Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 1 z 77    Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 77  Další
Autor Zpráva
1388
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Tak sanitky jsou poruchové víc než dost, takže sóla jezdí poměrně často za ně.
Co se týče Medlánek, tak prej většina lidí z okolí Nadační jsou proti autobusům úplně, minibusová linka je prý takový kompromis tam. Ale to budou asi lidi, co jejich rodiny vlastní minimálně 2 auta a jedno z toho minimálně s cenou 3/4 milionu. biggrin

2888
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
@P. Haluza: Prý kombajn, s kamarádama od dob výroby SOR NB18 říkáváme Trabant Fabrik Libchau. :mrgreen: Zkráceně trabant.

2888
Aby se v Medlánkách někdo nepo*##MLUVÍM SPROSTĚ##, místo toho, aby byli rádi, že mají pod nosem městskou hromadnou a nežijou jak na venkově = bus co dvě hodiny...
Já teda NS 12m nebo Turka potkávám na 68 ráno na Hlinkách, buď zrovna končí a jede se otočit, nebo vyjíždí od brejlí pod tunelama na Hlinky. Takže mě standard nepřekvapuje ani tady, natož na takové 65.

2844
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
No tak v tom případě jim v Medlánkách asi praskne cévka, protože -- světe, div se -- 9,5m kombajn dělá stejný kravál jako 12m. :mrgreen:

1388
BRNO-Řečkovice
V Medlánkách mají kromě rána sóla a větší busy zakázaný jezdit (I když tam sóla jezdí často na 06504), takhle mi to bylo podaný od DPMB, přitom odpoledne tam ty sanitky kapacitně nestačí (což mi potvrdili i v DP, v odpovědi, ale bohužel místní jsou proti, že prej je větší autobusy ruší, takhle mi to bylo podaný).
Možná na Červeném kopci měly už 82 problém se často vytočit, takže i tam. A pak je tu kapacita linek, mnohde vozy s kapacitou kolem 50-60 cestujících max opravdu stačí.

2888
Strakapoud: No, myslím si, že ani tam není místa na rozdávání, ale třeba jízda po Gorkého nebo té sousední uličce z Úvozu na Údolní, jak se tam teď motá autobus, taky stojí za to, tam je místa asi ještě míň. Nenapadá mě, kde je takhle málo prostoru, jestli někde v Medlánkách okolo Nadační? Prostě je lepší jet s krátkým busem, když nepotřebuju celej dvanáctimetr.
Jinak před výlukou Údolní jsem na 68 ve školní dny dopoledne potkával i klasický NS nebo jinej standardní bus.

40
01 bře 2006 20:49
Mučednická asi problém nebude, tam jezdí x4 v kloubech.

2888
No, on je jich záměrně malý počet, protože primárně nahrazujou dodávky. Přiznám se teda, že mě překvapilo nastavení výběrka, že se podle podmínek nemohl hlásit žádný Turek, ani dealer toho jednoho, co už tu máme... No a z toho důvodu jde o 9,5 a ne další NS10 třeba, když se mají vytočit někde v uličkách typu Mučednická.

1388
BRNO-Řečkovice
Však sanitky jezdí přejezdově jiné linky i teď, třeba 41 točí večer pár kol, dříve jezdily i na 57 myslím úplně poslední spoj na Haškovu to jednou bylo a tak. Ale vypravení na klasické sólo linky moc nepředpokládám, i vzhledem k malému počtu zatím.

11
09 lis 2022 00:58
Nové SORky jsou o něco větší než sanitky. Myslíte, že budou někdy vypravovány i na jiné linky, než bylo zmíněno? Třeba o víkendech.

567
12 črc 2008 21:51
Brno, Černá pole
mnadenicek píše:
Tuší někdo, co bylo na jeho projevu dadaistického? :)

Tiskovka začala bez něj, když ho našli a přivedli tak jen řekl, že je rád, že autobusy dodává česká firma. Následně proběhlo předání klíče (se kterým už ale přišel) a to bylo vše :)

463
24 lis 2017 11:40
Musel bych se kouknout, myslím, že manuál a že u něj vyzdvihovali větší úsporu paliva na více příměstských linkách oproti automatům.

7383
27 úno 2010 07:40
Podle těch vozů to vypadá na Ostravu, a tedy manuál.

830
25 led 2006 09:46
A byla ta Karosa manuál nebo automat? Ona i ŠM11 jede po městě třeba za 38 - 40 litrů.

463
Robert píše:
Není, v městském provozu je spotřeba podstatně vyšší než v příměstském. Tam věřím, že by ta SORka zvládla fungovat i pod 20.

Dřív jsem narazil na nějakou diplomku, co mimo jiné srovnávala spotřebu (přiznanou) v Ově a to bylo v roce 2007. Tak právě mě to docela zaskočilo, roky vývoje, kratší a lehčí...a žere to jak stará Karosa. Kolik tak žerou Dekstry, MAVEčka a pod.? Uznávám ale, že Brno je sklonově mírně náročnější.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

340
21 dub 2009 20:30
Honza P píše:
Tak mě napadlo, že už se vyřazují první CNG busy. Neví někdo, jak to bude s jejich náhradou? Třeba na jaké palivo by měly jezdit.

Čistě takto od klávesnice bych si dovolil zavěštit, že náhrada dosluhujících CNG kousků bude v množství větším než malém parciálními trolejbusy.

7383
Není, v městském provozu je spotřeba podstatně vyšší než v příměstském. Tam věřím, že by ta SORka zvládla fungovat i pod 20.

463
https://www.cs-dopravak.cz/do-brna-dora ... y-sor-icn/

"...pouze v případě spotřeby došlo k drobné číselné přesmyčce, kdy SOR deklaroval 32,3 litrů/100 km, zatímco Zliner 33,2 litrů/100 km"
Není to nějak moc? Klasickej bus bych typoval podobně, případně i míň. Kolik bude asi skutečná spotřeba si říkám...

"...k symbolickému předání klíče k novým vozidlům do rukou ředitele DPMB Miloše Havránka, který v rámci tiskové konference zaujal svým poněkud dadaistickým projevem..."
Tuší někdo, co bylo na jeho projevu dadaistického? :)

126
18 srp 2019 17:01
Tak mě napadlo, že už se vyřazují první CNG busy. Neví někdo, jak to bude s jejich náhradou? Třeba na jaké palivo by měly jezdit.

2659
13 črc 2009 13:42
A další zajímavostí je návrat nespolehlivých dotykových poptávkových tlačítek, jaká známe z prvních dvou sérií NS12 dodaných pro Brno. Jako by s nimi nebylo málo problémů.

Mimochodem u dvoudveřového autobusu to poptávkové otevírání dveří moc smysl nedává. Já osobně to nejspíš budu používat minimálně. Ve většině případů přece vidím, před kterými dveřmi někdo stojí. U dekster ani u isuzu mně to teda nijak zvlášť nechybí.

Podle fotky je pro řidiče dost mizerný výhled vlevo. Skoro jako u isuzu. No aspoň doprava to snad bude lepší, zdá se.

340
21 dub 2009 20:30
ZGHK píše:
Tady je to už ofiko. Zajímavost: návrat koženkových seslí....

A u Sůry jsou i fotky

7383
Nemá někdo informace k novému Evadysu 7E1 6339? Jestli je v majetku, nebo jen zapůjčen či pronajat?

2888
A nenabízeli krátký Urbanway? Ten je v naftě, délka mezi 9 a 11 metry. Jak už jsem tu psal, myslel jsem si, že druhým hráčem bude ten Turek od Turancaru, co tu už v jednom exempláři jezdí.
Solaris by se mi taky líbil, ale není a nebude, což je škoda, no.

7383
Zliner umí prodávat i jinou značku, i SORky kdysi zvládl, co si vybavuju. :-)

54
28 lis 2019 15:38
Co tak mohli nabídnout? Iveco nic v takové délce nemá, ne?

Robert píše:
Zatím tam ještě není písemná zpráva zadavatele. Tak uvidíme. Možnosti jsou v podstatě asi jen Isuzu a Škoda/Temsa.
Tak už je. Druhým účastníkem byl Zliner.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1911 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 77  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata