Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 213 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 726  Další
Autor Zpráva

2778
07 kvě 2008 20:25
Čebín
eframmcbeth píše:
Přijde mi, že se tu někdo snaží namalovat na zeď co největšího čerta.
Ano, řidičů je zřejmě málo, ale to je problém dlouhodobý a ví se o něm. Nicméně zatím se to řeší úspěšně a vše funguje v rámci objednávky veřejné služby. Tak proč najednou ta panika a poplašné zprávy ala "nevyjížděj spoje!" "prázdninové JŘ budou celý rok!" a podobně? Tohle už je fakt jen pomlouvání...

Jak už jsem tu psal, nikdo ti veřejně neřekne, že má problém který nezvládá.

A ano nezvládá, ikdyž se to na první pohled běžnému cestujícímu může zdát, že vše je OK. ......

A nezkoušejte se mi někdo vymlouvat, že to tak neni.

Umím číst mezi řádky, a nejsem hloupej. A ano jako cestujícímu mi může být buřt zda na mém spoji jede běžný autobus či záložní .....

A ještě jedna věc. Všichni mluvíte o tom, že je to vše jen o platech. Věřte mi jako člověku který kvůli atmosféře v podniku odešel, že to neni jen o penězích, ale i o tom jak se někteří vedoucí pracovníci (i výpravčí na vozovnách) chovají ....

800
12 zář 2014 23:38
Přijde mi, že se tu někdo snaží namalovat na zeď co největšího čerta.
Ano, řidičů je zřejmě málo, ale to je problém dlouhodobý a ví se o něm. Nicméně zatím se to řeší úspěšně a vše funguje v rámci objednávky veřejné služby. Tak proč najednou ta panika a poplašné zprávy ala "nevyjížděj spoje!" "prázdninové JŘ budou celý rok!" a podobně? Tohle už je fakt jen pomlouvání...

302
14 úno 2007 21:02
BM, Černá Pole
chat-maniac píše:
No, snad vyjel záložák, třeba se to nějak zapláclo, ovšem ten problém, který je, se neskutečně bagatelizuje. A dokud se nepřidá na platech, lepší to nebude.

Nikdo nejásá, že je situace zcela růžová, ale dnes i zítra jsou všechny služby, včetně záloh a záložních autobusů, obsazené.

Moderátor
7592
17 pro 2006 22:32
Brno
No, snad vyjel záložák, třeba se to nějak zapláclo, ovšem ten problém, který je, se neskutečně bagatelizuje. A dokud se nepřidá na platech, lepší to nebude.

1499
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Chat maniac - viz johnny, skutečně k tomu zatím asi nedošlo, že by nejel SPOJ, problém je spíš ten "druhotný", tzn že když třeba nám chcípne trolejbus, není za něho možno poslat záložák, protože ten jezdí místo nějakýho autobusu.
Ale třeba dneska, nevím jak se to stalo, stála 500 / 61 normálně před vozovnou, což minulej týden nebylo až tak obvyklé :)
Hlavně, od zítra by měla jezdit 3617, pilíř naší trolejbusové dopravy, takže už se neůžem nic stát :mrgreen:

302
14 úno 2007 21:02
BM, Černá Pole
Boha jeho Martine, místo té (pravděpodobně) odpolední šedesátky se ze Zvonařky řadil záložní autobus a kdybychom věděli den, tak bych Ti i řekl který. Je skutečně rozdíl veřejně říkat, že nezajišťujeme veřejné odjezdy a vedle toho se snažit řešit problém věcně.

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Nebo taky za tu neobsazenou službu jel záložák.

"fejsbůk" BMHD.cz

Moderátor
7592
Brno
Citace:
Vedení DPMB ale tak zásadní problém popírá. „Vylučuji, že by byl nějaký spoj vynechán,“ reagovala mluvčí podniku Barbora Lukšová.

Krásná lež. I když, možná nelhala, byla vynechána celá služba :-D
A to není jediná.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

6991
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
IvanM: o to víc je zarážející, že hledají cesty všude možně, jen aby nezvýšili mzdy současným zaměstnancům. Ale tohle je opravdu podfinancovaný sektor. Resp. že tohle někdo neřekne ze zainteresovaných veřejně, aby se příslušní (nevím, jestli o tom rozhoduje DP sám, nebo do toho má co kecat i město) chytli za hlavu a projednou udělali něco nutného.
Ale možná je lepší kolem toho tancovat jak kolem horké kaše.

6627
21 pro 2005 17:01
IvanM: Jasně, to je pravda, to beru.

1404
02 črc 2011 14:08
Mouka: ale já v tom druhém vidím i pozitivum. Ta věta dokazuje, že lidé v DP na kancelářských pozicích jsou se zkušenostmi z praxe. Za tohle DPMB dlouhodobě uznávám.
Snad se jim podaří v dohledné době i dorovnat deficit řidičů na HPP. Holt asi budou muset některé věci přehodnotit.

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
MartinV píše:
Přitom je to řešení tak prosté. Jasně, nikomu se nechce asi ve firmě zvyšovat výdaje, ale jinak to zjevně nepůjde.

Přesně. Adekvátně navýšit platy a není co řešit. Domnívám se, že hlavní problém je výš. Jednak na velké radnici a pak v celostátních politicích, kteří svými kroky neúměrně zvyšují náklady na zaměstnance.

"fejsbůk" BMHD.cz

6627
21 pro 2005 17:01
Citace:
Vedení DPMB ale tak zásadní problém popírá. „Vylučuji, že by byl nějaký spoj vynechán,“ reagovala mluvčí podniku Barbora Lukšová.

Je to skutečně pravda?

Citace:
Aby problémy v MHD nepocítili cestující, snaží se dopravní podnik využít všechny síly, které má k dispozici. Kromě oslovování řidičů v době jejich volna jezdí v létě také zaměstnanci, kteří jinak sedí v kanceláři a pracují v podniku na vedlejší zaměstnanecký poměr. „Začínali však jako řidiči a posléze si dodělali vzdělání. My teď jejich schopností využíváme.

O tomto si taky myslím svoje.

2778
07 kvě 2008 20:25
Čebín
eframmcbeth píše:
Spíš mi nejde do hlavy proč oba servery pořád straší těmi prázdninovými jízdními řády, i když to podnik oběma serverům jasně dementoval. Ok, informovat o nedostatku řidičů je v pořádku, ale tohle bych bral skoro jako pomluvu a šíření paniky...

Já bych to komentoval asi takhle:

Oficiální informace se od těch neoficiálních můžou lišit.....

Nikdo oficiálně neřekne:
"memáme řidiče, je to problém který nezvládáme" .....

800
12 zář 2014 23:38
Spíš mi nejde do hlavy proč oba servery pořád straší těmi prázdninovými jízdními řády, i když to podnik oběma serverům jasně dementoval. Ok, informovat o nedostatku řidičů je v pořádku, ale tohle bych bral skoro jako pomluvu a šíření paniky...

6991
Žlutý kopec
Přitom je to řešení tak prosté. Jasně, nikomu se nechce asi ve firmě zvyšovat výdaje, ale jinak to zjevně nepůjde.

538
28 črc 2013 14:13
Další článek o situaci v DPMB: Krize hromadné dopravy v Brně. Řidiči jsou vyčerpaní, chybí posily

6991
Žlutý kopec
Nezřídka to vypadá, že podnik zamrzl v 90. letech. Tzn. prezentace v očích veřejnosti, ale taky třeba grafika ("předeframmcbethovská" éra).

1208
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Chybí řidiči. Letní jízdní řád i po konci prázdnin? Fáma, tvrdí dopravní podnik
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60801.html

Moderátor
7592
Brno
Ondro, že to vždy tak hezky podáš :applause:

1499
Fanklub 21/22Tr
Ještě k těm brigádníkům VŠ, tady samozřejmě nejde o to, že jsou nepatřiční. Sám brigádně jezdím právě tu jednu směnu týdně, navíc furt tu samou a navíc "jen" 6,5 hodinovou, takže si nemyslím, že by se bez tohodle mýho ježdění podnik nějak neobešel. Problém vidím všeobecně v tom brigádničení. Prostě, když to mám říct na plnou hubu, a upozorňuji že toto je názor většiny řidičů: podnik by měl místo vymýšlení vysokoškoláků zvýšit mzdu řidičům v HPP, protože jinak se do téhle práce nikdo nepohrne a půjde to dál od desíti k pěti. Je to bohužel tak. Aź na prním místě jsou peníze.
Dále. To s těma 40 neobsazenýma službama jsi vysvětlil pěkně, já to chápu a je to logické. Opět ale, rozeslat po celé firmě mail, že chybí obsadit 40 šichet, vedlo přesně k tomu, že se všichni vyděsili, ty voe, 40 autobusů nevyjede? A začalo se to šířit jako lavina. Opět v důsledku toho, že k tomu chyběla informace, že jsou to šichty NA VÝBĚR a zbytek bude obsazen z vysokýho.
Dále, k tomu zájezďáku. Všude bylo psáno, že ho máme, že stál 7 mega a že je to fajn. Co z toho plebs má vyvodit? Typický názor zaměstatnce, který umí jen to co umí a nemá ponětí o jiných věcech a orientuje se v nich "hospodsky", je - "nemáme řidiče, ale hlavně že se koupil zájezdovej autobus". Mě to s tím autobusem třeba jasný je, můžu věřit tomu že si na sebe vydělá, ale ONI to nevědí, pro NĚ je to prostě koupě něčeho, co nepotřebujeme a zatíží rozpočet DP. Přitom by stačilo k tomu dopsat jeden dva řádky, o tom, že " pro autobus předpokládáme po průzkumu trhu veliké využití a splatí se nám za 5 let, takže bude pro DP výhodný". (to jsem si teď vymyslel samosebou ty roky). A nebylo by to vnímáno tak negativně jak to vnímáno je.
Zcela podobně je to u těch muzejních tramvají, kde, a mám dojem že to DP vůbec netuší, je to veřejností vnímáno dokonce velmi negativně. Pochopil jsem to v momentě, kdy mi to říkali známí. "Za šalinkartu zaplatím tolik peněz a oni to použijou na to, aby spravili tři šaliny co jezdit nebudou". TOTO je názor lidu, který se ale nelze dozvědět od těch lidí, co se na ty vozy přijdou podívat s malýma dětma, protože v tu chvíli uvažují nostalgicky, nikoliv ekonomicky. Já sám těm muzejním vozům velmi fandím a těším se až budeme dělat 15Tr a jak bude vypadat, bohužel vysvětlete to normálním lidem, co používají MHD jen a pouze jako dopravní prostředek, že to stálo několik milionů a že to bude jezdit 4 soboty v roce. Podtrženo - opět špatně prezentováno, málo informací, prostor pro JPP, fámy.

Už zase jsem se rozepsal, doufám že to nikdo nebude považovat za "protistátní" řeči, ale byl bych moc rád, aby se v naší firmě konečně trochu zvedla nálada. Chodit do práce, kdy jsou všichni naštvaní, nemají jistotu práce (mechanici) a nebo nemají jistotu že když má o víkendu napsáno "volno", že nepůjde jezdit (řidiči), není moc motivující.

538
28 črc 2013 14:13
renek píše:
Rekonstrukce Staré osady: na přestupním uzlu vznikne kuřárna a dětské hřištěZdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60731.html

Já už jsem dal odkaz do vlákna "Urbanismus a architektura Brna"

1208
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Rekonstrukce Staré osady: na přestupním uzlu vznikne kuřárna a dětské hřištěZdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60731.html

3346
13 lis 2004 11:58
OndraS píše:
...Lze se tedy ptát i nadále: nejsou řidiči, co s tím? A navíc je pravda, jak píšeš: už včera bylo pozdě to řešit....

Kdyby jen řidiči...

1499
Fanklub 21/22Tr
Víš, máš pravdu. Ale těm fámám tady ta firma vysloveně nahrává. Asi před půl rokem, ještě než proběhl audit na TD, jsem na brífingu u nás ve vozovně, kde bylo přítomno vedení firmy, upozornil, že informovanost zaměstnanců o aktuálních a skutečných problémech je velmi nízká. Zpravodaj je spíš jen ve stylu " co se kde stalo", "představujeme pana/ paní". Tam se toho moc dozvědět nelze. Když člověk nějaký dotaz má, nemá s ním kam jít, protože aktuální stav je takový, že zaměstnanec se nemá ptát, ale plnit příkazy byť sebehloupější, takže si připadá jako veverka v bubnu. S tímto mým vyjádřením souhlasil i pan gř, a připustil, že toto máme skutečně na mizerné úrovni a že logicky tedy v takové situaci vznikají fámy, jpp, a různé pověry, mnohdy "protistátní".
Je tady jasné, kde se vzal ten prázdninový řád. Někde to někdo vypustil a není proti tomu žádná vyvracející informace. Lze se tedy ptát i nadále: nejsou řidiči, co s tím? A navíc je pravda, jak píšeš: už včera bylo pozdě to řešit.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata