Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 42 z 111    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 111  Další
Autor Zpráva
2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Ono bude vůbec zajímavé, až bankám dojde, k čemu jsou jejich karty zneužívány. Jak už jsem tu kdesi psal, tohle použití je v rozporu s obchodními podmínkami.

3098
29 srp 2009 19:30
Zrovna to omezení platnosti je poměrně logické, nicméně bych to nepřisuzoval za vinu dopravnímu podniku (ale Global Payments Europe /respektive bance, která to provozuje/, na jejichž portálu registrujeme kartu).
Vzhledem k tomu, že primárním cílem bylo modernizovat systém a omezit nutnost mít zvláštní karty na každou blbost, je logické, že nikdo nepočítal s tím, že by registroval prošlou kartu. Škoda, že se lidi tak bojí...

344
31 kvě 2016 10:01
Brno
miropiro píše:
Právě proto začínám litovat toho, že jsem se nezaregistroval už v roce 2016, abych mohl použít neplatnou bezkontaktní kartu. Myslím, že kdyby se toto povolilo, tak by to mohlo lidem vyhovovat, protože taková karta už by opravdu byla jen nosičem informací.

Měl jsem to štěstí, že jsem to stihnul. Nevím, proč to v roce 2017 zablokovali, když vidí kolik lidí chce druhou karu a mají s tím jen problémy neboť nepočítali s takovým zájmem. Kdyby nechali roky 2015 a 2016 k dispozici a předem v infokampani zdůraznili, že lze použít starou deaktivovanou bezdotykovou karu, nemuseli lidi zbytečně utrácet za COOP karty.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Richie píše:
Já si spíš myslím, že nejde o bezpečnost jenom co lidem vadí - mně se to zatím netýká, bo potřebuju víc zón, ale až to bude pro celý IDS, tak taky nechcu mít šalinkartu na platební kartě a to z jednoho prostýho důvodu - šalinkartu si baru i tam, kde je možnost, že mě někdo okrade nebo že ju z nedbalosti či opilosti ztratím - koncerty, na koupání na Pryglu, festivaly a další akce v davu. Tak přesně proto budu taky chtít mít zvlášť kartičku na které bude nahraná šalinkarta. A třeba časem budou jenom i čipy na klíče - tak jak to má Airbank - stačí čip místo karty pro placení a možná snad i pro výběry.

Právě proto začínám litovat toho, že jsem se nezaregistroval už v roce 2016, abych mohl použít neplatnou bezkontaktní kartu. Myslím, že kdyby se toto povolilo, tak by to mohlo lidem vyhovovat, protože taková karta už by opravdu byla jen nosičem informací.

Můj nový web o severním okolí Brna

1591
18 led 2009 10:06
Já si spíš myslím, že nejde o bezpečnost jenom co lidem vadí - mně se to zatím netýká, bo potřebuju víc zón, ale až to bude pro celý IDS, tak taky nechcu mít šalinkartu na platební kartě a to z jednoho prostýho důvodu - šalinkartu si baru i tam, kde je možnost, že mě někdo okrade nebo že ju z nedbalosti či opilosti ztratím - koncerty, na koupání na Pryglu, festivaly a další akce v davu. Tak přesně proto budu taky chtít mít zvlášť kartičku na které bude nahraná šalinkarta. A třeba časem budou jenom i čipy na klíče - tak jak to má Airbank - stačí čip místo karty pro placení a možná snad i pro výběry.

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Mňa by ešte zaujímalo, či sa dá použiť aj mobil s podporou NFC a emulovanou platobnou kartou. Na bezkontaktných termináloch to funguje bez problémov, tak by to mohlo fungovať aj pre šalinkartu.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
No, jak jsem pochopil, tak bezkontaktní platební karty byly zvoleny proto, že jsou mezi lidmi velmi rozšířené. Jen DPMB jaksi asi podcenil, podle mě až hysterický, strach lidí o bezpečnost.
Pokud jde o to, jestli by nešlo použít nebankovní karty, tak tyto karty fungují na jiném standardu, s bezkontaktními platebními kartami nekompatibilním. On by nebyl problém vydat vlastní kartu na tomto nebankovním standardu (MIFARE, resp. novější MIFARE DESFire) a zároveň umožnit i použití platebních karet (tak to například funguje v Ostravě), ale celý systém by to výrazně prodražilo, protože o platební karty se starají primárně banky, ale pro vlastní kartu by byl potřeba software, zázemí pro jejich vydávání atd. a to není zadarmo a mohou s tím být další problémy, viz Opencard, a ostatně i Brno už má své špatné zkušenosti s karetními šalinkartami, byť ne bezkontaktními. Takže se ani nedivím, že se zvolilo nejjednodušší a pro město, DPMB a Kordis (který se určitě časem také připojí) nejlevnější řešení.
Jinak, poslední dobou se začínají rozšiřovat stravenkové karty, které se tváří jako klasické platební karty a i fungují v klasických platebních terminálech a většinou jsou na nich jen ty stravenky, takže si myslím, že by to mohlo být relativně bezpečné řešení pro toho, kdo se bojí použít klasickou kartu, protože v případě nějaké ztráty či odcizení údajů, přijde jen o stravenky. Ale to za předpokladu, že je možné tyto karty použít jako nosič šalinkarty, osobně si myslím, že by to jít mělo, ale nevím to jistě.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

29
25 kvě 2015 13:01
Mě by zajímala jedna věc: A proč to musí být nutně bankovní karta? Nemůže to být cokoli s RFID? Resp., jaký standard musí daná karta splňovat? Kartu bankovní bych k tomuto nikdy nepoužil, ale např. In-Kartu ČD, ISIC nebo vstupní kartu do práce :-) bych použil. Proč byl zvolen tento nesmysl? Zvláště když je karta pouze identifikátor... (Otázka je spíše řečnická)

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
K EOC: protože i já jsem si shodou okolností musel koupit šalinkartu, byť mi zatím stačí papírová verze, navštívil jsem Pisárky. Ze strany DP tu prostě JE řada failů:
nedostatečně vysvětleno, že se musí karta zadat v e-shopu, až potom je možno ověřit na přepážce (v Pisárkách si člověk může vyzvednout kartu, jet domů, spravit e-shop a bay navštívil DP noch einmal); na to má běžně pracující člověk asi tak čas, lítat sem a tam;
e-shop měl být spuštěný už dřív, takhle to je jako šitý horkou jehlou (možná i bylo, vím já?);
a kdyby DP poslouchal alespoň trochu, mohl už dřív vědět, že zájem o náhradní karty bude větší, než čekal.

Karta měla být už od začátku vlastní (jako Lítačka), tohle je neskutečný kočkopes, i když fungovat to bude, to jo.

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Dobře, děkuji za vysvětlení. :-)

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Počítá se součet zón, od něj se odvíjí časová platnost. Tzn. jestli máš dvouzónovou šalinkartu, a na třetí zónu potřebuješ tuto doplatkovou jízdenku, pak podle označení máš 2-3zónovou jízdenku, tzn. 60-90 minut.
Př. doplatková jízdenka se šalinkartou na 100+101 označená už v zóně 100 (při cestě přes 101) má platnost 9 minut, pokud ji označíš v zóně 101 a jedeš z Brna, pak je to 60minutový lístek.

AEdit: aneb jak napsal Domis těsně přede mnou.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Tomáš N.: Předpokládám, že máš kupón na Brno (100+101). Časová platnost závisí na tom, odkud jedeš (kde si doplatkovou jízdenku cvakneš). Pokud jedeš ze zóny 100, platí kombinovaná jízdenka na 3 zóny a 90 minut od označení. Pokud jedeš ze zóny 101, platí na 2 zóny a pouze na 60 minut. Pokud jedeš naopak z vnější zóny do Brna, platí to stejné. Tedy když jedeš jen do zóny 101, tak 60 minut, pokud až do zóny 100, 90 minut. Při kontrole je samozřejmě nutné předkládat jak šalinkartu, tak doplatkovou jízdenku, doplatek bez šalinkarty není platný.

Viz http://idsjmk.cz/kombinace.aspx#1

Naposledy upravil Domis dne 31 pro 2016 13:19, celkově upraveno 1

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Zdravím, měl bych dotaz ohledně doplatkové jízdenky za 1 zónu (16/8 Kč).
V kombinaci třeba s 3 měsíčním kupónem, jak dlouho má platnost? Nikde jsem se to nedočetl (spíše asi neumím hledat).

7338
27 úno 2010 07:40
No jo, kdyz pro me je linka do Laa 000070, a u ni tam jedou vsechny spoje. :-)

1577
No počkat, to je ale právě velmi důležité rozlišit spoje a linku. Třeba na 104 také nejede všechno až do Laa, a teď je otázka, zda i například spoje do Hevlína budou muset brát Eura nebo ne. Jak jsem pochopil, tak asi ne, ale bylo by vhodné to jasně rozlišit, že jsou to jen spoje zajíždějící mimo Česko, nikoliv celé linky. Ale já už jsem si bohužel zvykl, že pro Kordis je rozdíl mezi spojem a linkou nad jejich rozlišovací schopnosti :-(

7338
Však kolega psal, že je to na spojích zajíždějících mimo území ČR. Nebo se jezdí ještě někam? :-)

609
24 čer 2005 20:56
Není to úplně přesné, je to jen na spojích, které zajíždí na území Rakouska a Slovenska.

7338
Rekl bych, ze je to velmi rozumme opatreni.

1110
21 zář 2009 15:23
Do novinek v tarifu IDS JmK od 1.1. lze dopsat i "dobře utajenou" změnu, že na území Rakouska i Slovenska odpadá povinnost platit Eury, tedy od 1.1. lze kdekoli kdykoli platit jízdné českými korunami. Naopak na linkách, které zajíždějí mimo území ČR, je umožněno platit eury i na českých zastávkách.

2650
13 črc 2009 13:42
A to psal člověk s dvěma tituly.

1577
Jak jsem se díval, tak existuje pro Kuřim několik variant úsekových jízdenek a některé platí až do České, Moravských Knínic, Lipůvky či Rozdrojovic, takže pokud v tom není nějaký háček, který v té stručné zprávě chybí (třeba požadavek na jízdenku výhradě mezi Kuřimskými zastávkami), tak by se to mohlo vyplatit i lidem z okolí Kuřimi.

1591
18 led 2009 10:06
Mouka píše:
Překvapuje mě, že tam není podmínka trvalého pobytu ve městě Kuřim.

Tak ono kdo nemusí, tak tam nebydlí a vzhledem k tomu, že se jedná o úsekovku tak ta je použitelná jenom pro místní v zóně 310, pač ju nemůžeš prakticky stejně s ničím kombinovat.

6620
21 pro 2005 17:01
Překvapuje mě, že tam není podmínka trvalého pobytu ve městě Kuřim.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Docela lůzři v té Kuřimi. Mít takovou hrubku přímo v nadpisu...

1110
21 zář 2009 15:23
http://www.kurim.cz/cs/obcan/aktuality-z-mesta/mesto-prispiva-na-autobusouvou-dopravu-obcanum-starsim-70ti-let.html

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2769 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 111  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata