Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 137 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 726  Další
Autor Zpráva

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Roberte, část Olympie v Brně je a mám pocit, že zrovna ta část, kde je onen přestupní uzel.
Mě tedy v případě Olympie (a taky Decathlonu a XXXLutz) napadla možnosti dvou zón, tedy že by tamní zastávky byly jak v zóně 510, tak i v zóně 101. Ale na něco takového nemá Kordis, abych to napsal na plnou hubu, koule, bohužel. A stejné opatření si dokážu představit třeba u zastávek Lužice, rozcestí a Hodonín, Písečný, farma, které by také mohli být zároveň v zónách 900 a 912 a hlavně protáhnout hodonínský městský úsek až na písečák. A určitě by se takových kandidátů na podobné dvouzónové řešení našlo víc. Ale to by se musel takovým dvouzónovým zastávkám Kordis přestat bránit.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1400
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
No zrovna u Olympie by to mohlo stát za zkoušku aspoň. Nějakou výjimku vyjednat.

7406
27 úno 2010 07:40
Proč??? Není to součást Brna.

1798
04 bře 2012 23:26
Když jsme u těch zón, Modřice by taky mohly být v 101.
Nebo říct, že linky s číslem menším, než 100 nebudou vyjíždět mimo zóny 100+101… Ale to je asi moc. Z nějakého důvodu.

1577
Ta zóna je 310 a komplet celá se nachází na území Brna. A konec konců, Nové Dvory a také ještě následující zastávka U Matky Boží, které už jsou v bítýšské zóně 325, jsou také ještě na katastru Brna a také by tedy, podle mě, měly být v zóně 101. A podle mě, právě proto, že se to celé nachází na území Brna, by do toho JMK neměl mít co mluvit. Kordis bohužel do toho asi má co mluvit, a věřím, že nějaký důvod k obhajobě té zóny opět najde, stejně, jako tomu bylo i u předchozích pokusů o zrušení zóny 310, přičemž, pokud se nepletu, minimálně jeden byl iniciován i bystrckou radnicí.

Pokud jde o panely v podchodu u nádraží, jsem pro. taky mi tam docela chybí.

2899
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
K participativnímu rozpočtu: zrovna tabule šalin v podchodu by se určitě hodily a zóna 101 u Špilasu taky, jenže to druhé není záležitostí města, o tom musí rozhodnout Jmk/Kordis. Celá ta přilepená zóna mezi Bítýškou přes Hvozdec k Veveří mi připadá zbytečná. Připojil bych ji k Bítýšce (píšu geograficky, protože nevím číslo zóny), tím pádem by od Nových dvorů byla sousední zóna do Bítýšky a ne tři zóny jako teďka na relativně krátkém území..
Zvlášť v porovnání s členěním zón od města na Domašov, kde s taky třízónovou jízdenkou dojedu mnohem dál (do Říčan při počítání 101+410+420).

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Brno dá třicet milionů na projekty. Místní chtějí sochu i turbošalinu

Zastánce našly i dopravní nápady, například použít na některé noční rozjezdy nové tiché trolejbusy s alternativním pohonem na baterii. Lidem se líbí i nápad na prodloužení zóny 101 k hradu Veveří nebo návrh doplnit podchod u hlavního nádraží elektronickými tabulemi s odjezdy tramvají.

Můj nový web o severním okolí Brna

469
24 lis 2017 11:40
Bokovnice a rohože je standart o kterém se u novostavby vůbec nepolemizuje, ty by tam byly tak či tak. Hloupé jsou právě ty limity, které ale vůbec neřeší, že do teď tam jezdilo auto za autem a že šalina pojede jednou za min. 5 min. ... to že jde o zlepšení stavu prostě normy nereflektují, naopak by mě zajímalo, jestli se něco řešilo u Dornychu, taky tam někdo přece bydlí...

1577
Pokud vím, tak bokovnice a rohože byly původním návrhem, který ale narazil na přísné limity hluku, které u nás platí a proto se to bohužel změnilo na průhledné protihlukové stěny. Jelikož je teď ale ve hře změna zákona, která by limity zmírnila, tak je znovu ve hře i původní řešení Plotní. Nezáleží to ale na magistrátu ani projektantovi, ale na zákonodárcích, jestli vůbec a kdy zákon s mírnějšími limity schválí. Ono to totiž bohužel může dopadnout i tak, že zákon smetou ze stolu, nebo ho sice nakonec schválí, ale až v době, kdy už protihlukové stěny na Plotní budou dávno stát a jejich přestavba by byla moc drahá. Víme jak v tom našem parlamentu a senátu je na všechno času dost :roll:

2899
Mnadenicek: Přímo v téhle diskusi o x příspěvků zpátky jsem četl něco o čtyřmetrových betonových monstrech, ty rohože a bokovnice jsou mnohem lepší, konečně to někoho napadlo.

469
Já myslel, že tam mají být jenom nízké clony, někde jsem slyšel, že i porostlé zelení jako např. tohle...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Administrátor
2501
28 lis 2007 23:00
Brno
K předchozímu příspěvku jsem si vzpomněl na toto:
Egoismus = sobectví - člověk sleduje vlastní prospěch a zájem, často na úkor jiných. Já, já - jako by jiný člověk neexistoval ...

Egocentrismus = člověk zaměřuje své myšlení a jednání na sebe sama, upoutává na sebe pozornost, cítí se být středem všeho dění, středem pozornosti, považuje se za nejdůležitějšího....

Ale dost řečí o goldfingerovi, tohle je mnohem zajímavější:
Protihlukové stěny můžou v Plotní nahradit rohože. Kvůli vzhledu i ceně

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Ano, prakticky to bude znamenat, že se začátek špuntu od Žabin posune o 400 m ke Šrajbecu. Malý, ale přece jen pokrok. Bohužel se pořád zapomíná na idiotskou SSZ na křižovatce s cajzloXXXXXXXXXXXXXskou radiálou. Přitom by stačilo zrušit levá odbočení. Kdo by potřeboval od Hlinek do areálu DPmB, otočil by se na kruháči u Voroněže do protisměru.

Naposledy upravil chat-maniac dne 04 čer 2018 10:59, celkově upraveno 1
Kup si konečně novou klávesnici, na té staré se ti zasekává f.

3099
29 srp 2009 19:30
Doplňkové práce nicméně znamenají mmj. vytvoření 4 pruhů až k portálu tunelů pod Vilsoňákem. Alespoň takto to je prezentováno.

6991
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Vlastní Žabovřeská (špunt) se začne dělat až později, nejdřív se začne doplňkovými pracemi mezi tunely Dobrovského a MÚK Kníničská׎abovřeská.

1798
04 bře 2012 23:26
No já se snad dám na víru v nějakého boha, protože nějaký termín zahájení výstavby, co je za 2 měsíce a ne 2 biliony let, to je snad fakt zásah boží…
Ty RT6 (sorry, spoiler) tam, to je hezký detail. :-D

1904
01 srp 2006 14:13
Bezkov
iHeute.cz
V půli prázdnin začne Brno budovat městský okruh, auta stavbou projedou

Zajímavostí jsou "historické" tramvaje na vizualizaci.

6627
21 pro 2005 17:01
Městská policie Brno píše:
Zraněný muž se schovával v autobuse, krev si prý otřel do oblečení jiných cestujících

Dnes po druhé hodině ranní zavolal na tísňovou linku 156 řidič autobusu, který musel na náměstí 28. října přerušit jízdu kvůli jednomu z cestujících. Padesátiletý muž, který do noční linky nastoupil, totiž silně krvácel z obličeje a obtěžoval ostatní cestující. Zraněný muž přivolaným strážníkům řekl, že si tržnou ránu nad obočím způsobil sám, a to když upadl na útěku před muži, kteří ho nedaleko místa údajně verbálně napadli. V autobuse se chtěl před nimi schovat. Hlídce se také přihlásili dva devatenáctiletí cestující, které prý muž obtěžoval a do jejich oblečení si údajně otřel zakrvácenou tvář. To hlídce potvrdili také svědci. Muž byl roztěkaný, se strážníky komunikoval nesouvisle a z rány mu stále vytékala krev. Hlídka proto zavolala sanitku, která ho odvezla na ošetření do nemocnice. Případ bude řešit přestupková komise pro podezření z přestupku proti občanskému soužití.

6627
Zrušený spoj z Bystřice do Brna nahradí nový. S přestupem na vlak v Tišnově

6627
Městská policie Brno píše:
Pinč jel trolejbusem načerno, jeho cestu ukončili strážníci odchytové služby

Nečekaného cestujícího nahlásil v neděli dopoledne na linku 156 řidič trolejbusu. Na zastávce Řezáčova objevil ve voze srnčího pinče bez majitele. Protože se k němu nikdo nehlásil, na místo vyrazila odchytová služba a černou fenku převezla do útulku. Dlouho se tam ale nezdržela. Strážníkům se totiž ozvala žena s obavou o svého psa, který jí utekl při venčení v Absolonově ulici. Protože jsou od sebe obě místa nedaleko, strážníci ženu nasměrovali na útulek, kde si svého zatoulaného psa vyzvedla.

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Dvanáctka bude jezdit do Juliánova až v souběhu výluk Zvonařky a Zábrdovického mostu. Do té doby budou jiná řešení.

"fejsbůk" BMHD.cz

2899
Jojo, v další etapě, kdy nebude možné točit na Zvonařce, má jezdit dvanáctka na Juliánov. Navíc tak má posílit spojení pro lidi z Vinohrad a okolí, zatímco bude zavřený Zábrdovický most, jestli k tomu navíc rozkopou Cejl, tak teprve bude sranda, určitě se začne zacpávat Křenka...

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Jestli jsem z článku dobře pochopil, po zrušení provozu do smyčky Zvonařka bude 12 přesměrována do Juliánova? To by ji mohli přečíslovat na 13. :D

6627
Problémy kvůli mostu? Hromadnou dopravu z něj odsunou až na jaře

469
https://mapy.cz/zakladni?x=16.6056454&y ... itch=0.272

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata