Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 201 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204 ... 726  Další
Autor Zpráva
16
02 zář 2007 23:51
http://www.brnenskadrbna.cz/zpravy/spol ... z-aut.html

2824
01 úno 2006 10:39
Máte někdo foto jak to na tom nádru dnes vypadá? Pochybuju, že jako na te vizualizaci. Díky M.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Teď už si ho jen opakuju :) sem tam na netu. ;-)

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Koukám, že taky sleduješ seriál hospoda. :mrgreen:

2485
Brno
xcav8 píše:
Mám trošku pocit, že Vám dneska o ty auta nejde, ale spíš o revoltu.
Lidově se tomu říká truc. :D

Jistě ovšem víš, že každá vznešená, ušlechtilá myšlenka, když je znásilněna, a vtloukána do hlavy metodou norimberských trychtýřů, zcela zákonitě vzbudí silnou reakci, stejně jak silná byla před tím akce. biggrin

3342
21 led 2011 14:19
Jistě že truc.

Den bez aut je něco, co se má podporovat, ne vynucovat. Jak to někdo začne vynucovat, tak se ten bojkot úplně nabízí.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Mám trošku pocit, že Vám dneska o ty auta nejde, ale spíš o revoltu.
Lidově se tomu říká truc. :D

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
A vite vy co? Pracuji v centru (Malinovskeho namesti + Rasinova), takze by me ani ne snu nenapadlo jet do prace autem. Dneska ale pojedu.

Spravil som rovnako z rovnakého dôvodu biggrin Nové sady.

2485
Brno
Dnes je ten den mobility? Ano ptám se neb se o to nezajímám. Já mám teda volno, nikam nepotřebuju ale preventivně bych zajel Hollanovi zaturovat motor před barák ugeek
Že na mne vyskáče banda "žítbrňáků" a zabije mne mi neva, když ta jejich předsedkyně jde do poslaneckých voleb s heslem zajistím důstojnou smrt a umírání sarcastic

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
A vite vy co? Pracuji v centru (Malinovskeho namesti + Rasinova), takze by me ani ne snu nenapadlo jet do prace autem. Dneska ale pojedu.

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
No a podle toho to tam taky vypadá. Velice rychle v řadě měst začínají přicházet na výhody kolejové MHD, ať už tramvaje, metra nebo příměstské železnice.

70
11 črc 2011 08:39
Štatl
Také bych to tak viděl.

Jenže:

Hollan...

hlavoudozdi

1484
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Nebude nejlepší oslavou dne mobility to, že pojedu do práce autem z USA, země, kde vznikla ta hromadná svoboda jet autem kam chci s kým chci a kdy chci?

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Empirické ověření - krásný (a pravdivý) výraz :-)
Tož souhlas - Žluté po té 4. kolejí občas jedou, když je nejhůř a nikomu to nikdy neublížilo - čekal jsem, že to i zítra tak bude. No, zdá se, že Jančura a současné vedení radnice si nejsou "nějak blízcí"...
Udělá se rekonstrukce Benešovy, aby se o rok pozděj buď její západní část znovu rozkopala, nebo aby se řeklo, že více úrovní dopravy u hlavního není možný, neboť je Benešova ulice nově zrekonstruovaná a nepočítala s tím. Tak či tak - mám pocit, že tady uniká šance na rozumné řešení.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Oficiálním cílem této akce mám být empirické ověření, co s dopravou uzavírka Nádražní udělá. Připadá mi to, jako kdyby si dítě chtělo na vlastní kůži ověřit, zda rozpálená kamna opravdu pálí. No co to asi může udělat? Ještě více se zahustí křižovatka na Nových sadech a u viaduktu, i když vzpomenu-li si na situaci z minulého pátku, kdy celá Nádražní od NS až po hlavní vchod do odbavovací budovy ČD stála, tak to dramatická změna nebude.

Současné vedení zdá se vůbec nemíní prověřit alternativu segregace dopravy na Nádražní do více úrovní s výmluvou na investiční náročnost a připravuje rekonstrukci Benešovy bez návaznosti na definitivní podobu přednádražního prostoru, což považuju za hrubou chybu.

Při opravě Benešovy mají údajně žluťáky jezdit přes Maliňák, což v praxi znamená +4 světelně řízené križovatky navíc, převedeno na zpoždění min. +10 minut. Totéž platí o zítřku, i když by se bez problému dalo jezdit po 4. koleji a nikoho by to nezabilo. Nebylo by to ani poprvé, ani naposled a myslím, že legalizace tohoto průjezdu by neškodila.

757
Zlín
Týden mobility: No, z pohledu pěšího jsem docela zvědavý, jak to tam bude vypadat :-) (z pohledu dopravy - uzavřít téměř bez alternativy - nechápu). A přijde mi diskriminační povolit průjezd autobusům DPMB a ne autobusům Regiojetu - když tam mají nádraží (v jízdních řádech DPMB označované jen jako část uzlu Hlavní nádraží).

3098
29 srp 2009 19:30
Vzhledem k tomu, že vypínání označovačů je možné i dnes... Nebál bych se toho.

6620
21 pro 2005 17:01
Slavit Týden mobility Dnem bez aut je jako zakazovat na Vánoce dárky

Zajímavé čtení. Bohužel některé myšlenky jsou i pravdivé.

7334
27 úno 2010 07:40
Akorát ho musí cestující včas zmerčit, předpokládám totiž, že revizor před zahájením kontroly snímače vypne.

439
16 led 2015 11:18
IvanM píše:
Tenhle nesmysl je dělanej proto, že jste banda podvodníků (myšleno lidská společnost obecně), která neustále přemýšlí, jak si přilepšit na úkor druhého. Už vidím, jak by mazaně čekali s prstem na tlačítku odeslat do chvíle, kdy nastoupí revizor. Hlavně, že velká část lidí ve společnosti nějakou nadprůměrnou inteligencí nevyniká, ale jak jde o to něco ukrást, někoho oje*** nebo se vyhnout nějaké povinnosti, tak je Einstein úplně každý.

Tak mě jako toho Einsteina teď napadá, že až budou bezkontaktní platby na označovačích, tak se budou revizoři ojebávat ještě snáz. Prostě člověk bude stát u označovače, a když vleze revizor, tak přiloží kartu a vyjede lístek (na rozdíl od SMS jízdenky hned). :idea: biggrin Nejspíš se to bude řešit tak, že revizor vleze a zakřičí: "Všichni pryč od označovačů, přepravní kontrola!" sarcastic

635
15 dub 2013 15:57
xxx: To teda není, protože účtenka je pozvrzení pro zákazníka, ne obchodníka, zatímco SMS jízdenka je potvrzení pro oba.

757
Zlín
Teď jsem si s tímto ještě vzpomněl na dvě situace viděno několik dní po sobě:
1. Cestující si chtěl koupit jízdenku u řidičky a ta už neměla. Omluvila se mu a řekla mu, že může jet zadarmo, že kdyby přišel revizor - potvrdí mu, proč nemá jízdenku. Mimořádný přístup a udělal mi radost (i když se mě to netýkalo).
2. Cestující si chtěl koupit jízdenku u řidiče a ten už neměl. Cestující se zeptal, co má teďka dělat, když nutně potřebuje jet a řidič mu řekl hnusným tonem - tak jeďte třeba na černo, co já s tím... Cestující si sedl vedle mě - já mu navrhl, že nejlíp by udělal, kdyby si koupil sms jízdenku - což taky udělal - nebyl místní, tak jsem mu poradil, jak na to. To bych ale čekal v takovém případě právě od řidiče...
Neházím všechny řidiče do jednoho pytle, ale ti s tím otráveným přístupem jsou holt víc vidět :(

2649
13 črc 2009 13:42
To je, jak kdybych šel nakoupit do supermarketu, u pokladny zaplatil a kvůli shrnutému termopapíru by z tiskárny nevyjel účet a pokladní by mě nutil(a) zaplatit znovu. V horším případě by na mě pracovník ostrahy volal policii a byl bych obviněn z krádeže. Však přece u sebe nemám doklad o zaplacení nákupu, ne?

757
Zlín
Naxashi píše:
Ono je to ve finále prostě jednoduché. Při nástupu do vozidla máš mít platnou jízdenku. Tečka, nic dalšího. Nemáš? Plať pokutu a nemluv. Takhle jednoduché to je.

Jenže tak jednoduché to není - stalo se mi a ne jednou (sms jízdenku využívám docela často), že jsem si ji objednal, 3 minuty a stále nikde. Tj. jízdné zaplacené, ale doklad mi DPMB "odmítá dát". A já tak stojím a vidím, jak mi bus ujíždí... Vadí mi, že není garantovaný čas, kdy přijde - někdy mi přišla za minutu, někdy za pět, několikrát, jednou až za půl hodiny, ale to věřím, že byl problém jinde. Proto ji taky využívám jen v nouzových případech...
O tom, že bych mohl nastoupit po pěti minutách i když mi potvrzení nepřišlo, o tom dost pochybuji... viděl jsem několik revizorů, kteří dali pokutu cestujícímu, který nastoupil, sedl si, revizor rovnou za ním - v tu chvíli mu přišla sms jízdenka a revizor mu dal pokutu, že měl nastoupit s platnou jízdenkou (i když smsku určitě odeslal dávno před nástupem...).
Tady je prostě problém v tom, že zaplatíte, ale nevíte, kdy budete moct jet. A není to dáno technickým řešením - ten prodleva je tam schválně, ale nevím,proč tak kolísá... Měli by garantovat určitý čas, spousta lidí vůbec neví, jak moc ji mají odeslat před příjezdem...
SMS jízdenky oceňuji, ale chtělo by to vyladit...

3342
21 led 2011 14:19
Já teda v Plzni od doby, co zavedli možnost platby jízdenky bezkontaktní kartou v každém voze, jsem SMS jízdenku ještě nevyužil.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18131 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata