Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 73 z 145    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 145  Další
Autor Zpráva

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
JJA: Problém je, že při množství kol často cyklisté svými koly zatarasí celé představky, i když na jeden představek patří max. 4 kola. Někteří cyklisti kola dávají k protějším dveřím a v Židenicích, Řečkovicích a Čebíně nastává problém... zatarasené dveře. O víkendu je to na S3 úplně běžné.

439
16 led 2015 11:18
Ojin píše:
Vtipné taky je, že oficiálně je to vůz vhodný pro přepravu kol. Přehazování kol z jedněch dveří na druhé už patří k víkendovému folklóru - vystoupit třeba v Řečkovicích, kde jsou dveře na opačnou stranu než u většiny ostatních stanic / zastávek je někdy celkem dobrodružství.

Tomuhle nerozumím. Dveře to má na obou stranách stejné, ne?

2834
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Má jít o IC, čili neintegrovatelný dálkový rychlík. :smile: Jestli jde o R nebo IC, pořád je to rychlík, jenom služby a kvality vozovýho parku se liší.

1591
18 led 2009 10:06
To mají být rychlíky? Nebude to spíš nějaký IC/EC (tudíž neintegrovatelný)?

2834
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
No, ehm, soukromníků v Ids Jmk se asi hned tak nedočkáme, pokud vím, tak kraje dostaly dosyp na delší dobu s Černýma dírama (ta organizace z Nábřeží), takže to zas tak brzy nebude a jestli bude aspoň dva páry dálkových rychlíků jezdit Radim, to se taky ještě uvidí...

1591
Ojin píše:
Podle mě je chyba, že obnova vozového parku se řídí hlavně stářím vozidla a moc se nepřihlíží k jeho použitelnosti (odpudivosti). Takový rekonstruovaný panťák je z pohledu cestujícího mnohem lepší (víc místa na nohy, přijatelnější typ sedaček). Bdmtee neboli Honeckerova pomsta jsou bohužel až z konce 80. let, jestli mají ještě nějakou dobu jezdit, tak by to chtělo aspoň nějakou rekonstrukci interiéru (se změnou uspořádání sedaček). Vtipné taky je, že oficiálně je to vůz vhodný pro přepravu kol. Přehazování kol z jedněch dveří na druhé už patří k víkendovému folklóru - vystoupit třeba v Řečkovicích, kde jsou dveře na opačnou stranu než u většiny ostatních stanic / zastávek je někdy celkem dobrodružství.

No, pro je teda ten váš "panťák" úplně to nejhorší s čím se dá setkat na vlakových linkách v IDS JMK. Nevyznám se ve vlakových zkratkách, každopádně ty šedozelený vraky co jezdí na S3, S2, R4 apod. známé ve světě cestujících jako "koženka" a "dobytčák" (koženka kde jedou lidi kolenama u sebe jak dobytek ve vagónu) mně připadají ještě zlatý oproti pantografům, to je humus největší pro mě, takže ono každej to asi vidí jinak nicméně je fakt že lidi tohle samozřejmě hodně vnímají, ve Skalici často slýchávám něco o tom, že zas jeden ten "historickej vlak"... Snad se jednou dočkáme skutečných vlaků jako jsou Pantery na všech linkách... Za 20 let a nebo až konečně kraj a MD pustí na koleje soukromníky i v JMK.

7334
27 úno 2010 07:40
Není to dáno stavem nástupišť na trati na Tišnov? Že by tam nemělo smysl posílat NP vlaky? Nevím, ptám se. Každopádně kvalita osobních vlaků směr Břeclav je teď někde jinde.

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Podle mě je chyba, že obnova vozového parku se řídí hlavně stářím vozidla a moc se nepřihlíží k jeho použitelnosti (odpudivosti). Takový rekonstruovaný panťák je z pohledu cestujícího mnohem lepší (víc místa na nohy, přijatelnější typ sedaček). Bdmtee neboli Honeckerova pomsta jsou bohužel až z konce 80. let, jestli mají ještě nějakou dobu jezdit, tak by to chtělo aspoň nějakou rekonstrukci interiéru (se změnou uspořádání sedaček). Vtipné taky je, že oficiálně je to vůz vhodný pro přepravu kol. Přehazování kol z jedněch dveří na druhé už patří k víkendovému folklóru - vystoupit třeba v Řečkovicích, kde jsou dveře na opačnou stranu než u většiny ostatních stanic / zastávek je někdy celkem dobrodružství.

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Ono si toho všímá víc lidí, i malí děti, třeba před týdnem jsem nastupoval v Židenicích do S3 a vedle přijel Panter na S2 a dítě, které nastupovalo s otcem také do S3, se otce ptalo: "Tati, proč tam jezdí pořád tak hezkej vláček a my musíme jezdit pořád tím vláčkem škaredým?" Ono, v létě, cestovat vozem Bdmtee je, jako bych si sedl na hodinu do rozpáleného krbu bez přísunu vzduchu. Na sysla narazím jednou za uherskej rok, protože jezdí jen na odpoledních "posilách", když už sem vyjede a zbytek furt ty samý vozy (pardon, lidově řečeno šunty). :-(

439
16 led 2015 11:18
A přitom to není tak dávno, kdy se na S3 střídali Plecháči s Bdmtee a Panťáky. Pak se všechny Panťáky hodily na S2 a na S3 jezdí plecháči s Bdmtee.

537
28 črc 2013 14:13
MtM píše:
Chci se zeptat, to objednává kraj (IDS JMK), co za soupravy bude jezdit na daných tratích? Protože jezdit poslední dobou po S3 je opravdu katastrofa. Věčný zpoždění ještě dokážu omluvit, ale to, že přijede souprava a první dva vozy jsou komplet uzamčeny kvůli vadným dveřím a cca 200 lidí se musí cpát do 2 vagonů, už nikoliv. To, že tady jezdí nejméně kvalitní osobní vozy z celé ČR (Bdmtee se jinak nazvat prostě nedá) se ještě dokáže umocnit tím, že poslední dobou mají hodně často problémy s dveřmi, ale vše se vyřeší tím, že se třeba uzamče vůz a hotovo. Na S2 jezdí klimatizované, pohodlné jednotky (což se dá oproti Bdmtee nazvat i souprava panťáků 560), sem jezdí v létě naprosto nekomfortní vozy a žádné zlepšení v dohlednu. ]. To jsou obyvatelé z Tišnovska nějací malomocní, oproti obyvatelům z Blanenska a okolí? Hlavně, že se tu renovuje trať. :-k

Sám jsem jezdil vlaky pravidelně z Kuřimi do Brna, takže vím, jaké to je. Je vidět, že i já nejsem sám, komu tento nepoměr vadí

537
Oprava nástupišť na nádraží v Brně je za polovinou

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Chci se zeptat, to objednává kraj (IDS JMK), co za soupravy bude jezdit na daných tratích? Protože jezdit poslední dobou po S3 je opravdu katastrofa. Věčný zpoždění ještě dokážu omluvit, ale to, že přijede souprava a první dva vozy jsou komplet uzamčeny kvůli vadným dveřím a cca 200 lidí se musí cpát do 2 vagonů, už nikoliv. To, že tady jezdí nejméně kvalitní osobní vozy z celé ČR (Bdmtee se jinak nazvat prostě nedá) se ještě dokáže umocnit tím, že poslední dobou mají hodně často problémy s dveřmi, ale vše se vyřeší tím, že se třeba uzamče vůz a hotovo. Na S2 jezdí klimatizované, pohodlné jednotky (což se dá oproti Bdmtee nazvat i souprava panťáků 560), sem jezdí v létě naprosto nekomfortní vozy a žádné zlepšení v dohlednu. ]. To jsou obyvatelé z Tišnovska nějací malomocní, oproti obyvatelům z Blanenska a okolí? Hlavně, že se tu renovuje trať. :-k

537
Z Břeclavi do Vídně začnou vlaky jezdit po unikátním mostě

1591
Mám samozřejmě na mysli Olešnici ;-)

609
24 čer 2005 20:56
Richie píše:
Buďto se tam minimálně o víkendu vůbec nedostaneš (případ prvních dvou) a nebo s dlouhatánskýma čekacíma dobama mezi IDS JMK a IREDO. (301 a 840 v Kunštátě).

V Kunštátě bys na jekoukoliv linku IREDO čekal věky.
To mi připomíná jednu babičku, kterou jsme dlouho přemlouvali ve Štefánikově čtvrti, že na Tomkáč (nebo kam) má jet 84, protože 44 už v tomto směru nějaký ten rok nejezdila. Nakonec jsme ji tam zanechali osudu po asi čtvrthodinovém přemlouvání. To tehdy byla ještě zastávka u ulice Sládkovy.

1591
Domis píše:
Richie: ČD jsou primárně dotovány ministerstvem dopravy a kraji jako objednateli železniční dopravy. Peníze jsou to "státní", i ty tedy ČD dotuješ nepřímo prostřednictvím daní.
Dále nechápu tvou posedlost tím, že s koncem IDS JMK končí svět. Je to dost omezený pohled a časem zjistíš, že takto se prostě uvažovat nedá, ne v našich podmínkách. A představa, že při koupi IDS lístku nedotuješ ČD, je zcestná, velká část tržby z něj jde právě ČD (dělá se to podle každoročních přepravních průzkumů), a zbylou část do "drahého jízdného ČD" stejně za tebe dosype kraj, takže se neboj, že by z tebe ČD měly menší tržbu.

Jasně, ale když si koupím ČD lístek, tak jde 100% jim, zatímco když mám lístek IDS JMK z trafiky, automatu, předprodeje klidně i ČD, tak to aspoň bude spravedlivě rozděleno.
A za IDS JMK skutečně často končí svět, protože tam už nic na nic nenavazuje až na výjimky (Westernové městečko v Šiklův Mlýn, Pivovar Dalešice, okolí linky S31, Boskovicko mimo JMK, Polička... Buďto se tam minimálně o víkendu vůbec nedostaneš (případ prvních dvou) a nebo s dlouhatánskýma čekacíma dobama mezi IDS JMK a IREDO. (301 a 840 v Kunštátě). Čili ano, s IDS JMK v podstatě končí svět v tom, kam se dá dostat na výlet za rozumnej čas, peníze a hlavně spolehlivě. O tom, že by sis musel kupovat další drahej lístek ani nemluvím. A o spolehlivosti těchto "systémů" ani nemluvím.

Odbočím - když jsme u IREDa - nevíte, jak to momentálně mají s sledováním polohy všech vozidel? Pokud vím, měli by to mít, jsou už řidiči autobusů informování o polohách vlaků? Konkrétně mně zajímá návaznost mezi u tohoto spojení mezi Os 15338 a spojem 12 linky IREDO neznámého čísla (licence 840101) v Poliččce? V Seznamu čekacích dob je uvedeno, že tento spoj s odjezdem 16:32 čeká v zastávce Polička,,aut.st. na vlak ČD č. 15336 s příjezdem 16:29. Vypadá to na chybu v čísle vlaku - vlak Os 15336 přijíždí do Poličky v 15:29. Pokud budeme předpokládat, že tam má být vlak 15338, jak funguje předání informace řidiči autobusu o příp. zpoždění? Pořád to vůbec nefunguje, nebo už jo?

635
15 dub 2013 15:57
Hledal jsem like, pak jsem si uvědomil, že se tady nevede. Nevadí, každopádně :applause:

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Tak jen bych uvedl, že jezdím ze Zlína (nebo někde jinde ze Zlínského kraje) - takže jízdenek IDS JMK na cestování vlakem nevyužívám a když mi jde někdy o minuty na přestup, abych se někam dostal, tak jak potřebuji, jsem rád, že už platnou jízdenku mám a nemusím nic řešit - každému nejde o to ušetřit třeba pět korun, pokud je to občas a ne pravidelně (tento měsíc právě nemám šalinkartu a nevyplatí se mi kvůli pár návštěvám Brna kupovat).
Nakonec jsem to nevyužil, ale já osobně proti ČD nic nemám a nikdy jsem s něma neměl problém (a to s něma jezdím pravidelně minimálně dvakrát týdně někam, dost dobře si totiž uvědomuji, narozdíl od některých, za co můžou přímo ČD a za co ne tj. třeba SŽDC, nebo objednavatel).
Také jsem hledal něco o zvláštních kuponech, nenašel jsem... jízdenku mám vždy na inKartě (kterou teda pro info některých mám a říkat tomu fanouškovská kartička - no, tak taky mám spoustu jiných kartiček jiných dopravců a žádná podle mě není fanouškovská) a také staženou v aplikaci MůjVlak... no a taky bych mohl ukázat její pdf verzi, což by snad určitě stačilo.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
prototyp401: Hledal jsem všude, ale nic o zvláštním kupónu u této výluky jsem nenašel. Nicméně před rokem, kdy byla též prázdninová výluka na trati 250, se vydávaly zdarma kupóny pro cestující s jiným než papírovým jízdním dokladem ČD s explicitně uvedenými stanicemi (IN karty, kódy z eShopu, atd.). Tak, aby revizor DPMB mohl sám posoudit platnost jízdenky.
Je možné, že po cestě ve vlaku ten kupón vlakvedoucí tiskli všem cestujícím. A je možné, že to dělají i všechny pokladní na hlaváku.

Richie: ČD jsou primárně dotovány ministerstvem dopravy a kraji jako objednateli železniční dopravy. Peníze jsou to "státní", i ty tedy ČD dotuješ nepřímo prostřednictvím daní.
Dále nechápu tvou posedlost tím, že s koncem IDS JMK končí svět. Je to dost omezený pohled a časem zjistíš, že takto se prostě uvažovat nedá, ne v našich podmínkách. A představa, že při koupi IDS lístku nedotuješ ČD, je zcestná, velká část tržby z něj jde právě ČD (dělá se to podle každoročních přepravních průzkumů), a zbylou část do "drahého jízdného ČD" stejně za tebe dosype kraj, takže se neboj, že by z tebe ČD měly menší tržbu.

1591
Jízdenku na autobus :D

6620
21 pro 2005 17:01
Ten zvláštní kupon je podle mě pro bezplatné jízdné důchodců nad 70 let.

615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
Sím, a jakou jízdenku, když teda nechci dotovat toho prý nejhoršího dopravce v IDS, si mám koupit, když jedu třeba do Žďáru, HavlBrodu nebo kamkoli jinam mimo IDS? Zbytek nebudu radši komentovat...

1591
Pokud vím, tak ten by ti měl vydat průvodčí ještě přímo ve vlaku. Nicméně, proč bys vůbec využíval něčeho takovýho? Pokud nemáš fanouškovskou kartičku ČD (mezi fanoušky přezdívaná intimně jako IN karta e_smile) tak se Čd jízudný nevyplatí a za druhé přímo 100% dotovat jednoho z nejhorších (ne-li nejhoršího) dopravců v IDS taky asi není dobrý...

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Ještě k mému dotazu: na nádraží na informačních tablech běžel dnes text, že v náhradní tramvajové dopravě platí jízdní doklady ČD + zvláštní kupon. Nakonec jsem tuto možnost nevyužil, ale asi je potřeba si někde sehnat zvláštní kupon? ...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3623 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 145  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata