Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 3 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 241  Další
Autor Zpráva

3990
25 led 2006 16:11
všudezdejší
...protože pak musi defacto pořád brát služby z volna

Já bych upřesnil, služby z volna nemusí brát nikdo, pořád je to otázka chceš, nechceš. Nařídit ti to nikdo nemůže. Samozřejmě, pokud se daný řidič nechá ukecat výpravnou, to je další věc.

3757
08 čer 2005 23:12
Tak proč některé linky, co teď jezdí DP, nejezdí ti jiní dopravci?

2655
13 črc 2009 13:42
A proč ti lidé neprochází psychotesty? Pořád je to tak, že jedna dává a druhá ne?

1377
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Tak ono za to může taky nedostatek kloubů, proto se osekaly třeba x4, okružky apod). Protože pak jezdily sóla na linkách, jako 40,42,70 a při intervalu vhodném na klouby, je tam sólo pak katastrofa. A na interval pro sóla zas nejsou k dispozici lidi. Ale za tohle si DP může i sám, když mu psychotesty neprochází lidé, co u jiných dopravců psychotesty projdou. Zájemců měl dost (mluvil jsem o tom s x lidmi, co u DP dělají a co na ten způsob přijímání nadávají, protože pak musi defacto pořád brát služby z volna).

7351
27 úno 2010 07:40
A to si fakt myslíš, že vyhlášením 5minutového intervalu na všech linkách se problém s chybějícími řidiči vyřeší?

1792
04 bře 2012 23:26
Robert: Tohle mě taky baví. Já jsem ZÁKAZNÍK. NE zaměstnanec! Do *, to mám dělat všechno sám?
Tohle je problém DPMB, který tyhle problémy má řešit, a ne je používat jako důvody, proč něco nejde.
Tady na fóru je to samý. Takový to pasivní přijímání situace, která je naprosto na *, obhajování jí s tím, že nejsou řidiči. Hmmm. Nejsou, no, a co já s tím?

7351
Tak jezdi. Ber dvě šichty za den, sežeň k sobě 30 dalších takových, a nebude problém

1792
04 bře 2012 23:26
MartinV: Říkám si to samý.
Díval jsem se na současné JŘ, co se kde změnilo, a zase tam je nenápadné škrtání spojů, zase ta pomalá eroze toho, jak to jezdí.
Ale stěžovat si tady na tohle, to si jen říkám o hate mým směrem.
Má to jezdit jak před COVIDem. To, co máme teď v PD, se blíží tehdejším NPD. A nikomu to nevadí. Nikdo si nevšímá pomalé eroze, směru, kterým to jde. Všichni jsou v pohodě, nikdo si nestěžuje, a když si někdo stěžuje, je umlčen konformní většinou.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Zimní stadion už je Za Lužánkami, ale jenom v jizdních řádech, nápis na přístřešku nevyměnili (jeslti vůbec někoho napadlo, že by bylo potřeba to upravit podle skutečnosti)).

6980
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jako bych slyšel DP říkat: "My vás do těch aut dostaneme." :mrgreen:

19
19 srp 2013 15:04
100+101+575
mekrydy píše:
Vedle toho jsou trochu pitomé názvy Židenice, kasárna (kde už dávno nejsou kasárna) a Jarní, ČD, což je prostě divná slátanina.

"Židenice, kasárna" až tak mimo nejsou, je to historicky docela významný areál a armáda tam pořád sídlí. Ale určitě by se to mohlo jmenovat třeba "Markéty Kuncové". (z. Svatoplukova by zas byla výstižnější jako "Touškova", když už jsme u toho.)

Jarní, ČD mi taky přijde divná, hlavně proto, že název "Jarní" by daleko víc slušel točně "Zimní I". Zimní II by pak mohla být jen Zimní a současnou Jarní, ČD bych pojmenoval "Maloměřická lávka".

3757
Celkem to možná budou 4 %, ale na takových 44 a 84 to bude určitě víc. Mezi 8-13h v PD a 9-19h v SN nově interval 15 minut místo 10...

Paradoxně si v sedle PD polepší úsek Čtvrtě - Nemocnice Bohunice na úkor úseků Čtvrtě - Kamenný vrch a Nemocnice Bohunice - Osová.

69
04 dub 2019 16:25
Blekfild (/ Пряшів)
DPMB sa topí vo veľkom nedostatku vodičov, hlavne cestnej dopravy.
Okrem neobnovenej "vysokoškolskej" premávky na l. 25+26 po 15. 09., vstupujú od pondelka do platnosti redukované CP (hrubým odhadom pokles o 4,3 %), viď: https://pdf.dpmb.cz/.

Prvým výstrelom je výlukové opatrenie pre tento víkend, kedy v relácii Hlavní nádraží - Jírova možno kontraintuitívne využiť dve rôzne výlukové linky po 20´ tak, aby potreba vodičov autobusov bola čo najmenšia...

10
09 lis 2022 00:58
Zastávka Šmahova směr centrum je již z hlediska stavebních úprav hotová, neví někdo, kdy se dostane do provozu? A také jestli na ní bude zastavovat jen linka E76, nebo i spoje 75 a 77 jedoucí od slatinského nádraží?

6621
21 pro 2005 17:01
MartinV píše:
Nepatří už všechny stanice/zastávky pod SŽ, tedy Správu železnic?

Jasně, ale tohle cestujícího asi moc nezajímá. Jen jsem chtěl říct, že se leckde postaru používá tohle označení z doby, kdy ČD byly prakticky (až na drobné výjimky) jediný dopravce.

Cracatit píše:
SČD zůstalo jen Brno hlavní a Praha hlavní.

Praha hl. n. je SŽ. ČD mají Masaryčku.

7351
Je to prostě název, jak si ho kdo udělá, takový ho má. Viz třeba firmy innogy, adidas nebo naopak MALEŠOVSKÉ STROJÍRNY, co jsem tak hledal. Nicméně uznávám, že by asi názvy zastávek měly být nějak sjednocené.

3757
Ještě k těm názvům. IKEA je zkratka (Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd), stejně jako by asi nikoho nenapadlo psát Nato místo NATO nebo třeba Jamu místo JAMU; zatímco arena a Brno jsou běžná slova, byť to první není česky, česky je to aréna.

Teda možná se pletu, a opravdu je v tomto kontextu ARENA zkratka, třeba Areál rezervovaný exkluzivně na akce. Nicméně Brno opravdu zkratka není.

3757
843 údajně přijdou i na linku S41, kde v současnosti jezdí 842.

1377
BRNO-Řečkovice
JMK kraj totiž na trať na Veselí nepožaduje žádné moderní jednotky (a ani nízkopodlažní), s čímž to taky ČD vyhrály to výběrové řízení na dopravce na tuto trať, tak proto se sem stahují vlaky z krajů, kde i na neelektrifikovaných tratích požadovaly třeba modernější jednotky nebo více NP spojů.
Na druhou stranu zrovna tahle zatím pomalá trať (jízdními dobami) by byla ideální, kde na dlouhých Sp St.Mesto-Brno, mohly dosluhovat aktuální starší kupéčka, která pořád nabízí více komfortu než třeba 842. Škoda.

2856
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
@MTM: díky za upřesnění, pořád se mi to plete, co je přesně rakev, já si jenom pamatuju, že mají odejít z vlaků, co jezdí z Chocně na Náchod sem do Brna a vůbec z KHK pryč, protože k nim přijdou Foxy. Četl jsem na Zdopravy a možná i na Káčku.

1377
BRNO-Řečkovice
Objevit se tady má hlavně řada 843, tkz. Rakev. 854 a 842 zde normálně na Os (či některé Sp) jezdí.
Spíše je škoda, že se CZ strana nedohodli s tou SK stranou, protože mohly být znovu přímé vlaky na Trenčín. Ale to patří už do jiného tématu.

2856
Skoro všechny budovy patří SŽ, která na to má speciální složku SŽ Facility, ČD zůstalo jen Brno hlavní a Praha hlavní.
Jinak Arriva sice vyhrála, ale tratí 340 potažmo 300 (obě na Křenky) se to vůbec netýká.
Osobní i spěšné na Kyjov, Veselí a Staré město zůstaly ČD a co nevidět by se tu měla snad objevit řada 853 nebo snad 854, což je škoda, dvoudílný Fox by se hodil víc.
Tyhle motoráky sem totiž mají odejít z KHK, kam právě míří nové Foxy.

6980
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mouka píše:
Příští rok to už ani nemusí být zastávky ČD. Na některých tratích v Jihomoravském kraji zvítězila Arriva.

Nepatří už všechny stanice/zastávky pod SŽ, tedy Správu železnic?

6621
21 pro 2005 17:01
Robert píše:
Sokolnice, žel. st.?
Luleč?
Šakvice?
Atd.

Viz např. Řepiště, žel. st. Paskov.

P. Haluza píše:
Ale zase bacha na rozdíl mezi názvem zastávky ČD (Sokolnice-Telnice nebo třeba Vyškov na Moravě či Marefy) a názvem zastávky IDS, tam shoda být nemusí. Název zastávky IDS neobsahuje název zastávky ČD.

Příští rok to už ani nemusí být zastávky ČD. Na některých tratích v Jihomoravském kraji zvítězila Arriva.

Falkon píše:
Nová Ves u Nového Města na Moravě

Mělo by se jedna o obec s nejdelším názvem. Pro úplnost: Hněvkovice na pravém/levém břehu Vltavy jsou sice delší, ale nejedná se o samostatnou obec.

2856
Jojo, pomlčková válka, to tu dlouho nebylo z dob ČSFR, myslím, že už všichni zapomněli. :smile: Ale rotovat slova v názvu sudý/lichý rok, hehe, to tu ještě nebylo.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6015 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata