Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 97 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 241  Další
Autor Zpráva
117
27 čer 2017 19:11
Bílovice
Jednou jsem tam jel 68 se zpožděním 3 minuty a 67 necekala. Ale co se tak koukám na iris občas tak tam přijede nejdřív 68 a po ní 67 takže to asi nějak fungovat bude.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Nemáte někdo zkušenost s přestupem na Štefánikově 68 -> 67 (směr Zimní stadion)? Večer jsou odjezdu v totožný čas.

7334
27 úno 2010 07:40
Tak nějak. Kdo jede přes rolu potřetí, tak už ví, hlášení v angličtině pro dlouhodobé rezidenty fakt primárně určeno není. Ale to slovo MAIN by se do hlášení snad vlezlo, ne?

61
13 zář 2016 09:04
MartinV: ano, to máš samozřejmě pravdu, ale jak sám říkáš, když cizinec někde žije dlouhodobě, tak se prostě naučí, kde přestupovat a jak se ta zastávka jmenuje. Stejně názvy zastávek máš v češtině, takže se prostě musíš naučit v českých názvech a hlášeních orientovat.

Také jsem pobýval dluhodobě v zahraničí a naučit se místní názvosloví je prostě základ.

Anglická hlášení ocení především méně znalí turisté (znalejší si např. přes Google mapy zjistí spojení, a pokud jim to vyjde přes jiné nádraží, tak stejně z itineráře ví, jak se jejich stanice jmenuje) a ty je lepší - pokud jedou na vlak - nasměrovat na hlavní nádraží a neplést je menšími nádražími po cestě.

6976
Žlutý kopec
V Brně žijí cizinci i dlouhodobě. Jasně, ti se nemají problém naučit nějaké určité fráze. Ale když jsem byl v takové situaci já, ocenil jsem právě i tu angličtinu.

61
13 zář 2016 09:04
peno: já ti nevím, minimálně na úrovni Brna bude drtivou většinu cizinců zajímat hlavas, protože z tama jezdí mezinárodní expresy a zastavují zde prakticky všechny vlaky, co Brnem projíždí. Všechna ostatní nádraží jsou z tohoto pohledu druhořadá a staví tam především lokální či regionální vlaky (mezinárodní RJet z Židenic je spíše výjimka potvrzující pravidlo), a to pouze v jednom směru.

Navíc aby byl hlavas z pohledu anglického hlášení rovnocenný s ostatními nádražími, to by taky nemuselo dělat dobrotu. Zjednodušení "nádraží=hlavní nádraží" je pro turisty ok, netřeba jim plést zbytečně hlavu dalšími nádražími.

2834
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Martinv: O Výstavišti hl. vstup vím, zajímaly mě ty další případy, jestli kromě téhle zastávky a nádraží existuje nějaký další případ. Jinak bych zrovna to BVV vyřešil obráceně, nechal bych to zaznít jako: hlavní vstup na znamení a až pak Exhibition center (s tou strašlivou výslovností, ideální by bylo to nahrát úplně znovu ty anglické hlášky a klidně ženským hlasem, v Českém Rozhlase by na to určitě někoho našli.)

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Mě napadla ještě jedna věc. Pokud je problém s kapacitou hlásiče, tak proč místo Main Train Station nenahrát univerzální Railway Station a nepouštět to u každého nádraží? V paměti by to nezabíralo o nic víc místa a bylo by to zlepšení v rámci celého Brna. Navíc by se to dalo využít i mimo Brno na linkách IDS u každého nádraží, čili ve výsledku zlepšení pro celý kraj. Co říkáte? Nestálo by to za úvahu?

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Na Maliňáku směrem k nádraží to hlásí taky.

6976
Žlutý kopec
Cratatit: další příklad kromě hlavasu je třeba Výstaviště. Příští zástávka, výstaviště hlavní vstup. Exhibition centre. Zastávka je na znamení. (asi to nepřepisuji doslovně, tou anglickou verzí si nejsem 100% jistý).
Je to v tak rychlém sledu, že to podle mě cestující nemá čas rozlišit.

Podle mě by pomohly:
- jiný hlas,
- a delší pauzy mezi hlášeními (stačila by 0,5-1 sekunda navíc).

190
15 zář 2017 18:12
Hustopeče
Cracatit píše:
Na jaké zastávce to je, kde hlásí cz/aj/cz za sebou? Docela bych to chtěl slyšet, jen tak pro pobavení.

Na Vlhké. Příští zastávka: Hlavní nádraží. Main train station. Konečná zastávka.

2834
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Na jaké zastávce to je, kde hlásí cz/aj/cz za sebou? Docela bych to chtěl slyšet, jen tak pro pobavení.

6976
Žlutý kopec
Vrátím se k cizojazyčnému hlášení: nebylo by od věci je nahrát jiným hlasem, takhle je na některých zastávkách hlášení CZ-EN-CZ a splývá to.

2994
09 zář 2009 20:14
Však ten záliv se budoval při výluce kdy a-67 objížděla uzavřenou Reissigovu okolo Kauflandu

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Líšeňský dopravák píše:
Když si Kaufland na vlastní náklady vybuduje zastávku, nevidím na tom nic špatného.

Třeba se jenom využije stávající záliv vedle Hnůjdaje...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

7334
27 úno 2010 07:40
Tak urcite si Kousland nevymyslel zastavku proto, aby se lidi dostali z nej do Tesca. Logictejsi je druha uvaha, aby lidi vystoupili driv, nez je napadne nakoupit v Tescu.

117
27 čer 2017 19:11
Bílovice
Taky lidi jedoucí do Kaufu ze směru Jundrov teď museli objíždět zbytečně NC. Podle mě smysl dává :)

218
11 srp 2012 21:46
xxx: Protože dosud neexistuje spojení z Kauflandu (Reisigova) do NC Královo Pole. Když si Kaufland na vlastní náklady vybuduje zastávku, nevidím na tom nic špatného.

2649
13 črc 2009 13:42
Nějak nechápu smysl toho dvojího zastavování na Reissigově ve směru do centra...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Přesně tak. To, že se tam dnes polovinu času promítají nesmyslné reklamy na městské instituce (kdyby to byla aspoň komerce, která vydělává prachy...), jakési kvízové otázky a podobné nesmysly opravdu není vina systému.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Bohužel účelnost využití informačního systému nezáleží jen na schopnostech systému, ale taky na lidech, kteří o tom rozhodují. I za současné situace mohlo být využití LCD obrazovek daleko lepší, kdyby se chtělo.

"fejsbůk" BMHD.cz

333
21 dub 2009 20:30
mili.hami píše:
. Jsem zvědavý, kdy se toho dočkáme (a jestli vůbec).

Už velmi brzy: https://www.e-zakazky.cz/profil-zadavat ... 7V00000009

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
Kdo byl na Czechbusu, tak tam měli u stánku Buse pěkně zpracovanou grafiku u toho LCD. Místo nudných reklam tam běžely fotky z lokality, kterou daný spoj projíždí, a před důležitými uzly to ukazovalo online odjezdy přípojů. Jsem zvědavý, kdy se toho dočkáme (a jestli vůbec). Nicméně aktuální stav je tragický.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Já u toho LCD hlavně pořád marně čekám, kdy se někdo ujme toho, předělat tu příšernou omalovánkovou grafiku u seznamu dalších zastávek. Ale asi zbytečně. :mrgreen: Leda by DP přesvědčil eframmcbeth. :-)

6976
Žlutý kopec
Naxashi: řekl bych zařízení z roku Nula. Nemyslím to špatně, jen bohužel při takovém množství vozidel není jednoduché obnovit vše najednou.
Podobné je využití LCD panelů ve vozidlech. Mohly by toho umět mnohem víc, ale naráží to na brněnské limity (předpokládaný čas příjezdu do dalších zastávek, na jaké linky je možné na příští zastávce přestoupit atp.).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata