Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 118 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 241  Další
Autor Zpráva
1205
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Všiml jsem si, že podle dodatku č.20 na příští rok, je linka E50 posílena ve špičky na 15 minut, ale linka a-50 má prodloužený interval ve špičky na 15 minut. Linka a-50 jezdí nejvytíženější mezi NB-Kohoutovice, kde zrovna posílená E50 nepomůže.

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Zrovna na tu zastávku Horova jsem se ptal dnes v ranní E56 pana Seitla. Říkal, že byla zrušená během rekonstrukce Žabovřeské a její obnova bohužel není reálná, protože tím, že se jedná o silnici první třídy, tak by tam musel být cca. 50-metrový odbočovací nebo připojovací pruh a ještě nějaké stavební oddělení od zbytku vozovky. Takže bohužel to asi není moc reálné. Ale je to příležitost tlačit na investora (tj. ŘSD), aby se v nově budovaných úsecích VMO se zastávkami na vhodných místech počítalo. Myslím, že na městě jsou teď lidi, kteří by to mohli zvládnout prosadit.

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Jakub S. píše:
Že s Karosou nejde 80 za hodinu? Ale jde ;-).

Jde, ale motor u toho při 2500 otáčkách brečí o pomoc a snaží proskočit deklem dozadu.

Jakub S. píše:
A té nemožnosti zastavit v Žabinách je škoda. Matně si pamatuji, že někde v blízkém okolí mostu přes Horovu bývaly zastávky přímo na okruhu a zastavovaly tu snad okružky. Ale to už je fakt dávno.

Dokud jezdily okružky podél vody (tzn. do dokončení křižovatky v Pisárkách), zastavovala přímo na mostě přes Horovu linka 44.

3098
29 srp 2009 19:30
Že s Karosou nejde 80 za hodinu? Ale jde ;-).
Jinak mám pocity z dneška podobné. Na sedlové časy je JŘ dost nadhodnocen, trasu Nem. Bohunice - KPN jsme dokázali zvládnout za 12 minut.
A té nemožnosti zastavit v Žabinách je škoda. Matně si pamatuji, že někde v blízkém okolí mostu přes Horovu bývaly zastávky přímo na okruhu a zastavovaly tu snad okružky. Ale to už je fakt dávno.

151
07 říj 2009 23:14
Jen by bylo ideální na ni vypravovat vozidla s vyšší Vmax. Té dnešní B931 ta věčná jízda 60km/h vůbec neseděla. Částečně je tam i 80km/h, což s Karosou moc nejde. Cross by byl asi ideální. Jinak jízdní doba byla dobrá, v KPN jsme byli o 3 minuty dříve, na TP pak o 4(5). Takže až na výjimky jízdní doba pěkně odpovídá případné zácpě na Žabovřeské. Možná ráno v opačném směru se na Bráfové čeká o chlup déle, to nemám úplně vyzkoumané.

2
09 lis 2016 15:37
Velké Popovice, Dlouhá 22, 755 14
prototyp401 píše:
+ i v KPN bydlí hodně lidí, kteří jezdí do Bohunic a je pro ně mnohem výhodnější jet kousek na KPN (nebo i dojít) a pak E56 než na Pionýrskou a čekat na 25...

Souhlasím! Také jezdím do Bohunic a nelíbí se mi to.

7334
27 úno 2010 07:40
xxx píše:
Skoro jako v Pisárkách.

Jistě. Mě by taky nenapadlo přestupovat jinde než u Kampusu.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
+ i v KPN bydlí hodně lidí, kteří jezdí do Bohunic a je pro ně mnohem výhodnější jet kousek na KPN (nebo i dojít) a pak E56 než na Pionýrskou a čekat na 25...

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Přesně tak, já to prostě chápu přednostně jako expresní linku pro mimobrněnské, kteří účelově cestují do Bohunic či na TP a přijedou na KPN vlakem nebo a-301. Zastávky po cestě jsou spíš bonusem, asi by se to dalo obejít i bez nich.

757
Zlín
No ale tak jako ty - xxx - by si prostě mohl stěžovat každý. Nikde není řečeno, že E56 je linka, která celé Brno expresně dopraví do Bohunic nebo na TP.
Každá zastávka je kontraproduktivní a některé jsou prostě důležitější než ostatní. Třeba KPN vs Semilasso. Jedna zastávka navíc nikoho nezabije, a pokud se mu to už kvůli te jedné zastávce nevyplatí, tak to není spoj pro něho. Čtvrtě mi přijdou uplně mimo...

2649
13 črc 2009 13:42
Jo, takže pojedu jak idiot až ke KPN, mezitím mně E56 ujede a budu tam 15 minut čekat...

2830
Bedřichovice
To už může být zajímavější, i když z Maliňáku je pořád rychlejší vrátit se na nádraží nebo Českou na d-12 a ty zbývající zastávky obsluhuje d-6 přímo na KPN...

2649
A co když jedu třeba z Maliňáku? Nebo odkudkoli mezi Antonínskou a Jungmannovou?

2830
Bedřichovice
Ona ta linka je spíš pro mimobrněnské, kteří na KPN dojedou vlakem nebo regionálkama.

A hlavně jaký význam má kombinace d-1 + a-E56 (15 + 8 minut + čekání na přestup) pro cestu do TP, když se dá jet přímo d-12 (21 minut)?

2649
Skoro jako v Pisárkách.

7334
27 úno 2010 07:40
Přestup v tomto směru je na Čtvrtích hodně nešikovný.

2649
Ale bude se muset kodrcat přes Rybnickou a z Pisárek mu jede jenom 26, která při 10minutovém intervalu a věčném zpoždění jezdí jednou za uherskej rok. Když už ta E56 přes ty Čtvrtě jede, tak nevím, proč by tam nemohla zastavit. Byla by to otázka nanejvýš 30 sekund.

Dále mi nedává smysl, že E56 nezastavuje v zastávce Semilasso. Čili když pojedu jedničkou z centra, tak stejně budu muset jet 53.

480
14 úno 2014 15:19
Brno
xxx píše:
No ale takhle když někdo pojede z Kr. Pole na Kamenný vrch, tak bude muset jet tam a zase zpátky. Navíc mu tam od kampusu jedou jenom dvě linky místo tří.

Nemusí, stačí aby vystoupil v Pisárkách a počkal na příslušný spoj. Podívej se na mapku:
http://static.bmhd.cz/data/bmhd-aktuality/img/2016/2016-11-08-E56-letak.jpg

2649
No ale takhle když někdo pojede z Kr. Pole na Kamenný vrch, tak bude muset jet tam a zase zpátky. Navíc mu tam od kampusu jedou jenom dvě linky místo tří.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
xxx píše:
Proč E56 nebude ve směru ke kampusu zastavovat na Čtvrtích?

Protože je to expresní linka a to už by mohla zastavovat všude, to já bych třeba mohl chtít aby E50 stavěla na Ukrajinské protože to mám kousek od baráku

2649
Proč E56 nebude ve směru ke kampusu zastavovat na Čtvrtích?

1404
02 črc 2011 14:08
Cracatit: Campus je takový pseudocentrum, který je stavebně řešený úplně příšerně. Kdykoliv tam jdu, tak si říkám, kdo tohle mohl tímto způsobem naprojektovat. Brněnský OC s největším počtem stavebních stupidit. :D
Ale i přesto je účelný a přesně jak píšeš, není zdaleka jen o studentících. Téměř všichni, co bydlíme v nejzápadnější části SL, jej pravidelně využíváme jako nejbližší hypermarket. Autem je tam člověk za 2 minuty a hojně tam lidé za nákupy dojíždějí i MHD.
To je třeba si uvědomit při vytváření JŘ do této oblasti. Není to tak dávno, co zde DPMB provozoval po deváté večer naprosto napoužitelné spojení i přesto, že OC funguje až do 23 hodin. Asi tehdy uvažovali tak, že v tuto dobu tam nejsou studenti, tak tam nemusí být ani slušné spojení. To je chyba. Ale naštěstí už jim to došlo.

820
25 led 2006 09:46
Tak to samý, co linky 25, 26 - v ranní špičce ji vést v trase Technologický park - Nemocnice Bohunice a Kamenný Vrch - Technologický park, v odpolední špičce naopak.

2834
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
TMB: Tím se myslí co? Jakože by končila E56 jednou FN Bohunice a jednou na Kameňáku? Neočekávám, že by druhá varianta byla tak vytížená. Spíš očekávám, že se mírně zvedne obsazenost T-37 + A-50 směr Bohunice a obráceně. Větší smysl dává prostě spojovat velké uzlové body, než sídliště s preferencí jednoho směru.

757
Zlín
A ještě je třeba si přiznat, že menší část pojede celou trasu TP-Bohunice a zpět, na KPN bude určitě dost velká výměna cestujících. Takže i kdyby s nějakým zpožděním za 20 minut z KPN do Bohunic - to už silně konkuruje autu, podle mě.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata