Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 47 z 801    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 801  Další
Autor Zpráva
1493
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Cracatit: no to bych se chtěl zeptat právě, i bez souvislosti s virem, není stejně u některých vozidel lepší pro nevidového, nastupovat druhymi dveřmi? Třeba 14Tr jsou vysloveně úzké dveře, cpat se tam s hůlkou a s vodícím psem je docela gymnastika. To samé porsche, anitra.
Já se dokonce přiznám, že třeba u 21 Tr o hůř pohyblivych osobách mám lepší přehled u druhych dveří, přes zrcátko ho můžu sledovat líp, než když ho mám ve slepým úhlu za kabinou?
Jak to je z pohledu nevidového?

6990
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Cratatit: v této chvíli vnímám jako důležitější ochranu řidičů. Ale věřím, že pro nevidomé to je překážka, s tím souhlas.

2888
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Nikomu nedošlo, jak to omezuje nevidomé a hůř pohyblivé lidi.

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Tak už i v brněnské MHD se objevují první vozy u nichž došlo k úpravě v podobě blokování předních dveří (viděno konkrétně u busů Urbanway 12M CNG). Postupně by k tomuto opatření mělo dojít u všech autobusů a trolejbusů.
Plus se i nadále bude jezdit dle běžných jízdních řádů.

6990
Žlutý kopec
Fantomas: ono je vlastně dobře, že MHD jezdí prázdnější. V souvislosti s větracími opatřeními by to mohlo snížit riziko šíření nákazy.
Tady by nebylo dobré řídit se pouze ekonomikou provozu.

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Ono to jen pomůže, když budou šaliny prázdnější, v Plzni z tohoto důvodu intervaly zachovali.

RT6N26 --> colt274

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
michalk píše:
Ohledně počtů nakažených: Zatím jsem zaregistroval jeden přenos na osobu, který je neobjasněný, všechno ostatní by měli být nakažení, co si to dovezli ze zahraničí, příp. osoby blízké.

No jistě, protože u těch, co se nakazili od navrátilců z Itálie, se příznaky projeví až za týden až dva. A se stejným zpožděním se budou projevovat případné efekty jakýchkoliv opatření. Takže to teď ještě nějakou dobu exponenciálně poroste.

Jinak nevím, jestli to byla jen dnešní anomálie, ale podle toho, jak to v ulicích vypadalo minimálně v ranní "špičce", tak mám pocit, že by stačilo jezdit podle nedělních jízdních řádů. sarcastic (A teď se jdu schovat před Naxashim)

6625
21 pro 2005 17:01
king666 píše:
No minimalne dneska Prazska mhd nevypada ze by jela s nejak prodlouzenymi intervaly, metro jezdi klasicky po minute

Od pondělí 16.3. se bude jezdit podle prázdninových JŘ. Řidiči jsou "zabarikádovaní" (viz příloha) vepředu a nikdo k nim nesmí.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
No minimalne dneska Prazska mhd nevypada ze by jela s nejak prodlouzenymi intervaly, metro jezdi klasicky po minute

9988
15 led 2005 23:41
Bylo by vhodné nazývat věci pravým jménem. To je celé.

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Mauricio píše:
...když stejně všichni víme, že denně není vypraveno několik desítek turnusů napříč celým krajem, a není to rozhodně kvůli virusům.

A to komu vadí / nevadí? Je vůči tomu někdo laxní a je mu to šumák?

Můj nový web o severním okolí Brna

9988
Možná by stačilo neschovávat to za nějaký virus a říct rovnou, že ta opatření jsou nutná díky nedostatku řidičů a tak jako tak by přišla, viz například Praha. Nevím, proč se místní komunální podnik spolu s modrými dopravci a organizátorem dopravy neustále snaží schovávat nedostatek řidičů a nutná omezení za nějakou aktuální situaci, která se jim zrovna hodí do krámu, když stejně všichni víme, že denně není vypraveno několik desítek turnusů napříč celým krajem, a není to rozhodně kvůli virusům.

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Ono se to možná nezdá, ale třeba v případě Líšeňské části linky 8 mezi sedmou a osmou ranní dělá zavedení prázdninového jízdního řádu mínus 40 % spojů.

"fejsbůk" BMHD.cz

615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
Prostá matematika říká, že výpadek řidičů by měl být něco mezi 0-10 procenty (Pokud vezmu člověka, je zhruba 40 let v produktivním věku, 4 roky z toho má dítě, které chodí do školy a ještě nezvládne doma být samo, navíc hlídat může jen jeden rodič, druhý chodí do práce. Pomíjím všechny bezdětné a že demografická křivka není úplně rovnoměrně rozložená, to udělá pouze zanedbatelný výkyv.), v reálu to budou spíše nízké jednotky procent. A stejné procento dospělých cestujících bude zůstávat doma s dětmi, takže dle stejné logiky by mělo v průměru cestovat něco mezi 70-80 procent cestujících, když k tomu připočtu i děti a studenty. Na d-12 to bude patrně míň, ale jinde to bude zase víc. Takže jediné rozumově zdůvodnitelné omezení vidím u linek, co jezdí vyloženě pro studenty: d-12 na 5 minut, zmíněná E56, příp. další podobné, až v dalším kroku pak omezení vytipovaných linek do prázdninových JŘ, podle toho, kolik řidičů bude doopravdy chybět. Dělat to plošně mi přijde zatím neodůvodnitelné.

Ohledně počtů nakažených: Zatím jsem zaregistroval jeden přenos na osobu, který je neobjasněný, všechno ostatní by měli být nakažení, co si to dovezli ze zahraničí, příp. osoby blízké. Vzhledem k tomu, že byla nařízena karanténa pro přijíždějící z rizikových oblastí (což si myslím, že je jediné opatření, které má opravdu význam), bych to zatím tak černě neviděl. Exponenciální šíření by fungovalo, kdyby žádná opatření nebyla zavedena, resp. by v danou chvíli byla již neúčinná.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Mexa píše:
Ale jestli to tak poroste dál, těžko říct kam to až může zajít. V Itálii to bouchlo o víkendu, 1700 nakažených za den. Jestli to tady bude podobné, bude to zajímavý.

Mouka píše:
Počet nakažených údajně roste exponenciálně.

Počet nakažených u všech epidemií obecně roste exponenciálně, to je čistá matematika (alespoň do určité chvíle, než je nakažena taková část populace, že už nakažení nemají možnost nakazit tolik zdravých lidí nebo jsou všichni v karanténě, pak se křivka zase začne otáčet. Nebo nemoc poleví s příchodem jara/léta, což ovšem dnes nikdo neví.). Jestliže se dnes zvýší počet nemocných denně o 30, za dva týdny (nebo jinou časovou jednotku, podle toho, jaký je exponent) to bude 300/den a za další dva týdny 3000/den. Nebude to znamenat, že něco vybouchlo, bude se jednat o přirozený a očekávaný vývoj, bohužel. Různými opatřeními (mytí rukou, zavření škol, zákaz akcí - jak účinné budou tyto konkrétně se teprve uvidí) se dá tento exponent snížit, takže se to nebude zdesetinásobovat každý dva týdny, ale třeba jen každé čtyři týdny. To pak třeba může pomoct přetíženým nemocnicím, protože jim nebude pacientů přibývat tolik najednou a zároveň se mezitím vyléčí více těch dříve nakažených.

Video o této matematice (k dispozici české titulky)

Jinými slovy ano, může to dojít do takového stavu, že budeme rádi, pokud MHD vůbec bude ještě fungovat a nezakáže se třeba úplně, pak bude nějaká debata o prázdninových jízdních řádech směšná.

1111
21 zář 2009 15:23
Buđme optimisti. Aniž bych měl jakékoli zákulisní informace, tipuju, že brněnský DPmB (a budu ještě odvážnější - na rozdíl od pražského DPP) plný provoz udrží s minimálními změnami (dovedu si představit např. E56 jen po půl hodině a jen Nemocnice-KPN). Má někdo reálné informace???

6990
Žlutý kopec
Případně omezit některé linky, které jsou méně vytížené, na prázdninové JŘ, a některé potřebné nechat v plném rozsahu. Byl by to kočkopes, ale dalo by se v tom zorientovat. Uvidíme, s čím DP přijde.

7386
27 úno 2010 07:40
michalk píše:
... dělat nějaké plošné opatření, jako celosíťový přechod na prázdniny, mi nepřijde příliš vhodné.

Tak ona primárním důvodem není ekonomika, ale řešení situace, ve které by řada řidičů zůstala doma s dětmi, takže by to stejně neměl kdo odjet. A než to lepit a vypravovat jen některá pořadí, mi přijde vhodnější dopravu omezit a vypravit, co je psáno.

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Plus se zvažuje opatření v podobě blokování předních dveří jednotlivých vozidel a tím pádem udržení určité distanční zóny mezi řidičem a samotnými cestujícími...

2826
01 úno 2006 10:39
V noci jsem měl linku 92, v pohodě by stačilo sólo. Za to 99 co jela 2x předemnou byla narvaná hulákajícíma taky studentama co asi slavili volno.

615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
Markantní úbytek je možná na nějakých linkách. Já při dnešní cestě do/z práce na d-3 žádný výrazný úbytek nezaznamenal, naopak ráno mi přišlo, že jelo více lidí, než obvykle a pokud by se jelo v dvojnásobném intervalu (interval 6-7-7 místo 3-3-4), tak by se lidi nevlezli. Ale když tady záleží, jak se sjedou autobusy... Pokud jsou některé linky prázdnější, budiž. Ale dělat nějaké plošné opatření, jako celosíťový přechod na prázdniny, mi nepřijde příliš vhodné.

6990
Žlutý kopec
Naxashi: nic se omezovat nebude muset, pokud to půjdeš za všechny řidiče, kteří budou muset na OČR, nebo nebudou k dispozici z důvodu vlastního zdraví, odřídit. Nebo se jim můžeš nabídnout, že jim pohlídáš děti. Aby mohli do práce jít řídit a ty ses mohl dívat na poloprázdné spoje.
Myslím, že ten úbytek cestujících je markantní. (Vysoko)školáci nejsou v Brně nebo nemají potřebu cestovat. A v návaznosti na to řada rodičů též nejezdí do práce.

To, co tu píšeš, je sice hezká představa, ale též spíš utopie.

1665
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Zapomněli zrušit madla ve vozidlech

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Omezeni je podle me nevyhnutelne (financne i z pohledu ridicu). A nebylo by to poprve. V polovine 90. let bylo s ohledem na chripkovou epidemii mnoho ridicu tramvaji nemocnych/hlidalo nemocne deti. Nejviditelnejsim dusledkem bylo KOMPLETNI zruseni tehdejsi linky 7 (interval 10 minut v prokladu s 6 a 2) a jeji nahrazeni autobusy v intervalu 30 minut. Cilem bylo zajistit ridice pro pokryti zbytku site, kde nejspise dochazelo k dalsim, ne az tak viditelnym, omezenim.

9988
:roll: :roll:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 801  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata