Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 4 z 136    Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 136  Další
Autor Zpráva
2976
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Tak zrovna úsek Bráfova - Pisárky je uprostřed pustiny. Zástavba končí ještě kus před tunelem, nakonci jsou jen nějaké garáže, nebo dřív byly, nevím teď přesně a pak jen údolí řeky a naproti pár vil v Jundrově na Veslařské.
Mimochodem, i Jungmannova a Šumavská se mají posunout dál od Husitské, až jednoho krásného dne dojde na překopávku Štefánikovy třídy.
Je to stejné čekání na godota jako s Veveří nebo Benešovou.

382
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Tak jen pro srovnání:
Jungmannova → Husitská (údaje podle Mapy.cz): 267 m (v opačném směru 280 m); je někde kratší úsek?
Nejdelší naopak, podle mě:
Pisárky → Bráfova (1,5 km)

9331
10 čer 2004 11:19
Proč mít tychlou dopravu, když to může stavět na každým rohu.

124
07 dub 2018 23:27
Mendelplatz
Skoro 450…

3743
28 úno 2006 19:00
Uvidíme, jak to dopadne po rekonstrukci Kounicovy letos. Ale dělat zastávku "50 metrů" od Klusáčkovy je fakt nutné?

2976
@Ondra K.: Děkuju za info, já právě o Nerudové i zastávce u knihovny slyšel naposledy v roce 2016, ještě jsem byl naposledy na fakultě, ale asi se o tom mluví delší dobu, že by se Rybkova posunula na roh parku, byla blíž té do města, Nerudova by šla asi úplně pryč... takové byly původní plány, ale teď co se plánuje jenom trolejbusová u knihovny, skoro určitě Nerudova zůstane. Mohli by ji udělat stejně jako zastávky na Merhautce (Zdráhalova a Venhudova). Takže by byl jenom v místě zastávky nepojížděný mys a auta by tu chvilku počkaly, pro chodce je to bezpečnější řešení, než klasická Vídeň. Necháme se překvapit. Každopádně bezbariérový přístup by to chtělo, protože je tu poliklinika, která je teda pro vozíčkáře taky zážitkovou atrakcí...

512
24 lis 2017 11:40
Tak snad to bude pravidelně nepojížděná vídeň, jako na Zdráhalově nebo Všetičkově. Ale vzhledem k tomu, že tam nejsou vjezdy, dávalo by smysl spíš zvolit zastávkové mysy.
Vtipné je, že v koordinaci výkopových prací svítí všechny ulice okolo, ale Kounicova ne. A zastávky Nerudova - to taky nemůžu najít:)

Moderátor
6197
11 dub 2010 15:05
Juliánov
ds píše:
Ondra K: takže 12 do Bystrce a 3 na Komenského nám? To by se celkem nabízelo...

Těžko říct, jak to v DPMB vymyslí....

Cracatit píše:
No, já to z rozpočtu města pochopil tak, že se ta zastávka pro trajf u MZK má stavět letos při uzavírce Kounicovy. Očekávám, že do města bude před vchodem do knihovny u schodů a z města před křižovatkou, ale jestli to tak reálně bude, jsem se nedočetl. Každopádně nové přechody neočekávám, křižovatka Kounicova x Hrnčířská je pokrytá přechody docela dobře.

Zastávky u MZK měly být realizovány již dříve, ale nakonec se počkalo až na opravu trati a navazujících vozovek.

Co se týče zastávek Nerudova, tak někdy předloni se dělala studie, která navrhovala v obou směrech vídeň. Jak to nakonec dopadlo mi není známo.

"fejsbůk" BMHD.cz

452
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Před nějakou dobou jsem ty zastávky viděl na mapě koordinace výkopových prací, ale teď už to tam neumím najít:
https://gis.brno.cz/ost/kvp/

512
Mluvilo se thedy o sdružené, ale možná pozdějc prosákla inforamce o téhle kompromisní variantě a já ji nějak vytěsnil... Před knihovnou ale tedy padnou auta. Zast. z města bych čekal naproti, před křižovatkou jksou stromy... nechám se překvapit
S rychlostí 12 souhlasím. Když se mluvilo o sdružené, tak vím, že jsem někam psal názor, že bych ji už posunul před rohlík a zrušil Nerudovu, ale to má také své mouchy samozřejmě.

2976
@MNadenicek: o tom, že zastávka u knihovny bude jen trolejbusová, se mluví asi od roku 2015 nebo 2016, co tak vím, v plánu je delší dobu, ale pořád se nechtělo kopnout do ulice jako takové. Šalinu by to zdržovalo, dvanáctka už teďka staví u každé druhé vrby a takhle má aspoň kousek trasy pro rychlejší jízdu.

2976
No, já to z rozpočtu města pochopil tak, že se ta zastávka pro trajf u MZK má stavět letos při uzavírce Kounicovy. Očekávám, že do města bude před vchodem do knihovny u schodů a z města před křižovatkou, ale jestli to tak reálně bude, jsem se nedočetl. Každopádně nové přechody neočekávám, křižovatka Kounicova x Hrnčířská je pokrytá přechody docela dobře.

512
No to z toho plyne, že ty tedy nějaký kompromis, aby neměla šalina víc zastávek. A to se má dělat taky letos nebo je to tam zmíňeno, jako související budoucí stavba (jinak by to tam bylo zmíněno i v jiné kapitole)?
Na umístění jsem taky zvědav. A taky, jestli se v rámci prací pro brněnský komunikace rozšíří mírně silnice, hádám, že ne, že se jen vyasfaltuje to, co je dnes.

50
02 čer 2012 19:24
Robert píše:
U MZK má být jen zastávka pro autobusy a trolejbusy.

A ví někdo, kde přesně? Pokud přímo před MZK, tak se zaberou nějaká (všechna?) parkovací místa. Na druhé straně jsou zase stromy. Kdyby byla zastávka až za křižovatkou Kounicova x Hrnčířská, tj. před "Rohlíkem", tak to odnese jen trávník, ale zase tam chybí přechod...

7484
27 úno 2010 07:40
U MZK má být jen zastávka pro autobusy a trolejbusy.

512
A s těma zastívkama, jak jsem psal, nevíte o tom někdo něco víc? Dřív se psalo o nové sdružnené zastávce před MZK, tady ale jen o "busové" a nástupištích u Nerudovy.

2976
Takže bude kachní převlíkačka ze dvojky na trojku a zpět? Spíš bych to viděl na ukončení na hřbitově a odsud náhradka do Modřic.

7484
27 úno 2010 07:40
A ještě výluka do Modřic.

3228
14 čer 2004 18:56
blekfild
Ondra K: takže 12 do Bystrce a 3 na Komenského nám? To by se celkem nabízelo...

Moderátor
6197
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Pokud se nic nezměnilo, tak ve stejném termínu by měla začít i výluka na Starou osadu s úvratí u vojenské nemocnice.

"fejsbůk" BMHD.cz

91
29 lis 2017 11:29
Ta moje 12 byla myšlena samozřejmě v nějaké prázdninové podobě, i s ohledem na KT8. Určitě ne v intervalu jako je teď v semestru. Zkrátka by tam JŘ prázdniny začal dřív a řečkovická trať by nebyla tak silně přetížena...ale uznám, tohle jsou ode mě nástřely a nejsem dogmatik. Nápad s linkou 10 je mnohem lepší. Zkrátka se mi líbí představa, že dotčení koncového úseku dvanáctky výlukou by bylo dost minimalizováno, interval sice třeba delší, ale z centra bez přestupu. Za kloubáky přes Tábor a Botanickou taky určitě palec nahoru, je trošku škoda, že v ulici Jana Babáka nezůstala z devadesátek trolejbusová stopa, kterou tehdy využívala 136, pamatuji-li se dobře. Od České po Skácelku mohl dvanáctku obstojně suplovat trolejbus, kdyby se chtělo jó šetřit, tak by se odtud mohl jet otočit na Slovaňák-

1696
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Pokud by mělo jezdit něco od centra přes VM na TP, tak bych tam určitě netahal nic páteřního, ta trať taky není nafukovací, navíc by se musela vyřešit výstupní a nástupní zastávka.
Kam s dvanáctkou z centra... Žeby do Komína (a zaříznout desítku samozřejmě, klidně i přes Medlánky na TP)?

75
19 úno 2013 13:02
na to neni dostatek obousmernych vozu, i ten pendl TP - Klusackova bude souprava "zadkama k sobe"; nahradni doprava trolejbusy (Tabor - Botanicka - Zahradnikova) s novou zastavkou u krizovatky Tabor x Kounicova, vse v kloubech + dalsi opatreni

91
29 lis 2017 11:29
mnadenicek píše:
Pochopil jsem, že asi směr centrum. Ale to by bylo přínosný spíš jen pro Technopark a Hečíkovu.

Jiná otázka je, jak naložit s 12 z druhé strany?
.

Přesně tak, směr centrum. 12 v klasické trase z Komárova na Českou a pak pokračování přes Moravák, klasicky po jedničce k Vozovně a odtud na Klusáčkovu. Ten přínos pro Technopark a Herčíkovu mi nepřijde úplně málo. Navíc důchodce dejme tomu z Tererovy si to raději objede než by absolvoval vyplivnutí na Klusáčkově a pak pěší přesun někde na Tábor či Šelepovu. Že by byl DPMB tak velkorysý a v dnešní době, kdy NAD spíš omezuje, by to nějaká x12 kličkovala přes Botanickou či Veveří na Českou? To bych spíš sázel, že nějakým způsobem posílí trojku a desítku do Komína, pravděpodobně tou linkou 12 a z Klusáčkové se bude přecházet. Ale nevím, to jsou samozřejmě jenom moje spekulace

512
Ještě přidávám zajímavý printscreen z oné smlouvy. Píše se tu o nových zastávkách.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 136  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata