Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 3 z 57    Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 57  Další
Autor Zpráva
9987
15 led 2005 23:41
Hlavně pozor na to, zda budete kreslit listnatý nebo jehličnatý strom, kolik mu nakreslíte kořenů, plodů a holubů kolem, soudruzi :lol:

2826
01 úno 2006 10:39
XXX:
Zajímavé,mě bylo 25 když jsem nastupoval do DP.
Blbé je, že nikomu z těch lidí co neprošli (které jsem znal), nikdy neřekli, co udělali špatně, nebo kde byla chyba a podobně.

7383
27 úno 2010 07:40
Program pozná neupřímnost nejspíše z toho, že otázky se často opakují jen s malou obměnou (bylo to tak u hasičů, kde jsem je kdysi dělal), a pokud odpovíš rozdílně, jsi jasný.

Já jsem dopravní psychotesty dělal ještě na papíře, byl tam se mnou padesátník z ČSAD UH, a co se rychlosti týkalo, udělal toho vždy asi polovinu co já. Udělali jsme oba.

873
07 čer 2006 12:14
Brno
xxx: Nemáš zač, já se nemám za co stydět, není to žádná ostuda je u DP neudělat, přeci jen těch odborných dopravních psychologů je plno v ČR. Můžu ti říct, že jsem u té nezávislé psycholožky ty psycháče měl hodně podobny, takže zas tak moc se to nelíší od DP (nevím jak na té Rosické, jak zde bylo zmíněno).

Výsledky - Upřímně já je ani neviděl, jen mě řekla co si o mě myslí a zdarec. Vůbec ji nezajímalo, že mě MHD zajímá, že mám prokazatelnou praxi, km bez nehody...no nebudeme to rozebírat, pač stejně to bylo k ničemu.

Co se týče opáčka, každopádně si hlídej datum, kdy jsi je dělal a po uplynutí 6ti měsíců se sám přihlaš na osobní oddělní DP. Sám jsem tam musel dojít, že chci opakovat. Přeji hodně štěstí při druhém opakování a doufej, že se paní zalíbíš podruhé biggrin Jako nezoufej, pokud ti to nevýjde na podruhé, tak zkus si je prostě za svoje udělat u psychologa, nebo jak zde říkají kolegové u jiných dopravců, kam tě poženou za svýma. Aspoň se skutečně dovíš, zda na to máš.

2659
13 črc 2009 13:42
2389 píše:
Ještě bych si dovolil pár slov, jak psychologické testování funguje. Obě části mají naprosto odlišný systém. Zatímco výkonnostní testy mají určitou přípustnou míru chybovosti, definovanou jinak pro určité věkové skupiny (dvacetiletý uchazeč musí být mnohem výkonnější, pozornější atd. než šedesátiletý), u osobnostních testů neexistuje žádná chybovost. Vyhodnocování funguje na principu porovnání s určitou idealizovanou fiktivní osobností, tj. měří se, jak velká je od ní odchylka, a to rozhoduje o způsobilosti.

Proč musí být 20letý uchazeč výkonnější než 60letý? Neměly by platit rovné podmínky pro všechny? Nevidím důvod, proč by starší měli mít v tomto případě přednost před mladšími. Když už, tak by to mělo být naopak. Mladší má větší potenciál a pravděpodobně ve firmě dýl vydrží.

Čemu říkáš osobnostní testy? Takovým těm otázkám na počítači typu "Na silnici mě snadno rozčílí ostatní řidiči. Odpovězte od jedné do deseti, do jaké míry se s tímto tvrzením ztotožňujete." (to jsem si teď vymyslel, nepamatuju si ty otázky přesně)? Nebo až nějakým těm otázkám, které pokládá přímo psycholožka?

2389 píše:
U těchto testů je nezbytné odpovídat popravdě, protože neupřímnost znamená buďto pokřivené sebehodnocení nebo nedůvěru ve vlastní schopnosti či špatné svědomí, a to samo o sobě je pádný důvod k rozhodnutí o nezpůsobilosti. Také je důležité pozorně přečíst a pochopit otázku (...)

Bylo by zajímavé vědět, jak program pozná, že jsem odpověděl neupřímně. :-) Každopádně já jsem se snažil odpovídat co nejvíce upřímně, protože jsem dopředu věděl, že ty testy se obelhat nedají. Možná jsem na něco odpověděl upřímně až moc... A nebo jsem nějakou otázku špatně pochopil...

2659
M: Tak to ti po patnácti letech gratuluju. :-)

Tak předpokládám, že někteří to jdou jenom zkusit. Mně na té práci docela záleží, takže se jen tak nevzdám. :-)

2389: Děkuji za podrobné popsání fungování psychotestů a za tip na aplikaci. Ještě jsem ji neinstaloval, ale podle screenshotů se jedná o nějaké takové ty obrázky - skládačky, že? Ty mi problém nedělaly, tam bych mohl mít hodně dobrou úspěšnost...

Doufám, že jsem neuspěl v nějaké té výkonnostní - postřehové části a ne v té osobnostní. Nerad bych musel nastoupit ústavní léčbu do Černovic. Nebo mě napadá, že jsem nějakou otázku špatně pochopil, v důsledku čehož jsem na ni odpověděl fatálně špatně.

V této souvislosti se zeptám, otázka spíše na Jiříka, jak moc jsou ty výsledky podrobné? No, uvidím příští týden, akorát z toho mám teď trochu takové neklidné spaní. A obávám se, že mi toho k tomu moc neřeknou.

Jirik: Děkuji za zkušenost a za upřímnost. Druhá otázka na tebe. Po jak dlouhé době tě u DP ty testy nechali zopakovat?

Konečně přínosné příspěvky bez zbytečného shazování. :applause:

Zde něco na pobavení: https://www.youtube.com/watch?v=mVxjcHImWWQ

873
07 čer 2006 12:14
Brno
xxx: K psychotestům se ti taky vyjádřím, u DP jsem je absolvoval 2x a zcela neúspěšně se slovy paní psycholožky, že jsu moc mladý (v té době 25 let) a že hrozí u mě sklony k dopravní nehodě...no nekomentoval jsem to, jelikož už v té době jsem měl i něco naježděného na náklaďáku... no otočil jsem se a šel po 6. měsíců k nezávsilé psycholožece a hle: Výsledek perfektní se slovy, že nechápala, proč mě u DP nepřijali. No takže řeknu ti to asi tak: Udělej si vlastní, budeš to mít do 50ti let a jdi jezdit někam, kde o tebe mají zájem :-) A propo na Rosické jsem nebyl, ale prostě jsem na netu hledal akreditované dopravní psychology.

189
21 kvě 2017 18:40
Ještě bych si dovolil pár slov, jak psychologické testování funguje. Obě části mají naprosto odlišný systém. Zatímco výkonnostní testy mají určitou přípustnou míru chybovosti, definovanou jinak pro určité věkové skupiny (dvacetiletý uchazeč musí být mnohem výkonnější, pozornější atd. než šedesátiletý), u osobnostních testů neexistuje žádná chybovost. Vyhodnocování funguje na principu porovnání s určitou idealizovanou fiktivní osobností, tj. měří se, jak velká je od ní odchylka, a to rozhoduje o způsobilosti.

K výkonnostním testům je nezbytné být odpočatý, střízlivý a s pohodovou náladou. Také se dají do jisté míry naučit, resp. můžete se vycvičit (např. kdo máte Androida, tak si stáhněte Bourdon mobile z Google play). Na testy osobnosti se naučit téměř nedá (ledaže byste vystudovali psychologii či psychiatrii a dokonale věděli, jak máte účelově odpovídat). U těchto testů je nezbytné odpovídat popravdě, protože neupřímnost znamená buďto pokřivené sebehodnocení nebo nedůvěru ve vlastní schopnosti či špatné svědomí, a to samo o sobě je pádný důvod k rozhodnutí o nezpůsobilosti. Také je důležité pozorně přečíst a pochopit otázku a odpovídat dle aktuálního stavu (např. I když jste se od narození do svých 28 let neztotožňovali s tvrzením 'Lepší vrabec v hrsti, nežli holub na střeše' a nyní se s tím již po kratší dobu ztotožňujete, odpovězte, jak je to aktuálně). U projektivních testů (Baum, DaP test) nerozhoduje vaše výtvarné nadání, ale spíš to, jak se u toho projevujete a jak se k tomu úkolu postavíte (klid a vyrovnsnost vs. impulzivita, úzkost, neuroticismus, pohrdání aj.). U projektivních obrázkových testů (Hand test, Rorschach) rozhoduje zaprvé způsob vašeho verbálního projevu a zadruhé jsou všechny možné odpovědi rozděleny do asi 7 skupin (některé značí flegma, odevzdanost, jiné veselost, rozvernost, jiné zase násilí, agresi, komplexy, popř. i rysy deviace sexuálního rázu apod.

2826
01 úno 2006 10:39
Tak já dělal psychotesty asi před patnácti lety a taky jsme prošly jen menší polovina, nevím ale o nikom, kdo by to zkoušel znova. Jestli jsou testy stejné či už jiné taky netuším. Už tenkrát hodně lidí říkalo, že to má DPMB hodně náročné oproti jiným místům. Každopádně udělal jsem a jsem rád.

2659
Mauricio píše:
Zkušenosti s psychotestama tu má samozřejmě mnoho lidí, ale pochopitelně ti je nikdo nenapíše, protože by vyšlo najevo, že je třeba neudělal. Jestli chceš mít jistotu, bež na Rosickou. Pokud to neuděláš ani tam, tak se na ježdění vykašli.

Tak většina lidí tu stejně jako já vystupuje v anonymitě, a tak jsem si říkal, že by třeba někdo nemusel mít problém se k tomu přiznat tak, jako jsem se k tomu přiznal já. Navíc si nemyslím, že to je něco odsouzeníhodného, za co by se měl člověk po celý zbytek svého života stydět.

Každopádně děkuju za vaše dosavadní postřehy (i když jsou některé mírně útočné).

189
21 kvě 2017 18:40
Psychotesty mají dvě části - výkonnostní a osobnostní.
To, že daný člověk prošel, určitě nezaručí, že se nemůže například dopustit zločinu. Osobnostní část změří jen to, jaké má daná osobnost rysy, strukturu a k čemu má potenciální sklony. Určité menší odchylky od ideálního stavu má úplně každá osobnost. Vysloveně nežádoucí pro profesi řidiče z povolání jsou především osobnosti emočně-nestabilní, histriónské a pasivně-agresivní.
Úspěšnost u testů ani trochu nezaručí, že daný jedinec nezačne za 5 let trpět depresemi a podobně.
Psychotesty v náročnější formě než my měl za sebou i pilot Andreas Lubitz.

7383
Zase Kalivoda šalinu řídil, že... :-)

9987
Tak Ted Bundy měl taky IQ 132 a za volant autobusu bych ho asi neposadil :))

Zkušenosti s psychotestama tu má samozřejmě mnoho lidí, ale pochopitelně ti je nikdo nenapíše, protože by vyšlo najevo, že je třeba neudělal. Jestli chceš mít jistotu, bež na Rosickou. Pokud to neuděláš ani tam, tak se na ježdění vykašli.

7383
Počkej, jestli jsem to dobře pochopil, tak jsi byl na psychotestech, ne na IQ testech. On takový Jiří Straka měl taky IQ kolem 130...

2659
No taky jsem si říkal, že to musí udělat každej, pokud není vyloženě debil (zvlášť, když vidím, jaká individua za tím volantem občas sedí), ale když to neudělá ani vysokoškolák s lehce nadprůměrným IQ... No holt su teda asi debil. :roll:

Každopádně mi nezbývá, než si tam, až budu mít čas, zajít, a uvidím, co mně řeknou. Protože tady, jak vidím, s tím osobní zkušenost nikdo nemá.

9987
Tak pokud někdo neprojde psychotestama u komunálu, může samozřejmě jít jinam - je plno dopravců, kteří se spokojí s psychotesty od jisté doktorky sídlící v okolí centra města, kde je udělá opravdu každý. A většina těchto dopravců jezdí MHD taky, i když osobně nevím, co na tom všichni vidíte. A pokud někdo neprojde zdravotní prohlídkou v Medlánkách, což teda nechápu proč, no tak se může sbalit a jít opět k nějakému alternativnímu dopravci, který má svého doktora a projde tam opravdu úplně každý.

Pokud ovšem nemám na to, abych udělal běžné psychotesty, případně běžnou zdravotní prohlídku (oboje se v případě DP nevymyká z běžných standardů), a jsem nucen hledat alternativu v podobě "tady projde každej, tak i já", osobně bych si působení za volantem velice rozmyslel.

Administrátor
2501
28 lis 2007 23:00
Brno
xxx píše:
Tak to já si samozřejmě myslím taky, otázka je, jestli laťka není nastavena příliš vysoko. Jak říkám, zajímalo by mě, za který typ otázek se nejvíc vyhazuje.

Už jen za tuhle otázku jsem byl svého času i já vyhozen. :mrgreen:

2659
Tak to já si samozřejmě myslím taky, otázka je, jestli laťka není nastavena příliš vysoko. Jak říkám, zajímalo by mě, za který typ otázek se nejvíc vyhazuje.

9987
Tak já myslím že je naprosto v pořádku, že za volant autobusu nepustí kde jakýho troudu.

2659
No tak já jsem se každopádně dál než do Pisárek nedostal.

Dost mě zarazila statistika, kterou jsem se dozvěděl od paní psycholožky, a sice, že psychotesty nedá více než polovina uchazečů. To už je mi potom jasné, proč má DPMB pořád nedostatek řidičů. Zajímalo by mě, na jakých "otázkách" se nejvíc vyhazuje.

Administrátor
2501
28 lis 2007 23:00
Brno
xxx píše:
Aha. A to už se dělá na Kounicově, jo?

Psychotesty jsou v Pisárkách a celkové vyšetření ohledně zdravotního stavu je na Kounicové.

2659
Aha. A to už se dělá na Kounicově, jo?

1870
05 lis 2005 19:50
Patrně na některém z vyšetření na dráhu.

2659
Jak dostal stopku na Kounicově? Nechápu.

800
15 srp 2012 14:28
xxx píše:
Je tu někdo, kdo nedal napoprvé psychotesty? Dostal možnost si je zopakovat?

Ano, opakoval jsem je po roce, úspěšně. Stopku jsem dostal až na Kounicově.

No což, život jde dál :pivo:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1404 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 57  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata