Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 1 z 109    Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 109  Další
Autor Zpráva

441
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Náhodou jsem narazil, že se na webu objevily prezentace ze zářijové konference 20 let IDS JMK - byly přidány prokliky do programu konference.

115
07 dub 2018 23:27
Mendelplatz
Zdeněk: díky za odkaz. Přijde mi to tedy ale (jako ostatně všechny jejich změny/výluky) psané jak od analfabeta, naprosto nesrozumitelně. Aspoň nějaký externista na korekturu by se Kordisu vážně hodil.

2888
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
@Zdeněk: moc díky, přesně něco takového jsem potřeboval.

1665
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
https://www.idsjmk.cz/lockouts/detail/3193
Shrnutí změn v IDS

2888
@Urbonaut: Tos v původním příspěvku neříkal, že jde o nějaké kratší spoje. Tak nemusí jet celou trasu, prostě to organizátorovi tak vychází, že oběh bude jen do určitého bodu a zpátky, však 403 taky nejede každým spojem celou trasu, taky některé končí v Ostopovicích a tuším i některý jen do zast. Popůvky, náves a zpátky skrz Veselku...

3771
08 čer 2005 23:12
Cracatit píše:
Mně teda 502 dává smysl, protože zapadne do řady 501 - 505 na straně u hřbitova.
501 na Ořechov a Nebovidy, 502 taky na Nebovidy, ale pak do Ostopovic a ke špitálu
Mluvím o spojích linky 502, co pojedou jen trasu Nemocnice Bohunice - Ostopovice, smyčka. Ty nemají s Ústředním hřbitovem nic společného.

7386
27 úno 2010 07:40
Aha. Díky. V tom ani je spousta dalších věcí, co realizovány nejsou nebo v dohledné době nebudou, takže tohle nutně být splněno taky nemusí. ZŠ Labská je spádová jen pro Troubsko a Ostopovice, tudíž linka 404 tam jezdit nemusí.

1665
Hrubšice
Robert:
To sliboval plán dopravní obslužnosti, předpokládám, že cestujícím:
"Linka 404: V souvislosti se systémovou obsluhou Ostopovic vlakovou linkou S4 s jízdní dobou cca 10 minut do
centra Brna bude od změny jízdního řádu v prosinci 2024 přetrasována linka 404 z Troubska přes
Bosonohy do terminálu MHD Nemocnice Bohunice (vybrané školní spoje do zastávky Labská). Časová
poloha linky bude mírně upravena tak, aby na zastávce Střelice, dolní byly současně zajištěny přípoje
od vybraných vlaků linky S41 z Moravských Bránic do terminálu Nemocnice Bohunice a současně i
přípoj od Radostic na linku S4 pro rychlé spojení do centra Brna."
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... OBSY_gpfEn

7386
Cracatit píše:
To mi připomíná jeden spoj 401 ráno kolem osmé, co končí na Veselce jako jediný a nemá snad žádný párový, jede jen od špitálu, ale zpátky ne. Že by přejezd někam dál? Má ho jezdit BDS ve školní dny.

Ten vůz pokračuje po 403 z Veselky do Brna.

7386
Zdeněk píše:
Cracatit: však v pořádku, jen nechápu ty posily do Ostopovic na ex 51 místo zrušené 404, když mělo nastat omezení autobusů. A v tom plánu byly také školní spoje 404 na Labskou

Předpokládám, že ty spoje si obec objednala mimo základní rozsah, a bude si je platit.

7386
Zdeněk píše:
No a jsem zvědav, jestli se ještě objeví ty slíbené školní spoje linky 404 na Labskou

Ty sliboval kdo komu?

1665
Hrubšice
Cracatit: však v pořádku, jen nechápu ty posily do Ostopovic na ex 51 místo zrušené 404, když mělo nastat omezení autobusů. A v tom plánu byly také školní spoje 404 na Labskou

2660
13 črc 2009 13:42
Olympia bus nemá žádné linkové označení, ne? Jenom kurzy mají číselnou řadu 503. Mimochodem je škoda, že kvůli tomu, že majitel Olympie je držgrešle, to jezdí v úterý a v dubnu a narvaný po střechu.

2888
@Zdeněk: 404 odpovídá v novém linkovém vedení poslední verzi plánů Kordisu, které jsem tu našel někdy v létě, už nevím, kdo je sem sdílel. Zlepší se tím propojení Střelic a Bosonoh, což se hodí nejen kvůli učňáku. Takže tahle změna mi dává smysl.
Kromě omezení Ostopovic se asi chtělo dosáhnout i zpřehlednění různých spojů 401 a 403 ráno do Popůvek.
To mi připomíná jeden spoj 401 ráno kolem osmé, co končí na Veselce jako jediný a nemá snad žádný párový, jede jen od špitálu, ale zpátky ne. Že by přejezd někam dál? Má ho jezdit BDS ve školní dny.

2888
Mně teda 502 dává smysl, protože zapadne do řady 501 - 505 na straně u hřbitova.
501 na Ořechov a Nebovidy, 502 taky na Nebovidy, ale pak do Ostopovic a ke špitálu, 503 Olympia bus, spíš ten mi sem nepasuje, ale prý je v téhle číselné řadě, 504 skrz Modřice na Rajhrad a 505 od ABB směr Židlochovice, píšu podle toho, co si pamatuju ze zdejších diskusí, kdyžtak mě opravte.
Pak je mezera 506 až 508, 509 existuje na jiném konci města v Chrlicích a v Modřicích je tím pádem další číselná řada až od 510 dál.

Na 161 jsem dost zvědav, jestli nepojede ve všední den z Křivánkova náměstí na Veselku, tak vznikne z dosud pokrytého směru hluché místo. Raději bych byl za současný model u kruháče na Veselce, kdy dojede bus od Žebětína směr Vintrovna a za chvíli po něm jede páteřní (současná 401, nově 405), obráceně k městu.

1665
Hrubšice
Hmm, k té 404 bylo řečeno, že pojede přes Bosonohy z důvodu omezení bus dopravy v Osotpovicích - posílení vlaků a ve výsledku stejně posílí ex 51.
No a jsem zvědav, jestli se ještě objeví ty slíbené školní spoje linky 404 na Labskou

3771
OP: Ale zase přibude přestup na 405.

Jinak v úseku Troubsko, OÚ - Nemocnice Bohunice nově pojede v trase linky 51 navíc také 404.

Naopak zjevně náhradou za spoje linky 404 odkloněné mimo Ostopovice pojedou některé spoje linky 502 jen v úseku Nemocnice Bohunice - Ostopovice, smyčka. Pak je trochu otázkou smysl čísla 502. Podotýkám, že linka 403 nadále bude končit na Labské, narozdíl od 502, která bude končit u Nemocnice Bohunice.

1388
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Doufám, že se ten nesmysl v podobě zóny 310 až po Rakovec brzy zruší. Katastrálně je to pořád Brno, plno lidí tam má i vlastní bydlení (třeba u Kozí horky, Obory) a stejně musí připlácet za nějaký tarifní nesmysl.

632
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Na portal.idos.cz se objevil linky 161 pro BDS-BUS, kde jsou spoje jen v úseku Nemocnice Bohunice -- Bartolomějská (víkendy), resp. NB -- Popůvky (pracovní dny), k Zoo nic.
Uvidíme, co další dopravci na 161. Ale vypadá to na zaříznutí linky 161 v Žebětíně.To je trochu škoda, na spojení z Bystrce na přestup na Veselce na regionální busy byla linka 51 dobrá. Ale teď už na Veselce nebude 401, takže na výlety kolem Bílého potoka stejně bude nutné jet až k Nemocnici. :-(

Z dokumentů ve vedlejším vlákně Výluky, aktuality to vypadá, že stávající linka 303 se změní na městskou 53 ve stejné trase. To na ni bude permanentně nasazen revizor? Dosud je (krom posledních zastávek směrem k zoo nástup jen u řidiče.

2888
@Urbonaut: doufám, že 402 zůstane, jak je. V minulosti bývala obvyklá trasa z Vintrovny dolů na náves ke kapličce a rozbitou zkratkou kolem hřiště do Troubska k obecnímu úřadu/školce a pak se člověk jak trotl vracel na kruháč na Veselce, protože by jinak vypadl Kovopodnik, kde se staví tak třikrát denně. Děkuji, nechci.
Hezky 405 vše na znamení a po přivaděči do Rosic.
Nová 161 bude jezdit stávající trasou na Veselce vpravo a na Vintrovnu, tak je to správně, protože v jiném případě by se muselo na kruháči přebíhat mezi zastávkama, což lidi odrazuje, kdyby 161 jela rovně a stavěla jinde, než současná 401.
Já tou 401/402 jezdím ,tak si staré trasování pamatuju a jízda kolem hřiště v Popůvkách byla dobrá naklepávačka a největší opruz samo v zimě, protože to není hlavní silnice prosolená od sypače. Navíc je to blbost, aby 161 vynechávala náves v Popůvkách a nějak se tam vracela, stačí ty všelijaké druhy tras pro školní a ranní 403, co jezdí ve školní den.

Jinak se zastavováním vs. projížděním Troubska S4/S41 souhlas, že je v tom pořádnej bordel, co je zrychlenka a co ne.

3771
Ještě jsem zapomněl dodat zastávku Popůvky, Vintrovna. Bude i tam zastavovat 405? A ten úsek přes Popůvky, náves a Troubsko, OÚ by mohla převzít 402.

Jinak koukám na JŘ linek S4 a S41, ve špičce celkem 5 vlaků za hodinu v jednom směru, a každý bude mít ale úplně jiné zastávky ](*,)

7386
V Troubsko ano, ale jen na Veselce.

3771
Když bude 405 jezdit přes Bosonohy, tak bude předpokládám zastavovat i v Troubsku, pak nechápu, proč nahrazovat 51 v úseku Troubsko - Nemocnice Bohunice, když tam nově pojede 405. Ta "nová 51" by pak mohla jet z Troubska k vlaku do Střelic (a dál jako 404 a 510 až do Modřic :mrgreen:), případně přes železniční zastávku Troubsko do Ostopvic.

7386
Ano.

2888
Cisový je ten, co zobrazíš na běžném Idosu?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2705 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 109  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata