Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 16 z 233    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 233  Další
Autor Zpráva

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
b1 - příslušná aktualita z Tramvajklubu z poloviny roku se zmiňuje rekonstrukci tram kolejí v křižovatce Cejl x Vranovská x Francouzská včetně oprav kolejí v ulici Zábrdovická. Měl být takto odříznut uzel Stará Osada, takže linka 147 ztratila jaksi na významu. Proto mimo jiné vznikla linka 150 v trase Novolinda - Svatoplukova - Provazníkova - Drobného včetně blokové smyčky v centru města (Drobného - Příkop/Milady Horákové - Koliště Česká - Kounicova - Kotlářská - Drobného).

3748
08 čer 2005 23:12
Mě by zase zajímalo, kvůli jaké výluce byla v 90. letech zřízena linka 150 v trase Česká-Novolíšeňská. Tu linku i trasu si pamatuju, ale už si nevybavuju, proč vlastně existovala.

127
30 kvě 2010 19:33
Díky za info. Někdo možná i bude vědět co to bylo za akci. Máti na těch fotkách měla napsaný "září 86".

7330
27 úno 2010 07:40
Muselo to být až v akademickém roce 98/99, dřív jsem v Brně nebyl, později jsem už zase neměl spolužačku na Cornovově.

3984
všudezdejší
V létě 1998 se měnily koleje na oblouku za Viaduktem směrem trati na Komárov. Proto trolejáky jezdily odklonovou trasou přes Rumiště.

7330
27 úno 2010 07:40
Co se prosím kopalo cca 1998/1999 u nádraží, že se trolejbusy po dlouhou dobu točily blokově přes Mlýnskou a Rumiště?

3984
všudezdejší
lezacek píše:
Našel sem fotku z roku 1986 z nějaký přehlídky historickejch vozů. Co mě překvapilo, bylo to, že to stálo na Benešove u autobusovýho nádraží a pod drátama. Sem ani nevěděl, že tama někdy vedly trolejbusový dráty. :mrgreen:

Vedlo to nějak takto:

Příloha:
blokova smycka Grand-male.jpg

Smyčka měla ve směru od Malinovského náměstí na Cejl spojení do husovické vozovny...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

769
21 lis 2010 09:08
https://foto.bmhd.cz/foto/266524
https://foto.bmhd.cz/foto/252160
https://foto.bmhd.cz/foto/266526

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
lezacek: bylo to během výstavby podchodů u hl.n. 131,133 a 134 se otáčely velkou smyčkou kolem grandu, stejně jako tehdy běžně autobusy.

127
30 kvě 2010 19:33
Našel sem fotku z roku 1986 z nějaký přehlídky historickejch vozů. Co mě překvapilo, bylo to, že to stálo na Benešove u autobusovýho nádraží a pod drátama. Sem ani nevěděl, že tama někdy vedly trolejbusový dráty. :mrgreen:

400
05 lis 2007 18:35
Bystrc
Začala výstavba trolejbusové trati v ulici Merhautova do budoucí smyčky Kohoutova.

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Vzhledem k tomu, že v poslední době se objevilo více výběrových řízení, které se podařilo uzavřít, taky bych to viděl na nějakou dohodu výrobců.

"fejsbůk" BMHD.cz

16
11 dub 2019 08:54
Škoda se už teď mohla přihlásit s Temsou, když se nejednalo o VŘ na kloubáky a přesto se přihlásila s 32Tr... nejspíš se Škoda se SORem radši společně dohodli než aby si vzájemně blokovali další VŘ kdoví jak dlouho přes ÚOHS. Už to takhle jednou bylo u pardubického VŘ.

9304
10 čer 2004 11:19
xxx píše:
Mně jenom pořád vrtá hlavou, jak je možné, že třeba taková Olomouc si byla schopna zařídit, že, kromě těch pár elektrobusů, má všechno od Solarisu... A moc dobře ví proč.

Jenže tohle nejsou autobusy, kde se hlásí většinou přímo výrobci. Tady si rozhoduje dodavatel trolejbusu, s čím se zúčastní. Takže dotaz by měl jít směrem do Plzně, proč nepoužili radši ten dražší Solaris. Ostrava taky brala kdysi jen Solarisy a najednou budou mít Temsy.. Možná za rok/dva budem rádi, když to vyhraje SOR.. Až si Schadewerk zhomologuje svoje karoserie i jako trolejbusy, tak proč by pak u výběrek na cenu měla dávat vydělat jinde ? Sorka má svoji vlastní výzbroj, variantně s Cegelecem..

16
11 dub 2019 08:54
xxx píše:
Mně jenom pořád vrtá hlavou, jak je možné, že třeba taková Olomouc si byla schopna zařídit, že, kromě těch pár elektrobusů, má všechno od Solarisu... A moc dobře ví proč.

No protože se jim do VŘ ani třeba SOR nehlásí (kromě toho elektrobusu), v posledním VŘ byly nabídky od Solaris a MAN, ve 2014 a 2016-2018 Solaris a Iveco/Zliner. Stejně jako v případě VŘ na autobusy do Ostravy, CNG busy v roce 2020 Solaris a Scanie, kloubové CNG v 2019 pouze Solaris. Naopak Solaris se většinou nehlásí do VŘ na autobusy v HK a Pardubicích. Aspoň na mě to působí přinejmenším podezřele... ale třeba to jsou vše náhody, podobně jako to, že v Plzni VŘ na sólo autobusy vyhrává SOR a na kloubové Solaris.

2649
13 črc 2009 13:42

9304
10 čer 2004 11:19
xxx píše:
Takže předtím nabídla jako parciály solarisy a tentokrát ne? Vidíš, na těch 10 krátkých solarisů, co tu máme, jsem zapomněl. Takže v tom případě 141.

Pokud chtěla vyhrát a měřítkem je cena, tak co asi tak nabídne ? Tu stejnou karoserii jako konkurence a vlastní výzbroj, nebo dražší Solaris ? Navíc, Solaris dlouhodobě hlásí vyprodanou kapacitu.

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Alanis píše:
No a nebyla by ta Temsa ve výsledku lepší? Minimálně designově zvenku i zevnitř je to nebe a dudy, viz fotky nových pražských elektrobusů.

Souhlasím s designem z venku, ale zevnitř je design příšerný.

819
25 led 2006 09:46
Tak podle toho, co jem slyšel, je zpracování Temsy ještě mnohem horší, než SORu. Nevím, neviděl jsem, nemohu posoudit. Ale vůbec bych se nedivil.

125
18 srp 2019 17:01
Buďte rádi, že vůbec máme náhradu za muzeální 14Tr a 21Tr

800
15 srp 2012 14:28
No a nebyla by ta Temsa ve výsledku lepší? Minimálně designově zvenku i zevnitř je to nebe a dudy, viz fotky nových pražských elektrobusů. A pochybuji, že dílensky zpracované to na tom bude hůř než sorka.

Dobrá zpráva je, že se zbavíme 14Tr, ale vytloukat klín klínem...

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
xxx píše:
Takže předtím nabídla jako parciály solarisy a tentokrát ne? Vidíš, na těch 10 krátkých solarisů, co tu máme, jsem zapomněl. Takže v tom případě 141.

Zapomněl, tak určitě. sarcastic

2649
13 črc 2009 13:42

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
xxx píše:
A přitom jsme tu mohli mít 131 vozidel s karoserií Solaris Urbino 12.

A jak? Když Škoda nabídla do VŘ na parciály 32Tr a do VŘ na skládačky se Solaris vůbec nahlásil.

"fejsbůk" BMHD.cz

1480
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Co potom... no potom si rádi vzpomenete na jednadvacítky :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5818 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 233  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata