Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 74 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 413  Další
Autor Zpráva
1792
04 bře 2012 23:26
Fantomas: :-D :-D :-D
Dotaz i na ostatní:
Přijede vám 1945. Co se vám vybaví? Jsem jediný, komu se vybaví historická souvislost?

800
12 zář 2014 23:38
No rozhodně lepší, než v druhém tématu navrhované jméno tramvaj Rudy Kovanda...

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
No je pravda, že 13T6 pojmenovaná Ernst Mach by pak mohla jezdit nadzvukovou rychlostí, to by byla škoda nevyužít. :mrgreen:

800
Nevím, jestli budou rodáky navrhovat jen ty části, kam to jezdí. Třeba zrovna Chrlice dostanou rodáka na úkor, řekněme, Starého Lískovce. Generální mluvil o tom, že jednotlivé MČ se k tomu ted vyjadřují a nějak se čeká, až se vyjádří všechny vyzvané.

1792
Ojin: Jasný, technicky vzato těma částma ta trať vede, ale jde o to mít něco jako tratě v Královo poli, nebo tak. Prostě něco použitelnýho, něco, co tím projíždí, co jede na konec, co napájí sídliště a tak.
Jsou tu pak jisté části, které jsou prostě tak daleko, že do nich trať už ani nemůže vést.
Jo, ty zácpy tam pamatuju. Jak jsem vždycky čekal na Olomoucké, a říkal jsem si, jestli to teda přijede na čas nebo ne. Tam JŘ prostě neměl žádný smysl. Měli tam rovnou napsat, že 31 a 33 prostě přijedou, až tam budou, a hotovo. :-D Samozřejmě to pak přijelo natřískaný až na střechu, ale myslím, že to asi není nutné nějak zmiňovat, protože tohle je opakující se téma po celém Brně.

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Naxashi píše:
Je škoda, že šaliny nejezdí do Slatiny, Černovic, Kohoutovic a na Vinohrady. Je to velká škoda, protože by to těm čtvrtím velmi pomohlo. Je škoda, že mezi Husitskou a Skácelovou není kolejová spojka s průjezdnou smyčkou na Slovaňáku.
Chápu, kam tím míříš, jasně. :-) Jen bych rád řekl, že jsou důležitější tratě, co neexistují.

Jasně, myslel jsem, že některé městské části, které mají významné rodáky, jako třeba Chrlice, "svou" šalinu mět nebudou, kdežto některé jiné ano, i když tam třeba tak významné osobnosti nejsou. (Typicky nové sídlištní čtvrti jako Vinohrady.) Plus k tomu ještě nepoměr velikostí.

Jinak Černovice i Vinohrady kus tramvajové tratě mají, ale bez zastávky. Černovice možná zastávku získají, pokud někdy dojde k přeložce kolem Ostravské. V Novém Lískovci ani Jundrově šaliny taky těsně nejsou, ale dá se dojít.

eframmcbeth píše:
Jestli jsem to správně pochopil, tak každá ze 20 městských částí obsluhovaných tramvají vybere jednoho slavného rodáka a dá jeho jméno jedné z 20 nových tramvají.

V deseti čtvrtích šaliny nejezdí ani v blízkosti (Jehnice, Ořešín, Ivanovice, Útěchov, Tuřany, Chrlice, Bosonohy, Kohoutovice, Žebětín, Kníničky), takže zbývajích 19 bude mít po jedné osobnosti? (+ Modřice?)

Naxashi píše:
Pokud bych si měl vybírat vlastní byt, což by mě teoreticky mohlo čekat, tak tyhle části prostě vyškrtávám ze seznamu, cokoliv tam je, mě nezajímá.

Je fakt, že když jsme si vybírali byt, tak blízkost šalin byla důležitým kritériem. Trolejbusy v zácpě před kruháčem na Černovičkách (a na jiných místech) by mě taky nebavily.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Jan Kokojan píše:
Ja mam pry na obouch ocich stejny,dle slov me ocarky minimalni,a sice 1. Podle toho,co pises by me teoreticky vzali a Tebe ne,to je pro me nepochopitelny. Navic sama doktorka nechape,cemu by takovy druhy vad mely vadit,resp.vzdyt to resi bryle,stejne jako na silnici,tak i na draze:D. No,snazim se zatim marne zjistit kdo je onim draznim lekarem na ocnim pro DPMB,rad bych se zeptal primo jeho/ji. Dekuju.

Zde je kontakt na smluvního "drážního" očaře. Zkus se tam zeptat, než do těch vyšetření půjdeš.

http://www.quattromedica.cz/poliklinika ... doba/ocni/

1792
eframmcbeth: No…tak…to jo. :-D OK, pokud to tam už „jezdí“, tak by to chtělo, aby to tam ještě…jezdilo. :-D
Kdysi dávno, jak jsem si vytvářel vlastní síť Brna pro BAHN, tak jsem měl jisté tratě těmito městskými částmi.
Já nevím, přijde mi, že je škoda, že to tam nejezdí. Hodně velká. Pokud bych si měl vybírat vlastní byt, což by mě teoreticky mohlo čekat, tak tyhle části prostě vyškrtávám ze seznamu, cokoliv tam je, mě nezajímá. Spoléhám na MHD, a myslím, že trolejbusy jako 31 a 33 těžce nedostačují. Jezdíval jsem, jako snad každý Brňák, otročit do Slatiny, a říkal jsem si, že je fajn, že tam jezdím jen do „práce“, co teprve ty lidi, co tam fakt bydlí… A přijde mi, že ty šaliny tam fakt patří.
A pak tu máme městské části, kde jezdí nějaké obskurní linky busů, co jezdí jednou za 20 minut, občas teda i za 5, ale v nějaké obskurní hodiny, navíc se tím dostanete jen na Úzkou, která je zcela zbytečná a k ničemu, protože abyste se pak dostali někam dál, tak se musíte prodrat bilionem lidí, jejichž smysl života je jen překážet v cestě…
Ale to je asi můj pohled. :-D

800
Do Slatiny a Černovic čistě striktně vzato jezdí :D v Černovicích bych to tipoval tak na 300 metrů jedna kolej (hranice MČ vede pokud vím středem ulice) a do Slatiny jezdí jednou za hodinu kouzelná 10 :D

1792
Z tématu o 13Tčkách:
Ojin píše:
S tímto systémem přidělování jmen škoda, že nejezdí šaliny do Chrlic.

Je škoda, že šaliny nejezdí do Slatiny, Černovic, Kohoutovic a na Vinohrady. Je to velká škoda, protože by to těm čtvrtím velmi pomohlo. Je škoda, že mezi Husitskou a Skácelovou není kolejová spojka s průjezdnou smyčkou na Slovaňáku.
Chápu, kam tím míříš, jasně. :-) Jen bych rád řekl, že jsou důležitější tratě, co neexistují.

3342
21 led 2011 14:19
OK jakože už to přestaneš psát do každého svého příspěvku?

1792
1935: Vrchol současné technologie. :-D
Ne, 13T5 a 6 mám rád(ěji, než 13T0-4), ale…
4článkový 15T pro Rigu. Co takhle? Ne? OK…

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Jedna dokumentační z MSV.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

8
23 zář 2016 18:00
Ja mam pry na obouch ocich stejny,dle slov me ocarky minimalni,a sice 1. Podle toho,co pises by me teoreticky vzali a Tebe ne,to je pro me nepochopitelny. Navic sama doktorka nechape,cemu by takovy druhy vad mely vadit,resp.vzdyt to resi bryle,stejne jako na silnici,tak i na draze:D. No,snazim se zatim marne zjistit kdo je onim draznim lekarem na ocnim pro DPMB,rad bych se zeptal primo jeho/ji. Dekuju.

2824
01 úno 2006 10:39
Tam je to jeste nejak vice specifikovano, ja mam cilindr uplne nejmensi mozny ale jen na jednom oku a bylo mi receno u doktorky na draznim ci kam me to tenkrat poslali pred 12ti lety, ze kdybych to mel na obou bylo by to ok,ale protoze mam jen na jednom a k tomu mam na tom jednom oku dioptrii 1 tak to na tramvaj neprojde, dle me je to kravina, protoze uz 12 let jezdim uspesne s autobusem a od 18ti s autem a uplne bez problemu a bez zavinene nehody.

8
23 zář 2016 18:00
manil píše:
S cylindrama v Brně určitě nikdo nejezdí. Nepletu-li se, cylindrické zakřivení čoček je do +- 0,5 cyl. Přesněji to budou jistě vědět jiní zde diskutující, neboť část z nich právě díky cyl neprošla přes lékařskou prohlídku na tramvaj. Zdravotní způsobilost upravuje vyhláška 101/1995, kde jsou limity uvedeny, nechce se mi to ale hledat.

Diky moc za odpoved. Ja se prave divim,protoze jsem ve vyhlasce nic o cyl vade nenasel, pouze limity pro ostrost 5,5/7 atd.,resp.vse co je tam psano splnuju,ale pokud ma jeste k vyhlasce drazni lekar nejaky doplnujici pozadavky,to netusim a nechci to zjistovat za 4 tisice,ze to risknu:D

2824
Aha díky moc.

3098
29 srp 2009 19:30
Ne, ne a ne.
Manil tady sice tento stav odhadoval (1018 na vlečce BVV), nicméně hned následně jsem mu to vyvracel s tím, že 1018 má stát na prostřední koleji na zastávce Výstaviště, hl. vstup. Očividně dělá i nějaká kolečka.

2824
Včera jsem potak v poledne pivní tramvaj na Maliňáku a to se tu psalo, že bude na veletrhu, trak nevim.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
likin: ovšem zapomněl si dodat, že se počet tramvají do budoucna má snížit díky plánovanému rozšíření střídaných přestávek a tím snížení potřeby tramvají

410
29 lis 2014 18:06
pozitkar píše:
Na 15/12 dnes takisto Anitra (1820). :(
Čo by tu teraz bolo bez tých pár nových poršat, si radšej nechcem predstaviť.

vzhledem k tomu, že půjde téměř celá flotila K2R a několik dvojic T3G, tak situace asi bude nadále podobná. A to má DPMB v plánu do budoucna počet tramvají o něco snížit.

99
07 srp 2013 14:49
Na 15/12 dnes takisto Anitra (1820). :(
Čo by tu teraz bolo bez tých pár nových poršat, si radšej nechcem predstaviť.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Docela fail.
Se divím, že tohle je dlouhodobý stav, se kterým se nic neděje.

1792
Ondra K.: Nedodržených garantů si na 1 všímám každý den. Tohle tam je prostě normální.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
4 soupravy vypravují Medlánky o víkendu na d-1.

Podle mého názoru stojí za povšimnutí spíše dnešní vypravenost.

Kurzy 39/1, 49/1, 1/11, 7/11, 13/11 jsou nedodržené garanty, což mimochodem znamená, že na d-11 není jediná nízkopodlažní tramvaj. Na 9/3 a 9/12 jsou Anitry a pisárecká část posilové d-P1 je v sólech.

"fejsbůk" BMHD.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata