Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 1 z 234    Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 234  Další
Autor Zpráva

3725
28 úno 2006 19:00
Jenom taková drobnost: Z Lukinovy aktuality vypadla "deponace" vozu 3687.

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
TMB: souhlasím, ale asi to tak dopadne, jak naznačuje Janaťák.

821
25 led 2006 09:46
Z mého osobního pohledu bych raději prohodil linky 25 a 26, tedy na Pálavské náměstí dal linku 26. Z okolí Tomkova náměstí, resp. z Maloměřic a Obřan se na Osovou a ke Kampusu dostanu linkou 4 s přestupem na linku 8 u nádraží. Na Kamenný vrch by to odtud bylo stále se dvěma přestupy.

1093
09 lis 2006 18:16
Předpokládám, že se dodrží sliby z tisku a že se ještě zavede nová expresní linka Královo Pole, nádraží - Vinohrady - Černovická terasa, ale za cenu zkrácení některých linek, tedy předpokládám třeba linku 57 na Tomkáč, 72 na Královo Pole, nádraží, zrušení linky E75 nebo zkrácení linky 75 atd. (ale uvidíme, nemám žádné informace, jen náznaky z tisku). Jsem právě zvědavý jak to poskládají, protože to asi ovlivní hodně linek. V dlouhodobých plánech se psalo dokonce o dvou expreskách, těžko říct. S tímto právě dává smysl nechat např. 26 na Štefánikovu čtvrť a ve špičce to nahradí ta expreska (mimo špičku stejně jedna z linek končila v Husovicích)

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
A ta t-25 bude bez závleku na SO? Na jednu stranu je to pravděpodoibně neschůdnější a nejlepší možné řešení; na stranu druhou, když už se před několika lety po mnoha pokusech tak obtížně propracovaly s dráty až na Jírovu, člověk by řekl, že tu smyčku „využijí“ a ne, že jim tam bude končit jedna linka, kdoví ještě i v jakém intervalu.
Teoreticky svítá naděje přívést tam pak trajf od Slatiny, když se má dělat ta trať kolem černovických teras a pak i potenciální prodloužení ze sídliště Slatina (více než logické). Procházím teď denně přes tu upravovanou „OK Slatina“, jak je tento projekt nazván, a ty trolejbusové sloupy jsou tam víc než výmluvné.
Když je je o této stavbě řeč (myslím OK Slatina, ne trať černovické terasy), nemáte ztama někdo fotky? Já, žel, kolem jenom chodím, tak to vidím naživo, ale něco jako srovnání před-v průběhu-po (až bude po dostavbě), aby si třeba člověk mohl udělat představu, jak to bylo předtím, a jak to bude pak?

2843
@Janatak: dávalo by mi to smysl, přecejen úsek od Merhautovy na Pálavák není tak využitý a bude i nadále pokrytý busy 57 spolu s okružkama. A až bude drát na Lesnou, tak se jenom převlíkne na Lesnické trolejbus a povalí dál.

3988
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Zaslechl jsem cosi o variantě:

25 Osová - Pálavské náměstí
26 Kamenný vrch - Štefánikova čtvrť
27 Stará Osada - Líšeň, Jírova

3988
všudezdejší
Vypadá to na změny.

2843
Aha. Dají včas vědět. To jsme zažili s výlukou v Bystrci, jak ještě den předem nebyly hotové jízdní řády a baba na informacích na Novobranské věděla lautrhovno.
Očekávám, že vydají info až těsně před změnou řádů za tři týdny ideálně v pátek.

538
28 črc 2013 14:13
Hogarx píše:
Jak to vůbec vypadá s linkami 25/26 a 27, když už je Tomkáč skoro hotový? Vrátí se v původní trase, nebo budou nějaké změny?

Někdo se na něco podobného ptal na oficiálním FB profilu podniku v příspěvku o smyčce Jírova a dostal odpověď s tím, že prý ještě není rozhodnuto a že dají zavčas vědět.

9
09 lis 2022 00:58
Jak to vůbec vypadá s linkami 25/26 a 27, když už je Tomkáč skoro hotový? Vrátí se v původní trase, nebo budou nějaké změny?

2843
Myslím, že měli na Tomkáči plánovanou ještě jednu výluku, ale jinak nic nevím.

141
02 bře 2012 14:57
Je už Tomkáč kompletně hotovej - TV

2843
@Janatak a kolektiv: díky za odpověď s tím Kolištěm, myslel jsem si to, ale jen jsem se chtěl ujistit.
No, Dukelská by chtěla pošlechtit, protože momentálně u první zatáčky od Tomkáče je propadlý panel a všude jsou asfaltové záplaty, celkově je ta ulice hrbatá jak nevím co.
Podobně hrbatá je teda i Provazníkova od křížení s devítkou prakticky až někam za Merhautku.
No a po stopadesátéšesté je hrbatá i silnice od Lužánek do kopce, nebo třeba Úvoz mezi Mendlákem a Tvrdého.

86
15 črc 2021 23:22
Nevíte náhodou někdo, zda je od celostátní změny JŘ nadále v plánu vypravovat na odpolední neparciální t-30 vozy z Husovic (21tr), nebo to již pobere Komín s novou výjezdovou stopou s TNS? díky

3988
všudezdejší
Cracatit - ty závleky nejspíš budou trvat dál, protože podle toho, co jsem zaslechl, na otevření Tomkáče má plynule navázat uzavírka Dukelské. Je to teda nějaká doba, co jsem o tom slyšel, jestli je to aktuálně jinak, nevím.

Z Kounicovy doleva na Koliště nelze, opět chybí levý drát odbočení.

66
19 úno 2013 13:02
musí...na České (Brandlova) přeložit sběrače, pak doprava přes ten parčík a znova doprava -> hurá po Kolišti

2843
No, ono na Kotlářské s Kounicovou je těch drátů i tak celkem dost. Však už tohle zátahové utrpení nepotrvá dlouho, za chvíli je tu otevření Tomkáče a pak bude zase klasický nájezd z Husovic na Tomkáč po Dukelské, jestli to znovu půjde, nebo složitěji na Starku, odsud kolem kasáren na Tomkáč a po lince 25 až na Tvrdého, doprava na Žluťák a dál točí po své trase z Barvičky na Mendlák a tak dokola.
S tímhle tématem souvisí zase můj dotaz. Když zatahuje 26 z Konečného náměstí do Husovic, musí projet na České terminál celý dokola, nebo může z Kounicovy odbočit rovnou na Koliště? Dál trasu znám, na Cejlu trajfy potkávám, takže je mi jasný, že jede po Kolišti až k Cejlu.

3988
všudezdejší
A to jenom proto, že z nějakého důvodu nešlo udělat drátenické odbočení vlevo z Kounicovy na Kotlařskou přímo. :-k

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Ono to skutečně vypadá divně, to ke pravda. Souvisí to s uzavírkou Údolní. Trolejbus, který z Husovic dojede na Českou, dřív neodbočil do smyčky, ale pokračoval krátkou propojkou Marešovou ulicí (tedy kolem Bílého domu) a "byl tam". Teď musí dojet na Českou, po lince 36 dojet až právě k těm drátům na Táboře, sjet dolů, napojit se na linku 32 zpět na město, dojede až ke Konečného náměstí a zde jede doprava, tedy napojí se na linku 25 a zde už dojede na linky 38/39.

102
13 zář 2007 19:58
Mě v téhle souvislosti zaujala poslední aktualita, v rámci níž si úplně nedokážu představit, jak souvisí výhybky náležící k manipulační stopě na ulici Tábor s výjezdy trolejbusů z vozovny Husovice na linky 35 a 37. Mohl by někdo ukojit mou zvědavost a zakreslit do mapy, kudy teď 35 a 37 z Husovic vyjíždí? Předem díky pripitek

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Dráty v ulici Tábor mezi Kounicovou a Chodskou jsou od roku 1995, kdy se konala rekonstrukce tramvajové tratě na Kounicově. Zmínka o tom je v aktualitě (https://www.bmhd.cz/aktuality/aktualita.php?1402) a taky ve žluté knížce (strana 43).

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Tak nic, já jsem si říkal, že jsem možná objevil Ameriku. Nojono, jak pod tím nevedou koleje... :-)

7336
27 úno 2010 07:40
Aby tvůj šok nebyl až tak velký, až ti někdo napíše přesné datum, tak tady je odkaz na Panoramu z roku 2014: https://mapy.cz/s/kovacedema ;-)

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Hele, možná se mi budete smát, že jsem slepoň slepej, ale dnes jsem si všiml, že jsou troleje natažený po ulici Tábor směrem k Chodské. To tam nebývalo, nebo jo? A pokud je to "novinka", od kdy tam jsou?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5843 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 234  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata