Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 78 z 723    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 723  Další
Autor Zpráva
Offline
2820
01 úno 2006 10:39
Přesně tak, i řidič dodávky musí dodržovat všechny předpisy, pak se řidiči dodávek nemohou divit, že na ně všichni nadávají.


Offline
Uživatelský avatar

Moderátor
6177
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Jenže obtížný pracovní podmínky prostě nejsou omluva pro systematický porušování předpisů.

_________________________________
Šotouš bez foťáku, je jako tělo bez duše. :-)

"fejsbůk" BMHD.cz


Offline
Uživatelský avatar

2626
13 črc 2009 13:42
Pánové, řeknu vám, že se nestačím divit. Myslel jsem, že zde diskutující mají trochu více empatie.

Vám všem, co tu máte plnou pusu chytrých řečí o nutnosti dodržování silničních předpisů, bych doporučil si vyzkoušet jednu celodenní směnu u libovolné české kurýrní společnosti. Až teprve v kůži toho "zlého dodávkáře" zjistíte, že mnohdy se legálně zastavit široko daleko prostě nedá. Anebo možná dá, ale už vidím, jak taháte 40kilovej balík nebo nákup přes celou ulici a pak jej s nadšením vynášíte do čtvrtého patra bez výtahu, a to v momentě, kdy už jste třeba měli být u dalších pěti zákazníků. Vsadím se, že až přijdete v deset hodin večer domů úplně vyřízení, tak z těchto řečí vystřízlivíte.


Offline
102
23 bře 2014 19:59
V Paříži jsem viděl vézt věci někam po silnici na paleťáku. A šlo to nedojet s dodávkou/náklaďákem až na dané místo a poradit si jinak. Ale to musí lidé být schopni přemýšlet jak by toho šlo docílit a ne proč to nejde

goldfinger: Jenže i dodávkář je účastník silničního provozu a vztahuje se na něj též 361/2000 jak na ostatní účastníky provozu


Offline
Prznitel češšššššštiny
Uživatelský avatar

Prznitel češšššššštiny
1975
07 dub 2006 09:03
Všem, co tady dští oheň a síru na dodávkáře, bych připomněl, že ten tlak na ně je zejména v době doručování zásilek z eshopů enormní. Kadý chcete zásilku dostat včas, ale to je nesplnitelné, budete-li trvat na tom, že se má vždy zastavit podle fóršriftu. Jedinou podmínkou podle mne je nepřekážet (invalidům, kočárkářům, MHD zejména).


Offline
Uživatelský avatar

Moderátor
6177
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Je pravda, že schopnost dodávkářů zastavit prakticky kdekoliv, kde se jim to hodí bez ohledu na ostatní účastníky provozu je asi nekonečná.

Chápu, že ti řidiči to nemají jednoduché a jsou tlačeni k co nejrychlejší práci, ale to je jejich boj, který mají řešit se svým zaměstnavatelem. Není možné, aby tím trpěli ostatní účastníci provozu.

_________________________________
Šotouš bez foťáku, je jako tělo bez duše. :-)

"fejsbůk" BMHD.cz


Offline
Uživatelský avatar

800
15 srp 2012 14:28
Třeba zaparkovat vozidlo na nejbližším možném místě a zboží dopravit třeba na rudlu, nebo vozíčku.

Naopak já jsem alergickej na dodávkáře, kteří si nějakým záhadným způsobem vykládají, k čemu slouží CHODNÍK.

Třeba si to zde přečte nějaký dodávkář, tak jen uvedu, že chodník je část pozemní komunikace nebo samostatná pozemní komunikace, která slouží chodcům k přesunu po délce komunikace.

_________________________________
"Všichni se jednoznačně shodli, že Solaris je novou, velmi moderní firmou s kvalitními produkty. A proto budeme mít trolejbusy SOR."


Offline
Uživatelský avatar

2626
13 črc 2009 13:42
No a jak to podle tebe ti zásobovači mají dělat, když zásobují třeba dům č. o. 4? Na takovéto nenávistné řeči vůči řidičům dodávek už jsem docela alergický.


Offline
Uživatelský avatar

3720
28 úno 2006 19:00
Z těch širokých chodníků se stalo parkoviště dodávek. Jedna dokonce jela po chodníku, i když trolejbus zrovna nabíral lidi...


Offline
Uživatelský avatar

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
Jak to nakonec na Brnadlové dopadlo? Vlezou se tam u výstupu za sebe dva sólo trolejbusy (pokud ne na obou stopách tak aspoň na jedné)?

_________________________________
Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno... (Cato)


Offline
2807
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Díky za upřesnění, někdy se na to schválně zaměřím, až zas bude možnost jet do města.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Offline
450
24 lis 2017 11:40
No mně tady šlo o to, že když se sejde po krátké rampě od označníku výstupního ostrůvku, který správně končí varovným pásem, tak následuje asfalt a na něm přechod z jedné strany ulice na druhou, který je ale až za ostrůvkem a od ostrůvku k němu člověk přijde nakolmo a jediný hmatný prvek je ta vodící linie nástřikem na asfalt. Nejsem si právě jist, jak obstojí v tomto úkolu (na udržení směru je to asi v pohodě, pokud tedy ji neudělají s ani né poloviční výškou jako už jsem někde viděl)


Offline
2807
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
MNadenicek: Vracím se k včerejší debatě o Brandlové. Šel jsem dneska okolo, ale ne přes výstupní zastávky, takže nemůžu potvrdit, ani vyvrátit, že je tam něco blbě. Vidící doprovod mi popsal jen nástupní zastávku, která je vidět od soudu, čekali jsme zrovna na dvanáctku. Nástupní zastávka vypadá dobře, je na ní signální pás, údajně vypadá jako červená čára frézovaná v betonu, plus je tam oblý obrubník pro bližší nájezd trolejbusu. U šaliny samotné nemám problém směr Veveří, ani směr k Husové, signální čáry jsou přes celou šířku chodníku, dostatečně výrazné. Co mám zkušenost z jiné situace, tak samotný plastický nástřik na asfaltu při dostatečně vysoké vrstvě poslouží docela dobře třeba pro zvýraznění čar přechodu pro chodce.
Jinak jsem dneska měl štěstí na dvojnásobné svezení drakem a díky tomu, že i na regionálce jezdí řada Crossů a jiných LE, byla kompletně celá cesta z příměsta a zpátky nízkopodlažním vozidlem. :smile:

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Offline
Prznitel češšššššštiny
Uživatelský avatar

Prznitel češšššššštiny
1975
07 dub 2006 09:03
Naštěstí na tom nejsme jako v Paříži, kde starostka vyhlásila autům válku, i když náznaky progresivsmu jsou čím dál zřetelnější (modrý mor). Jedu-li z Kéniku do centra nebo opačně, vlezu do MHD. Ne všude však takové komfortní spojení existuje. Tohle zčásti může řešit elektromobilita - kolobrndy, jednokolky, e-choppery apod. Co elektromobilita vyřešit nemůže, jsou velké nákupy, které se dělají většinou na konci týdne. Super a hypermarkety jednak většinou nemají kdovíjaké napojení na MHD (Tesco a Kaufland v Kéniku za všechny), jednak těžké a objemné věci pro hromadnou přepravu vhodné zkrátka nejsou. Zpravidla platí, že máte-li barák, bez auta se neobejdete.


Offline
Uživatelský avatar

9290
10 čer 2004 11:19
Ono k vyhnání lidí do aut bohatě stačí i přístup DP. SVýho času stačilo aby v rámci šetření vynechali nějaký 4 spoje. Ty ovšem byly ve špičce. A než čekat na spoj, kterej jede o 15-20 minut později a bude našlapanej až po střechu, protože na DP se rozhodli ušetřit jeden spoj, tak jsem radši zvolil auto. A jelikož jsem po trase bral další 3 lidi, tak se mi benzín zaplatil. A bylo i šumafuk, že busem je to 20 minut, autem 10 . A cesty Dp se omezily tak na cestu do a z hospody..


Offline
Uživatelský avatar

194
12 čer 2020 15:02
Brno-Černá pole
A navíc se tu rozvinul offtopic jak svině.


Offline
Uživatelský avatar

Administrátor
2497
28 lis 2007 23:00
Brno
Nemám nic proti ekologii, spíš mi vadí ekoteroristi.
Když si pročítám diskuzi a vidím až fanatického zastávače jedné varianty, tak nevěřícně kroutím hlavou.
Já sám mám řidičák, ale auto nemám, protože po Brně se v pohodě všude dostanu MHD.
To ovšem neznamená, že ti co se rozhodnou jezdit autem bych nějak dehonestoval.
Až bude dobudován velký městský okruh, kde bude dostatek parkovišť P+R s přímou návazností na MHD, tak prosím.
Díky tomu pak hodně řidičů dá přednost hromadné dopravě a auto nechá doma, nebo na okraji města.
Ač jeden či druhý tábor, buďme k sobě tolerantní.

_________________________________
Smyslem života je, aby byl rozum a instinkt v rovnováze.


Offline
114
07 dub 2018 23:27
Mendelplatz
To ne. Ale je x dalších věcí. Jeden řidič pražské tramvaje vysvětluje na YT, že když jde na ranní, musí do vozovny jezdit autem, protože mezi jeho bydlištěm a vozovnou neexistuje rozumné noční spojení.

Zkrátka se mi nelíbí ta paušalizce


Offline
116
27 čer 2017 19:11
Bílovice
Jenže manželku nevezeš do porodnice denně


Offline
114
07 dub 2018 23:27
Mendelplatz
Richie píše:
Pokud by bylo jezdit autem v pořádku, pak může být i odhazování odpadků v pořádku.


Kristepane. Tak až budu někdy manželku s prasklou vodou dopravovat do porodnice, budu vědět, že můžu jen busem. Díky.

(Ano, existují sanitky. Ne, bezproblémový porody nevyžadují sanitky. Pointa byla, že jsou chvíle, kdy se auto zatraceně hodí, a věci, na které MHDčko nestačí.)


Offline
1591
18 led 2009 10:06
Ondrah98 píše:
Asi jsem nechtěl rozpoutat tak vášnivou debatu pomocí té jedné otázky... Myslím si, že výhody/nevýhody auta/MHD tu všichni známe a je to akorát o tom, jak si nastavíme priority, co nám ještě dává smysl. Jenom mě zajímalo, co konkrétně je onou "zhovadilostí". To je asi tak vše, co jsem chtěl sdělit.

PS: Kdybych to chtěl pošťouchnout dál, tak nadhodím záludnou otázku o tom, že pojedu elektromobilem... sarcastic

Ehm, ani já nechtěl aby se to takhle zvrhlo, netušil jsem že je tady tolik fanoušků aut a žádný ekologicky smýšlející člověk. Co je to zhovadilostí? Nevím jak to vysvětlit... je to pro mě totéž, jako odhodit v lese odpadek, v tom se asi shodneme, že to to zhovadilost je? (samozřejmě vlastně kdekoli na ulici) nevím, je to prostě.... zbytečný.... :-|

Tin píše:
Osobní čas velice lehce ocením tak, že vezmu měsíční čistý příjem a podělím 40 hodinami.

V MHD můžu stejně dobře jako jinde tak akorát poslouchat muziku ze sluchátek. Skoro stejně dobře se dá i elektronicky číst nebo koukat do mobilu (ale musím sledovat okolí, abych uhýbal lidem, a musím se držet). Pohodlné čtení papírové knihy nebo datlování do mobilu už potřebuje dvě ruce nebo prostor k položení a to v MHD nemám.

ZOO je dost možná nejlepší ukázka místa, kam je často zcela validní dojet autem -- většinou víc lidí společně + často nejsou z daného města + ZOO se většinou nachází na vzdáleném hůře dostupném místě.

Nemá-li MHD segregovanou trať, je vždy pomalejší. Auto typicky může kratší cestou, nezdržuje se v zastávkách, není čekání na příjezd, na parkoviště je to skoro vždy blíže než na zastávku.

A co se financí týče, ať počítám jak počítám, tak auto není o moc dražší.

Zrovna (ne)ježdění autem do práce má na osud planety naprosto minimální vliv. Ano, má smysl dostat auta z města, aby v tom městě byl lepší vzduch, ale planetu to nespasí.


A když tím autem nepojedeš, dostaneš v té práci o to víc peněz? To asi ne... Ale naopak v MHD pracovat můžeš, mášli práci která se dá dělat z notebooku ;-).

Netvrdím, že je MHD rychlejší vždycky, ale pomalejší je často právě kvůli těm autům - pak mě zvedá ze židle argument co často slýchávám - pojedu autem, autobusy stejně mají věčně zpoždění... To je jenom přilevávání do ohně...

Chceš říct, že za auto dáš ročně včetně všech pojištění, náhrdních dílu, benzínu zhruba 5 tisíc?

A pokud jde o Zoo a Prygl - u zoo skutečně není kde parkovat (parkoviště z 50tých. let) a v létě na Pryglu taky ne, docela by mě zajímalo co dělají ti, co tam v létě jedou autem, pak nemají kde zaparkovat a musí jet dom :D

Ano planetu to nespasí, ale jde o princip. Pokud by bylo jezdit autem v pořádku, pak může být i odhazování odpadků v pořádku. Takhle to mám.

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Offline
1591
18 led 2009 10:06
Alanis píše:
Je pravda, že sex v autě zažil asi každý, ale sex v MHD? Možná by to konečně dostalo lidi z aut...

"Koitus v MHD zachrání planetu", "Píchni a jeď", "S naší šalinkartou si za..." hahaha

Viděl jsem několik takových videií z Budapeště... :-D
A jednou viděl i na vlastní augle v rozjezdu :dancing:

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Offline
Uživatelský avatar

1870
05 lis 2005 19:50
Pěkně tady někdejšího anarchistu stíráte, pánové :mrgreen:


Offline
7286
27 úno 2010 07:40
Aby z toho pak nebyla MHD na p..u. :-P


Offline
Uživatelský avatar

800
15 srp 2012 14:28
Je pravda, že sex v autě zažil asi každý, ale sex v MHD? Možná by to konečně dostalo lidi z aut...

"Koitus v MHD zachrání planetu", "Píchni a jeď", "S naší šalinkartou si za..." hahaha

_________________________________
"Všichni se jednoznačně shodli, že Solaris je novou, velmi moderní firmou s kvalitními produkty. A proto budeme mít trolejbusy SOR."


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18062 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 723  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 zář 2024 19:27
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]