Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 188 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191 ... 726  Další
Autor Zpráva
Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
http://brno.idnes.cz/obnova-tramvajove- ... pravy_krut

7334
27 úno 2010 07:40
Richie píše:
Proč by to dělali?

Protoze rano jedou do skoly ci prace s nekym autem a vraceji se sami apod.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
To bych se možná divil, to je pravda. Mně nevadí, že DPMB umožňuje mít bankovní kartu k tomuto účelu. Šalinkartu bych si na ni já nedal, ale kupovat si na ni jízdenky ve voze - to zas asi jo. Kdybych dělal obojí - měl šalinkartu + dokupoval, nevím, jak bych se rozmyslel :D
Přijde mi, že k tomu lidi docela tlačí, i když ze všech stran i na facebooku na stránce DPMB je vidět, že nemalé části se nelíbí mít bankovní kartu jako šalinkartu a ten způsob, jak to obejít je takový prostě nedůstojný.
Taky před tím DPMB informoalo, že e-shop bude spuštěn až 1.1. kvůli nějakým dotacím, které na to chtějí využít, protože to nestálo málo peněz, a nakonec to šlo už v prosinci, tak by měl zajímalo, jak to teda je...

1591
18 led 2009 10:06
Proč by to dělali?

7334
prototyp401 píše:
Ale kdo má šalinkartu, většinou neplatí ve vozidle ;)

Mel jsem na mysli sjednoceni systemu. Navic by ses mozna divil, kolik mimobrnenskych ma salinkartu na Brno a zbytek si dokupuji.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
http://brnensky.denik.cz/z-regionu/leto ... 70103.html

Že by se na Stránské skále už koplo do shnilých pražců?

Zajímavá bude výluka mezi hl. n. a Šimicemi. Znamená to aktivaci Dolního pro EC a ukončení S2/S3 v Šimicích? Bude NAD hl. n. - Šimice? Šalina na SO by moc smysl nedávala.

Nevím, jestli by nebylo bývalo lepší odložit reko Valchařské na dobu výstavby MÚK Tomkovo nám. Snad by trať ještě 2 roky vydržela.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Ale kdo má šalinkartu, většinou neplatí ve vozidle ;)

7334
Nevyznam se v IT ani bankovnictvi, ale nemuze byt duvodem zamer zavest bezkontaktni placeni ve vozidlech IDS? A je to takto jednodussi?

3342
21 led 2011 14:19
Spíš než to mě mrzí, že to musí být platební karta. Technické provedení jakékoliv jiné čipové karty není natolik odlišné, aby se to nemohlo hodit na jakoukoliv jinou. Třeba si pamatuju že už tak před 6 lety jsem měl možnost nahrát si průkazku pro vstup do národní technické knihovny v Praze na IN kartu. Technický důvod, proč by to nemělo jít, opravdu neznám.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
b1 píše:
Někdo třeba nemá šalinkartu, a chce si ji nově pořídit rovnou od 1.1.

Tak, treba ja.

jara255 píše:
Kartu můžete použít jakoukoliv bezkontaktní i zablokovanou.
<...>
Ideální stav je vše si doma vyplnit včetně karty a potom s občankou + platební kartou přijít pouze na ověření.

Vida, takze konec ZUNO se docela hodi. :mrgreen:

A docela me - jako jiz radu lidi zde - mrzi, ze nema DPMB/Brno vlastni karty. :/

Nicmene obecne - myslenka dobra, provedeni takove brnenske. A skoda, ze to neslo ven rovnou i s jednorazovkama (jako v Ostrave, tak jsem si to nemohl vynachvalit). Fixaci na platebku povazuju za rozumnejsi reseni, nez proprietalni reseni se svoji jednoucelovou kartou.
(Samozrejme idealne, kdyby byla jedna karta pro vsechno... a e-government, dobudovana infrastruktura a svetovy mir.)

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Roční elektronickou šalinkartu si první den koupilo pět tisíc sedm set lidí
http://www.brnenskadrbna.cz/zpravy/spolecnost/6815-rocni-elektronickou-salinkartu-si-prvni-den-koupilo-pet-tisic-sedm-set-lidi.html

1484
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Jara255 - řešení nízkopodlažnosti trolejbusu bylo tady v této republice předvedeno v roce 1993. Jmenovalo se to 22TrG :mrgreen:

378
29 led 2015 21:34
Brno - Žebětín
Trolejbusům se dá věřit, jsou tady 28x 14 a 6x15Tr, tak když se má kupovat dalších 30 trolejbusů (nevím jestli je v tom započítání i těch 10 s baterkama), tak to je reálně stihnutelné. Autobusy možná, ale šaliny ne. To je aspoň můj názor.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
peno píše:
A co T6, tedy hlavně ty čtyři soupravy (osm vozů), co už prošly generálkou? To se opravdu předpokládá, že deset let po GO půjdou rovnou pryč? Není to přece jenom trochu brzy?

Nedivil bych se tomu, kdyby to tak dopadlo. Stejně dojezdila například velká většina T3M.

"fejsbůk" BMHD.cz

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Dopravnímu podniku došly karty na šalinkartu. Lidé odmítají používat platební karty.

1792
04 bře 2012 23:26
Já stále čekám, kdo na to poukáže a… nějak nikdo. Je tam napsáno trol+bus. Tram ne. :-) Tram je těžce nemožný cíl. Bus a trol? Možná… Nevěřil bych tomu ale.

3098
29 srp 2009 19:30
Neberte to tak doslovně vážně... Prostě roky 2020 a 2025 jsou taková přání/cíle, které budou naplněny pouze v ideálním případě.

378
Brno - Žebětín
peno píše:
A co T6, tedy hlavně ty čtyři soupravy (osm vozů), co už prošly generálkou? To se opravdu předpokládá, že deset let po GO půjdou rovnou pryč? Není to přece jenom trochu brzy?

Nebo B961E - 4 roky po GO pryč.

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Mlha komplikovala hromadnou dopravu v Brně. Zamrzaly výhybky tramvají
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/mlha-komplikovala-hromadnou-dopravu-v-brne-zamrzaly-vyhybky-tramvaji-20170102.html

344
31 kvě 2016 10:01
Brno
jara255 píše:
Zadal jsem pro sebe a syna staré platební karty s expirací 08/16 a systém to vzal. Manželka chce jinou, aby se jí to nepletlo se stávající plat. kartou, takže koupím tu, co nabízí DPmB. V pondělí tam nastoupím a dám vědět, jak jsem dopadl.

Takže k elektronické šalinkartě.
Píšu to sem, kde jsem to slíbil, když tak admin ať to přesune, kam uzná za vhodné.

Kartu můžete použít jakoukoliv bezkontaktní i zablokovanou. Kdo stihl se zaregistrovat ještě v roce 2016, bude moci použít i tu s expirací během roku 2016. Dnes jsem se díval a systém (http://www.brnopas.cz) rok 2016 už k registraci nenabízí.
Pokud si chcete koupit kartu od DPmB, koupíte ji v přízemí na Novobranské u přepážek. Pokud by měli vyprodáno, v trafice si kupte třeba Bleskpeněženku (rada od informátorů DPmB). Následně ti co nemají elektronickou registraci si vyjedou do II. patra, kde vám vytvoří účet (fotka do občanky + občanka+platební karta). Potom sjedete opět do přízemí k přepážkám, kde si kartu a doklady necháte ověřit.
Pokud si účet předem přednastavíte doma, stačí po zakoupení karty na místě v mobilu navštívit svůj účet, zadat číslo karty a nechat si ji v přízemí ověřit.
Ideální stav je vše si doma vyplnit včetně karty a potom s občankou + platební kartou přijít pouze na ověření.

6620
21 pro 2005 17:01
Autobus na Znojemsku narazil do hřbitovní zdi, pět lidí se zranilo

344
31 kvě 2016 10:01
Brno
Jen tak mimochodem. V čem jsou ty trolejbusy a autobusy nízkopodlažní? Dneska jsem jel 31Tr a jestli si to dobře pamatuji, první část vozu má 11 sedaček a za harmonikou jsou pouze dvě nízkopodlažní sedačky. Na ostatní sedadla se leze jak na barovou stoličku. Je mi jasné, že nelze udělat z technického hlediska 100% nízkopodlažních sedaček (plochy). Ptám se, proč tam, kde z technického hlediska nejde umístit nízkopodlažní sedačky, není zvolena standartní výška podlahy a u dveří schody. Stojící cestující v prostoru, kterého tam už tak je poskrovnu, by mohli alespoň nohy částečně zasunout pod sedačku. Nevím, jaký má význam stávající řešení těchto vozidel, když invalidní cestující sice nastoupí bezbariérově, ale předpokládá se, že bude během jízdy sedět. To má šplhat na barovou stoličku, na kterou se i zdravému cestujícímu obtížně leze??? Stejný problém je u šalin 13T verze II. Nástup bezbariérový, ale v článcích s podvozkem musím opět zdolat schodek k sedačce.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Ta představa až tak mimo není. Dá se říct, že během příštích pár let dojedou veškeré modernizované T3 a K2 kilometry do další GO, což se bude muset nějak řešit.

"fejsbůk" BMHD.cz

378
Brno - Žebětín
To bych chtěl vidět, aby v roce 2025 byly všechny šaliny nízkopodlažní. Až moc optimistická představa podle mě. Za 8 let vyházet všechny vysokopodlahy, no nevím... sarcastic

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18131 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata