouhodobě odstaveného vozu se vedle přistavil jiný z téže série.

Ives - ano, nedá :mrgreen: Já nic takového nemám, viděl jsem jen příručky, co jsou v trolejbusoškole. Jsou tam mnohdy velice cenné údaje, například rada, že řidič si může upálené oko na trakční tlumivce opravit na trati. Vhodné zejména pro 22Tr, kde je trakční tlumivka zadního pohonu pod vozem, nebo 21Tr, kde je tlumivka ukryta za ventilátorem kompresoru. Tato rada počítá patrně s tím, že řidič má s sebou vrtačku, sadu pilníků, celou basu nářadí, kapesní soustruh a frézku na atomovej pohon. Myslím, že takovou příručku můžeš klidně postrádat 8-)

6620
21 pro 2005 17:01
manil píše:
To budou nejspíš změny služeb na následující den. Po Brně je pár takových skříněk, kde si to řidiči mohou mimo vozovnu prohlédnout.

Jenom si dovolím doplnit manila: Pro trajfy je na Brnadlově, Mendlově nám. a nádraží(všechny 3 ve smyčce) a pro tramvaje je velká plachta na nádraží vedle trafiky.

Někdy jsem btw viděl, jak na nádraží z d-1 směr Bystrc vyšla řidička a šla tam dát změny na další den.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
thaavi píše:
nevíte, na co jsou takové skříňky na některých zastávkových stojanech? Např. jsem viděl na konečné Brandlova, jak řidič trjfu ji odemykal \a prohlížel tam nějaké papíry.

To budou nejspíš změny služeb na následující den. Po Brně je pár takových skříněk, kde si to řidiči mohou mimo vozovnu prohlédnout.

28
13 zář 2006 13:12
nevíte, na co jsou takové skříňky na některých zastávkových stojanech? Např. jsem viděl na konečné Brandlova, jak řidič trjfu ji odemykal \a prohlížel tam nějaké papíry.

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
Veruš, dá se někde sehnat nějaká příručka na řízení trolejbusů?

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
wow, moc dík:))

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Miky píše:
No, původně byly proudové výhybky (kdysi to tu vysvěloval Verusha), pak RISové na dálkový ovladač a teď jsou ty RISové taky (a dálkový ovladač na ně taky funguje), mají na pravém drátě snímač, na pravém sběrači trolejbusu je vysílač a ten poví, kam chce jet. Tohle je teda hodně zjednodušené, podrobněji určitě poví Verusha.
Trochu si to pomotal: Vyhybky mohou byt
a) proudove - pokud jede t-bus s odberem proudu, tak se docasne prehodi. Pokud chci jet "rovne" tak jedu bez odberu proudu (casto se musi vypnout topeni, a jine dalsi veci). Tyto vyhybky uz v Brne jsou pouze na manipulacnich tratich
b) Na dalkove ovladani - je k nim ovladac "jak na televizi"
c) ovladane z palubniho pocitace (to jsou ty "RISove" ). Je mozne bud ovladat rucne pomoci sipek na pocitaci, nebo automaticky - pocitac voli na zaklade linky a aktualni polohy. V pravem sberaci skoro na konci je vysilac, a prijimac je umisten na troleji pred vyhybkou (cerna podlouhla smycka nad troleji). Tyto vyhybky lze obvykle ovladat i ovladacem z bodu 2 (pouziva se napr. u starych t-busu, ktere nejsou vybaveny pocitacem).

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Honny píše:
no... včera sem se bavil s kamošem a zjistil sem, že nevím jak trolejbus vybírá na "vyhýbce" kterým směrem chce jet... takže jak to dělá? :D
No, původně byly proudové výhybky (kdysi to tu vysvěloval Verusha), pak RISové na dálkový ovladač a teď jsou ty RISové taky (a dálkový ovladač na ně taky funguje), mají na pravém drátě snímač, na pravém sběrači trolejbusu je vysílač a ten poví, kam chce jet. Tohle je teda hodně zjednodušené, podrobněji určitě poví Verusha.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
no... včera sem se bavil s kamošem a zjistil sem, že nevím jak trolejbus vybírá na "vyhýbce" kterým směrem chce jet... takže jak to dělá? :D

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Hafan007: To jsem videl ty troli, co o nich pises ve Vylukach-aktualitach.

2109
20 zář 2006 19:51
OP píše:
Na nadrazi v Brne-Malomericich je asi 5 trolejbusu nalozenych na vagonech.
Po 16. hodine soupravu zrovna posunovali po severnim zhlavi.
(Mel jsem pocit, ze jsou to 15Tr a nejaky nizkopodlazni, ale videl jsem je jen chvili z vlaku S3, takze typy berte s rezervou.)

To byly 25Tr ne?

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Na nadrazi v Brne-Malomericich je asi 5 trolejbusu nalozenych na vagonech.
Po 16. hodine soupravu zrovna posunovali po severnim zhlavi.
(Mel jsem pocit, ze jsou to 15Tr a nejaky nizkopodlazni, ale videl jsem je jen chvili z vlaku S3, takze typy berte s rezervou.)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5843 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 234  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata