Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 1 z 112    Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 112  Další
Autor Zpráva
7386
27 úno 2010 07:40
Je to v linkovém jízdním řádu, kam se dostaneš přes QR kód v zastávkovém.

1099
09 lis 2006 18:16
U linky 502 jsem v jízdním řádu nenašel zmínku o tarifní výjimce na zóny 410/510, kterou linka 51 měla uvedenou. V tarifu to snad stále je, takže asi platí. Ale že to není na JŘ, je dost blbé

6625
21 pro 2005 17:01
ds píše:
Pokud to není vyznačeno v jízdním řádu, tak prostě zónou 100 neprojíždí...

Přesně tak. Přece není možné po cestujícím chtít, aby si nastudoval jízdní řád opačného směru a hledal tam, jestli linka náhodou nejede přes další zónu.
Nikdo soudný snad nemůže považovat za správné, že by za to měl být cestující postihován. ](*,)

2845
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
To je spíš chyba, která nikomu nedošla.

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
urbonaut píše:
Na lince 72 je teď (resp. od 15.12. bude) zajímavá situace. Ve směru na Vinohrady má mezi zast. Lesná, nádraží a Vlčnovská i zastávky v zóně 100, zatímco v opačném směru jede v tomto úseku bez zastavení, v jízdním řádu není vyznačen průjezd zónou 100. Budu tedy muset při jízdě z Vlčnovské dejme tomu do Kuřimi platit za průjezd zónou 100, tj. budu muset mít lístek na 2 nebo na 3 zóny?

Poseidon se tváří, že při cestě do Kuřimi takto bude třeba mít lístek na dvě zóny. Takže ano, prakticky na tom půjde trochu ušetřit.

Můj nový web o severním okolí Brna

3772
08 čer 2005 23:12
Navíc nejede oběma směry po stejné trase.

3222
14 čer 2004 18:56
blekfild
Cracatit píše:
. Takže logicky, když jede oběma směry po stejné trase, jenom vynechává zastávky, tak prostě jede zónama 100 i 101.

Pokud to není vyznačeno v jízdním řádu, tak prostě zónou 100 neprojíždí...

2888
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Hm, v CG Transitu se mi zas ukazuje obrácená poznámka u 405 vyhnané z dálnice do Bosonoh, která taky nesedí: "mezi Rosicemi a Nemocnice, Bohunice linka projíždí zónu 410." To není pravda, už zastávka nahoře na Kývalce na hlavní silnici "Omice, Kývalka" splňuje klasickou obsluhu zóny 410, Popůvky i zastávky na kruháči v Troubsku jsou stále v 410, tak jaký průjezd? Evidentně se ty poznámky opisovaly ze starého jř.

Jinak u 72 bych to neřešil, málokdo si ve městě koupí jednozónovku a z Vincek do Kuřima stejně člověk koupí nejmíň tři zóny jedním směrem. Takže logicky, když jede oběma směry po stejné trase, jenom vynechává zastávky, tak prostě jede zónama 100 i 101.

3772
Na lince 72 je teď (resp. od 15.12. bude) zajímavá situace. Ve směru na Vinohrady má mezi zast. Lesná, nádraží a Vlčnovská i zastávky v zóně 100, zatímco v opačném směru jede v tomto úseku bez zastavení, v jízdním řádu není vyznačen průjezd zónou 100. Budu tedy muset při jízdě z Vlčnovské dejme tomu do Kuřimi platit za průjezd zónou 100, tj. budu muset mít lístek na 2 nebo na 3 zóny?

6625
21 pro 2005 17:01
Zdeněk píše:
Chápu. Jen mě mátlo je v CIS jízdním řádu i na webu města tarif IDS a na stránkách dopravce není vůbec nic, takže v podstatě jsem nenašel způsob jak zjistit, kolik se tam vlastně platí.

Zkus napsat Zlatovánkovi, nebo na městský úřad. Zkoušel jsem smlouvu, ale taky jsem tam výši jízdného nenašel.

189
21 kvě 2017 18:40
Btw, řekl bych, že v této oblasti je i pár prapodivných zmatků.
A to linky 334, 335, 336. Na mapě vozidel IDS JMK se zobrazují všechny v celých svých trasách, a to dokonce včetně očíslování jednotlivých zón - nějaké zóny jako 375 a další, které se však neobjevují ani na oficiálním schématu zón :mrgreen: . Ale zatímco první jmenovanou lze jet až do Bystřice s IDS JMK jízdenkou (samozřejmě dle výše zmíněných pravidel pro dojezdové zóny), tak u těch ostatních pokrytí IDS JMK doklady končí na rozc. Sejřek, resp. ve Vratislávce. Tato poznámka je uvedena i v JŘ, je tam malým písmem něco jako že v určitém úseku tarif IDS JMK neplatí.
Například taková app Poseidon sice pro nepokrytý úsek automaticky jízdenku nevydá ani nenajde dané spojení, vozy však na mapě zůstávají, což se tedy přímo nabízí odpočítat si zóny sám a sekcí „Rychlé“ si jízdenku zakoupit, přestože by nebyla platná.
Tohle je nešťastné. Buďto teda ty vozy po opuštění pokryté oblasti mají z mapy úplně zmizet (ala vlaky) nebo aspoň nepokryté oblasti zobrazovat pod zónou 0 (ala busy linky 261 v úseku Protivanov - Prostějov).

1665
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Chápu. Jen mě mátlo je v CIS jízdním řádu i na webu města tarif IDS a na stránkách dopravce není vůbec nic, takže v podstatě jsem nenašel způsob jak zjistit, kolik se tam vlastně platí.

189
21 kvě 2017 18:40
Což je vlastně základní princip dojezdové zóny, mezi které 370 patří. Cestovní doklad IDS JMK v takové zóně platí pouze v případě, že cesta začíná/končí v klasické zóně.
Tedy je možná cesta s IDS JMK jízdenkou z Brna (Tišnova, Hodonína...) do Bystřice, ale nelze cesta Z Rozsoch do Bystřice (dvě dojezdové zóny 380 a 370) a rovněž není možná cesta začínající i končící ve stejné dojezdové zóně (MHD Bystřice - zóna 370).
Všechny dojezdové zóny leží mimo území JmK a zavedené byly poměrně nedávno vzhledem k době existence IDS JMK jako takového. Mnohdy se tak stalo na četné žádosti obyvatel - spádovost (Březová, Náměšť..) nebo jakožto jednoduše dostupný výletový cíl (Laa).

2845
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
V rámci té linky by mělo platit kilometrické jízdné podle ceníku dopravce. Doklady IDS pouze pro cesty vedoucí z/do jiné zóny.

158
08 črc 2017 23:44
Zdeněk: Kdysi jsem tím jel a řidič mi prodal tuším klasickou nepřestupní úsekovku, tehdy za 10 Kč.

1665
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Linka 370, MHD Bystřice. I dle stránek MěÚ platí tarif IDS. V jízdním řádu je poznámka, že mezi označenými zastávkami nelze vydat jízdenku IDS. Takto jsou označeny všechny zastávky, tzn jakou jízdenku lze vydat? Jaký je tarif pro jízdu NHD, když je všude odkazováno na ceník IDS? Věděl by někdo?

3772
Robert píše:
Na lince 71 jezdí primárně kurz 07141...
To sice jezdí, ale jen 4 páry spojů (o víkendu 2), zbytek výkonů má na 41 (7-8 párů spojů).

7386
Na lince 71 jezdí primárně kurz 07141, plynový Urbanway od ČSAD Tišnov, něco málo tam ještě odjede tišnovský Crossway na 30204, zbytek je obsluhováno DPMB. SORka BN12 tam není už víc jak 5 let. :-)
O placení krajem jsem psal u regionálních linek, ne u městských, kam linka 71 patří. DPMB nemá krajské linkové licence.

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Klidně mě ukamenujte, pokud jste znalejší, ale já osobně jsem na lince 71 za celou dobu její existence jaktěživ vůz DPmB neviděl. Jezdí na ní „zlomená SORka“, takový vůz není ve vlastnictví DPmB, pokud se nemýlím… a navíc, jak tu padlo, DPmB podle všeho ten poplatek platit nebude; bude to platit kraj. A předpokládám, že z peněz daňových poplatníků, takže to DPmB asi může bejt úplně jedno, ne? Ale jak říkám, pokud jste znalejší, klidně mě obeznamte, já se rád nechám poučit, jak to všechno přesně funguje; já to vidím z pohledu amatérského cestujícího, kterého nějaké poplatky moc nezajímají; cestujícího zajímá, jestli mu to pojede, kam mu to pojede…. ;-)

7386
Ovšem, ale to je pak věc smlouvy. Pokud se nemýlím, u regionálních dopravců hradí poplatky za vjezdy kraj.

3772
A proč by to měl platit dopravce, který jezdí jezdí na objednávku jiného subjektu? Neměl by to pak platit ten subjekt, který ty spoje objednával?

7386
Mně přijdou poplatky za vjezd na nádraží normální. Platí se nejen soukromým subjektům, ale i obcím, jako je například Rousínov. Zajišťuje se tam údržba, opravy, popř. i nějaké služby pro zákazníky.

42
02 čer 2012 19:24
Robert píše:
Poplatek za vjezd se zvýšil, to ano. Ovšem z nuly, která tam vždy byla, a po otevření nového terminálu se město rozhodlo, že chce za vjezd platit. Platí se beztak na drtivé většině autobusových nádraží.

Výborně. Takže na terminál Kuřim dostala dotaci v řádech vysokých desítek milionů korun a návazně budou chtít ještě výpalné od dopravců. To je super investice evropských dotací... Jen tak pro úplnost - to výpalné se taky víceméně zaplatí z veřejných peněz, asi z dotací na provoz linek.

7386
Ahoj.
Netuším, předpokládám ale, že by to mělo být v nějakém rozhodnutí Rady nebo Zastupitelstva města Kuřimi.

73
04 dub 2019 16:25
Blekfild (/ Пряшів)
Róbert, asi to ešte nie je verejne dohľadateľná informácia, tak sa zo zvedavosti opýtam rovno Teba.
Nevieš, koľko činí tento poplatok? Ďakujem.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2785 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 112  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata