Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 75 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 413  Další
Autor Zpráva

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Ondra K. píše:
9 LF2+LF zůstává díky výměnnému systému na víkend v Medlánkách a 3 LF jsou potřeba jako sóla.
Podle mě je víkendové vypravování LF2+LF trochu zbytečné. Kdyby se adekvátně vyřešilo posílení d-1 na nedělní večer, tak by víkendová d-1 mohla být ve 13T klidně celá, a nic by se nestalo.

vím, že už s tou nízkopodlažností jsem otravný, ale kvůli "výměnnému systému" na víkend zamkneme ve vozovně 18 nízkopodlažních vozidel a pošleme na linky rozpadající se K2...

Mimochodem, po dodávce všech poršat už by mohla být prakicky celá víkendová výprava tramvají NP (nechce se mi hledat přesné počty, ale zdá se mi, že by to už vyšlo)

d-1 a d-8 komplet KT8 (případně část d-1 2xLF)
d-2, d-3, d-6, d-12 komplet 13T
d-4, d-9 komplet LF2 a Anitry
d-5 a d-10 komplet LF

1870
05 lis 2005 19:50
Navíc ta 13T a to eNko tam byly na večerních posilových kurzech.

1792
04 bře 2012 23:26
Ondra K.: Takže, chápu to dobře, že je k dispozici 21 LF2+LF? Pokud to jde dobře…
No, takhle… V neděli, kdy největší obavou je návoz studentů, to je ještě v klidu. Nicméně, i tak tam poslat 13T0, což má kapacitu LF2? Tohle…se mi nelíbí. Velmi. Jasně, já jsem jen pan nikdo, ale prostě stále to je takové WTF.
A samozřejmě, dneska ve městě jsem na to musel mít štěstí. Říkal jsem si, že tohle teda ne, počkal jsem si na další.
Linka 1 ve 13T nikdy. I o víkendu je to překvapivě obsazený. Bohužel vím. 13T0-4 jsou naprostá katastrofa a měly by sloužit jen jako K2 LF, pokud to řeknu takhle. 13T5-6…to je něco jiného, ale na linku 1 stále ne.

xxx: Sice nemluvíš na mě, ale asi taky použiju oficiální formulář DPMB.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Naxashi píše:
Může mi někdo vysvětlit, proč na lince 1 v neděli jezdí Nková KT8 a 13T0? Co to tam dělá? LF2+LF je snad dostatek, tak proč tam jsou kapacitně nevyhovující vozy?

S tím dostatkem LF2+LF to není tak žhavý. Pisárky v neděli vypravují 12 kurzů, na což mají v ideálním případě 17 LF2 a 12 LF. 9 LF2+LF zůstává díky výměnnému systému na víkend v Medlánkách a 3 LF jsou potřeba jako sóla. Ideálním případem je myšlen stav kdy jsou všechny Varia provozní a všechny garanty jsou pokryty Anitrami.

Podle mě je víkendové vypravování LF2+LF trochu zbytečné. Kdyby se adekvátně vyřešilo posílení d-1 na nedělní večer, tak by víkendová d-1 mohla být ve 13T klidně celá, a nic by se nestalo.

"fejsbůk" BMHD.cz

1792
04 bře 2012 23:26
Může mi někdo vysvětlit, proč na lince 1 v neděli jezdí Nková KT8 a 13T0? Co to tam dělá? LF2+LF je snad dostatek, tak proč tam jsou kapacitně nevyhovující vozy?

3098
29 srp 2009 19:30
Co se týče diskuze o exponátech DP na strojírenským veletrhu, určitě tam bude 1935. Dnes večer jsem ji potkal se přesouvat s polepy oken (pouze) s infografikou věnující se vynálezům (parní stroj...). Mimo jiné tam byly i nějaké technické informace o voze. Pěkně zpracováno!

277
31 led 2010 23:09
Jak je na tom retro T2? :D

1404
02 črc 2011 14:08
Ano, je to papalášská stupidita... Proč je to podle mě zcestné, tu nebudu dlouze vypisovat. Ať na to má každý z nás svůj vlastní názor.
Já to vidím z toho manažerského pohledu, že ty “minimální finance“ bych investoval do potřebnějších věcí.

800
12 zář 2014 23:38
Tuhle tvojí rétoriku jsem nikdy nepochopil... ano, je to trochu "papalášské" střihat pásky, bouchat šampus a plácat se po zádech. Na druhou stranu takové věci se křtí tradičně všude a vždy (od tramvají, přes vlaky, letadla, lodě až po rakety) a hlavně je to PR za absolutně minimální peníze. Píše se o tom všude, fotky jsou v novinách, v bedně... a kolik to stojí? Přistavit tramvaj, bouchnout šampus, možná dvě rozbitý sklenice...

1404
To se mi ani nechce věřit :-o to není možný. Tahle stěžejní aktivita se přece musí udělat POCTIVĚ a hezky svolat pokud možno půlku vozovny na Svoboďák, aby bylo kam dobře investovat finance!!! Takhle to odfláknout, to se přece nesmí!!! :-)

800
12 zář 2014 23:38
co jsem pochopil, bude se symbolicky křtít jedno porše za celou dodávku — žádné reklamy se nikde nezmiňovaly.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
V týdnu se bude křít "nový vůz 13T" mám to chápat tak, že se pokřtí jeden nový vůz za všecky ostatní, nebo se na novej vůz flákne nějaká reklama a ta se pokřtí?

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Navíc větší dostupnost centra je způsob, jak jej nevylidnit. D-9 používají hodně i starší lidi, v dopoledních hodinách, pro které by byl problém dojít z Čáry, nebo Šilingráku. Navíc jezdí v 10minutovém intervalu, žádná tragédie.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Trasa přes Svoboďák je kratší, rychlejší a méně vytížená.

"fejsbůk" BMHD.cz

277
IvanM píše:
Pro obyvatele Juliánova byla tehdejší třináctka mnohem lepší. Naopak zase současné řešení je podstatně lepší pro obyvatele Komárova, kdy mají lidský interval jedné jediné linky a nemusí na Hlavase řešit, jestli pojedou z toho nebo onoho nástupiště.
To, že chtěli Juliánovští na Hlavase zastavovat na klasickém rovnoběžném nástupišti, plně chápu vzhledem k návaznostem. Ta boční zastávka u smyčky trolejbusů je při přestupech na další tramvaje dost k ničemu. V tomhle je chápu a myslím, že toto byl hlavní důvod, proč si vymrčeli současné vedení linky.

Chápu, že se chcou dostat pohodlně na Českou, ale proč jezdí šalina středem? Proč nejezdí přes Šilingrák jako 13? Centrum je pak zbytečně plný...

1404
Pro obyvatele Juliánova byla tehdejší třináctka mnohem lepší. Naopak zase současné řešení je podstatně lepší pro obyvatele Komárova, kdy mají lidský interval jedné jediné linky a nemusí na Hlavase řešit, jestli pojedou z toho nebo onoho nástupiště.
To, že chtěli Juliánovští na Hlavase zastavovat na klasickém rovnoběžném nástupišti, plně chápu vzhledem k návaznostem. Ta boční zastávka u smyčky trolejbusů je při přestupech na další tramvaje dost k ničemu. V tomhle je chápu a myslím, že toto byl hlavní důvod, proč si vymrčeli současné vedení linky.

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Pretože obyvatelia Juliánova by nemali priamu linku na Českú a museli by prestúpiť alebo 3 minúty sa prejsť z Moraváku, čo je pre nich absolútne neakceptovateľné.

277
Mohl by mě prosím někdo vysvětlit, proč jezdí 9 přes Svoboďák? Myslim, že jedna linka přes centrum bohatě stačí ještě k tomu když jde o nizkokapacitní šaliny co na 4 jezdí... 9 s Porschákama a dvojčatama je podle mě už moc. Proč nejezdí třeba přes Šilingrák nebo jako dřív přes Maliňák?

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Klasiku.

635
15 dub 2013 15:57
A jak máme Karkulku, nebo klasiku ?

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Já jsem ochotnej polepit popiskama nějakou jednadvacítku :mrgreen:, teď je hotová 3061, ta by se tam hodila daleko víc než nějakej něcoWay

635
15 dub 2013 15:57
Psal jsem ofiko dotaz, má tam být 13T, Vario, Crossway (!) a tahač. Ale možná to byl překlep a mysleli Urban, znělo by to logičtěji. A tu cedulku má 7092 proto, že se byla prezentovat na veletrhu v Praze, jak je i v jiném vlákně uvedeno.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Všichni tady vymýšlíme hajtech kravinky a nakonec tam najdeme 1123, 1525, 107 a další retro kousky.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Honza píše:
No já nevím, vystavovat na MSV v roce 2016 VarioLF2 a 13T mi přijde poněkud zvláštní nebo spíš zoufalé.

Co jiného bys tam chtěl dát? Pokud to beru jen za Česko tak od Škody 15T s tím žlutým čumákem. TWT by tam mohlo dát EVO2 které víc nejezdí než jezdí, případně plzeňské Inky. Ale zda-li by se to vyplatilo tahat přes republiku...? Alternativa z nedalekého kraje by bylo olomoucké LF+/o s tím, že na Trnkovu budou chodit sem tam pěšky, pač jim tak tak stačí soupravy na pokrytí tratě. Vzít to světově, tak pro TWT platí výše napsané, maximálně z KE jejich LF2+ nikde jinde nic jiného od nich nejezdí. Ohledně Škody ta sem mohla dát 28T z Maďarska nebo Turecka, případně 29T a 30T z BA pokud by je bylo na co přezut, ale zřejmě není vůle nebo je v tom jiný bug. Vybavuji si, že na jednom z MSV byla jak košická tak i přezutá bratislavská "Dubnická pomsta" ale to je hodně let zpět. Že by se na MSV objevila ta čínská novinka od Inekonu tomu asi nikdo nevěří. Takže se prostě vzalo po ruce co je v městě výstavy nej... což bohužel je to o čem je řeč (LF2 a 13T)

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

922
15 čer 2004 19:24
Otázka je, jakou má pak takový veletrh prestiž, když tam tahám kulisy do počtu a ne novinky.
13T je výběhový typ (8 let starý), který by dnes nikdo normálně uvažující nekoupil. Vysoká podlaha nad pevnými podvozky je dávno pasé. Nezapomeňte, že další kusy ani do Brna nikdo nechtěl a dostaly se tady ryze politickým rozhodnutím. To, že to tak úžasný kauf není, dokáže poznat navzdory PR masáži i obyčejný cestující. Rovnou tam můžou dotáhnout 03T (Astru) po VP, aby byla značka v povědomí.
I za VarioLF2 dnes existují od Pragoimexu lepší alternativy a pokud by LF2 nebyly stavěny na papírech K2, nové je už nikdo pořizovat taky nebude. Co se za těch 8 let od prvního dodání do Brna změnilo ? Plastové sedačky ? Jediná výhoda je poměr cena/výkon, tedy za málo peněz dostačující množství muziky a to je tak vše.
Spíš to ukazuje na úpadek veletrhů jako celku, ale je prostě jiná doba, která už takovým akcím moc nepřeje. Když to porovnám, to je jako na autosalon tahat nově vyrobenou Fabii druhé generace, protože ji mají přes ulici v garáži.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata