Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 14 z 25    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Další
Autor Zpráva
820
25 led 2006 09:46
[quote="mnadenicek"]Včera jsem měl poprvé tu čest a možná to tady už padlo, ale nepřijde vám, že až moc sedadel je proti směru?

Přijde, na levé straně je nad každým podvozkem to prostřední dvojsedadlo vždy zbytečně otočené proti směru. Určitě by šlo otočit, brání tomu jen posunutí na něm ukotveného svislého madla. Asi se kopírovalo uspořádání z obousměrné verze vozu.
Klidně by ta levá strana mohla být uspořádáne stejně jako pravá. Třeba to ještě někoho u dalších vozů napadne otočit. Jde celkem o tři dvojsedadla.

2649
13 črc 2009 13:42
Není to daň za 100% nízkopodlažnost? RT6S měla také více sedadel proti směru jízdy než RT6N1.

456
24 lis 2017 11:40
Včera jsem měl poprvé tu čest a možná to tady už padlo, ale nepřijde vám, že až moc sedadel je proti směru?
To že u stropu chybí vprostřed něco na chycení je asi prostě trend poslední doby..

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
Moje chyba, omlouvam se, jsem tu aktualitu proletel hodne rychlikove, neumim cist :)

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
King: čti si i web, nejen fórum :)

bmhd.cz píše:
Po úspěšném odladění obě tramvaje absolvovaly technicko-bezpečnostní zkoušku a byly předány do vozovny Medlánky; po spuštění provozu nové haly denního ošetření v Pisárkách se počítá s jejich přeřazením do pisárecké vozovny.

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
EVO2 půjdou všechny do Medlánek nebo v dalších letech i do Pisárek? Když nahrazují K2 tak bych intuitivně čekal že půjdou spíš do Pisárek... nebo se nejdřív odlifruje z Medlánek do Pisárek těch cca 17 K2P? Spíš jsem zvědavý na záměr budoucí strategie než že bych rozporoval to rozhodnutí :)

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Třeba byl záměr sjednotit tramvaje s autobusy a trolejbusy. Kde se šedá vyskytuje naposledy u reko 14/15Tr a 21/22Tr. Třeba mě se barevné řešení EVO vcelku líbí a díky převaze bílé se budou dobře fotit.

"fejsbůk" BMHD.cz

2649
:roll:

3750
08 čer 2005 23:12
xxx píše:
Ten nátěr se mi tak strašně nelíbí... Nevím proč, ale chybí mi tam stříbrná. Je tam moc bílé.

Asi proto, že v zadání byla (kdoví proč) pouze červená a bílá.

2834
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
No, totéž jsem četl i na Káčku v šalinovém vlákně, proto ten dotaz, jestli už nevyjela za brány podniku. Chápu, není kam spěchat.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Cracatit píše:
Už by mohl vyjet i třetí kousek dračí flotily, jak to vypadá s 1824, není někde na zkušebkách nebo tak?

Je pojízdná. Zahlédl jsem jí pohybovat po vozovně..... Předpokládam, že se může vyskytovat i v ulicích ....

2834
Už by mohl vyjet i třetí kousek dračí flotily, jak to vypadá s 1824, není někde na zkušebkách nebo tak?

2824
01 úno 2006 10:39
Dnešní Drak.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

800
12 zář 2014 23:38
Během vypouštění do provozu to sdělovali GŘ a primátorka — ta rouška mu zůstane spolu s polepem (opět do poškození, dokud nebude opravdu nutné odstranit) jako takové memento.

32
30 kvě 2019 09:36
Alanis: Tuším že na FB streamu nebo někde podobně od DPMB řekla mluvčí, že rouška zůstane jako upomínka na momentální dobu rouškovou.

800
15 srp 2012 14:28
A jak to bude s rouškou na 1823?

800
12 zář 2014 23:38
1822 byla zabalena ve speciální removable fólii, která byla od začátku plánovaná jako dočasná
1823 má klasickou trvanlivou fólii a zůstane v krokodýlí kůži "natrvalo" (rozuměj dokud nebude rozhodnuto jinak, např z důvodu poškození atp.)
1824 a všechny další už budou v unifiku i na zkušební jízdy i do provozu.

86
07 úno 2018 00:58
Brno-Žabovřesky
A jak to vypadá s 1823? Taky bude už jezdit bez polepu?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Stříbrná by tomu rozhodně slušela víc (ta bílá bude zanedlouho šedá), stejně jako je stříbrno-červená kombinace na 13T (i když ty mají i tu bílou).

2649
Ten nátěr se mi tak strašně nelíbí... Nevím proč, ale chybí mi tam stříbrná. Je tam moc bílé.

Moderátor
6180
Juliánov
1822 už jezdí bez polepu.

"fejsbůk" BMHD.cz

1710
22 led 2006 12:56
Brno
@vario1523:
Konečně snad dostatečný počet topnic, paráda.

Moderátor
6180
Juliánov
DPMB se pro nic nerozhodl. Pragoimex byl jediný kdo se do výběrového řízení přihlásil.

"fejsbůk" BMHD.cz

400
05 lis 2007 18:35
Bystrc
Koukal jsem že se nešetřilo na topení, napočítal jsem devět topnic (v LF2 jsou pouze čtyři). Europulse má jiný zvuk než ve Variích, jde o novou generaci této výzbroje? Zdálo se mi že má jemnější chod. Vůbec mě překvapilo jak měkce a potichu Drak jel, a nezměnilo se to ani na kříženích nebo na horších úsecích. Jízdní vlastnosti mně hodně připomínají drážďanské vozy s otočnými podvozky. Sypače spouštěly podobně jako u 13T i na kříženích, snad bude celá protiskluzová ochrana fungovat podobně a vyhneme se častému obouvání. Jsem moc rád že se DPMB rozhodl pro Eva a ne pro ty hrozný ostravský Stadlery, ty mě hodně zklamaly. Oproti Drakům jsou hlučný, mají mizerný interiér s dlouhými a úzkými uličkami nad podvozky a celkové jízdní vlastnosti nestojí za nic (zmiňované kymácení a houpání).

2834
Stránskou skálou jsem myslel celou trasu od Židovského hřbitova dál, prostě samostatné těleso a ten kousek Ostravská - Skála smyčka taky nebude v současným stavu na jeden furt. Takže na posilových kurzech desítky můžeme valit rychle v podstatě od Běloruské až k Rondu, pak teda kousek pomaleji, po opravě by to taky mělo být v pohodě a bez vrtění. Kdyby byly rychlostní výhybky pod Krematoriem, tak se dají ušetřit i dvě minuty na celém úseku k Soukenické. Pak teda pomalejší Nádražní (čtyřkolejka), urychlení je minimálně v tom, že 8/10 mají svoje dvě koleje a pak teda na Křenku. Dobře, tady je normální pouliční dráha, takže max. 50 km/h až po Židovský hřbitov, nebo kde začíná to samostatné těleso někde za Geislerovou, no a zase fičíme minimálně teda po uzel Ostravská a po rekonstrukci klidně až na Stránskou skálu.
Jestli a kdy bude pokračování do Staré Líšně, o tom se tu nechci bavit, osobně na to mám názor...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 609 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata