Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 81 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 413  Další
Autor Zpráva

34
10 pro 2014 10:22
Brno
1080 přišla o část reklamy, vyfoceno dnes na lince 2.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Papírové rozdělení neřeším. Spíš mi jde o praktickou stránku věci. Když revizor kontroluje, měl by hlídat i pořádek ve voze, tak i na zastávkách, kde se vyskytuje. No a preventista zase opačně může udělit pokutu. Zkrátka mi to dělení přijde zbytečné, protože by obě skupiny měly dělat totéž.
Můžeme všechny nazvat preventisty místo revizorů, nebo je nazvat jen revizory. Ale dělit už tak nízký počet (tím neříkám, že není adekvátní) zaměstnanců..

151
07 říj 2009 23:14
Revizorka (známá) mi říkala, že jich je 70, tudíž asi to bude vědět :) Revizoři jsou opravdu občas preventisty, to původní vyčlenění některých (největších flákačů) na stálé preventisty bylo zrušeno.
Osobně jsem taky nikdy večer revizora nezažil, ale prá je odpolední směna 14-22(23?), takže někdo si jezdí, ale kolik jich je, to samozřejmě nevím. Nutno dodat, že pokud by jich denně na odpolední směně bylo 5-10, tak pravděpodobnost na ně v celém Brně narazit je vskutku malá.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Přijde mi zbytečné dělit jakkoliv revizory a preventisty. Protože revizor by měl roli preventisty vykonávat taktéž. Zkrátka dohlížet na pořádek ve voze i na zastávkách podle toho, kde se zrovna pohybuje. Pak člověk narazí na hlouček několika preventistů rozvíjejících velmi živou diskuzi mezi sebou a ptá se, jestli jsou ti lidi opravdu v práci, nebo si vyšli s kamarády na pokec.

88
26 dub 2011 09:13
4x týdně d1 Ečerova - Vozovna Komín (7:30) a zpět (16:30), 1x za půl roku revizor...

1404
02 črc 2011 14:08
Já teda pro úplnost můžu říct, že loni na podzim jednou ano, a sice na lince 6 někde na Antonínské směr KP. To bylo cca 21:40, myslím pátek. Ale to bylo fakt jen jednou v životě. Až mě to udivilo natolik, že jsem si zprvu říkal, jestli to nejsou falešní revizoři nebo jestli si někdo jen nedělá srandu. :D Jinak opravdu ani jednou po 18. h. Co vím, tak jezdí brzy ráno, už kolem páté, ale to je houby platné. Nejproblematičtější doba je večer a noc...
A dokonce i ve dne je jich nedostatek. Já je potkám cca jednou za 5-6 týdnů. Někdy taky 2x po sobě, ale pak 2 měsíce nic. Je to bída...

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Za celý život co jezdím po Brně a hlavně večer jsem nikdy revizora po 18 hodině nepotkal.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Vzhledem k tomu, že revizory potkávám poměrně často, tak vidím, že někteří dělají jeden den preventisty ve čtyřech lidech, druhej den jsou třeba sami jako revizoři, a těch tváří zase tak moc není, počtu 45 bych věřil, 70 určitě nee. A jak tu někteří tvrdí, že se nedají potkat po 18. hodině... i o víkendu po 22. hodině se dají potkat, a to celkem často, alespoň v centru města jo, kolikrát je vozím...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Předpokládám, že preventisti se do toho počtu nepočítají. Před pár lety bylo revizorů 70 a část jich právě pak přešla na preventistu.

6621
21 pro 2005 17:01
Pokud vím, tak revizoři vykonávají také někdy funkci informátora, preventisty, DP asistenta.

1404
Jestli jsou všichni na HPP nevím, ale oficiálně je deklarováno 45 revizorů. Co je na tom pravdy, nevím...

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
IvanM: Opravdu je v Brně u DPMB 45 revizorů? Na plný úvazek? Bydlím v Brně víceméně už tak 3 roky a podle toho, jak často a jaké potkávám, jsem žil v domění, že tak 5-10 :D ... vážně, bych teda čekal, že budu potkávat častěji při takovém počtu než, že si ani nemůžu vzpomnět, kdy jsem potkal naposledy (a MHD využívám denně hodně).

922
15 čer 2004 19:24
Dostávají se tam z d-6, kde jsou KT8 místo 13T.

177
23 kvě 2006 21:30
Takový malý dotaz. Ted jsem jel trajfem okolo Pisarek a viděl jsem tam KTcka. To už v Pisarkach nocuji i KT, respektive jsou obsazovany na kurzy končící v Pisarkach. ? Díky za odpověď.

1404
Souhlasím s tebou, Honzo.
Je to jen úhel pohledu, jak jsem zde už kdysi popisoval. Já osobně být na místě řidiče, tak to řeším, důsledně. Především na těch rozjezdech. Dokonce je u DP jeden dekádní nocař, který to řeší a jde takhle někoho vyhodit i 3x za cestu. Asi v tomto uznává stejnou filosifii jako já. Tady jde prostě o ten princip, to prostě nelze, stále jen nečinně přihlížet....
Ale být jízdním technikem, tak to po žádném řidiči nevymáhám a už vůbec je za tyhle věci netrestám.
Řidič řídí, řidič není nějaký vyhazovač. Na tohle by bylo třeba víc preventistů, revizorů a soustavná spolupráce s MP. Těch 45 revizorů ve dne a zátah s MP v noci jednou asi za 3 týdny, a to jenom v době od září do května, moc parády nenadělá... Paradoxně v “nejproblematičtější“ doby revizoři nejezdí skoro vůbec...

922
15 čer 2004 19:24
Řidič ovšem při vykazování někoho z vozu riskuje, že bude napaden a to nejen slovně. Není to tak dávno, co zde bylo pokousání řidiče cestujícím se žloutenkou typu C, už jsem viděl i poplivání od fetky. Za to mi to nestojí. MP zavolat můžu, ale ta než někdy dojede, je stejně po všem...

344
31 kvě 2016 10:01
Brno
morgul píše:
na smažky a bezdéčka si platíme z daní městapo. Stačilo by, aby ve voze byly kamery a řidič dal vysílačkou echo hlídce. ta už si nepřizpůsobivého zpracuje. nevidím důvod utrácet za preventisty. a řidič nemusí nic řešit. nepřipadá mi to zas tak složité. když tam nejsou kamery, tak chápu, že se řidič klidně hodinu nic nemusí dozvědět...

Naprosto souhlas, řidiče z toho neviním. Městská policie totiž, aby sama sebe uživila, musí vybírat pokuty od řidičů v maximální možné výši. Vyřešení domluvou od ní nečekejte. Je to fakt, mám tuto informaci z první ruky. Proto ji v MHD nehledejte, tam z toho jí nic nekápne, přestože by to bylo řešení, neb DPmB je také ve správě města, tak jako MP.

757
Zlín
Tak zrovna v tramvajích 13T kamery jsou, těch vozů je dost, takže i v nich se to děje. Ale z mé zkušenosti - řidiči to neřeší. Buď se na tu kameru podívají, ale prostě je to nezajímá, nebo nebo se na ty kamery ani nedívají... Mnohokrát jsem seděl vepředu a viděl na kamerách, že v zadní části vozu je víc jídla než na švédských stolech a hoduje se tam o stošest, ale řidič nic... Částečně řidiče i chápu, po célé směně unavení, jsou rádi, že třeba po tomto kole jedou do vozovny a nemají tedy náladu ještě večer sami sebe zdržovat...
Proto bych neházel na řidiče nějaké další úkoly a čekal, že řidiči zachrání MHD tím, že budou dávat pozor, co se děje vevnitř, místo toho, co se děje venku. KT8D5 není sólo 12metrový bus, kde čekám naopak, že řidič má přehled o situaci ve voze.

186
19 zář 2007 19:46
na smažky a bezdéčka si platíme z daní městapo. Stačilo by, aby ve voze byly kamery a řidič dal vysílačkou echo hlídce. ta už si nepřizpůsobivého zpracuje. nevidím důvod utrácet za preventisty. a řidič nemusí nic řešit. nepřipadá mi to zas tak složité. když tam nejsou kamery, tak chápu, že se řidič klidně hodinu nic nemusí dozvědět...

757
Zlín
Není nutné mít 150 preventistů. Ale když 5 preventistů stojí na Hlavním nádraží a vykládají si spolu a okolí je nezajímá, tak je to špatně a jsou víc než zbyteční. Tihle mají jezdit alespoň dvě zastávky tam a zpět kolem Hlavního nádraží a vyhazovat ty, co tam nepatří. Jsou určité místa a časy, kdy je to horší, každý, kdo pravidelně cestuje, řekně - že sice občas nějakého bezdomovce potká na různých místech, ale někde častěji... a ani tam to nikdo neřeší...
Já si třeba spoje nechám ujíždět - většinou ale proto, že doufám, že další přijede prázdnější (linky 1 (tam se to i vyplatí si počkat na LF2+1), 12...).

2650
13 črc 2009 13:42
Poblité vozy a smradlaví bezdomovci v nich mně samozřejmě vadí. Ale opravdu neřeším, jestli mně na zastávku přijede T3, T6, 13T nebo třeba Siemens Combino Supra. Tolik času většinou nemám, abych si nechal záměrně ujíždět spoje.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Fafner: Pokud jsem tě dobře pochopil, kalkulujes denní výdaj jednoho preventisty na 1000 Kč (125 x 8)
Pakliže by onen preventista chytl aspoň jednoho černého pasažéra denně, je zaplacen, neb pokuta je tuším 1500 Kč? Pokud jich chytne víc, zbytek už je "zisk" pro DP. A troufám si říct, že jednoho černyho jezdce za den se dá chytit. Jsou tu linky kde je to více méně jistota.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1792
04 bře 2012 23:26
Fafner: Drahej špás? Možná, ale nemít v MHD bezďáky a podobnou verbeš by bylo fajn. I za takový prachy.
Nehledě na to, že díky tomu půjdou náklady na údržbu dolů.

3342
21 led 2011 14:19
Argumentum ad absurdum je považován za argumentační faul.

A čistě matematicky: Vypraveno je cca 300 vozů denně (občas víc, občas míň, ale to není podstatné). Kdyby mělo být 150 preventistů s platem 100 Kč za hodinu (tedy náklady cca 125) na oněch vozech 8 hodin denně, 200 dní v roce (asi tam nebudou tak moc o prázdninách, víkendech a tak), už je to náklad 30 milionů ročně. To je poměrně drahej špás...

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
xxx píše:
Vy jste magoři. :D Já když někam jedu MHD, tak je mně úplně jedno, co přijelo. Hlavní je, že to jede. A stejně to má i 99,9 % ostatních lidí.

Tak s tebou to má dopravní podnik vyhraný, takoví cestující, kteří nebrblají, že jim na zastávku přijede zasviněnej (B vozy souprav tram), porejpanej, a kolikrát, jak bylo napsáno, i poblitej vůz, to je pro ně požehnání.

V současnosti je v přepravě mhd asi největší problém s bezdomovci. Ovšem, kdyby dp jo chtěl a měl snahu těmto lidem cestování znepřijemnit tak, že by se sem tolik nehrnuli, tak by bylo vyhráno. Souhlas s Ivanem, po řidiči tohle chtít během provozu není vhodné, dejme tomu snad na konečných, pokud vidí, že se mu do šaliny taková verbež nacpe - a byl jsem při tom, jak jednoho takovýho řidič z vozu vyrazil. Ale během jízdy? Jak bylo řečeno, existují preventisti (kam vlastně zmizeli?), revizory, měšťáky a tohle by měla být jejich práce. Mám z toho všeho pocit, že nejen tahle problematika je kompetentním lidem až příliš lhostejná.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata