Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 104 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 241  Další
Autor Zpráva
7334
27 úno 2010 07:40
A na Halasak lidi jezdit nepotrebuji?

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Dnes jsem poprvé na vlastní augle viděl souběh x9 a 46. Především mi přijdou zbytečně předimenzované klouby, když obě linky jezdí téměř současně. Za druhé mi x9 připadá úplně k ničemu protože zajišťuje obsluhu pouze Bieblovy a Fugnerovy. Kdyby se a46 vedla v jednom směru po obslužce kolem kasáren, na SNP a Alešovou do ŠČ a v opačném směru Alešovou, na Fugnerovu a po gen. Píky na Zemědělskou, tak je vlk nažranej k prasknutí a koza by zůstala celá. Nebo alternativně po Provazníkově, Mathonově a přes SNP a Alešovu do ŠČ a dále po své trase (oběma směry). Nebo ještě třetí alternativa - ve směru na Zemědělskou přřes Jugosláffsou a Zemědělskou.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Já do toho pozorování vložím čas a píli. A to je k nezaplacení.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Rem, to je strašný jak bys chtěl všechno zadarmo. sarcastic

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Já se vrátím k počátku této diskuze:
Jezour píše:
...Půjdem si sednout zítra na dvě hodiny do hospody u smyčky ŠČ a uděláme pozorování?...

Pokud to platí a Jezour zve, rád se takového pozorování zúčasním. A nemusí trvat jen dvě hodiny, a může být klidně i víc dní, aby naše záznamy byly produktivní biggrin

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

7334
Jiste, ale to by asi lide, ktere jsi jmenoval, udelali i pri polovicnim intervalu 46, ne?

3750
08 čer 2005 23:12
Robert píše:
B1: jakoze by lidi sli 10 minut pesky a dalsich az 10 minut cekali, aby nemuseli cekat max. 15 minut?
Pokud by jejich cesta dále pokračovala ve směru okružek, tak já bych těch 10 minut šel a až 10 minut čekal na okružky, než až 15 minut čekal na 46 a pak zase až 10 minut čekal na okružky.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
M píše:
manil: na nostalgii jezdil 107 i 99, tak se povedly opravit aspon ty sjety kola? Na kolik vyjde baj očko taková oprava kontroléru? Teda, jestli víš.

Kolové obruče jsou i přes některá úskalí vyměněny. Je to poznat - lesknou se a oba vozy jsou znatelně vyšší.

7334
B1: jakoze by lidi sli 10 minut pesky a dalsich az 10 minut cekali, aby nemuseli cekat max. 15 minut?

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Když už se to tu diskutuje, tak mě napadl jeden, možná trochu šílený, nápad. Co takhle po dobu výluky a-46 zcela zrušit a a-57 vést v její trase, tedy od zastávky Kupkova přes Arbesovu, Štefánikovu čtvrť a na Zemědělskou? Plus k tomu posilové spoje z/na Haškovu. Lidé z Vranova, Útěchova a Soběšic by tak získali přímý přestup na d-9, ovšem za cenu ztráty přípoje na d-4 a pro lidi po běžné trase a-57 i na d-5 a vlaky (což by se dalo řešit případným protažením x25 na Haškovu, ale přijde mi to, i díky výluce vlaků, zbytečné)? Podle mě by to bylo lepší řešení, protože takto je úsek po trase a-57 zbytečně předimenzovaný a naopak úsek a-46 zbytečně poddimenzovaný a k tomu lidé z a-57 mají fakticky možnost přestupu jen na d-5, protože nikdo nebude zbytečně přestupovat dvakrát (a-57 -> x9 -> 9), pokud nutně nemusí (= jede někam na Lesnickou).

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

3750
08 čer 2005 23:12
Jezour píše:
A Vy?
Já přímo info od průzkumníků. Zachycen i autobus s 0 lidmi, pravda na druhou stranu i s 30 lidmi. Mnohem větší vytíženost má 57 na Halasu, spoj na Vranov to vyšvihne ještě víc nahoru. Modus a medián na 46 ale jednociferný. Po dnešních změnách by tedy mělo dojít k navýšení o padesát procent (!), tak až se bude konat další průzkum, doufám, že uslyším čísla kolem těch 15. Navíc od září se zas vrátí 10 minut, takže srovnání bohužel nebude adekvátní...
Půjdem si sednout zítra na dvě hodiny do hospody u smyčky ŠČ a uděláme pozorování? Garantuju Vám, že přes těch patnáct (už máme ten interval 15, tedy ekvivalent 10 do minulýho týdne) se dostaneme zcela výjimečně...
Touto logikou můžeme dojít k tomu, že při 30minutovém intervalu by byla obsazenost busu v průměru cca 30 lidí a při 60minutovém 60 lidí. To je sice hezká matematika, ale v praxi to tak obvykle nefunguje. Čím delší bude průměrná doba čekání na zastávce, tím víc lidí to odradí od čekání a přiměje využít alternativu (auto, kolo, chůzi), pokud ji mají k dispozici. Kolik z těch teoretických 15 lidí v průměru se na ten bus vyprdne, na to máte průzkumy? Například lidi, kteří nemají problém s chůzí a kteří cestují z okolí ulic Šrámkovy a Arbesovy, odkud to mají méně než 10 minut pěšky k zastávce linek 44 a 84, které jezdí o víkendu po 10 minutách.

2824
01 úno 2006 10:39
manil: na nostalgii jezdil 107 i 99, tak se povedly opravit aspon ty sjety kola? Na kolik vyjde baj očko taková oprava kontroléru? Teda, jestli víš.

635
15 dub 2013 15:57
Ad Lesná: To máte všichni svatou pravdu, Maleček je debil jak Brno a s tou tramvají to taky bude zajímavý. Uža by to bylo ...

11624
Brno
Honza píše:
Nebylo by jednodušší odklonit H4 z České do smyčky na Malinovského náměstí, aby se tam mohly vyskytovat i retro vozy ?

H4 je zejména nostalgická linka, která musí být primárně obsazována vozem 107, u něhož není pochyb, že ho od běžných provozních tramvají rozezná naprosto každý. Toto ale o retro tramvajích (zejména T3 a K2) úplně říci nelze. Takže se DP snaží vyvarovat zklamání těch, kteří by se vydali svézt historickou tramvají, ale nakonec by jim přijela "obyčejná" T3.
Jak psal Ježour, obraty v MČ se připouští a jako záložní vozy mohou retro tramvaje posloužit, zejména se počítá s T2 nebo plecháčem. Je dost možné, ne-li pravděpodobné, že 107 díky totálnímu opotřebení kontrolérů nedokáže sezónu dokončit. 99 je již ze stejného důvodu odstavena.

11624
Brno
Richie píše:
Asi si myslí, že si to lidi najdou v iRISu podle kurzu :D

Ad T2:
V podstatě ano. Ta zpráva vyšla v pátek na základě mé intervence, jinak by se všichni museli spokojit pouze s informací zde na fóru. Cílová skupina, která se chce T2 projet/nafotit jsou v drtivé většině šotouši, u nichž iRIS patří do starter packu. Pro ostatní je to náhodné příjemné zpestření.

187
21 kvě 2017 18:40
Tak x9 protáhnout na SO a 57 ukončit na té Štefce a x25 zrušit. Všude by tak bylo 10 minut a lidi spokojeni. Však by to bylo jen přes prázdniny.

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
V souvislosti se zavedením linky x9 došlo k omezení linky 57 zrušením spojů v trase Tomkovo náměstí - Lesná, Haškova, aby právě nedošlo k "předimenzování" úseku Haškova - Halasák.

EDIT:
2389 píše:
Proč na prázdniny 46 nezruší a x9 nevedou po N93 a následně po N92 po Štefku? Vše by se vyřešilo a mohlo by jim to jezdit co 10 minut

A kde by došlo k odstavení? Smyčka ŠČ je teď využívána linkou x25. Navíc by došlo ke ztrátě přímé vazby přestupu autobus a t-bus.

1110
21 zář 2009 15:23
Tam bude úspěch aspoň protažení kolejí ze současné smyčky přes Polikliniku na Halasák. (Nevěřím ani tomuto, natož Majdalenkám). Jinak tlak na elektromobilitu na Lesnou existuje, že se PRÝ uvažuje o 37 Haškova-Jírovcova s využitím parciálních trolejbusů. (ani tomuto nevěřím)

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Karosa B732....bojujte spíš za to, aby se preferovalo protažení tram. tratě do oblastí Majdalenek, nebo jak se to tam nad Haškovou jmenuje. To byste tam měli šalinu s intervalem 10-minut, v PD 5-minut. U vás je spíš zlo ten váš starosta, než, jak tam DP řeší u vás dopravu. V Brně je celkově problém politika, takové Žít Brno by měli všichni hnát až za hranice jižní Moravy.

1110
x9 a 46 jsou pokryty klouby, tam by problém nastat neměl. Vzpomeňme na loňskou Štefánikovu čtvrť a interval 12 minut, to fungovalo bez problémů.

635
15 dub 2013 15:57
M:Nezapomeň na to, že Lesná je jediné velké sídliště, kde nejezdí tramvaj, ačkoli tu měla již 40 let stát, nebo alespoň trolejbus, ale právě autobus.
Jezour: Tak vidím, že to očividně nemá cenu, někdo z druhé strany Brna to asi ví lépe. Má přece k dispozici průzkumy a blok v mozku, protože přece není možné jet o víkendu 3x do centra. Tohle je typické čecháčkovství. Takže bych to ukončil připomenutím základního poslání MHD: MHD je pro lidi, ne lidi pro MHD.
P.S. Je potřeba více otazníků a vykřičníků.

187
21 kvě 2017 18:40
Proč na prázdniny 46 nezruší a x9 nevedou po N93 a následně po N92 po Štefku? Vše by se vyřešilo a mohlo by jim to jezdit co 10 minut

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Šalina z Lesné mívá interval v PD celodenně 5/5 minut, a interval v PD-P býval celodenně 6/6 minut.
Ovšem letošní prázdninový interval x9/d9 je jen 8 minut. Bude to stačit? Z Černých Polí směrem na Starou Osadu navíc řada lidí kvůli výluce a kolonám na VMO použije místo trolejbusu právě šalinu. Navíc na Jugoslávské padá návaznost na d-3, která má interval 6 minut.

1110
tak si půjdu zítra projet celou Lesnou (s dovolením pouze jednou), ať vidím tu obsazenost a slyším to čecháčkovství v reálu. Běda, jak tam nebude aspoň mezi jednou dvojicí zastávek patnáct lidí. :roll:
Btw. pokud víte, že jezdí západní větev zcela prázdná (jak? to jste jel počtvrté do centra???), proč nepřejdete na druhou stranu sídliště a nejedete "soukromým" spojem?

2824
01 úno 2006 10:39
Cele Brno až na vyjímky má u autobusu interval o vikendech 20 minut, Lesná má 15? Tak na co si stěžujete? Dle mě ok.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata