Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 105 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 241  Další
Autor Zpráva

635
15 dub 2013 15:57
Kolega Jezour píše, že v ni doufá. Tak mu ji dokládám. Stejně, jako o víkendech v intervalu 10 minut. Ale ono to asi stejně nemá cenu ... A to jsou ti čecháčkové ale svině, že do té MHD vlezou, i když řekli, že už nikdy víc, že? Mít DP takové vedení, ani by nebylo potřeba nakupovat nový vozy, ty starý jen postupně vyřadit a jednou denně projet Stratosem 44, 84 a 1. pripitek
P.S. Ano, tříkrát do centra za sobotu, když to píšu asi to tak bude, ne? Děláš si ze mě srandu?

1110
21 zář 2009 15:23
offtopic: třikrát do centra během víkendu??? to asi ne, že?
ontopic: ad řeči: typické čecháčkovské stěžování lidí, jak to jezdí málo... a druhej den jsou v MHD zas. Stěžování si ja všechno, v tom je náš národ mistrný.
ad obsazenost: dnešních 15 je ještě minulý týden 10. Došlo-li k této optimalizaci, je to super.

7334
27 úno 2010 07:40
Ale dvoucifernou obsazenost nikdo nezpochybňuje, tak o co jde?

635
Jezour: Já tam bydlím a dnes jsem s ní jel 3x do centra. Pokaždé si všichni stěžovali na interval a prohlásili, že minimálně na prázdniny u nich MHD skončila. A obsazenost dvouciferná byla naprosto stoprocentně. Zato duplicita na druhé straně, kdy jede poloprázná x9 a minutu po ní prázdná 57 asi nikomu nevadí, stejně jako prázdná x25 místo prodloužení 57 na Starou Osadu ....

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Co já bych dal za interval 15 minut nebo méně na 30 o víkendu, popřípadě více alternativ obsluhy sídliště Černého krom 50. :D

1110
A Vy?
Já přímo info od průzkumníků. Zachycen i autobus s 0 lidmi, pravda na druhou stranu i s 30 lidmi. Mnohem větší vytíženost má 57 na Halasu, spoj na Vranov to vyšvihne ještě víc nahoru. Modus a medián na 46 ale jednociferný. Po dnešních změnách by tedy mělo dojít k navýšení o padesát procent (!), tak až se bude konat další průzkum, doufám, že uslyším čísla kolem těch 15. Navíc od září se zas vrátí 10 minut, takže srovnání bohužel nebude adekvátní...
Půjdem si sednout zítra na dvě hodiny do hospody u smyčky ŠČ a uděláme pozorování? Garantuju Vám, že přes těch patnáct (už máme ten interval 15, tedy ekvivalent 10 do minulýho týdne) se dostaneme zcela výjimečně...

635
Nedá a pokud tvrdíš, že je obsazená jednociferným číslem, lžeš, protože to prostě není pravda. Jak jsi na to vlastně došel? Bydlíš na Lesné?

1110
Chápu, ale neberu to jako důvod pro zachování desetiminutového intervalu na lince, kde jezdí dvanáctimetry obsazené jednociferným počtem osob v celé délce trasy. 15' se dá přežít i bez nutkání přesednout do auta.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Psychologické hledisko věci pomíjet nelze, protože první a logickou reakcí na psychologicky neúměrně dlouhý interval je přesednutí do auta. Člověk to udělá jednou, dvakrát, pak si na auto zvykne a zdarec. MHD má o dalšího cestujícího míň.

"fejsbůk" BMHD.cz

1110
Ondra píše:
Interval 30 minut je akceptovatelný tak maximálně pro noční linky. Během denního i o víkendu je půlhodina už psychologicky moc dlouhá.

Zásadně nesouhlasím.
Psychologicky = žádná fakta, žádná data a jenom pocity. Až se bude pocitem dát zaplatit, pak přijmu a omluvím se. Každý kilometr solo busu je sedmdesát korun z veřejného rozpočtu.

1110
Dostačuje s obrovskou kapacitní rezervou. Vytíženost linky 46 o víkendu ve většině spojů do 10 lidí, tímto opatřením se navýšila aspoň na těch 15. Kdyby to jelo po půlhodině = v pohodě třicet lidí a stále nemalá rezerva... Operujte prosím čísly, děkuji.
Ad tvorba JŘ - konstruktéři tvoří JŘ dle přesně stanovených specifik a zadání od objednatele, DP si opravdu nemůže říct, že sem pojedeme jen jednou za 30 minut. To je politické rozhodnutí, jehož podnik je pouhým vykonavatelem.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Jezour píše:
Samozřejmě, že dostačuje, dokonce s velkou rezervou.
Lidským intervalem rozumím klidně i 30 minut, bude-li přísně dodržována a hlídána garantovaná návaznost. Tedy vymyšlený příklad: ze Štefánikovy čtvrti nahoru na Lesnou vždy v X:11, X:41, v :11 se garantovaně čeká na linky A,B,C, ve :41 na D,E,F,G. Takový systém je efektivnější a výkonově nesrovnatelný s jakýmkoli jiným. Navíc mám jistotu, že přípoj vždy počká. Žádný dnešní "čekejte max. dvě minuty do zpoždění bez volání RS...".

Interval 30 minut je akceptovatelný tak maximálně pro noční linky. Během denního i o víkendu je půlhodina už psychologicky moc dlouhá.

"fejsbůk" BMHD.cz

635
Ne, to rozhodně nedostačuje, je to naprostá p******a. A ty návaznosti na ABC nebo DEFGH si strč taky někam, je to naprostej nesmysl. Nikdo se nebude před každodenní cestou do práce dívat hodinu, jak že tam má vlastně jet. Ach bože, nezbláznil ses náhodou? Ještě, že ty JŘ neděláš ...

1110
Samozřejmě, že dostačuje, dokonce s velkou rezervou.
Lidským intervalem rozumím klidně i 30 minut, bude-li přísně dodržována a hlídána garantovaná návaznost. Tedy vymyšlený příklad: ze Štefánikovy čtvrti nahoru na Lesnou vždy v X:11, X:41, v :11 se garantovaně čeká na linky A,B,C, ve :41 na D,E,F,G. Takový systém je efektivnější a výkonově nesrovnatelný s jakýmkoli jiným. Navíc mám jistotu, že přípoj vždy počká. Žádný dnešní "čekejte max. dvě minuty do zpoždění bez volání RS...".

635
Prej dostačuje ... aha, jasný ... bude dostačovat, až začnou všichni kvůli téhle hovadině jezdit autem.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jezour: jedna věc je "co dostačuje", druhá je nějaký lidský interval, abych nemusel na zastávce čekat např. 12 minut. Nehledě na tu rozdrbanou návaznost.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Jezoure sorry, ale tohle je šotoušovina jak prase. Myslím, že pořád většina lidí používá MHD bez IDOSu v mobilu a nemá v úmyslu se učit, že ve čtvrt a ve třičtvrtě má přestupovat ve štefance na pětku a v celou a půl na zemědělské na devítku. To se pak nemůžeme divit, že si pak starosta vymrčuje přímý bus až do centra :(

Btw když jsme u těch změn - proč nebyla místo vzduchovoziče číslo x25 protažená 57 na Starou osadu? Není teď úsek Merhautova-Tomkovo nám. opravdu trochu předimenzovaný? :-)

1110
15 minut bohatě dostačuje, to si nemusíme nalhávat. A právě možnost navazovat z různých spojů na různé směry je velkým plus této změny. Obsluha Lesné je výrazně posílena v pracovních dnech, o prázdninových víkendech opravdu netřeba posilovat. Buďme prosím pozitivní a smiřme se s realitou (nic jiného nám stejně ani nezbývá).

635
Přesně na to jsem chtěl reagovat-posila 46, avizovaná DP, se tedy o víkendu realizovala velice vkusně-interval z 10 min na 15. A jelikož 5 a 9 zůstaly po 10, nikde nic nenavazuje a je v tom akorát bordel. Bravo! Nikdy jsem neměl problém s JŘ od DP, ale tohle je příšerný! A 20 minut, no ještě lepší. To je jeden nápad lepší než druhej, já bych tu linku zrovna zrušil, však na 57 je to blízko ...

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Interval 15 minut na 46 by byl o víkendu v pohodě, kdyby na navazujících linkách nebylo 10. To už je pak skoro lepší nechat interval 20 minut...

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
miropiro píše:
Klouby na Lesné? Dnes určitě ne, jezdí jen sóla. A a-46 má o víkendu interval celý den 15 minut.

Omlouvám se, to mi tam chybí. Týká se PRACOVNÍCH DNŮ - PRÁZDNIN!

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Uvidíme, co v pracovní den. Dneska je přece jenom sobota. Ale 15minutový interval je na městskou linku obsluhující sídliště docela tristní.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
viktor1 píše:
Jestli to tu padlo, tak se omlouvám. Linka 42 bude po dobu letních prázdnin, stejně jako linka 53, obsluhována na kmenových kurzech pouze sólo vozy, aby se ušetřili klouby na kloubovou 46 a x9.

Klouby na Lesné? Dnes určitě ne, jezdí jen sóla. A a-46 má o víkendu interval celý den 15 minut.

Můj nový web o severním okolí Brna

1792
04 bře 2012 23:26
Trochu navážu na to, co bylo na předchozí straně. Provoz historických vozů mi v současné době přijde dobře naplánovaný. Víkendy o prázdninách. Co víc byste chtěli?
Pamatuje někdo z vás na rok 1968? Události, co se tenkrát děly…? Působí to jako hodně dávno, ne? No jo, 49 let. A z té doby tu máme provozní vůz. Takže znova…chcete historické jízdy? T3P 1564 může být jednou z nich. Ale problém…ona je v běžném provozu (info beru z těchto stránek). Zajímalo by mě, jak by se vnímání takového vozu změnilo, pokud by byl najednou přeřazen do kategorie historických, kam by správně měl patřit.
V souvislosti s tím, co se psalo o nových vozech pro Ostravu si říkám (to, co jsem si říkal již dříve), že bychom tu měli mít spíše moderní jízdy. Aneb ukázková jízda kapacitně vyhovujícím, plně NP vozem s klimatizací, free Wi-Fi a třeba i udělátky, jako USB nabíječky na mobil. Ne, že by pár mobilů v rámci šaliny žralo nějaký extra proud. Tohle bychom tu měli mít jako „atrakci“, na kterou by se jistě taky pár lidí přišlo podívat.
Tak, a teď bych prosil nějaké napomenutí od někoho ze správců, nebo přesunutí mého příspěvku a napomenutí za OT. Dávám to sem, protože odsud pochází původní kontext. Není to o JŘ? Není, uznávám.
Na závěr se vás teda ptám…přijde vám současný stav OK? Doopravdy cítíte potřebu historických jízd? Jak by se vám líbila jízda doopravdy moderním vozem?

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
A jak to vypadá výhledově s JŘ 42 po prázdninách, neví se? Vloni jsem připomínkoval na DP, jestli by ten dopolední přejezd sóla z linky 303 na linku 42 nezaměnil za kloub, odepsali, že zamění a už je to rok a pořád nic se nic neděje, to se plánuje až k prosincovým změnám?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata