Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 2 z 735    Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 735  Další
Autor Zpráva

7035
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ano, taky mi to přijde jako hledání důvodů, proč to nejde. Tedy alibismus "normy to nedovolí" bla bla bla.

7518
27 úno 2010 07:40
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/tomkov ... pravy_krut
Pominu cokoli dalšího v článku, ale jaký je problém umístit přístřešek na chodník, který nikam nevede? Vždyť by stačila stříška uchycená na zdi.

119
27 led 2009 19:48
Brno
https://nasregion.cz/v-brnenske-mhd-rad ... .sznhp.box

131
18 srp 2019 17:01
Já mám teda jinou čerstvou zkušenost s (ne)preferencí MHD na semaforech. Ve čtvrtek v 11 hod jsem jel po trase 28. Října-Špačkova. Ujela mi trojka, za 7 min měla jet další. Mezi Táborem a Českou chytla zpoždění 4 min, mezi Českou a 28. Říjnem další 2 min. Tedy 2x delší doba oproti JŘ. Poté jsme zastavili na úplně všech semaforech, kromě toho u koupaliště (ten je vypnutý). Zpoždění (jen) další dvě minuty. Poté bus 55 projel zelenou na Táborská x Gajdošova a poté na 3 přískoky křižovatka u Dělňáku (situace šalina, 4 auta, bus, 4 auta, bus)
Zpoždění 3 min.

3000
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
@TMB: Díky za vysvětlení, nevěděl jsem, žes jel obráceně. Jinak na Dobrovského šalina vs. příjezd od kruháče to většinou šalinu upřednostní, což je správně.
@RVI: Čapí hnízdo je vůbec komickej název, já tomu osobně říkám v pi*i hnízdo, protože je to bokem civilizace a za šílený prachy. Navíc to bylo nechutně dlouho vyšetřovaný, i proto ten hanlivej název, že nenašli lautr nic.
Jsem zvědavej, když už máme toho Evropského žalobce, co formálně sedí v Brně na NSZ, nevím, jestli má nějaké expozitury, každopádně je tam vyšší specializace na dotační tituly, tak by třeba Motol mohl dopadnout jako Davídek Rath, aby mu přidali kámoše Janstu a "Kulicha", který byl v první řadě "nedbalý." :mrgreen:

1
14 bře 2025 15:00
Co se semaforů a částek na toto "proinvestovaných"
zajímavé informace najdete zde:

https://opd2.opd.cz/projekty
zadat kraj JM a příjemce Statutární město Brno

a můžete valit bulvy...
(kolik byla slavná dotace na Čapí hnízdo??)

Aktuální program má na začátku opd3 ....

840
25 led 2006 09:46
Ta Skácelova byl myšlen směr z města k technoparku. Tam zastávka není. Přiznám se, že vlastně nevím, zda je tam preference. Není tam ani předvěst, ani indikace požadavku na preferenci. Ale poslední dobou to vypadá, že i zde je nějak fungující preference. Třeba křižovatka podrží zelenou pro autobusy. Tramvaj někdy zastaví (třeba jede v kolmém směru autobus), jindy plynule projede.

3000
Byl jsem na Konečňáku ve čtvrtek během odpolední špičky okolo čtvrt na šest a trojka projela z Rybkovy krásně a plynule až k Bílému domu, takže za mě naprosto v pořádku.

3000
@TMB: a nesouvisí Skácelova s nějakým čidlem, které neumí vyhodnotit vozidlo, dokud se fyzicky neobjeví u řadiče, takže si ho všimne s otevřením dveří šaliny? Nevím, jenom mě napadl možný postup.
Jinak ta 5G síť není blbý nápad, přecejen v zahlušené bažině wifin všude kolem je to síť, která je víc tak nějak globální, protože ji nasazují hlavně telefonní operátoři pro velký počet simkaret, takže bych očekával, že bude mnohem stabilnější pro posílání signálů mezi palubákem a řadičem.
@Zdeněk et al: Jinak k té Kníničské sotva vím termín, natož abych znal konkrétní značení, ale střídavý třípruh řekněme do kilometru na jeden směr by se mi líbil a dal by se ošéfovat ohledně svodidel, chodníků, odbočovacích pruhů mnohem líp, než stávající historický čtyřpruh.
Taky jsem zvědavý, kdy začne kraj stavět ten patrový kruhák u Hobby/Benziny. Zatím to spíš vypadá, že kraj dostane na tyhle dvojky držené ve svém majetku pár šušňů a změna ZRUD se nestihne schválit.
Ostatně oddělené odbočovací pruhy na tř. gen. Píky během výluky mostu na Merhautce byly mnohem bezpečnější, než zažitý stav. Říkal jsem si, že by to žluté značení mohli nechat trvale, i když mi vadila dočasně odsunutá Lesnická směr Lužánky, z pohledu řidiče (táta mi to několikrát popsal v různých situacích) tohle řešení dávalo větší smysl, že radši ukončím průběžný pruh a z pravého teprv vytvořím nový odbočovací.
Ostatně stejně je to po rekonstrukci křižovatky Ostrovačice na I/23 s II/602 (na ploše přivaděče je konečně po x letech už pár sezon snížený počet pruhů v křižovatce. Občas tu byl ve staré úpravě smrťák z čelního nárazu.

Naposledy upravil Cracatit dne 14 bře 2025 14:47, celkově upraveno 1

840
25 led 2006 09:46
I když mám také k preferenci MHD v Brně výhrady, nemohu se zbavit dojmu, že se stav postupně zlepšuje. Právě jsem si projel trasu Skácelova - vozovna Komín - Konečného náměstí - Technické muzeum, přičemž
linka 67 stála na červené jen na Přívratě
linka 3 projela skrz až na Komenského náměstí
linka 12 čekala klasicky na odbočení do Nerudovy, u zastávky Nerudova čekala, ale dostala volno vlevo ještě, než padla zelená pro auta, dále jsme jeli plynule, na Dobrovského drželo volno po celou dobu stání v zastávce a na Skácelově padla zelená hned po zastavení (což taky není optimální, ale lepší, než nic).

119
Brno
Jen si vzpomeňte, jak v létě s velkou slávou zprovoznili semafor ve Slatině v křižovatce Řípská x Šmahova a po 3-4 hodinách ho museli vypnout, protože byl kolaps ve Slatině až na D1. Nedokázali semafor seřídit. A teď by chtěli zkoušet něco s 5G? Zůstane to jen na papíře, 15 milionů shrábnou a bude X let zkušební provoz. Za pár let to vyšumí, bude se krčit rameny a situace bude stejná jako je se semafory dnes. Nejsem skeptik, jen realista. V Brně tohle prostě neklapne.

119
Brno
No to bude zase sranda...

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/semafo ... pravy_coch

22
19 srp 2013 15:04
100+101+575
No a nebo se tam prostě čtyřpruhu vzdát a udělat pohodlný dvojpruh, kde by mohla být 70, odbočovací pruhy a na přechodech středové ostrůvky.

93
29 lis 2017 11:29
Střídavý třípruh v městských podmínkách? K čemu by byl? Aby ranní kolony u BS auto a odpolední u kamenolomu byly ještě někde předtím na trase a vše se tak zipovalo nadvakrát? Leda snad řešení že ráno by byly dva pruhy z Bystrce a odpoledne do Bystrce, ale to si vůbec neumím představit. Jediné správné řešení je udělat z toho plnohodnotnou Kníničskou radiálu s MÚK u vozovny, přechody by nahradily nadchody, minimálně v úseku Branka-Kamenolom by šla komunikace i rozšířit a doprostřed narvat kvůli bezpečnosti lanová svodidla. Ono až se jednou postaví I/73 přes Bystrc, tak potřeba spojení s VMO nastane.

7035
Žlutý kopec
Cracatit: střídavý třípruh by byl zajímavé řešení a myslím, že by bohatě stačil. Nicméně se s takovou variantou podle mě nepočítá.

3000
@Ondra K. Souhlasím, že tam jsou dost úzké pruhy, ale většina kolizních situací vzniká, když se člověk v pravém vyhýbá kanálu nebo díře a vyšoupne vedle jedoucího do protisměru. Myslím si, že ani střídavý třípruh s normovými pruhy by nikoho neurazil a pak by tu sedmdesátku od vozovny po zoo už povolit šlo.

Moderátor
6203
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Co je myšleno tou legislativou? Norma (a její závaznost se musí opírat o nějakou vyhlášku) nám jen říká, jak se to má navrhovat, nejde podle toho přece posuzovat stávající stav. To by sme museli zavřít půl republiky, třeba ty přechody na Kníničské by se museli okamžitě zrušit.[/quote]
Ty požadavky na nepřetržitý provoz se aplikují při vyměnách SSZ, kdy je SSZ stanovováno jako nový stav.
Cracatit píše:
Tak zrovna u Branky se tomu nedivím. Jinak by bylo fajn, kdyby po opravě vrátili sedmdesátku a ne jen tu šedesátku, co se chystá. Doufám, že to stihnou ještě do Velké ceny, která je letos už v červenci.

Stávající šířkové uspořádání Kníničské podle normy sotva vyhovuje na 50 km/h. Ta sedmdesátka tam byla relikt minulosti, a troufám si říct, dneska by se pod ní už nikdo nebyl ochoten podepsat.

"fejsbůk" BMHD.cz

516
24 lis 2017 11:40
Ještě u Kamenolomu!

3000
Tak zrovna u Branky se tomu nedivím. Jinak by bylo fajn, kdyby po opravě vrátili sedmdesátku a ne jen tu šedesátku, co se chystá. Doufám, že to stihnou ještě do Velké ceny, která je letos už v červenci.

1416
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Přechod na Kniníčské u Branky už v procesu rušení je...

6650
21 pro 2005 17:01
Problém s přechody mají i jinde: Byl nebezpečný, zrušily úřady jediný přechod v obci. Projedou tudy tisíce aut

516
24 lis 2017 11:40
Ondra K. píše:
Osobně, jádro sporu vidím v tom, že ono noční vypínání SSZ prostě odporuje platné legislativě.

Co je myšleno tou legislativou? Norma (a její závaznost se musí opírat o nějakou vyhlášku) nám jen říká, jak se to má navrhovat, nejde podle toho přece posuzovat stávající stav. To by sme museli zavřít půl republiky, třeba ty přechody na Kníničské by se museli okamžitě zrušit.

131
18 srp 2019 17:01
Jedna věc je schopnost městské firmy a druhá je zadání, které tato firma dostane od magistrátu v čele s Brno autem, ODSáno a paní šňupmátorkou. Tipuju, že zadání bylo udělat nějaké kosmetické změny, prezentovat to jako vrchol technických limitů a věčného vyřešení zpoždění MHD a rychle jít od toho.

Moderátor
7610
17 pro 2006 22:32
Brno
BKom má zcela určitě rozpočet bezedný, protože si může dovolit každých pár let kompletně rekonstruovat několik nedávno již rekonstruovaných křižovatek znova a znova. Tam evidentně problém není. Spíš chybí někdo, kdo umí u té práce přemýšlet a předvést uspokojivý výsledek. A nebo to maj úplně u zádele a dělají si, co chtějí, a nikdo na ně nemá páky.

7035
Žlutý kopec
Je to vlastně trochu smutné. Neumím posoudit, jak jednoduché/složité by to bylo optimalizovat, případně zavést nějaké moderní/chytré technologie. Hádám BKOM jako městská firma nebude mít nafukovací rozpočet, nicméně je to tak trochu tragikomedie.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18365 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 735  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata