Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 353 z 355    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 350, 351, 352, 353, 354, 355  Další
Autor Zpráva
33
17 čer 2004 09:09
Mám otázečku. Dneska jsem jel B931 na lince 52. Měla dost divný uspořádání sedadel a například místo pro kočárek úplně chybělo neb místo něho byla čtveřice sedadel proti sobě. Totéž v řadě za řidičem všechna sedadla po dvou. Co to je za úpravu a kam se v tomto autobuse strčí kočárek? Možná jsem objevil Ameriku ale já autobusama moc nejezdím.

9306
10 čer 2004 11:19
Skoda ze uz je vyberovy uzavreny. Ted by se mel po republice potulovat Solaris 3, ktery ma za 2 dverima schod az dozadu (tedy skoro jako slintak) a cenove by se mel pohybovat okolo ceny B951E

No já myslím, že nikoho z DP dokonalost interiéru nezajímá. A cena taky vysoká není, levnější nízkopodlažní bus je už asi jenom SOR BN12 (tím se ale citybusů nechci zastávat).
Z nabídky možností adama_r bych jako nejpravděpodobnější vybral tu třetí (asi hlavní roli hrála obchodní politika Karosy) s případnou kombinací varianty druhé :evil:

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Jakob píše:
K nákupu nových Citybusů: teda to si stále nikdo z DP nevšiml naprosto dokonalého interiéru, mírné spotřeby a nízké ceny????
Myšleno samozřejmě ironicky. Teda když to vezmu i se čtyrletým rozsahem kontraktu, tak jsem si korupcí naprosto jistý.
Vyjma Práglu (kde je to no comment...) mají rádi Cutybusy málokde (Zlín, Ustí) ale toto.... :-( :evil:

Podivej se na zadavajici podminky, a kdyz si to dobre promyslis, tak ti dojde, ze nikdo jiny, nez karosa je nemel moc sanci splnit ...
Je vpodstate nekolik moznosti, a to, se ten, kdo to zadaval nemyslel :roll: , nebo z toho neco mel :evil: , a nebo jeste nejaka dalsi varianta.

K nákupu nových Citybusů: teda to si stále nikdo z DP nevšiml naprosto dokonalého interiéru, mírné spotřeby a nízké ceny????
Myšleno samozřejmě ironicky. Teda když to vezmu i se čtyrletým rozsahem kontraktu, tak jsem si korupcí naprosto jistý.
Vyjma Práglu (kde je to no comment...) mají rádi Cutybusy málokde (Zlín, Ustí) ale toto.... :-( :evil:

9306
951 ma automatickou prevodovku a 952 manualni.

3059
15 čer 2004 08:24
ds píše:
fixi píše:
Na lince 151 jezdí teď nově místo vraku B731 skvělý B952E se sedadly STER, to jsou taková modrotyrkysová, co Irisbus dává nově do Citybusů, 24 a 25Tr.

B952E je super: pohodlná sedadla, dobré jízdní vlastnosti, lepená skla, BS110 a BS120, mnoho místa k sezení i ke stání.

Nevím proč chce DPmB koupit 35 superdrahých CityBusů, ve kterých je málo místa a mají hnusně malá okna, když by jich mohli koupit třeba jen 10 na nějaké garantované NP spoje a zbytek koupit B952E, které jsou pokudvím levnější. Za ušetřené peníze by bylo dobré koupit např. 2 nebo 3 CityBusy 18m, aby byl NP garant i na 44 a 84, popř. na 45. A ještě by nějaké peníze zbyly.

:idea: :?: :-?

Ono je to s cenami trochu složitější : na NP busy lze získat vyšší příspěvek (50%) než za vysokopodlažní (20 nebo 30%), i tak uznávám že jsou Citybusy pěkně drahý. Jinak mám dojem, že několik B951(nikoliv 2)E se do Brna kupuje.

Jak se liší B951 a B952? Na tom autobusu bylo nalepeno B952E.

3059
pd píše:
No nevím, kde jsi v tom autobusu seděl? U některých sedadel je toho místa docela málo, zvlášť nad zadním kolem.

Zobrazují se na tom vnitřním table příští zastávky?

Jo, vzadu je toho místa o něco míň. BS120 je BS 120, tedy červený panel ukazující na zastávce pásmo a čas a za jízdy příští zastávku.

9306
Tak se ma nakupovat 5 B951. Ale podle myho to budou B951E , pac karosa uz jiny pokud vim nedela. Tudiz lepenaky, s korytkem .

P.S. Pocty a typy vozu jsou k nalezeni na webu tramvajklubu v posledni aktualizaci.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
fixi píše:
Na lince 151 jezdí teď nově místo vraku B731 skvělý B952E se sedadly STER, to jsou taková modrotyrkysová, co Irisbus dává nově do Citybusů, 24 a 25Tr.

B952E je super: pohodlná sedadla, dobré jízdní vlastnosti, lepená skla, BS110 a BS120, mnoho místa k sezení i ke stání.

Nevím proč chce DPmB koupit 35 superdrahých CityBusů, ve kterých je málo místa a mají hnusně malá okna, když by jich mohli koupit třeba jen 10 na nějaké garantované NP spoje a zbytek koupit B952E, které jsou pokudvím levnější. Za ušetřené peníze by bylo dobré koupit např. 2 nebo 3 CityBusy 18m, aby byl NP garant i na 44 a 84, popř. na 45. A ještě by nějaké peníze zbyly.

Ono je to s cenami trochu složitější : na NP busy lze získat vyšší příspěvek (50%) než za vysokopodlažní (20 nebo 30%), i tak uznávám že jsou Citybusy pěkně drahý. Jinak mám dojem, že několik B951(nikoliv 2)E se do Brna kupuje.

No nevím, kde jsi v tom autobusu seděl? U některých sedadel je toho místa docela málo, zvlášť nad zadním kolem.

Zobrazují se na tom vnitřním table příští zastávky?

3059

33
17 čer 2004 09:09
Jestli se to nezměnilo tak by mělo platit že pokud tento autobus zastaví v zastávce nesmí ho nikdo předjet - mělo by to být v dopravních předpisech. Dodržování je druhá věc (tuto cedulku by měli dát i na d-9, někdy když na lesnické vystupuju je to o život předcházet před tramvají :-? )

Symbol dětí by měl být na zadní linkové orientaci jak u školních pravidelných, tak i u nepravidelných autobusů. Vzadu má stejný význam jako oranžová tabulka pro označení autobusů převážející děti - když takto označený autobus zastaví na zastávce, tak platí nějaké jiné pravidla pro ostatní řidiče (mám dojem, že musí zastavit i když ten autobus stojí v zálivu). Vepředu na table může být cokoliv.

3221
blekfild
Ne, symbol š85 se dává u ranních pravidelných autobusů svážejících děti do škol, symbol dědiček mají autobusy, které jedou nepravidelně - např. vezou děti do plavání atd.

Anonymous píše:
Viděl jsem školní bus označenej na link. table š85 - to už není v módě symbol dětí?

Já jsem ho taky viděl ve čtvrtek ráno na Hl.nádraží. Byl to myslím kloubový autobus.

Symbol dětí? To nevím proč tam nebyl. Asi DPMB chce mít změnu a nebo řídičovi se ten simbol nelíbil tak dal symbol :arrow: š85.

Viděl jsem školní bus označenej na link. table š85 - to už není v módě symbol dětí?

Věci týkající se dopravy do nového Carrefouru jsou přesunuty do témata DOPRAVA K NOVÉMU CARREFOURU (nachází se v sekci Všeobecně o MHD v Brně)

Martin Š. píše:
Z jakých deních linek je složena b-93?

Ze žádných. Spíš by ten dotaz měl znít "na kterých linkách dojíždí vozy z linky 93 službu?" Na lince 93 jsou 3 vozy, které pak jezdí jako 8/43, 6/72 a 13/72.

:idea: Mám 2 otázky:

1)Proč na liku b-43 nenasadí ve špičce více vozů a nedájí City Busy? Semtam tam jede. Myslím na trvalo.

2)Z jakých deních linek je složena b-93?

Od 27.9. se autobusy DPMB objeví na pravidelné lince tam, kde ještě nikdy nebyly (aspoň myslím). Prodlouží se linka 53 ze Skácelovy přes Technickou k vodárně na Palackém vrchu. Důvodem je otevření nových učeben VUT.

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
pd píše:
Tak co, už jste to někdo zkusil, jak rychle se nahoru vyšplhá?
Ale ta cedulka by nemusely být špatná :twisted: Možná by tam mohlo být ještě "Přednostně se přepravují cestující do vzdálenějších zastávek".

Rozhodne minuly tyden (ctvrtek) prijela do zastavky Kluchova se zpozdenim cca 5 minut. Dnes se tam asi take vyskytnu cestou z hospody :wink:

Tak co, už jste to někdo zkusil, jak rychle se nahoru vyšplhá?
Ale ta cedulka by nemusely být špatná :twisted: Možná by tam mohlo být ještě "Přednostně se přepravují cestující do vzdálenějších zastávek".

ds píše:
Podle jízdního řádu noční a-98 je jízdní doba Riviera-Čtvrtě 2 minuty. Dokážete si představit přeplňenou B941 jak se vyšplhá do toho kopce dříve než za 5 minut? Jinde to asi nedožene : Hl.nádraží-Antropos, přes Nový Lískovec, za 12 minut. Někdo se zřejmě zbláznil...

Není tam napsáno "STOJÍCÍ CESTUJÍCÍ SE NEPŘEPRAVUJÍ"? :lol:

3221
blekfild
Podle jízdního řádu noční a-98 je jízdní doba Riviera-Čtvrtě 2 minuty. Dokážete si představit přeplňenou B941 jak se vyšplhá do toho kopce dříve než za 5 minut? Jinde to asi nedožene : Hl.nádraží-Antropos, přes Nový Lískovec, za 12 minut. Někdo se zřejmě zbláznil...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8870 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 350, 351, 352, 353, 354, 355  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata